Keresés

Aktív témák

• lao ce

aktív tag

válasz Fisha #185 üzenetére

hat persze, huzhatsz egy rendes nyelvet a script tetejere, meg lehet csinalni oprendszert is ala, meg tervezni mar egy rendes procit :)

noszoval, most ez a legbonyolultabb lanc amit hasznalok (persze ez a lanc legtobbszor nem kell): a server side vb script irja a client side javascriptet ami irja a html-t. ha ebbe nem fernek bele a dolgok, akkor irok egy dll-t a delphiben. nomost hasznalhatnek allandoan delphit legfelul, hogy a delphi pascaljaval irjam a server oldali scriptet ami irja a cliens scriptet ami irja a htmlt. de kinek hianyzik ez?
    ide nekem a zx spectrum basicet.

• rudi

nagyúr

válasz Fisha #187 üzenetére

Ez jó: ''Persze abban van igazsag, hogy kicsit mas most belekezdeni a dolgokba, mert mig regen, eleg volt egy jo agy es algoritmizalo kepesseg az effektiv kezdeshez, ma mar rengeteg tanulas, tapasztalat szukseges mindehhez.''
    Tapasztalat kell a kezdéshez :)

Ez tényleg így van. Anno c64-en vagy ZX-en elég volt egy print''Hello!'' <enter> ma meg már...

Szerintem az egész hozzáállás változott. Régen nem volt ennyi mindenféle (windows, web, mittudoménmi) csak dos és annyi. Azzal alap dolgokat gyorsan lehetett csinálni, de nehezebb volt feljebblépni (mekkora vesződés volt C64-en grafikus ódban képet kirakni). Ma szinte semmi nem kell ahhoz hogy egy képet kirakj (berakod szövegszerkesztőbe és elmented html-be, vagy img src = ...). Ma egy pont&click minigamehez kb. fél nap kell hogy megcsináld flash-ben.

Az van hogy most már mindenkinek van PC-je és midenki (meg a kevsébé ügyesek is) szeretne csinálni rajta valamit, ezért vannak a scriptnyelvek meg a clickelős gyártók és társaik. Persze ezeken csak röhögnek a c64-en edződött, ma magasszintű nyelveken programozók, de le kellene gondolkodni azom, hogy változott a világ...

• lao ce

aktív tag

válasz Fisha #177 üzenetére

''Kiragadtam ket mondatodat ...e ket mondatodban rejlo elkeseredettseg egy torol fakad. Szerintem ne temesd el azt a javat meg
    ...java...
    ...webfan...''

nem, nem egy dologrol szolt. a javat en igenis temetem, de azt nem mondom hogy nem csoppen ki egyetlen konnyem sem.
    a webfant az asp-re, php-ra, scripekre, html-re ertettem foleg, mivel ezeken a 'dolgokon' rendes programokat irni nem lehet. es ezen az sem segit ha valaki valamikor irt valami normalisat mar ezen eleteben. ezek kenyszermegoldasok egy olyan platformra ami nem erre lett kitalalva.

• TheVeryGuest

senior tag

válasz Fisha #177 üzenetére

Hát aki már próbált nagy Java-s app.-ot használni P4 2.4 1GB RAM-nál gyengébb gépen az szerintem elég elkeserítőnek tarthatja az eredményt. De mobilokban lehet, hogy jó lesz app.-ok írására, ha lesznek natív java kódot futtató processzorok bennük. Addig meg inkább maradnék egy jó kis C API-nál.

Aktív témák

Hirdetés