Hirdetés
- Google Pixel topik
- OnePlus 15 - van plusz energia
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- IOS kérdés
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
Aktív témák
-
gregus021
tag
Sziasztok! Sikerült karácsonyra beszereznem egy Samsung 840 120GB SSD-t (MZ-7TD120). Frissítettem rajta a firmware-t a legfrissebbre, és átklónoztam rá a Windows-t. Ezután regeditben átírtam az msahci-t és átváltottam biosban AHCI módra Native IDE-ről. Ilyenkor kezdődtek a problémák. A boot idő 2x annyit áll a pulzáló windows logónál mint az IDE-nél. (SSD-vel és HDD-vel is) Letöltöttem az alaplaphoz az AHCI drivereket, de semmi nem javult. Ezután a Windowsos Üdvözöljük képernyő villámgyorsan betölt, és minden teljesen jól megy. Csináltam több programmal is tesztet és eléggé furcsa dolgot tapasztaltam.
Hamarosan megpróbálok IDE módban is tesztet csinálni, lehet, hogy jobb lesz.
Win 7-et használok Gigabyte MA770T-UD3P alaplappal(tudom, hogy csak SATA 2-es, de akkor is gyorsabbnak kéne lennie), biost nem frissítettem, megnéztem a changelogokat a bios frissítésekhez, az AHCI-n elméletileg egyik sem változtat. Több helyen olvastam, hogy a Gigabyte alaplapokkal problémák vannak az AHCI módban. SATA kábelt még nem próbáltam cserélni, most azzal használom amivel az optikai meghajtót használtam. Remélem ti tudtok segíteni.
A válaszokért előre is köszi!
Update: IDE módban sokkal gyorsabban bootol, de az írási sebesség ugyanolyan lassú.
gregus021
Aktív témák
- SAMSUNG PM9E1 "9100 PRO" 2 TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.000-12.500 MBs - Eladó!
- Számlával, Garanciával! Samsung 860 PRO 2.5 256GB
- Akció! Bontatlan Sandisk SSD Plus 2TB
- ServeRAID 12db M5200 Series (44W3392) 1GB Cache + 28db M5210 Series (44W3395) 4GB Cache / RAID 5 Upg
- 1TB-os Western Digital 3,5-es HDD-k (állapot infók és árak a leírásban)
- Apple iPhone 15 128GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- KÉSZLETKISÖPRÉSI KARÁCSONYI ULTRAAKCIÓ! - MacBook Air M4 16GB 256GB Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256-1TSSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Apple iPhone 12 Mini / 256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 89%
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest