- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- OnePlus One - Kína már itt One
- Android szakmai topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Aktív témák
-
Gorneck
legenda
válasz
band1103 #7777 üzenetére
Egy szóval se mondtam, hogy trét kell venni...25-30-ért normális SSD-t kapni, ha elég 32gb OSnek. Kicsit többért van 40 illetve 64 gigás SSD.
Én pl játék miatt sose vennék nagyobb SSD-t...vagyis vennék, ha uannyiba kerülni, mint egy 32es...Kb igen hisz elérési idő ami miatt gyors egy SSD az meg kb egyezik mindnél...pl egy IE8, TC, Word akármi...
-
UdVi86
aktív tag
válasz
band1103 #7371 üzenetére
Igen, jelenleg nekem is az a driver van fent, amit a Win7 tett fel magának (ez a híres 2006-os friss driver) és valóban megy a trim. Csak az bosszantó, hogy ugyanaz az SSD Intel alatt jobb, mint Amd alatt. Persze ha csak a teszteknél mutatkozik ez addig nincs baj. De gyanítom h bizony a programoknál is. Program indulások eredményeiből gondolom, habár ezt nagyban befolyásolja a proci típusa is. És én az Athlon II X2 240-es procimmal elbújhatok az SSD tesztekben előszeretettel használt i5, i7 mellett.
De pl. a legutóbbi nagy fLeSs-es SSD tesztben E5200-t is láttam (2 magos konfig), ami már nekem jó kiindulási pont. Ennél egy Patriot Torqx-el (szintén Indilinx vezérlő) 3,6mp volt a CS4 indulása. Nálam meg a korábban írtak. Bár itt nem tudom az első indítást mérték vagy semMeg ugye köztudott h Intelt jobban szereti az Adobe.
Ja amúgy Neweggről nem is lehet rendelni Magyarországról, tehát mindenképp Ősemberen keresztül bonyolíthatod. Nálam megérte h nézegettem, mert akkor még 2 hetente frissült az árlista nála. De amikor volt akció, rákérdeztem mennyi lenne azon az áron átszámolva és akkor le is rendelte, nem kellett a hétfőkre várni. ípersze ez már a múlt, ő is újított és jól tette. Szóval korrekt, megbízható, így csak ajánlani tudom.
-
UdVi86
aktív tag
válasz
band1103 #7355 üzenetére
Hello!
Én anno 38k-ért vettem egy ilyet. A teszteknél elmaradt a neten lévő eredményekhez képest. Ez véleményem szerint az AMD-nek köszönhető, h még mindig nem adtak ki egy normális AHCI drivert, ami tudja a trimet. Eredmények (win7 64bit):
Agility 60GB:
Samsung F3 500GB:De a win boot és leállás gyors, a programok indítása is gyors. Tehát a sebességgel meg vagyok elégedve, bár ehhez is hozzászokik az ember és kevésnek érzi egy idő után. A PS CS5 néha lomha, kell neki 20-25mp a betöltéshez 1. indításnál, utána 4-5mp. TMT3 7-8mp. Office, MPC-HC, Total Commander és más kisebb progik 1-2mp. A telepítések is érezhetően gyorsabbak, főleg a CS5 és Dirt telepítésnél éreztem.
Ami viszont zavar, h a crystaldiskinfoban 94%-os a meghajtó és ez az elmúlt pár hónapban csökkent le 100-ról. Nemrég szedtem szét a gépet és a becsült élettartamnál 5F volt előtte és 5E utána. Átkerült másik sata portra, lehet emiatt lett újrabecsülve és ezért változott meg. Tudom hogy 90+ évekről beszélünk most, de ha havonta csökken egy évet, akkor az nem a legjobb előjel. Majd figyelem.
Szerk.: Érdemes sűrűn nézegetni a newegget. ha ott valamit leakcióznak, akkor az Ősembernél is olcsóbb lesz, hiszen onnan rendeli. Úgy tudom mostmár igazodik ő is a változó árakhoz.
-
Ren Hoek
veterán
válasz
band1103 #7355 üzenetére
első célpont nekem is az volt... Itt kb elég sok vélemény szerint meghótt pár hónapon belül... [link]
Intel X25-V-hez képest jóval magasabb [link]
Én ezért nem mertem belevágni...Agility 2-re egyelőre 1-2 panasz érkezett. Tudom tudom ez nem statisztika értékű... de akkoris
viszont úgynézki én jegelem az Agility 2-őt, mert inkább VGA-t veszek most...Az jobban szórakoztat
Mindig rájövök, hogy SSD egyelőre luxus és nem létszükséglet. Főleg 45 ropiért.
-
-
kelzsoca
félisten
-
canniball
nagyúr
válasz
band1103 #7159 üzenetére
"Ennyire sok embernek van már "évek óta" ssd-n az os.-e?"
Meg merem kockáztatni hogy mindenki OS alá vette, lévén leginkább ennek van értelme."Érdekelne a cikk vagy hsz vagy mi."
Keress rá fLeSs hsz.-ire."Mi manapság a best buy a ssd piacon a tartósság tekintetében"
Amire sok garit adnak. Mivel nem 10 éves meghajtókról beszélünk a tartósságot elég nehéz lenne mérni/kategorizálni. -
canniball
nagyúr
válasz
band1103 #7154 üzenetére
Korábban ha emlékeim nem csalnak fLeSs számolt egyet és sok írás-olvasás esetén is talán 5 év volt az eredmény. De nem is értem a kérdést mivel:
1. ha a "közértben" veszed akkor is minimum 1 év gari, de egyes esetekben még több is
2. gondolod ha 5 hónap alatt meghalnának nem lenne tele az erről szóló postokkal a topik? -
Aktív témák
Hirdetés
- HUAWEI MateBook 13 2020 - Kijelző nélkül - I7-10510U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Lenovo ThinkPad L15 Gen 2 - 15.6" FullHD IPS - i5-1135G7 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged