- Netfone
- Kiszivárgott a Pixel 10a specifikációja
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Huawei Pura 80 Pro – a másik zsebbe
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Mobil flották
- Poco F8 Ultra – forrónaci
Aktív témák
-
gregus021
tag
Sziasztok! Sikerült karácsonyra beszereznem egy Samsung 840 120GB SSD-t (MZ-7TD120). Frissítettem rajta a firmware-t a legfrissebbre, és átklónoztam rá a Windows-t. Ezután regeditben átírtam az msahci-t és átváltottam biosban AHCI módra Native IDE-ről. Ilyenkor kezdődtek a problémák. A boot idő 2x annyit áll a pulzáló windows logónál mint az IDE-nél. (SSD-vel és HDD-vel is) Letöltöttem az alaplaphoz az AHCI drivereket, de semmi nem javult. Ezután a Windowsos Üdvözöljük képernyő villámgyorsan betölt, és minden teljesen jól megy. Csináltam több programmal is tesztet és eléggé furcsa dolgot tapasztaltam.
Hamarosan megpróbálok IDE módban is tesztet csinálni, lehet, hogy jobb lesz.
Win 7-et használok Gigabyte MA770T-UD3P alaplappal(tudom, hogy csak SATA 2-es, de akkor is gyorsabbnak kéne lennie), biost nem frissítettem, megnéztem a changelogokat a bios frissítésekhez, az AHCI-n elméletileg egyik sem változtat. Több helyen olvastam, hogy a Gigabyte alaplapokkal problémák vannak az AHCI módban. SATA kábelt még nem próbáltam cserélni, most azzal használom amivel az optikai meghajtót használtam. Remélem ti tudtok segíteni.
A válaszokért előre is köszi!
Update: IDE módban sokkal gyorsabban bootol, de az írási sebesség ugyanolyan lassú.
gregus021
Aktív témák
- Milyen széket vegyek?
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Melyik tápegységet vegyem?
- Gyúrósok ide!
- Tápos kibeszélő offtopik
- World of Warships
- Futás, futópályák
- Flashback: Olcsó emulátoros kézikonzol: R36S
- Beleremegett Hollywood Brad Pitt és Tom Cruise AI harcába
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Samsung 980 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Silicon Power A55 2TB SATA3, 2"5 - Új - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 980 Pro NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- WD Black SN850X 8TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, 1 év garancia - 7200-6600 MBs - Eladó!
- Eladó SSD-k ( 1Tb , 2 Tb )
- Apple iPhone 14 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 87%
- iPhone 15 Plus 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4271
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TB (210-ARJD), WD19TBS (210-AZBV)
- Gombászkönyvek egyben
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest