- Képen az iPhone 17 Pro kétféle akkumulátora
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Vékonyabb házba rejti a Galaxy A17 5G az Exynost
- Yettel topik
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mi is az a calisthenics?
Új hozzászólás Aktív témák
-
SkyS1gn
félisten
válasz
itouchfan #13910 üzenetére
Miért lenne az?
Magyar bankkártyával vásárolhatsz, szállítás kevesebb mint 1300forint most már, 4-5 nap DPD és nyomon követhető + aznap órára pontosan megmondja mikor érkezik.Mindíg vannak akciók érdemes lapozni az ajánlatok fület és akkor rendelni amikor épp arra van akció ami kell, de pl első rendelésre alapból kapcs 20% az egészre.
Ha az ár tartalmazza az akciót akkor még rá lehet kontrázni kuponkóddal (mert csak 1 használható egyszer) és még olcsóbb. Multkor ismerősnek 2.5kg csokis impact whey volt 9-10ezer fele. Scitec tudtommal meg 3.2kg és 13-14ezrek.
-
kolosanyi
veterán
-
kolosanyi
veterán
válasz
itouchfan #13841 üzenetére
Igen, de alapgyakorlatok.
Ez a versenyprogramja. Mellette személyi edző, illetve csoportos órákat tart, szóval egész nap mozog a srác. Mindig ő mutatja be a gyakorlatokat, meg azért oda kell figyelni ha edzést tart. Kicsit irigylem, a hobbijából él. Mondjuk nem keres jól, illetve amit keres, az el is kajára meg kiegészítőkre.
Akkor lesz gondban, ha szintet akar lépni, mert ott már nem elég a proteinturmix, kelleni fog a szuri. Gondolom talál majd szponzort hozzá, vagy marad a kisebb, regionális versenyeken.
-
kolosanyi
veterán
válasz
itouchfan #13835 üzenetére
Tuti erősödni fogsz. Én csak három hete csinálom, de már érzem magamon. Illetve barátnőm megjegyezte, hogy mintha izmosodtam volna.
Nem véletlenül hívják alapgyakorlatoknak őket, ez az alapja mindennek.
Egyébként van nálunk a városban szertorna oktatás. Meg fogom keresni az edzőt azt hiszem. Illetve megtudtam, hogy van súlyemelő és erőemelő csapat is, szóval ha vége az edzéstervnek, akkor azt hiszem járni fogok ilyen helyekre. Egyik crossfites cimborám mondta, neki úgy néz ki egy hete, hogy hétfőn erőemelő edzés, kedden WOD, szerdán torna, csütörtökön WOD, pénteken súlyemelés. Illetve minden reggel kardió, vagy futni megy, vagy bringázni, vagy evezőgépen van. Úszni ritkán szokott, mert versenyeken így is hülyére veri a mezőnyt, európabajnok búvárúszó ugyanis.
-
kolosanyi
veterán
válasz
itouchfan #13808 üzenetére
Egyébként ezek közül csak a HSPU a nehéz, a többi még nekem, nagydarab amatőrnek is megy. Az is inkább az egyensúly miatt, falnál nem nehéz elérni. Persze megnövelt mozgástartománnyal már ott van, abból eddig 3 ismétlés volt a rekordom, de az se full ROM. Csak az a baj, hogy a simával mindig úgy vagyok, hogy elviszem magasabb ismétlésig (8-10) és utána megrekedek a megemelt változattal. Egyszerűen más izmok dolgoznak a mozgástartomány alján, ezért nehéz továbbfejlődni.
És ezért jó military presst csinálni. Az zárt lábbal az egyik legnehezebb súlyzós nyomógyakorlat. Ha az megvan saját súllyal, akkor erős vagy. Nekem az még kicsit odébb van, most 80 az 1RM-em, de reggel 118 kiló voltam.
-
cronyzje
csendes tag
válasz
itouchfan #13829 üzenetére
Sajnos ez csak jól hangzik, de nem párosul kinézettel, ami nem lenne hátrány, és azt se érzem magamon hogy hú de jó erőben vagyok. Látva egy-két embert a teremben milyen súlyokkal dolgozik meg miket tudnak megcsinálni, rá kell jönni hogy messze még a cél, de napról napra közelebb.
-
cronyzje
csendes tag
válasz
itouchfan #13827 üzenetére
Megtanulni a zászlót, mérlegtartásokat, erőt növelni. Az erővel meg úgyis jön tömeg és javul a gyorsaság.
Erőnlétileg annyira nem állok rosszul de lehetne sokkal jobb is. Pl megy az egylábas guggolás +12kilós kettlebellel 3x5, deadlift 100kg (rudat is beleértve)x3-5, egyekezes fekvőtámaszba is belenyomok párat, HSPU most nem megy a teljes tartomány de pár hónapja ment 8as szériákban 2-3 sorozat csak elhanyagoltam.
Egyébként 170cm és 60 kiló vagyok. -
kolosanyi
veterán
válasz
itouchfan #13810 üzenetére
Két nap is elég lehet. Jobb lenne a három, de ha nem fér bele több, akkor nem fér bele, ez van.
5*5 ismétlés egyáltalán nem kevés. Az osztott tervek, izomcsoportonként 40 sorozattal arra jók, hogy aki ezt követi elakadjon, stagnáljon, visszafejlődjön.
Szett/ismétlésszám biblia (tesztoszteron.hu)
Hány ismétlés? (Emelj! blog)
-
kolosanyi
veterán
válasz
itouchfan #13807 üzenetére
Csak az a baj azzal, amit írtál, hogy 5*5 két nyomó gyakorlatból egymás után sok. Ha tényleg 1RM 80-90%-ával dolgozol, 2-3 sorozat után véged van. Ha meg nem, akkor nincs meg a normális intenzitás. Vedd vissza a volument, 4 db fő gyakorlat bőven elég, minden más csak kiegészítés. A kiegészítés lehet nem intenzív, durrantós (intenzív alatt azt értem, hogy baromi nehéz, nem azt, hogy kevés a pihenő, zihálsz, izzadsz), de a fő gyakorlat az nehéz legyen.
-
kolosanyi
veterán
válasz
itouchfan #13800 üzenetére
Saját súlyos gyakorlatoknál is lehet programozni. Egyszerű, amiből 3 ismétlés alatt megy, az 90% fölött van. Persze állandóan nem tudsz ezzel dolgozni, mert lesérülsz, meg kiégés a vége, de ettől függetlenül nem lehetetlen ez. Mondjuk azért érdekes kérdés ez, mert súlyzóval tök könnyű programozni, csak rádobsz két 1,25-ös vagy 1 kilós tárcsát azt jól van. Saját súllyal ennyire precízen azért nem lehet.
Olyan edzéstervet írj, amit meg is tudsz csinálni. Sokan ott basszák el, hogy teljesíthetetlen edzésterveket készítenek, irreális álmokat kergetnek. Milyen hülye is voltam...
Foci mellett kb 4-5 gyakorlatot tudsz hatékonyan végezni. Még egyszer ennyit kiegészítő jelleggel, hogy valami ellensúlyozza az aszimmetriákat és ennyi. Pl súlyzós húzódzkodás-tolódzkodás, pistol, glute ham raise. Kiegészítésnek lábemelés, híd, front lever progressziók, kézállás és ennyi.
A nap:
Tolódzkodás
Két pad közé 10
Negatívok 5
Súly nélkül 5
1RM 80% 5
1RM 85% 5
Csúcsszéria 1RM 90% amennyi megyPistol
Hasonló séma, mint az előbbFront
4*10 sec nem bukásig (ez alacsony intenzitás, csak kiegészítés)Lábemelés
4*10 nem bukásig (szintén)B nap:
Húzódzkodás
Ugyanaz, mint tolódzkodásGlHR
SzinténKiegészítésnek meg a megmaradt híd és kézállás.
Minden 4. hét kikönnyítés, intenzitás marad, a volumen a felére csökken, 12. hét után újra felmérés és aszerint programozás.
Most ez egy nagyon egyszerű és nem szakszerű példa, nem vagyok edző, nem értek hozzá, de valami ilyesmit kéne csinálnod, hogy érjen is valamit. Tanulj a hibámból, ne akarj mindenbe belekapni egyszerre.
-
kolosanyi
veterán
válasz
itouchfan #13798 üzenetére
Gyorsasághoz erő kell és tömeg, ahhoz meg erőedzés. Tornához erő kell és technika. Nem összeegyeztethetetlen amit akarsz. De ehhez semmi szükséged lassú izmokat edzeni, durrantani. Nőni meg a nagy intenzitástól (1RM 80% fölött), megfelelő kajától és a legfontosabb, elég pihenéstől fogsz.
kolosanyi
veterán
válasz
itouchfan #13780 üzenetére
Szerintem az a legfontosabb az erőedzésben, hogy ne siessen az ember. Állandóan beleesek abba a hibába, hogy nehezebb gyakorlat típussal dolgozom, mint ami a fejlődéshez kéne. Olyan variációval kell dolgozni, amiből még nem megy 15-16 másodpercnél hosszabb tartás, de 5-6 másodpercet stabilan tudsz tartani 4-5 sorozaton keresztül. Szóval a 10 másodperces maximumod környékén az ideális. Ezt ha csinálod 8-12 héten keresztül rendszeresen, hozzászoksz annyira, hogy ne jelentsen problémát teljesen kontrollálni és akkor jöhet a következő lépcső. Hiába tudok zárt lábbal zászlózni 2-3 másodpercig, az túl nagy intenzitás egyelőre, visszavettem fél zsugorra (egyik láb nyújtva). Hiába megy fekvenyomásban 120 kilóval 3 ismétlés, 95 körül van a csúcsszéria nálam. Nem baj, tanultam a hibáimból. Az egóm miatt túlzottan előreszaladtam a múltban sokszor is, és állandóan platóztam. Nem szabad.
Ezek a gyakorlatok annak jók, akik a legegyszerűbb mozgásokat se tudják megcsinálni. Ha a kezdő progressziók mennek, csináld azt.
(#13781) kk831228
Nemtom, nekem jól esett. Jó, az első nem, de utána a másik 4 már igen...(#13782) Cris99
Inkább dobj egy képet. -
kolosanyi
veterán
-
kolosanyi
veterán
válasz
itouchfan #13741 üzenetére
Ügyeleti hetem van, 0-24-ben riasztható vagyok, szóval nem lesz szabim.
Amúgy régóta nem plankeltem. Tavaly óta stabilan megvan az 5 perces plank pihenten, azóta nem nagyon foglalkoztam vele. Lehet ideje lesz újra kezdenem, csak most ugyanígy assznnyal a hátamon ülve. Jó, ha nem télikabátban meg bakancsban van, akkor csak 70 kiló, de szerintem jó lesz.
-
RBJ
addikt
válasz
itouchfan #13701 üzenetére
Nekem már mind a két térdem volt műtve porcleválással.
Nem is műtét volt a gond az nem is érdekelt, na de a katéter hmm mikor betették akkor jött egy idős nővérke és csini fiatal is. Mondom a fiatal kimehet ne nézze már a megijedt lompit.
De mikor kivették azt hittem falra mászok de még a térdembe levő katéter is egy élmény volt mikor kivették. -
itouchfan
senior tag
válasz
itouchfan #13615 üzenetére
No kéremszépen. Olyan fullos edzést nyomtam végül, reggelig csináltam volna ha nem kell tanulnom.
10 kilós súlymellény, megnövelt mozgástartomány, sima meg széles fekvő, úgy beégett a csöcsöm meg a vállam mint még soha.
utána még kis HSPU rávezető meg gyémánt, felülés fitballon és kész is voltam. Nagyon adta.
-
pulcsi
tag
válasz
itouchfan #13496 üzenetére
Itt is a fizetősben van csak sok edzés mentés alap csak 3 om, elég szar törölgetni de meg lehet szokni, azt írja mennyire volt progresszív az edzésed az előzőhöz képest, plusz ha edzésenként másfajta gyakorlatokat csinálsz azt is jobban díjazza és nincs sunyulás mert az idő megy benne
-
-
Deck
titán
válasz
itouchfan #13418 üzenetére
Nincs ennyi felesleges pénzem.
900Ft a túró kilója. Te napi 125grammot eszel amiben van 20gramm fehérje, az 30al szorozva 3750gramm, legyen kerekítve 4kg az 3.600Ft/hó
Van myprotein kazein 10ezer ft ami 2,5kg, (83adag) ebben van 24gramm fehérje/adag + bcaa stb.. Ezis kb 3.600Ft/ hó
Semmivel se drágább, sőt.. Tehát nem értem ezt a ha sok pénzed van dumát akkor vedd szöveget..
-
kolosanyi
veterán
válasz
itouchfan #13348 üzenetére
Nem. Nagyon korán van ez az 5 órai kelés. Inkább utána volt jó, mert fölébredtem, meg a merev, hideg izmok-szalagok legalább életre keltek.
Egyébként egyszerű volt, 10 huzi, 20 fekvő, 30 guggolás, ez volt 1 kör. 3 kört csináltam plusz a melegítés, kb 20-25 perc volt. Nagyon nem akartam kinyírni magam, mert délután erőedzés.
-
kolosanyi
veterán
válasz
itouchfan #13322 üzenetére
Azért nem egészen ennyi. Azt rendesen meg kell tervezni, mert nem jó 2 méterről fejre állni. Én egy dübeles függesztést javasolnék első körben, ott már nem a csavar lesz a gyenge pont, hanem a panel épület beton anyaga. Amivel viszont előfordulhatnak bajok, tehát minimum 2-3 ponton érdemes rögzíteni, hogy biztosra menjen az ember. A legbiztosabb megoldás az lenne, ha a felső szomszéd padlójára lefektetne egy fémlemezt és abba hajtana bele csavarokat, de ez elég körülményes, viszont golyóálló megoldás.
-
Deck
titán
válasz
itouchfan #13281 üzenetére
Igazad van. Akkor marad először a tömegelés + edzés, aztán majd tavasszal kiegészítem a többivel
Edzés programot, hogy érdemes összeállítani? Napi 2 izomcsoport vagy 3? Heti 2x minden izomcsoport, vagy legyen hetente csak 1?
Ektomorfra ezt találtam javaslatnak: A fő alapgyakorlatokat tartsd szem előtt, kerüld az izoláló gyakorlatokat, ezek ugyanis kevesebb izomrostot vesznek igénybe. Osztott edzéstervet kövess, egy edzés során 1, maximum 2 izomcsoportot dolgoztass meg, de egy izomcsoportot maximum 2-egy héten. Havonta változtass az edzéstervet. Az intenzitást edzésről edzésre növeld, de mindig a súlyok növelésével, ne az ismétlésszám emelésével. Mindig maximális súllyal dolgozz. Az ismétlésszám 5-8 legyen, a maximális sorozatszám 6-8. A pihenőidő 60-120 mp legyen, ezt mindig tartsd be, az intenzitás növelését ne a pihenőidő csökkentésével érd el. Minden új izomcsoport előtt pihenj 5 percet. (biotechusa)
-
emiki6
veterán
-
Deck
titán
válasz
itouchfan #13205 üzenetére
Zabkása nagyon pépes nekem, meg mire megeszek 100grammot.. Ízesítve ss jön be. De a Zabpalacsinta ami szintúgy 100gramm megeszem kb 5-10perc alatt maximum joghurtal
Fehérje por is mehet bele nyugodtan szerintem ez a legjobb reggeli. Többi kaja meg rizs, teljes kiörlésű tészta, zöldség keverék. Multivitaminok, oliva stb.
Most rendeltem elektromos párolót amiben csinálom majd a zöldséget meg a csirkemellfilét, és rizst is tud főzni
-
kolosanyi
veterán
válasz
itouchfan #13200 üzenetére
Ha nőni akarsz. Ők a növekedés szemszögéből vizsgálják az edzést, mivel egy testépítő portál. Viszont növekedés ≠ erősödés, pláne nem erőnlét javulás. El kell dönteni, hogy mit szeretne az ember.
Erőnövelés: kevés ismétlés, b*zi nagy terhelés. A cél a minél nagyobb izomfeszülés előidézése és az idegrendszer ehhez való szoktatása.
Erőnlét: gyakorlatilag a klasszikus erő-állóképesség javítás. A cél a savtűrő képesség, az izmok állóképességének fejlesztése.
"Állóképességi" vagy "kardió": cél a keringési rendszer és a tüdő edzettségének fejlesztése.
Tömegnövelés: nem írom le, erről tengernyi anyag van a neten. Csak az a baj, hogy mindenki azt hiszi, attól edzettebb lesz ha izmosabb is, ezért elkezdenek testépítő terveket követni, aminek alapvetően más a rendeltetése.
-
emiki6
veterán
válasz
itouchfan #13156 üzenetére
Jó, az 1 az túlzás, de ha 3-5 megy, akkor annyival.
Szerintem ha már nem fáj, akkor csinálhatod addig, amíg nem kezd fájni, akkor hagyd abba. Esetleg kipróbálhatod, hogy ha azt a gyakorlatot szünetelteted 1-2 hétre, akkor megfájdul e mikor újra előveszed. Ha igen, akkor az előbbi lép életbe, lehet, hogy csak hozzá kell szoktatni óvatosan, de lehet, hogy teljesen hagyni kell. A sima párhuzamoson tolódzkodás nekem is fáj (mondjuk nem nagyon szoktam épp ezért), de a rúdon toli megy gond nélkül.
-
emiki6
veterán
válasz
itouchfan #13150 üzenetére
Jó, hát nem a legkényelmesebb dolog a zsák, sőt fekvőhöz csak a mellény alkalmas. Az túlzás, hogy erős vagyok, de 10kg-ot hamar ki lehet nőni, ha az a cél. Én ha veszek, akkor veszek egy 20-ast, legfeljebb leszedek róla tízet, ha szükséges, de ha megy 20-szal akár 1 huzi is, akkor már érdemes annyival.
Új hozzászólás Aktív témák
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- Garmin Vivoactive 5 Okosóra, Bontatlan, Új, 0 Perces, Krémarany, 1 Év Garancia
- DJI Goggles Integra Motion Combo - drón szemüveg +DJI RC Motion 2 kontroller
- DJI Air 2s drón szett hibátlan állapotban
- Garmin Vivoactive 5 Okosóra, Bontatlan, Új, 0 Perces, Kék, 1 Év Garancia
- MacBook Pro 13, 14, 15, 16, MacBook Air M1, M2 M3 M4 bill magyarosítás lézerrel / sapkacserével
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest