- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
okiteki
tag
válasz
MaCS_70 #4975 üzenetére
6TB adatot szeretne a felhasználó menteni degoo szolgáltatással, jól látom.?!?
Macs_70 igazat adok,aki korlátlan időre ad fix összegért nagy tárhelyet fillérekért, azok a cégek eddig mind bezártak rövid időn bellúl vagy olyan lassan lehet feltölteni
hogy soha az életben nem fogsz annyit feltölteni ez tényleg tipikusan piramis játék. Vagy behúzták keményen a kéziféket, lást anno volt korlátlan amazon is vagy korlátlan onedrive is,anno visszavett picipuha Microsoft is, pedig ők a az 1-2 legnagyobb infrastruktúrával rendelkező cég világviszonylatban.
Akkor ez a 6 TB az már szerintem nagy mennyiségnek tekinthető magánember szintjén és ha vissza kell állítani akkor nem az számít hogy hol a legolcsóbb, hanem hol lehet gyorsan feltölteni hibamentesen szakadozás nélkül és milyen a backup cég szupportja flott vagy majd napokig nem reagálnak a mailre vagy a ticketet lezárják jó a backup csak lassú! csak épp messzi adatközpontból jön az adat,mert ha vissza kell állítani 6 tb adatot vagy egy nagyobb részt, akkor tapasztalatom szerint a backup cégek nagy része elbukik.
És csak a legnagyobb cégeknek van olyan sávszélessége meg kapacitása hogy ekkora adatot rábízzak.
-
okiteki
tag
Akkor segítek épp van egy o365 fiok 2018.05.24 járt le gazdija nem akar hosszabítani na most beléptem és a o365 onedrive hozzáférét lockolta a rendszer első belépés volt kb 5 hónapja csak backupra hasznaltuk 100gb kb. és kiirta a O365 egy üzenetet , hogy ha nem torlom az adatokat akkor 2019.05.27 törlik az összes adatomat a szerverről!
És ha hozzá akarsz férni akkor max 30 napig lehet feloldani a lockot hogy hozzáférj az adatokhoz!http://i66.tinypic.com/124ydyx.jpg
http://i66.tinypic.com/2i6p26t.jpgVálaszthatja a Fiókzárolás feloldása és ideiglenes hozzáférés a fájlokhoz lehetőséget. 30 nap áll a rendelkezésére arra, hogy elegendő fájlt eltávolítva a korlát alá csökkentse a felhasznált tárterületet. A fájlok csak olvashatók lesznek, de letölthet vagy törölhet fájlokat, hogy ne lépje túl a tárterületkorlátot. Ha 30 napon belül nem távolít el elegendő fájlt, ismét zároljuk a fiókját, és ekkor már nem oldhatja fel ismét. Ha a fiókja ismét zárolva lesz, vagy ha kérdése van, jelentkezzen be a OneDrive webhelyre, kattintson a lap tetején
Szerintem megvan valaszolva a kérdésed!
-
okiteki
tag
válasz
TrollBalint #4741 üzenetére
Filcer ingyenes 1/nem backup tarhely 2/nincs normális kliense 3/ sebesség néha gyorsan megy néha lassu a feltöltés! 4/Ha majd a jövőben le akarod szedni az egészet mert atraknád másik cloudba vagy othoni hdd vagy nasra nincs semmi segitséget. NEM javaslom
-
okiteki
tag
-
okiteki
tag
Google Drive változik több lesz az adat ugyanazért a maniért hamarosan aktiválják azoknak aki eddig is fizettek
https://ipon.hu/magazin/cikk/google-one-nevre-keresztelte-a-tarhely-elofizeteseit-a-keresoorias
https://one.google.com/getupdates
-
okiteki
tag
válasz
Ringman #4665 üzenetére
A sync.com elég jó árazása és kliense van , de ha neked most 800-1000 gb cuccod van és azt fel kell tólni a sync.com serverére akkor számolj úgy 10 nap 0-24 ben szinkronizálásban … mivel kanadában vannak a servereik, na innen bukó az egész,
1/ office 365 1tb onedrive-al évi kb 15000 akciósan a o365 personal, forintért gyors és lehet kűlső klienst is használni. Onedrive o365 ben sebesség tapasztalataim szerint fel 10-11 mega/sec le 15-20 meg/sec.
2/ G suit business az is gyors le-fel sőt talán az a leggyorsabb per pillanat magyarórszágról fel –le fel 20-30 mega le 40-60 mega/sec. -
okiteki
tag
válasz
dragon1993 #4522 üzenetére
Amazon kliense egy szar... hol megy faszan hol elindul a laptop és kiakad főleg sok doksinal én nem valtanék googlerol.
-
okiteki
tag
válasz
traktorgumi #4480 üzenetére
Office 365 personal kell neked 1 évre kb 17000 ft és 1 tb ONEDRIVE van benne és kapsz legális officet!
-
okiteki
tag
Na egy újabb szolgáltató húzza le a rolót méghozzá a Crashplan home usereknek business még üzemel tovább.Megjegyzem ők 10 évig üzemeltek egy tapasztalt szolgáltató.
Effective August 22, 2017, Code42 will no longer offer new – or renew – CrashPlan for Home subscriptions, and we will begin to sunset the product over several months.
CrashPlan for Home will no longer be available for use starting October 23, 2018. -
okiteki
tag
Én használok több o365 fiokot
kb 4 tb cucc van már fenn és azt mondhatom hogy per pill ár/kapaciatás/sebesség fronton a legjobb mind az office365 miatt használom én az ügyfeleket sorba erre állítom át. 1 kapásbol megvan mindig a legfrissebb office és teljes verzió! + van 1 tb mentési lehetőség felhőbe is melléje!+ persze azért megjegyzem hogy a google drive gyorsabb de ahhoz nincs office365 ha lenne akkor az lenne a nyerő mivel magyaroktól szerintem az a gyorsabb
-
okiteki
tag
Felvázolok pár variációt!
A./
NAS ÉS NINCS CLOUDA leggyorsabb „DIGI,UPC,TELEKOM” között ott ahol a leggyorsabb a hálózat upload feltöltése, szerintem a DIGI az a legjobb és ott lenne elhelyezve a meglévő NAS. eszköz igény mindössze 3 db VPN képes router pl MIKROTIK 16 ezer/router + 1 db UPS mindenképp a stabilitás miatt mert ezen áll vagy bukik az egész ez lenne nagyvonalakban.
MINDEN ADAT NÁLAD VAN.
Költség: 3db VPN képes 16 ezer/db mikrotik router.B./
NAS ÉS +1db NAS másik helyszínen.
A leggyorsabb „DIGI,UPC,TELEKOM” között ott ahol a leggyorsabb a hálózat upload feltöltése, szerintem a DIGI az a legjobb és ott lenne elhelyezve a meglévő NAS. eszköz igény mindössze 3 db VPN képes router pl MIKROTIK 16 ezer/router + 1 db UPS mindenképp a stabilitás miatt mert ezen áll vagy bukik az egész ez lenne nagyvonalakban.
MINDEN ADAT NÁLAD VAN.
Költség: 3db VPN képes 16 ezer/db mikrotik router.
1db NAS PL SYNOLOGY DiskStation DS216se kb 50 ezer
2db 3TB HDD TOSHIBA Desktop 3TB kb 50 ezer a 2 hdd áraC./
NAS ÉS BACKUP CLOUDBA
A leggyorsabb „DIGI,UPC,TELEKOM” között ott ahol a leggyorsabb a hálózat upload feltöltése, szerintem a DIGI az a legjobb és ott lenne elhelyezve a meglévő NAS. eszköz igény mindössze 3 db VPN képes router pl MIKROTIK 16 ezer/router + 1 db UPS mindenképp a stabilitás miatt mert ezen áll vagy bukik az egész ez lenne nagyvonalakban. + CLOUD BACKUPRA amit elbír a pénztárca.
Ez ugyanaz mind az előző csak megvan toldva synologi nashoz még kliens is van nem kell semmit faragni! https://www.backblaze.com/business-server.html ár az kb 1tb /10$/hónappal lehet számolni+ a 3db VPN képes 16 ezer/db mikrotik router.Költség: 3db VPN képes 16 ezer/db mikrotik router.
1GB 0,005 $/ hónappal lehet számolni amennyi mentve van a cloudba.D./
CLOUD AZ ALAP pl ez https://www.time4vps.eu/storage-servers/ backup pedig a meglévő NAS.
A leggyorsabb „DIGI,UPC,TELEKOM” között ott ahol a leggyorsabb a hálózat upload feltöltése, szerintem a DIGI az a legjobb és ott lenne elhelyezve a meglévő NAS.
Ehhez nem kell venni + új vpn képes routereket hanem használni a meglévő eszközöket.
De itt nincs is összekapcsolva a 3 hálózat.Költség:
16€/4TB csomag/hónappal lehet számolni.Várom a kritikákat.
-
okiteki
tag
válasz
dragon1993 #4379 üzenetére
És 3 helyszinen hogy fog menni 1 hozzáféréssel
-
okiteki
tag
válasz
Daywalkerke #4363 üzenetére
Hu de bonyesz
-
okiteki
tag
válasz
Daywalkerke #4361 üzenetére
Kissé paranoiás
vagy rendeld meg emagtol én is rendeltem jó pár dolgot például office 365 csomagot és megjött
-
okiteki
tag
válasz
Daywalkerke #4347 üzenetére
1/Ez minden cloud szolgáltató ASZF jében benne van ,vagy volt, hogy ha ő érzékeli hogy te valami jogvédett terméket felraksz akkor vagy törli vs vagy blokkolja az elérést vagy felszólít vagy nem ami épp az ASZFben van. Pl te felrakod a matrix.avi címü filmet és még meg is osztod egy népszerű oldalon akkor garantált a del és vagy felfüggesztés opció. De ez eddig is így volt.
2/Hogy mikor változtat a szolgáltató hogy eddig adott minimális „beetető áron” korlátlan cloudot az bárkinél előjöhet, hogy nem éri meg neki pénzügyileg bukta. Ami korlátlan ilyen területen ott biztos hogy egy idő után korlátos lesz ez 100%.
3/Hogy a Office 365 csomagot mikor változtatja meg a nagy Microsoft, arra csak a jó isten tud választ adni lehet hogy növeli holnap 1TB/ÉV ről 2TB/ÉV re. de lehet hogy csökkenti, de ez a kis olcsó csomagoknál minden cégnél így van!!
4/Office 365 personal csomagokat használok többet is 1tb/db csomagjait használom én is sebesség nagyon príma.
5/ Titkosítás és nem látnak belé
-
okiteki
tag
válasz
dragon1993 #4341 üzenetére
Onedrive webes feluletet és se használom hanem ezt pl: http://www.airexplorer.net/en/
-
okiteki
tag
válasz
dragon1993 #4337 üzenetére
Hy ez várható volt hogy kiszúrja google, maradok a o365 fiokoknál most 3 db ot hasznalok mindért fizettek és az 2 fiokért mát 2 éve fizetik 900 giga fenn is van
. Gyors biztonságos és nem kell félni hogy lebasszák a fiokot. Megjegyzem most van kb 2 TB cucc fenn a 3 fiokban összesen ha ezt újra kell feltolni az igencsak sokáig tartana csak ha van megfelelő kapacitásod pl EGYETEM de minden máshol feltünik és rohatt sokáig tartana.Átlagembernek ez nemmegy. Mi nem vagyunk azok
De várjuk a lehetőségeket. -
okiteki
tag
válasz
Core2duo6600 #4309 üzenetére
Tárhely.eu nézd meg és ott az okos szerver csomagok között lehet legózni qnap vs synology szerverek között, de nettó 40 terrát már okosan kell összelegózni. RAID6 vs RAID10 miatt. de ez inkább már enterprise kategória és NAS üzemeltetés már.
De jó volna ha kiírnád milyen ajánlatokat kapsz nem 2 fillér a havi költség az biztos -
okiteki
tag
válasz
RockFonok #4280 üzenetére
Elég 1 db film felrakása teszteld le csinálsz egy gmail accountot természetesen nem a saját ipről
aztán ha megvan belépsz fiókba nem saját ipről pl legyen egy egyetemi kollégium
és feltöltesz egy vadi zsír új HD filmet a legnépszerübbet majd oszd meg pár ingyenes oldalon természetesen ezt a tevékenységet se a saját ip alól csináld
És várjál türelmesen de ha jó oldalon osztod meg akkor még aznap zárolják a fiókot -
okiteki
tag
válasz
dragon1993 #4275 üzenetére
Hat weboldalon 5 usert irnak min!
Drive segítségével minden munkahelyi fájlját egyetlen biztonságos helyen tudhatja, hiszen korlátlan felhőalapú tárhelyet biztosítunk (ötnél kevesebb felhasználó esetén 1 TB-ot felhasználónként). A fájlokhoz pedig bárhonnan hozzáférhet, akár laptopot, akár telefon, akár táblagépet haszná
-
okiteki
tag
válasz
dragon1993 #4273 üzenetére
Googlenél 10$/hó korlátlan ?!?
-
okiteki
tag
árban beleszámoltam a cryptot is. Ja és a sync.com sokkal lassabb hisz kanadai szervereket használ olvasd el hogy mit kérdezett az illető és a válaszban benne van az összeg ami tartalmazza a crypto kiegészítést
!
" melyik tárhely most, amelyik
- saját maga titkosít
- van szoftvere Androidra és Winre
- lehet közvetlen képet linkelni belőle html-be
- NEM tömörít semmit
- legyen asztali saját kliens és egész mappákat fel tudjon venni
- sebességben tudja az 5MB/s-et " -
-
okiteki
tag
válasz
hans989 #4243 üzenetére
Na ahogy leírtad elég sokat kell hogy tudjon a CLOUD szolgáltató ha elég 100 giga/ év most 6900 ft/év akkor neked google drive a nyerő
Ha több kell pl 250gb csomagot senki sem használ ilyen csomagotugorjunk, 500 gigára abban pedig vagy
https://www.pcloud.com/cloud-storage-pricing-plans.html?freebox=off&features=off&freelink=on
48 dollár/év vagyhttps://www.sync.com
49 dollár/év szintén 500 gigás csomag.
Mind a kettő tudja azt amit kérsz melyik a szimpatikusabb.
Tesztelni lehet mindkettőt.
-
okiteki
tag
DEGOO 100 GB teszt!
Degoo free 100 gigas cloudot teszteltem az egész 74 gigányi cuccot KB 5000 file vegyes teszt cucc jpg,doc,ppt,xls,darabolt rarok. A cuccok 1 része fenn van kb 10 hónapja 25 giga az elmúlt 30 nap ment fel és kíváncsi voltam milyen sebességgel lehet visszaállítani, a teszt gépet direkt csak ez futott 0-24 ben és figyeltem letöltési grafikont is. Napi 10 gigát limitet számoltam recoveryben így tartott 8 napig a visszatöltés. Hiánytalanul visszajött minden.
A csomagokat random hullámokba küldte a szerver,és Max 2-3 mega/sec jött a cucc nálam nem volt limit
a 95% nál a 8-dik napon újraindítottam a gépet tesztelve hogy folytatja a visszaállítást és folytatta.
Tapasztatom szerint otthoni használatra pont elmegy még ez a backup és visszatöltésre is alkalmas.
https://degoo.com/
-
okiteki
tag
Ok én épp tegnap aktiváltam 1db o365 fiókot és tegnap 9 gigát töltöttem fel ma pedig elöbb 86,5 gigát toltam fel 219 perc alatt 6,5 m/sec felel meg. Csak épp amikor legutobb aktiváltam o365 fiokot és toltam fel cirka 50 gigányi cuccot nagysebességgel kaptam 24 órás lockot microsoftól hogy szerintük túl gyorsan töltök fel nagy mennyiséget
50 gigát ja és nem először kapok ilyen mailt hanem már két különböző fiókba toltam fel mentéseket 40-50 gigát darabolva és ott is kaptam mailt + lockot! amit 24 óra elteltével vagy épp csetelve velük feloldották!
kiványcsi vagyok kapok e-mailt újra -
okiteki
tag
Egy újabb aki lehúzza a rolót
Most jött mail!
Just a reminder that the Infinit file transfer service is shutting down on March 31, 2017.
If you didn't back up your files yet, you have two more weeks to do it before our official closure. This will be our last email.
What’s happening to my files on Infinit?
Until March 31, the file transfer service will operate as normal. You’ll be able to transfer files between devices/users as usual as well as upload files to the cloud.We advise you to back up/download the files you’ve uploaded to the cloud if you don’t want to lose them. Past March 31, all the users’ data will be deleted from our servers.
I have uploaded a lot of files on Infinit. How can I download all them back easily?
If you have a lot of files and you don’t want to download them one by one, please send us an email at contact@infinit.io and we’ll help you with that.I'm a premium user, what’s happening to my account?
You can continue to use the premium features until March 31 but you will not be charged for it. Also, you will be refunded pro rata for the remainder of the year or month from February 1st.I have been using Infinit for transferring & uploading files. What am I going to use to replace it?
There are several alternatives available such as: Resilio, CloudApp, Droplr, Send Anywhere, JumpShare, Dropbox, WeTransfer, etc.Can I delete my account?
Yes, you can do so in your account. -
okiteki
tag
Itt egy érdekes cikk pont megválaszol pár kérdést a cloudokkal kapcsolatban!
https://www.hwsw.hu/hirek/56960/plex-cloud-streaming-video-zene-google-drive-dropbox-onedrive.html
-
-
okiteki
tag
sync.com vagy pcloud.com vagy tresorit bar árban a tresorit a legdrágább. sync.com a canadai szervern tárol! ploud svajci serveren tárol. Tresorit meg szintén svajci szerveren táról. Ami kozelebb van az természetesen gyorsabb backupot is jelent.Árban per pill a 3 közűl a sync.com a legjobb sebességben pedig a pcloud.
Kliensben talan a sync kliensek a legjobb a 3 közül. Úgyhogy mind picit más -
okiteki
tag
válasz
RockFonok #4106 üzenetére
Onedrive,amazon,gdrive használ automata file szűrő ellenörző funkciót. Attol függetlenűl hogy megosztod vagy nem osztod meg senkivel se. A rendszer automatikusan ellenőrzi mit töltesz fel vagyis elemzi a feltöltésedet és ha jogvédett a film/zene/program és bele tud nézni !! jelezni fog vagy egyszerűen eltávolitja a feltöltött állományokat,hogy pontosan mennyi idő múlva, az random van akinél fenn volt a film hónapokig gdrivon azt egyszer csak törlés azt üzenet de volt hogy feltöltés után 20 percel jött mail hogy jogsértés miatt törlés és ejnye bejnye. Sőt onedrive az még blokkolja a feltöltést is 24
órára ha ilyet érzékel. Persze ha „matrix.zip” hasonló, de jelszavazva van akkor fenn marad addig amíg akarod, mert nem tud semelyik tenni a szolgáltató, mert nem tud belenézni
Ja és ha nagy mennyiségű filmet raksz fel csak úgy gyors uploaddal onedrivra akkor, nem hogy blokkol hanem felszólít, hogy azonnal szüntesd be a tevékenységet, második felszólításnál pedig a fiókot végleg zárolja még akkor is ha fizettél érte mármint az onedrivenál
Tehat ha csak feltöltesz filmeket mert néha magad meg akarod nézni akkor csak egy út járható becsomagolni jelszóvédett állományokban és kész ha kell leszeded és kicsomagolod -
okiteki
tag
Kedves 7s26c!
Szólíthatlak Imrének vagy kovácsnak
A válaszodra röviden, teljesen ki vagy szolgáltatva a szolgáltatónak és a hivatalnak is ezért kell párhuzamosan használni több cloudot is. De ne izgulj ha használsz titkosítást akkor semmi gondabba nem tudnak belenézni túl nehéz lenne nekik.
Egy lelkes Cloud felhasználó.
-
-
okiteki
tag
Céges felhasználásra ha biztonság az első akkor bizony csak és kizárólag angol nyelvű cloud szolgáltatók jöhetnek szóba!
Magyar nyelvű szolgáltató nincs is ami figyelembe vehető ha van szóljatokTermészetesen t-system tud neked cloudot adni magyar nyelvű supportal de árban kis cégnek nem éri meg
https://tresorit.com/ vagy https://www.pcloud.com/ ezek nagyon biztonságosak. De szerintem a közös céges munkában gyengék, sőt nehézkesek a céges munkához és ez a lényeg ha nehézkesen megy a közös munka ezen elbukik az egész cloud buli
Céges csoport közös munkához más a prioritás mint magánembernek erre ajánlott a http://www.egnyte.com/ vagy a https://www.box.com/ .
Árban céges környezetben min 5 felhasználó a belépő szinte mindenhol vagyis a tarifát így kell számolni !!!!
Tehát költség 8$/fő/hó vagyis egnyte 480$ / év 5 felhasználóval !
12$/fő/hó box 720$/év 5 felhasználóval hasonló paraméterekkel! -
okiteki
tag
A saját tesztjeim alapján magyarországról ingyenes cloudok közül a leggyorsabb a google vagy a mega drive de még egyszer csak a napi limitig erejéig és nem mindegy melyik szolgáltatónál vagy
Ha fizetősre gondolsz akkor már más a helyzet ott a legjobb per pill az arubacloud ott elérhető 500-600 mbit/s mivel nekik van a legközelebb saját szerverközpontjuk.
-
okiteki
tag
http://www.ghacks.net/2016/10/18/logmein-retires-cloud-storage-service-cubby/
Cubby szolgáltató lehuzza a rolót!
-
okiteki
tag
-
okiteki
tag
Minden cloud szolgáltató használ valamilyen redundáns adattárolást
Te GEO redundanciára gondoltál pl meg akarod szabni hogy az adataid pl dublinben és frankfurban legyen párhuzamosan tárolva ilyen és ehhez hasonló szolgáltatás ingyenesben nincs csak a nagyoknak van és egyiknek sincs FTP je.
Vagyis keményen fizetősek.és nem éves díjjal hanem használat alapú díjszabás használ mindegyik kivétel nélkül.
Vagyis mit is akarsz pontosan ki kéne fejteni
-
okiteki
tag
válasz
csernak75 #3900 üzenetére
Dropbox nem jó videónak se mert butít mind a képet mind a videót is ! tehát csak ha véglegesre szánod a videót akkor jó google!
Sajnos ingyen levesmost sincs ha nagyobb az igényed a minimumnál ez van.
Ha elég egy kis kényelmetlenség akkor mehet a mega cloud 50 gigával. Ha több kell akkor fizess...
-
-
okiteki
tag
Na akkor jöhetnek a tippek melyik az a cloud szolgáltató akire érdemes áttérni dropboxról mobiltelefon fénykép szinkronizálás ügyben. Én 4 éve használok dropboxot ez vált be eddig legjobban környezetemben kb 50 telefonra lett rárakva a javaslatomra a dropbox kliens telefon fénykép szinkronizálás miatt.
Stabilitásban, mint mobiltelefon fénykép szinkronizálás mind asztali gép kliensben eddig ez verhetetlen volt most kénytelen vagyok én is költözni.
Próbáltam ondrive,google drivot, megat,box.com,idrive, de nekem nem vált vagy a telefonos app lép ki random vagy stabil a telefon app csak épp képet feltölteni random akar, több telefon van tesztelésre állandóan! Ha stabilan a mobil kliens akkor az asztali kliens szarakodik lást google drive vagy onedrive rengeteg problémát láttam a környeztemben win7- win 8.1 vagy win10.es gépeken a legtöbb gép win7 val ezen kellene jól futni+ telefonon is.
-
okiteki
tag
válasz
alapz@j #3795 üzenetére
Ezért szoktam mondani hogy korlátlan szolgáltatás bármikor korlátos lehet. tehát mindig kell alternatíva pl a hölgynél 7,3 TB adat van fenn a cloudban na most azt újra feltolni valahova hát eltart hónapokig az tuti!!!! És ha pl jó az internetje meg ahova tolja a cuccot vegyük pl amazont cloud drive 1 mega/sec fel az upload speed innen Magyarországról 85 napig 0-24 Ben tölt fel mire felrakja a 7,3 terra cuccot.
Megjegyzem a cikk írója épp Budapesten dolgozik fél éve és vele történt meg az eset és filmek vannak backupolva neki azért annyi a cucc amennyi! -
okiteki
tag
SOS backup is behúzta a kéziféket megszüntette sos backup unlimited csomagot!
Keményen fizetősre terelte a felhasználókat!
[link] -
okiteki
tag
válasz
alapz@j #3776 üzenetére
Hát ha az AMAZON azt írja akkor igaz
DE eddig bárki SZOLGÁLTATÓ aki korlátlant adott x idő után behúzta a kéziféket és különféle trükkökkel lehúzta a szolgáltatásokat, ezt simán megtette sorolomCOPY, HIVE, SPIDEROAK, BITCASA vagy a Microsoft is a onedrive-al tehát a korlátlan, soha nem korlátlan a tapasztaltok szerint , mindig van valami galiba, pl feltölteni fel lehet csak épp csiga lassan vagy feltöltöd gyorsan, de letöltés csiga lassú
Még egyszer ez addig korlátlan míg nem visszakozik a szolgáltató eddig minden szolgáltató visszakozott, mondom MINDPL 2 TB mentésed van most és azt mondja amazon hogy vége a korlátlannak akkor kezded újra feltolni mind a 2TB máshová azonnal …… szerinted meddig tart hetekig 0-24 ben.
Nem a tartósság a lényeg hanem a nagy adatmennyiség kezelése visszaállítás szempontjában. -
okiteki
tag
válasz
DrojDtroll #3772 üzenetére
Ok ha tutira
mennél akkor 2 helyre kéne menteni javaslatom szerint mert nagy mennyiségről beszélünk.
Mert nem csak az számít hogy megbízható a cloud szolgáltató hanem az is mi van ha tényleg behal a gépedben a hdd mennyi ideig tartana PL X-GB adat vissza töltésé ezen bukik ki a legtöbb ember aki igénybe vette a backup szolgáltatókat mert ha neked, csak 50 GIGA cuccot kell visszaállítani akkor teszem az 1 MB/s meg a visszaállítás az Amazon cloudbol csak 13.8 óra! De ha neked 2000 GB kell visszahozni akkor már 23 NAPIG 0-24 ben kellene menni csak a gépednek
Vajon van potya 23 napod megvárni vagy inkább választasz egy gyorsabb de drágább opciót.
Nem egy emberke fut ebbe a szögben hogy van ONLINE BACKUP cucca de ha sor kerül a recoveryre akkor szembesülnek a ténnyel hogy NAGY adatmennyiségnél már az SOK IDŐ mire visszakapod az adataidat és ezt is figyelembe kell venni mint nem elhanyagolható tényezőről sőt ez lesz a legfontosabb tényező!Vagyis olcsó legyen meg gyors is legyen NAGY adatmennyiségnél NINCS csak drága meg drágább megoldás van.
Javaslatom mehet az AMAZON CLOUD mert stabil az tuti de mellé kellene 2TB külső hdd-k mentésnek ez a legoptimálisabb idő/ár értékben szerintem 2TB külső hdd 30 ezer ft.
-
okiteki
tag
válasz
DrojDtroll #3770 üzenetére
Samsung telefonom 4K ban 20G/óra vagy Pana HC-X1000 4K 90G/óra egyik 1TB/év a másik 5TB/év
Nem mindegy vagy csak biztonsági másolatként akarod tárolni vagy mégis akarod osztani egy kicsit bővebbenEléggé szűkszavúan fogalmazol..
-
okiteki
tag
válasz
DrojDtroll #3768 üzenetére
Hát ha az AMAZON azt írja akkor igaz
DE eddig bárki SZOLGÁLTATÓ aki korlátlant adott x idő után behúzta a kéziféket és különféle trükkökkel lehúzta a szolgáltatásokat, ezt simán megtette sorolomCOPY, HIVE, SPIDEROAK, BITCASA vagy a Microsoft is a onedrive-al tehát a korlátlan, soha nem korlátlan a tapasztaltok szerint , mindig van valami galiba, pl feltölteni fel lehet csak épp csiga lassan vagy feltöltöd gyorsan, de letöltés csiga lassú
Még egyszer ez addig korlátlan míg nem visszakozik a szolgáltató eddig minden szolgáltató visszakozott, modom MIND -
okiteki
tag
válasz
csernak75 #3764 üzenetére
Megát használok, mindig több cloudot használok párhuzamosan ugyanarra a feladatra de nem fogadnék bármikor bezárhatnak sajnos ezzel volt nemrég teli a sajtó.
Mivel van OneDrive fiokod 100 gigás miért nem oda toltesz vissza beviszed egyetem koleszába ahol vagy gyors internet le és fel!!!! -
okiteki
tag
válasz
csernak75 #3756 üzenetére
Office 365+1tb szeretnél költöztetni van jó pár cég ahol lehet cloud to cloud migration vagyis költöztetést csinálni de ingyenesen csak max 10-20GIGA mennyiséget lehet mindenhol ingyen a felett keményen fizetős nem is kicsit hanem a legolcsóbb helyen is kb 36400 ft a migráció költsége
-
okiteki
tag
https://androbit.net/mini/2235/insync_nehany_napig_ingyenes_a_google_drive_kliens.html
-
okiteki
tag
Sajnos ez a való világ, idén nincs hónap hogy nem húzna le cloud szolgáltató a rolót és ez is olyan ,hogy tisztulni kell a piacnak sok a kevés tőkéből építkező cloud, és bizony beléptek a nagyok is pár éve akik bírják tőkével sőt még ők is bukdácsolnak a rossz "korlátlan" beidegződés használatával , ami eddig semelyik piacon nem elfogadható gazdaságilag vagy épp a rossz marketing pl onedrive huzavona , vagy épp hirtelen jött népszerűség átkával és itt bizony az győz akinek sok tőkéje van és alávág simán a másik nagynak+ idén rengeteg startup le fogja húzni a rolót mert a befektetők várják a bevételt.
-
okiteki
tag
válasz
alapz@j #3708 üzenetére
Tx remélem tesztelted a 3-4 szolgáltatót mert az a tuti
, Nézem az árazást szerintem ha valaki bitcasa vagy valami hasonlót unlimited szolgáltatót keres akkor nincs sok variáció mint a hubic 50 euro/év és 10 terra kapacitás,3 datacenterük van OVH cég van a háttérben.
Cloudme na az tényleg drága szolgáltató nem véletlenül norvég
Koofr egy new kis szolgáltató le kéne tesztelni milyen?Crosssec meg vadi new és tök tresorit koppintás, pláne az arázast tekintve
)
-
okiteki
tag
válasz
instantwater #3706 üzenetére
Na őket nem teszteltem még, annyit hogy mivel az elmúlt 2 évben több mint 10 online cloud strorage szolgáltatót teszteltem és mivel gyors netem van, tapasztalatból tudom hogy amelyik szolgáltató kussol a weboldalán hogy hol vannak neki server lokació az nem sok jót jelent.
Most cseteltem velük. IDrive servers are located in California, USA only.
Az sajnos magyarországról a tuti lassú kategória. Hiába olcsók nekünk magyaroknak nem jó csak akkor ha van euban server locaciojuk, ha kaliforniában lennénk az más!!! -
okiteki
tag
válasz
alapz@j #3704 üzenetére
Sajnos ez a való világ, idén nincs hónap hogy nem húzna le cloud szolgáltató a rolót és ez is olyan ,hogy tisztulni kell a piacnak sok a kevés tőkéből építkező cloud, és bizony beléptek a nagyok is pár éve akik bírják tőkével sőt még ők is bukdácsolnak a rossz "korlátlan" beidegződés használatával , ami eddig semelyik piacon nem elfogadható gazdaságilag vagy épp a rossz marketing pl onedrive huzavona , vagy épp hirtelen jött népszerűség átkával és itt bizony az győz akinek sok tőkéje van és alávág simán a másik nagynak + saját infrastruktúrája van. Na megyek durvulni és feltoltok 245 GB backupot onedriveba.
-
okiteki
tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Mozilla Firefox
- Path of Exile (ARPG)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- pfSense - Avagy az okosított házirouter
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z390-E GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest