- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Google Pixel topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Most a Galaxy S25 FE megjelenésére tippelnek
- Ennyibe kerülhet a Xiaomi Watch S4 európai változata
- Yettel topik
Hirdetés
-
Mobilarena
Mi is az a calisthenics?
Új hozzászólás Aktív témák
-
kissb0913
csendes tag
válasz
Cathfaern #8759 üzenetére
Értem amit mondasz, azért is írtam úgy hogy "nem biztos, hogy egyet értek vele." Tudom, hogy vannak olyan emberek, mivel közeli rokonok, akiket "tanítottam" futni, hmm... finoman fogalmazva is, igen csak mozgásszegének és elhízottak voltak.
Emlékezetem szerint nekem mindig úgy magyarázták a futást, hogy nem szabad megállni sétálni, le kell küzdeni a holtpontot. Én saját magamon is mindig azt tapasztalom/tapasztaltam, hogy küzdeni kell, mert akkor jön az eredmény. Futásra ez különösen igaz.
Én úgy gondolom, inkább legyen egy nagyon lassú kocogás - mint ahogy te is írtad -, de semmi képpen ne álljon meg, akkor inkább fusson helyben egy picikét, de a mozgás legyen folyamatos, ha pl 1-2 km távot nézett ki magának. A lényeg, hogy az izmok ugyan azt a mozgást végezzék.
Viszont ha nagyon gyenge az erőnlét, amit te is mondasz, akkor pl. fusson 400 méteres köröket, egy kör futás, egy kör séta. De így viszont szerint max 2-3 kört érdemes, utána mindenképpen álljon arra, hogy az egészet egybe.
Ha ez se megy, akkor maradt a tempós séta és utána a futás/kocogás.
De ezen nem veszünk össze!
A lényeg kezdjen el mozogni és aztán úgy is érzi melyik a legjobb neki. -
kolosanyi
veterán
válasz
Cathfaern #8654 üzenetére
Amúgy nagyon jó dolog. Mióta használom, rengeteget fejlődtem, pedig semmi extrát nem csinálok, csak számolgatom a makrotápanyagokat. Sokat segít a kajálásban ez a cucc és amikor rendesen vezetem, működik. De a barátnőm is elkezdte és neki is működik. Igazából az átlagembernek, aki pusztán nem akar elhízni, elég ha ezt vezeti rendesen és mellé heti 3 alkalommal elmegy a családdal kutyát sétáltatni.
-
kissb0913
csendes tag
válasz
Cathfaern #8598 üzenetére
Sajnos gondoltam, hogy valami hasonló lesz a válasz.
Egyenlőre nem szeretnék hatalmas izmokat, jobban tetszik az esztétikus test, ami szép izmos, arányos és erős, de egyben megfelelően használható szinte bármire. A hosszú távú tervek között szerepel fél ironman verseny, de nem csak kitartó szeretnék lenni, hanem egyben erős is.Másik kérdés is eszembe jutott. Kajálással kapcsolatban. Mi a véleményetek a Harcosok étrendjéről? Én elkezdtem nemrég, kb. egy hete. Bár testsúlyt sajnos nem mértem, mert a mérleg megvétele még folyamatban van. Ill. én annyival egészítem ki, hogy ha napközben edzem, akkor utána egy adag fehérjét megiszok, mivel edzés után mindenképpen kell az anyag a testnek.
Nekem nagyon praktikus, mert napközben nagyon kevés időm van és így nem kell tökölni a kajálással. -
kissb0913
csendes tag
válasz
Cathfaern #8574 üzenetére
Én is arra gondoltam, hogy a lábam gyengébb mint a hasam. Csak ezt meg nem értem miért
Ha arra gondolok, hogy több mint 10 évig fociztam illetve évekig atletizáltam (400 méter), sőt a futás még most is megy, pont pár napja voltam félmaratonon. Tehát elvileg a lábamnak nem szabadna gyengének lenni és úgy tűnik mégis. -
kolosanyi
veterán
válasz
Cathfaern #8568 üzenetére
Érdekes, köszi az utánajárást. Viszont szerintem nem a láb gyengesége miatt nehezebb a lábemelés, Nekem az a legerősebb, 12 évig heti minimum 5 edzésen dolgoztattam meg a lábam (röplabda). Ennek ellenére sokkal nehezebbnek érzem a lábemelést, mint a felülést. (A csípőm és a hasizmaim gyengék, az utóbbi időben sokat erősödött, de van még lemaradásom.)
-
-
kolosanyi
veterán
válasz
Cathfaern #8225 üzenetére
Bizony, ez törzs gyakorlat. Egyébként vízszintesig emelve alig dolgozik a has, az csak utána kezd el bekapcsolódni. Ugyanis az egyenes hasizom fő funkciója - a légzés segítésén kívül - a gerinc hajlítása. Nyilván ha tök egyenes háttal, csak vízszintesig felemeled a lábad, akkor keveset dolgozik ez az izomcsoport, ellenben a csípőhajlító izmok kemény terhelést kapnak. És a lábemelés semennyivel nem gerinckímélőbb, mint a felülés, de könnyű ellensúlyozni, csak hátrahajló gyakorlatokat is be kell tenni az edzésbe (híd).
-
westcoastog
veterán
válasz
Cathfaern #7855 üzenetére
Azt nem szoktam csinálni, de majd kipróbálom.
Az annyit gyűrűzök meg már redukálódott heti 1-re, akkor is húzódzkodni próbálok rajta, mert nem tudok hol húzni.
Has meg törzsizmom egy gyenge 0 még.
Össze vissza szarul edzek, fingom nincs hogyan rakjak össze épp kézláb edzéstervet, úgy hogy nincsen minden eszköz biztosítva,
Húzódzkodóm sem lesz már kész idén, nem tudok senkit elhívni aki segítene összerakni. -
batai15
félisten
válasz
Cathfaern #7714 üzenetére
ÉRtem, tehát az lenne a legjobb ha stagnálna a súlyom.Na már most ha kb 3, hónapja edzek, és ez alatt kb 3kg fogytam,akkor nem kell parázzak igaz?
Karom mérete egyébkén kezdéskor 36 centi volt, most 37-38, akkor lényegébe nem is nőtt az izomzatom?
Tehát akkor valamit eddig rosszul csinálok? -
válasz
Cathfaern #7718 üzenetére
Továbbá heti ~0,5kg-nál több izmot nem lehet építeni. Már pedig az izom több energiát fogyaszt, mint az egyéb sejtek (4x annyit, mint a zsír), ezért ha nincs rá szükség, a szervezet azt fogja leépíteni először.
Szóval lehet cizellálni... de ha több kalóriát viszel be, mint amennyit elhasználsz, akkor nőni fog a tömeged. És amíg van rajtad zsírfelesleg, addig az izom fog először leépülni
értem. Én csak az ilyen kijelentéseken gondolkozom el. Fél kiló izom egy héten? Ez tényleges izomszövet vagy mi? És akkor évi 24 kiló izmot lehet építeni? Akkor miafaxt csinálunk mi?
(rosszul)
És azon mit értesz, hogy amíg van zsírfelesleg, addig az izom épül le?
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Nincs kill switch az NVIDIA chipekben
- Kerékpárosok, bringások ide!
- GoodSpeed: AMD Ryzen 9 9900X (100-100000662WOF)+ Samsung 990 PRO 2TB MZ-V9P2T0BW
- Így VERNEK ÁT a KAMU webshopok!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Tőzsde és gazdaság
- BestBuy topik
- Battlefield 6
- Gaming notebook topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...
- GIGA AKCIÓ!!! AKTIVÁLATLAN iPad Air M2 11" WiFi + CELLULAR 512GB!!! KÉK
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 8 Plus 64GB / 12 hónap jótállás
- Új Dell 13 XPS 9315 Touch 4K+ HDR DolbyVision i7-1250U 10mag 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 512GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3077, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest