-
Mobilarena
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Kékes525
félisten
válasz
Impressa #10465 üzenetére
Ezt küszöbölöm ki RAM diszkkel Dataram RAMDisk.
Ráadásul sokkal gyorsabb.
-
Impressa
őstag
válasz
Impressa #10412 üzenetére
Üdv.!
Megtaláltam, mi okozta az óriási mennyiségű írást az SSD-re - 10-15 GB/óra - drágalátos firefox volt olyan kedves, hogy folyamatosan piszkálta a searchIndexer.exe szolgáltatást. Nem töröltem még le, csak Chrome-ot használok helyette, és érdekes, azóta alig van írás az SSD-n.
Ha elindítom az FF-t, rögtön „pörögni” kezd az írás-számláló.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Impressa #10416 üzenetére
Akár a beépített Resource Monitor segítségével is figyelheted (Win+R, resmon) a Disk fülön, melyik folyamat ír sokat a háttértárra, vagy ami még jobb, Performance Monitorral (Win+R, perfmon) készíthetnél egy háttértár-folyamatokra vonatkozó riportot. Utóbbinál vagy saját riportot készítesz, és kiválasztod a szükséges információkat (User defined), vagy ami még egyszerűbb, a Data Collector Sets-ben, a System csomópontban lévő általános System Diagnostics "tesztet" futtatod egy darabig (lásd fölül a play-gombot, "Start the Data Collector Set"), majd egy idő múlva leállítod, és a Reports csomópontban a System > System Diagnostics-ban lévő legutóbbi bejegyzésre rákattintasz kétszer, és legörgetsz a "Disk" részhez, azt lenyitod (simán kattintással), majd lenyitod a benne lévő bejegyzéseket is, és ami a legérdekesebb innen, az a "Hot Files" > "Files Causing Most Disk IOs".
Mivel ez az írási mennyiség, amiről írsz, átlagos felhasználási szokások mellett teljesen abnormális, én is gyanakodnék valami vírus-/malware-/spyware-féleségre, érdemes lenne keresned ilye(neke)t egy általános vírusirtóval, meg pl. ezzel vagy mással, ami hatékony lehet.
-
vlevi
nagyúr
válasz
Impressa #10412 üzenetére
Ott valami más firkál oda, nem a keresés.
Nekem másfél éves az ssd-m, 128 giga samu 830-as, azon van minden, ami a rendszerhez kell, mármint swap, temp, keresés bekapcsolva, satöbbi. Játék az nincs rajta, azokat másik hdd-n tárolom. Nekem így jott ossze kb 2tb írás másfel év alatt az ssd-re.Vagy az is lehet, hogy valami állandóan babrálja a meghajtót, ami maitt a keresés indexwlést újra kell csinalnia.
-
Impressa
őstag
válasz
Impressa #10380 üzenetére
Sziasztok!
Korábban írtam, hogy az utóbbi időben(hónapban) elég sok írás keletkezett az SSD-n. Nos, azt tudom melyik folyamatok okozzák a „problémát”, csak azt nem, hogy miért.
Eddig ilyet nem tapasztaltam.
SearchIndexer.exe, System.exe
Most visszaszámoltam, és hát, óránkét keletkezik 10 GB írás, miközben az olvasás 390 MB/óra mindösszesen. Április 6. óta már 2 TB írásom keletkezett.
Tavaly augusztusban helyeztem üzembe az SSD-t friss winnel, és eddig nem volt vele gondom.
Valaki tapasztalt-e, találkozott-e ilyen problémával?
-
-
B-L-A-C-K
titán
-
-
Dragon27
senior tag
válasz
Impressa #5163 üzenetére
worxland
Nem aggódok
csak érdeklődök
Mert eleinte szinte minden ssd kímélő beállítást elvégeztem de mostanában már ez nem érdekel mert szeretném használni hisz azért vásároltam
Mert úgyis ez fog történni : Előbb fogom lecserélni az SSD-t, minthogy tönkremenjen.
Kösz az infót ..
-
aAron_
őstag
válasz
Impressa #5159 üzenetére
Sziasztok!
Kb havonta előfordul, hogy lefagy a gépem (elszáll a kép, újraindul), az SSD-re gyanakszom. nincs véletlenül valami tippetek hogyan tudnám ellenőrizni, hogy hibás-e? CPU, VGA, RAM különböző stress testek szerint atom stabil.
a baj, hogy nem tudom, hogy az alaplapom vagy az SSD-m hibás-e, és olyan ritkán jön elő a probléma, hogy ha az egyiket lecserélem és pár hónapig jól megy az nem jelent még semmi biztosat. az SSD szept 28-ig garis csak már
+ kérdés, a garancia lap szerint firmware frissítés esetén elveszik a garancia, ez valami vicc? eddig pont abban bíztam, hogy az majd megoldja a problémáim
sry nem válasz akart lenni
-
vlevi
nagyúr
válasz
Impressa #4520 üzenetére
Nekem is elindult rendsen. Pont penteken csinaltuk ugyanezt a cegnel az egyik gepen, raadasul megcsavarva azzal, hogy ket particio volt a hdd-n, raadasul az easusnak meg menet kozben ossze is kellett huzni a particiokat, mert egy 500 as vinyo koltozott egy 240 es ssdre. Persze szabad hely volt, csak a particiok meretet kellett csokkenteni.
Szerintem ott mar az a baj (utolag konnyu okosnak lenni :-( ) hogy mivel ugy volt telepitve a rendszer, hogy a hddrol bootolt, es onnan bootolva toltotte volna az ssdn levo rendszert is, ezert klonozaskor ez is meg,aradt, ezert keresi szerintem a masodik meghajtot is.
Nincs otletem, hogyan kellene helyrerakni.
-
-
-
-
-
-
cidalain
veterán
válasz
Impressa #2827 üzenetére
És még ha azt is akarja hogy a menüben megjelenjen, akkor valahol még külön engedélyezni kell, hogy megjelenjen a kikapcsolási opciók között.
Itt egy rövid de elég jó leírás az opciók közötti különbségről a Microsoft FAQ-ban -
Buci21
addikt
válasz
Impressa #2708 üzenetére
és mi van, ha ki van kapcs a virtu memória, és elfogy a 8 giga (2 minecraft szerver, 2-3-4 ablak minecraft nyitva, és darabonként veszem Fraps-el. timelapse videók...), akkor mi van? és hol tudom kikapcsolni? utoljára ezen winXP-n szórakoztam, akkor az volt a baj, h kicsi volt...
1)A hibernációval mi a baj?
2)A lapozófájl rongálja am az SSD-t?
-
-
Bodor
veterán
válasz
Impressa #2544 üzenetére
Teljesen jó ez így, de Sandforce vezérlős SSD-knél Fájl/Test Data/ All 0x00 (0Fill) módban kell indítani a mérést ahhoz, hogy a gyári, megadott értékeket lássuk viszont!
(#2543) Bozso68: Mivel klónoztad? Ha nem ezzel és így, akkor a javaslatom, hogy próbáld meg vele.
Természetesen az SSD-ről előtte minden partíciót törölj le, ne legyen rajta egy sem. -
válasz
Impressa #2429 üzenetére
Remek, akkor nincs mit frissíteni, mert az a legújabb FW, HDD helyére beteszed az SSD-t és mehet a telepítés. Már írtam másik topiktársnak is, hogy az első hsz-ban van telepítési segédlet, azt olvasd át először és az szerint járj el (nyilván laptop esetében vannak olyan dolgok, amik értelműket vesztik, de a maradék a lényeg)
-
válasz
Impressa #2427 üzenetére
Vélhetően azért nem látja(legalábbis remélhetőleg), mert USB-n van (ha látná, akkor sem szokás FW-t frissíteni USB-n, még akkor sem, ha vannak user-ek akik ezt megteszik.)
Első körben mindenképp jó lenne, ha egyáltalán leellenőriznéd (Hard Disk Sentinel-el), hogy milyen verziójú FW van rajta jelenleg, mert ha a legújabb, akkor nem kell felesleges köröket futni. (Remélhetőleg a HDS be tudja olvasni ezeket az adatokat USB-n keresztül is, amire jó esély van, mivel korábban írtad, hogy a lemezkezelő látja az SSD-t)
-
válasz
Impressa #2425 üzenetére
Csak laptopod van, nincs kéznél egy asztali gép?
Carpkiller - "Akkor az AHCI nem érdekes, ha nálam működik IDE-vel is a Trimm?"
Másnál is működik IDE módban, csak megfelelő IDE driver kérdése a dolog. Esetedben szvsz csak felesleges tortúra lenne csak az AHCI miatt alaplapot cserélni,tylerddd
Ilyen százalék az inkompatibilitás terén biztosan nincs, esetleg fordítva, azaz 10-ből 1 gépen lehet/van ilyen jelenség, de ezek egy része orvosolható.
Igen, az a min. hogy egy régebbi alaplapon(de ez sokszor az újakra is igaz) BIOS-t frissít ilyen esetben az ember és ha szükséges akkor az SSD-n FW-t. (Persze ezt olyan user ne próbálgassa, aki életében először frissít vagy előtte kérdezzen inkább utána a topikban...)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- SKhynix PC811 2TB NVMe SSD! 7000-6500MB/s
- Western Digital WD Red Plus 3.5 12TB 7200rpm 256MB SATA3 (WD120EFBX)
- CORSAIR MP600 PRO NH 1TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7000-6500 MBs - Eladó!
- Samsung 980pro 1TB PCIe 4.0 NVMe
- Toshiba Enterprise Capacity MG09 18TB - 512MB, 7200rpm, SATA3 - 100/100 -as - Eladó!
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu - Samsung S25 Ultra - Titanium Gray - Használt, karcmentes
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest