Hirdetés
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Google Pixel topik
- Soundcore Sleep A30 - a hosszú házasság titka
- Apple iPhone SE (3. generáció) - szélsebes múltidézés
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Android szakmai topik
Aktív témák
-
c41r0^
őstag
nem az oprendszer nem kezeli jól, hanem a JMicron vezérlő (ami be van építve az SSD-be) a szar, ha 4K-s vagy kisebb a clusterméret, akkor sokat hibázik a vezérlő, ezért lagolni fog az oprendszer..sajnos minden ilyen árkategóriájú MLC-s SSD-be ez a vezérlő kerül egyelőre...
XP-nél előre megformázod a partíciót 8-16-32K-s clustermérettel egy működő gépben, vagy akár telepítés előtt recovery console-ból, majd arra a partícióra telepíted a rendszert formázás nélkül.
Win7-nél nem tudom, mi a menete, de ott is 4K lesz a default, lévén csak NTFS-re formázott partícióra megy fel az is ha jól tudom. Szerintem ugyanaz lesz a helyzet, mint Vistánál.
Vistánál valakinek megy a telepítés minden gond nélkül előre megformázott és nem 4K-s clusterméretre állított partícióra, valakinek nem, nem tudom, hogy mitől függ, nekem sem ment pl. Vista Ultimate x64 SP1 EN telepítésnél nem kajálta meg a partíciót, pedig előtte kinulláztam az SSD-t az Active@Kill Disk progival (Ultimate Boot CD-n volt, csak IDE módba kellett állítani a vezérlőt, hogy megtalálja, mivel DOS-os a program, az AHCI összezavarja őt), majd ugyanilyen oprendszer alatt inicializáltam az SSD-t, majd egy elsődleges partícióra 16K clustermérettel NTFS-re formáztam az SSD-t. Telepítéskor kiírta, hogy nem felel meg az alapkövetelményeknek a partíció.
Aktív témák
- Kuponkunyeráló
- Színes hardvercsomag a téli szürkeségben
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen processzort vegyek?
- GeForce RTX 5080-nak álcázott 5060-at kapott egy pórul járt vásárló
- BMW topik
- Le Mans Ultimate
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- ÚJ 20 méteres LED szalag adapterrel és távirányítóval eladó
- Xiaomi 14T /12/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Apple iPhone 12 Mini 128 GB Fekete 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- LG 86QNED86A / MiniLED / 86" - 217 cm / 4K UHD / 144Hz / HDR Dolby Vision / FreeSync Premium / VRR
- Autós kamera eladó
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest