- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Aktív témák
-
Bodor
veterán
válasz
bajnokpityu #30285 üzenetére
Attól függ hol veszed
Azt gondolom, hogy mivel fent áll a 2. alternatíva, hogy önállóan lesz használva az SSD, ezért elég jót kéne venni.
Mondjuk én ezekből választanék : (érdemes teszteket olvasni)
CORSAIR 60GB SATA3 2,5" Force GT CSSD-F60GBGT-BK (kb. 33.000 )
A-DATA 60GB SATA3 2,5" S511 AS511S3-60GM-C SSD ( kb. 32.600)
SAMSUNG 64GB SATA3 SSD 2,5" MZ-7PC064D/EU ( kb. 32.700)A legkiegyenlítettebb eredményt talán a Samsung hozza ( tesztekben)
Használat közben, érzésre ugyanolyan mindhárom.
Megbízhatóságban nincs különbség, megbízható mindhárom, bár ezt itt majd a topikban lehet, hogy valaki vitatni fogja.... -
Bodor
veterán
válasz
bajnokpityu #30276 üzenetére
Fentebb olvashatod az én ajánlásomat, a többiek majd hozzáteszik a magukét.
Szinte a kezdetektől használok SSD-t, semmivel sem tartom megbízhatatlanabbnak, mint a HDD-t. Fontos adatot egyébként sem tartok a rendszer meghajtón, és hetente mentem, szóval nem olyan nagy gond ha elszáll, de erre még nem volt precedens.
Szerintem a linkelt tesztben elég jól látszik, hogy mik a különbségek a szimplán SSD-s és a hybrid rendszer között, de természetesen erről személyesen is meggyőződhetsz ha veszel SSD-t, nem kerül sokba. -
Bodor
veterán
válasz
bajnokpityu #30259 üzenetére
a z68as cacheing oprendszert is gyorsít,
Minek gyorsítani SSD-vel, ha önnálóan az SSD-n gyors?
Az idézett tesztben többször is írják, hogy :
1."az Intel Smart Response Technology (SRT) hibrid megoldása egy érdekes színfolt a tárolók világában, de egy méretes (minimum 120GB) dedikált SSD-vel mindenkép gyorsabb számítógép építhető. "
2." Ráadásul egy 80 GB környéki, vagy annál is nagyobb SSD birtokában sokkal jobban járunk, ha az operációs rendszert és a gyakran használt, sebesség kritikus alkalmazásokat és állományokat itt, a többi cuccunkat pedig egy HDD-n tároljuk. "Én ezekkel a véleményekkel egyetértek. Szerintem sokkal eredményesebb egy SSD-n lévő rendszert gyorsítani egy ramdisk-el.
"de ettől még magánfelhasználó vélmeményére legalább ennyire adnék"
Itt a fórumon nem sok ilyen tapasztalatról olvastam eddig, talán nem véletlen!
Természetesen ettől Te még kipróbálhatod ezt a hibrid rendszert, kíváncsian várjuk a tapasztalatokat.
Pala : Már megválaszolták a többiek. Én böngésző gyorsítótárat és az említett temp dirt-t tenném rá (bár mint említették ezzel vigyázni kell, mert hamar eltud fogyni ) .
Lapozófájl-t én is kikapcsolom évek óta. -
Bodor
veterán
válasz
bajnokpityu #30224 üzenetére
Érdekes ez az új technológia, de nem sok értelmét látom. Mi értelme csak gyorsítótárazásra használni egy SSD-t, aminek igazából nem tesz túl jót a sok kis fájl írása. Egyszerűbb az egész oprendszert az SSD-re tenni. Idézet, az idevonatkozó tesztből:
"Ráadásul egy 80 GB környéki, vagy annál is nagyobb SSD birtokában sokkal jobban járunk, ha az operációs rendszert és a gyakran használt, sebesség kritikus alkalmazásokat és állományokat itt, a többi cuccunkat pedig egy HDD-n tároljuk."
A Z68-as lapok szerintem egyébként is kiemelkedően jól kezelik az SSD-ket egy gyors processzor társaságában, elég csak megnézni a fórumozók tesztadatait.
MÁS:
Elnézegetve az imént linkelt tesztadatok értékeit, itt jegyezném meg, hogy itt a fórumon sokak által szidott Sandforce vezérlős SSD-k hozzák az általános felhasználáskor
( oprendszer, programok működése) legjobban fontosnak tartott 4K olvasási eredményeket!
SSD választásakor lehet nem árt ezeket a tényeket is figyelembe venni. -
válasz
bajnokpityu #30224 üzenetére
ha neked akkor nekünk is
-
Gorneck
legenda
válasz
bajnokpityu #30195 üzenetére
Még mindig...ezt neked senki se fogja tudni megmondani...
Nemtom milyen driverre gondolsz...
Régen se kellett...3 éves Samum köszöni szépen jól van... -
samu74
addikt
válasz
bajnokpityu #30195 üzenetére
Szerintem simán kibírnak annyit,talán picit kevesebbet mint a vinyók(öcsémé vagy 8 éves),de itt annyi a hátrány hogy nincsenek "előjelek".
Viszont érdemes vásárláskor(vagy előtte) tájékozódni a kiszemelt ssd-ről,mert szinte mindegyikhez van firmware frissítés,és azt még oprendszer telepítés előtt érdemes felrakni az ssd-re.kabanka: abban az ssd-ben van garbage collector funkció,úgyhogy ha nem megy a trim akkor se fog belassúlni.Az oprendszer bootidő helyett,nézd az elérési időt az ssd-nél inkább.
-
kabanka
aktív tag
válasz
bajnokpityu #30197 üzenetére
ok akkor figyelem itt... eddig úgy vagyok bele hogy ssd komoly szopás. Lehet hogy gyorsabb, elérésben de pl nekem bekapcsolástól feláll a rendszerem 20-30 mp között. SSDvel meg több mint 30mp? Most van egy bontatlan lehet eladom így mert ha achira kell áttenni akkor megy fel hardveraprora. Felesleges szenvedés. Youtube-on megnézve jópár videót a raid0val összehasonlítva eléggé néztem hogy azért a raid kicsit sem ilyen lassú. Persze ha 128 Stripekre osztjuk alig van különbség de 64esen már szépen érezni a lendületet. Az meg hogy a PS hány mp alatt indul el... nekem konkrétan 5-6 mp alatt áll. Nekem eddig eléggé elment a kedvem az ssdktől, meg hogy mennyi behal meg ilyen firmware meg olyan. Nemár, berakom menjen. Megint bonyolítjuk a gépeket össze vissza aztán lelassul meg kutyaf@sza aztán wd raid meg belőttem és megy nem lassult nyár óta semmit. szóval valaki világosítson fel kibontsam vagy sem?
mert ez elszomorító
persze tisztában vagyok az eléréssek meg satöbbi ne nézzetek hülyének csak az hogy most megnyitok 10 weblapot egyszerre meg 2 PS.t meg 3 db 3Dsmaxot eléggé valószinűtlen
-
Gorneck
legenda
válasz
bajnokpityu #30193 üzenetére
Nincsenek tényleges adatok...de általában ha egy SSD meg akar halni, akkor meghal...nincs nagyon köztes, mint HDD esetén...
HDD jobb választás ilyen szempontból...sztem. Bár ismerősök mostanában (kb uccsó 1-2 évben) elég sokat panaszkodnak, hogy 2-3 évnél tovább náluk nem tart egy HDD...
Aktív témák
Hirdetés
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Autós topik
- Okos Otthon / Smart Home
- Magas AI-költségek, csökkenő létszám: dolgozók ezreit rúgja ki a Microsoft
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- BestBuy topik
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Építő/felújító topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
- 130+131+132+133 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest