Hirdetés
- Örömkönnyek és üres kezek a TriFold startjánál
- Yettel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Kezünkben a OnePlus 15 és az Oppo Find X9-ek
- Bluetooth-headsetekről általában
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
Új hozzászólás Aktív témák
-
homerhamm
veterán
Na, ennyi volt a Far Cry 5-nek.

Őszinten, szerintem a 6-nak a főszereplője nekrm jobban bejött, sőt még 3-4-nek is. Nem volt rossz, de nem is a kedvencem, viszont az elmebeteg mellékküldetések mindenért kárpótoltak.

Hangulatilag meg nálam a nem számozott részek az etalon.
(Primal-New Dawn) -
gézu
őstag
3x futottam neki, mert a világa nagyon nem fogott meg. Aztán sikerült valahogy akklimatizálódni és végigtoltam. Nekem a legkevésbé élvezetes rész, de azért egyszer mindenképp érdemes végigvinni. A kedvenc zeném benne: blow their mine
-
homerhamm
veterán
Hétvegén ingyen nyonható. Március 23-27 között, minden platformon.
-
heavygrip
senior tag
Itt a nextgen frissítés az új konzolokra
-
gyimger
őstag
Ezt hol kellene keresni? Az Ubinál nem lett ingyenes.
-
Zsoxx
őstag
Ingyenes lett a 3 DLC (arra számítsatok, hogy elég sokáig frissít).
-
Werkly
őstag
Milyen gyenge ennek a játéknak a GPU kihasználtsága! Van erre valami okosság vagy felejtős?
-
Zsoxx
őstag
Hallottatok már olyan jelenségről/bugról az Arcade Editor kapcsán, hogy single player mapon való játék alatt egy enemy egy objektumon belülre kerül? A spawn helye nem oda van téve, mégis oda kerül valahogy. Ő lát kifelé, és lő(ne a falon át), de a játékos nem látja.
-
Dave567
veterán
válasz
Danecay
üzenetére
Nem próbáltam, de a gépi nem is érdekel igazából, mondjuk lehet leszedem, de túl sok jóra nem számítok.
Jaa a magyarosításokokon volt fent hírként, hogy készítik, aztán mikor a 4 kész lett, el is tűnt,
aztán rá kérdeztem, a Discordon, és ott írta az egyik srác, hogy lesz hozzá, de nyomát nem találtam, hogy készülne.
-
Dave567
veterán
Sziasztok
Azt írták, hogy készül hozzá magyarosítás, nem tudjátok hol lehet utána nézni, hogy hol tart, mert sehol nem találom. -
Danecay
addikt
válasz
beyruth82
üzenetére
Ízlés kérdése, sok embernek nem tetszik, de szerintem inkább ki sem próbálták. Emlékszem, megjelenést követően majdnem egy évvel később lett csak feltörve, mert már azon is Denuvo védelem volt, ennél fogva elvesztette az újdonság erejét mire ingyen is elérhetővé vált.
Nekem amúgy kifejezetten tetszett, az asszony is már többször játszotta végig (Ő is bírja a Far Cry-okat
) és a 7 éves gyerekemnek is ez volt az első olyan játéka amit végigjátszott, ennél fogva ezzel játszott a legtöbbet is. Szerintem kifejezetten üdítő, hogy nem lövöldözni kell, hanem íjjal, lándzsával, kőbaltával kell harcolni, különböző állatok segítségét igénybe véve miután megszelídítettük azokat. Sokszor jókat mosolyogtam az állatokon, a köztük lévő hierarchia okán adódó viselkedésükön.
A magam részéről mindenképp ajánlanám! A térképe pedig a FarCry 4 térképe őskorosítva. Volt is belőle felháborodás amikor valakinek szemet szúrt a MAP rendkívüli hasonlósága, amúgy meg ha nem lenne térképnézet, szerintem soha senki nem mondta volna meg, hogy bármi köze van a két játéknak egymáshoz. -
-
Danecay
addikt
válasz
beyruth82
üzenetére
Tavasztól őszig elég keveset játszom, de itt a rossz idő, jön a tél, játszani is többet fogok valószínűleg, viszont nem biztos, hogy ezekkel. Került a háztartásba egy PS4 és ahhoz bőven van annyi játék amiket érdemes kijátszani. Jelenleg a Last Of Us-t tolom. Amúgy a Far Cry-okból a 3-at és a Primal-t végigjátszottam.
-
beyruth82
veterán
válasz
Danecay
üzenetére
Hát tényleg eléggé időrabló. Minimum 40 órába szamolj egy részt. Én most rákattantam és jatszom sokat vele.4-be es az 5-be en is többször belekezdtem de abbahagytam aztan ahogy te elölről kezdtem. Nem muszaj sorrendben csinalni.A new dawn az rövidebb mint az 5 és maga a világa erdekesebb, mert egy atomkatasztrófa után jatszódik.Ha nincs sok időd akkor a new dawnt ajánlom én is avval jatszottam elsőnek.Az 5 nagyon hosszú és rengeteg karakter, küldetés van benne.Elképesztő mennyiségű tartalom.
-
Danecay
addikt
válasz
beyruth82
üzenetére
"A 6 megjelenése előtt gondoltam a teljes sorozatot végigjatszom a 3-tol kezdve"
Nekem még a 4. részt sem sikerült végigjátszani a megjelenése óta. Mondjuk nem is csoda ha eltelik több mint egy év is, hogy újra elé üljek
Amúgy kedvelem a FarCry-okat, de egy pár nap elteltével kezdem hanyagolni, majd teljesen félbehagyom. Pontosan e miatt egyszer már újra is kezdtem mert olyan rég játszottam vele, hogy nem is emlékeztem rá 
Bele sem merek gondolni, hogy mikor fogok sort keríteni az 5-re, a New Dawn-ra és a 6-ra
, pedig az 5 és a New Dawn megvan eredetiben. -
beyruth82
veterán
A 6 megjelenése előtt gondoltam a teljes sorozatot végigjatszom a 3-tol kezdve, most tartok az 5 vége felé, meg pár küldi van és mehetek az utoljára hagyott Faith Seed ellen utana meg gondolom maga Joseph jön. A new dawnt előbb kijátszottam mint az 5-öt erdekes volt így hogy tudtam mi lesz vele 17 év múlva.Nekem az eleje indult be nehezen 2x is belekezdtem az 5-be de félbe hagytam mar 1-3 óra után(egyik ilyen félbehagyas után kezdtem el inkabb a new dawnt) viszont mostmar megtetszett nagyon, ahogy a teljes sorozat is. Az 5 hatalmas es rengeteg küldetes, feladat van benne.A legnagyobb far cry az összes közül. Összesen 140 küldetes van(story side, treasure) es 20 outpost.A 6-ban "csak" ötven valahany küldit írnak itt a játék fórumán. Szóval lehet területre a legnagyobb eddigi far cry a 6. lett de tartalomra már nem.Gondolom a 140 küldetés miatt erezték egyesek mar unalmasnak es emiatt csökkentették a 6. reszben amit en sajnálok. Nekem egy bosszantó hiba állt fent végig a játék során.A kultistak teherautojában lévő dolgokat sosem tudtam felvenni barmi is volt bennük.Kinyitottam a rakteret és hiaba forgolodtam, gugoltam vagy alltam oda nem kínalta fel a take lehetőséget.Megpróbaltam kb 8-10 teherautonal de egyiknel se tudtam felvenni igy abbahagytam a vadászatukat. Faith régiója és ez a túltolt drogos vonal nem igazan jött be de egyébként passzol az elvakult szektás feelinghez.Joseph Seed karaktere viszont tetszik nagyon.A legfelelmetesebb főellenség a sorozatban szerintem.A vallási fanatizmussal átitatott elmebeteg karaktere sokkal félelmetesebb mint pl sokak kedvence Vaas aki tulajdonképpen egy primitív drogfüggő kalóz és Hoyt csicskása. Kíváncsi leszek a 6.részre, remelem van olyan tartalmas mint az 5.
-
NeoPampalini
senior tag
válasz
batman91
üzenetére
Áh, addigra a maradék érdeklődésem is eltűnt a mellékküldetések miatti végtelen mászkálástól, pedig azokkal sem végeztem.
Igazából már vagy három napja mehettem volna a főmumushoz, még hátra volt egy rakás outpost, meg NPC kiszabadítás, szóval nem kellett sok energiát beleölni, hogy a végéig eljussak.Mindegy, az alapötlet nem volt rossz, de nekem valahogy az egész játék sokkal monotonabbnak és unalmasabbnak tűnt, mint akár az FC4. A random bliss-be ájulásról (Faith területén), meg az elfogócsapat falon át íjászkodó lehetetlenségeiről nem is szólva.

Történetvezetés meg nem létezik, kb. három küldetéssel plusz elfogócsapattal előbb szólhattam volna Eli-nak, hogy valójában már halott, pedig még élt. De hát ezt pletykálta az egyik civil a radar mellett, hogy szegény Eli ezt már nem érhette meg...
-
batman91
őstag
válasz
NeoPampalini
üzenetére
Pedig azt az 5 percet már igazán kibírhattad volna.
-
NeoPampalini
senior tag
Fúúúú, na, meguntam a mellékküldetések utáni végtelen kajtatást, mondom akkor legyen vége.
Erre az a teljesen illogikus kép fogadott, hogy a főmumus valami rejtélyes módon begyűjtötte az összes addig kiszabadított NPC-t, és mind bliss-ben úszik... Aztán ez hogy s mint történt?
Aztán előbb lőjem halomra, majd támasszam fel őket. WTF?
Ehhh, ez eddig az első FC, amelyiknél a legvégén inkább kiléptem és töröltem az egészet. 
-
Zsoxx
őstag
Mint kiderült, a FC6-ban nem lesz map editor.
Ennek kapcsán érdekelne engem, hogy szerintetek a játékosok hány százaléka készített legalább 1 mapot Far Cry 5-ben? -
NeoPampalini
senior tag
Érdekes dolgok történnek néha.
Van az a küldetés, ahol az állatdokinak kell mindenféle állatbőröket gyűjteni. A medve már megvolt valahonnan korábbról, a másikat kellett volna levadászni.
El is gyalogoltam az egyik helyre, ott bóklásztam egy órát, sehol semmi, csak a szektások jöttek időnként...
Meguntam, negyed óráig bóklásztam másfelé, aztán újra megpróbáltam: alig hogy odaértem, előugrott két keresett dög, az egyiket levadászta egy farkas, a másikat leszedte a sniper társam, kb. 10 másodperc alatt meg is volt.
WTF? 
-
NeoPampalini
senior tag
válasz
üzenetére
Az i-re a pontot pedig a sebzési rendszer(?) tette föl nálam, a komplett tárat belelövöm közelről az ellenségbe, és túléli. Ellenséges kutyák szintén, gépfegyverből komplett tárat beleküldöm, és ugyanúgy támad tovább.
Oh, engem sokkal jobban idegesít az a nehezítés, hogy egész addig simán lehet egyenesen jobbra-balra célozni a célkereszttel, amíg nem ér egy ellenség közelébe, akkor szépen felfelé körben kikerüli, ha ellenhúzol, akkor még inkább össze-vissza céloz.
Borzalmas!
Mintha emberünk félne rálőni bárkire is. 
Mindegy, nem sok időm van játszani, soká fogom végig vinni, így nem zavarnak a játék hülyeségei.

-
hamizoli
tag
válasz
fcbarca
üzenetére
Nem tartom valószínűnek, vagyis a [magyaritasok.hu] -n nem láttam róla infot, hogy neki állt volna valaki. Viszont a 4-hez nemrég lett kész a fordítás.
-
fcbarca
őstag
sziasztok, van működő magyaritás a far cry 5 epic-es verziójához?
-
GAbre
veterán
Valaki már váltott be amd kupont a következő részhez?
Far cry akció
Ahogy linken olvasható,már próbáltam majd minden cpu-val.De nem akaródzik tetszeni neki.
Mielőtt mondjátok,hogy kérdezzem support-ot nem fog segíteni. -
Dilikutya
félisten
válasz
batman91
üzenetére
Attól függ. Az Epic Store-ban a 3000 Ft-os kuponnal + eleve akciós áron megéri a teljes kiadást megvenni.
Az ünnepek alatt ruháztam be rá.
A zombis és a marsi DLC nem tűnik érdekesnek, nem is sokat játszottam velük. A vietnami viszont tetszett. Picit monoton, nem túl változatos, de végülis ez érthető is. Lelőnek a helikopterrel, és a dzsungelen át el kell jutnod a kivonási pontra. Közben lehet irtani a vietkongot, foglyokat kiszabadítani. Ha amerikai katonát szabadítasz ki, veled is tart, annyira nem is haszontalan társak.
Játékmechanika egy az egyben az alapjáték, valójában csak a skinek újak. De a dzsungel tetszetős, szép a táj, kevés a vietnami háborús játék, a hangulat meg rendben van.
A feladatok nem túl bonyolultak, kisebb falut, helyőrséget felszabadítani, légvédelmi állásokat kiiktatni, lehet kérni légicsapást is. Vannak bunkerek, alagutak, aknavető állások.
Viszonylag hosszú (olcsó FPS DLC-hez képest), 4-5-6 órás kaland.Amit sose fogok megszokni, és ez minden játékban így van, hogy ha egy ellenség jobban védett, erősebb páncél, golyóálló akármi, nehézfegyverzet, akkor a sisak nélküli csupasz feje is erősebb, mint a gyengébb rohamsisakos alap katonának.

-
Zsoxx
őstag
Holland Valley-ben még majdnem 20 küldetés (mission) van hátra a térkép szerint. A side missionokat megcsináltam (a story-kat is) ebben a régióban. Hol lehet még küldetést felvenni?
-
Ferenczi Áko
addikt
válasz
freeknight
üzenetére
Köszönöm szépen -
freeknight
őstag
válasz
Ferenczi Áko
üzenetére
Simán tudtam folytatni sztori vége után is.
-
Ferenczi Áko
addikt
Sziasztok! Egy olyan kérdésem lenne, hogy az IGN kritikában ezt olvastam:
"a játék egyetlen egy mentésben tárolja az előrehaladásunkat, amelyeknek a főellenség legyőzését követően ráadásul véget is vet – vagyis érdemes a meglehetősen komoly csalódást jelentő bossfight előtt felfedezni mindent, amit szeretnénk, mert utána már nem térhetünk vissza Montanába újabb kalandokra."
Az egyik rejtett acsit viszont csak így lehet megtalálni: Liberate John's region..
Akkor most lehet még a boss legyőzése után mászkálni vagy sem? -
Amon-ree
csendes tag
Sziasztok PS4 multihoz keresnék társat akivel a játssz 3 küldetést multiban trófeát bezsebelhetném.
-
pandras83
őstag
szevasztok
tud valaki olyan fc5 modot, amivel ritkábbra lehet venni az enemy spawn és a ragadozó állatok mennyiségét? kicsit sűrű a levegő a mapon és szeretnék nyugodtabban haladni. anno volt ilyen mod fc4-hez, amiben a folyton rám támadó sasok és egyéb, túl gyakran felbukkanó és ismétlődő események számát csökkenteni lehetett.
-
Zolás
addikt
Sziasztok. Megérik a dlc-k az extra pénzt, vagy nagyon gagyik? Tetszik a játék, most ingyenes hétvége van, meg már egyszer végigvittem virágboltiba, de a kiegészítőkről nem tudok semmit.
-
PeTeR_33
tag
Sziasztok!
Lenne egy láma kérdésem.
A skillek közül mit kell aktíválnom h több fegyvert ill lőszert vihessek magammal?
-
Az ilyen bugokkal lehet valamit csinálni? Csak co-op-ban van ilyen, a két játékos közötti szinkronizáció miatt. Mindkettőnknek jó nete van.
-
törölt tag
Elkezdtem én is némi delay-el

-szerezz 3 őzet a szakácsnak
*20 perccel később*
-szerezz 3 grizzley-t, meg 3 borzot a dokinak.Ok, alt+f4. Ennyire egysíkú Far Cry-t még nem játszottam. Úgy tesz mintha valami szuperizgalmas dolog lenne az erdőben mászkálni állatok után EGYFOLYTÁBAN.
-
Hokunda
senior tag
válasz
batman91
üzenetére
Csak dühöngök, bár, ha írtam volna a 4-ről az is kb ugyanez lett volna!
A környezet mindhárom minibossnál ugyanaz, nincs semmi változatosság, ok legyen, Montana már csak ilyen.
Joseph Seed bárhonnan képes velem kommunikálni, telepatikusan, még úgy is, némaként max jelelhetnénk, de megoldja.
Visszalépések, van össz-vissz 3 féle ellenség: 2-3 skines sima gyalogos fegyverrel vagy közelharci eszközzel, van a nehézfegyveres meg a kultista, ennyi, nincs több!
Az ellenfél ai annyira gyökér, hogy grillpartit is rendezhetnék, akkor se fedeznének fel, össze nem dolgoznak egymással.
A szövetségesek még rosszabbak! (a kutya volt egyedül használható) Ha nem kellettek volna a skillezéshez mindet otthagyom megrohadni! A rakétavetős idióta egyszer kb másfél méterről lőtt telibe egy 40 méteres fenyőfát, ott pusztultunk mindketten.
Halászat...meh!
És az endgame:
Vagy elsétálunk, mert hát ez az ember legyőzhetetlen, igaz kinyírtam mindhárom édes- és fogadott testvérét. meg az emberei közül
de hát veszélyes ember. A másik lehetőség, hogy ránkrobbantja a helyet, amit isteni beavatkozásként ismét csak ő él túl és veszi át az irányítást, mint a prológban! Ha vallásos lennék, tényleg hinném, hogy burokban születtek az 1-sei meg 0-ái! Bele raktam 55 órát, szóval még azt se mondhatom, hogy nem ismertem meg eléggé!
-
Hokunda
senior tag
Az, hogy ismét másolták a 3-4-et az nem nagy meglepetés, az, hogy 2017-ben megírnak egy AAA-t úgy, hogy a játszható karakter néma az már egy fokkal nagyobb! Az endgameért meg legszívesebben elásnám a fejlesztőket, előre is szólhattak volna, hogy godmode ellen mindegy!
Ez volt az utolsó a sorozatból amit megvettem.
-
Zsoxx
őstag
Steamen 15 euró, jan. 27-ig.
-
fausto
addikt
Sziasztok,
PS4-en játszom és most tartok ott, hogy a 3 kisboss-t lenyomtam. Jöhetne a Father, de nem akarja beadni a küldetést. Elnéztem Joseph területére, megtaláltam a templomot, ahol kezdődött a játék, de semmi. Kell csinálni valamit, hogy elinduljon/beadja?
(sorry, ha volt már téma, de a spoilerek miatt nem nagyon akarok visszaolvasni a topic-ba
Emiatt youtube-on sem akarok nézelődni)
Köszi előre is! -
KisApám
addikt
Mit lehet csinálni azzal, hogy minden árnyákos rész tök sötét?
Azaz ha a fa árnyékot vet a fűre, csak sötét foltok vannak, vagy egy barlangba sem lehet bemenni, mert egy nagy sötét, fekete folt az egész. -
Redneck
nagyúr
válasz
batman91
üzenetére
Érdekes a motor az egyszer fix. Sajnos magas framerate esetén is zavaró a frametime megugrás, de sokan nem találtak rá magyarázatot. Most hogy visszaállítottam, jobbnak tűnik, egyelőre így hagyom.
Scorp2011:
Ilyesmivel nem találkoztam, szarba lehet lőni mindent és mindenkit, igaz csak közepes erősségen tolom.
Az viszont zavar, hogy egy hullámpalát, vagy gipszkarton falat nem lehet átlőni, elég gáz.
Egyelőre Joseph Seed területét maxoltam ki, Faithnél kb 15% van meg, Jacobnál pedig 5%. -
törölt tag
válasz
VikMorroHun
üzenetére
Igen, én még időben szálltam ki. 2 napot áldoztam rá, az első nap volt az ismerkedés, itt még úgy-ahogy együtt tudtam élni a hibáival, de a második nap már sok volt, nagyon is. A letörléshez a végső lökést az egyik rám támadó pulyka adta meg, gépfegyverrel közvetlen közelről belelőttem párat, az meg ugyanúgy jött tovább, mintha rá se lőttem volna. Erre tényleg nem lehet mit mondani.
-
Redneck
nagyúr
Levettem 90-ről 70-re a FOV-ot, visszaállítottam minden módosítást, driver beállítást, fps limitet és 85Hz-en nyomom a játék vertikális szinkronjával. Így úgy tűnik jobb, aztán majd kiderül.

-
Redneck
nagyúr
Elkezdtem a játékot, már toltam 10 órát, de botrányosan szarul fut néha. Olyan frametime ugrások vannak hogy hihetetlen. Ez komolyan ilyen? Már minden módszert kipróbáltam de szart se érnek, állítólag a Denuvo védelem miatt ilyen gáz.
Szerk:
Ja igen, még annyi hogy G-Sync kijelzőn és leginkább Highon nyomom, de alacsonyabb és Ultra beállításon is vannak ilyen ugrások. Ha az interface ki van kapcsolva, egy kicsit jobb, de amúgy rohadt idegesítő.
Már lementem 60 Hz-re és 57-re fixáltam az fps-t, de még mindig képes akadni.
CPU használat közepes, GPU használat ha nem korlátozom és veszem vissza a képfrissítési frekvenciát és az fps limitet, 90-100% között is tud lenni. -
VikMorroHun
őstag
válasz
üzenetére
Ha pár óra után monotonná vált, akkor még időben szálltál ki.
Far Cry 5-ben az elég durva volt még nekem is, amikor ugyanazt a pályát kellett vég nélkül ismételgetni (amíg nem sikerül időben a végére érni). Aztán újra, később pedig még egyszer újra. Ettől függetlenül végigvittem, mert nyílt világú lövöldözős játéknak jó, csak sajnos van benne néhány pocsék küldetés. -
hdekakas
senior tag
válasz
Hzoltan969
üzenetére
Oké, este vagyok fent.
-
Anonymus23
veterán
válasz
Hzoltan969
üzenetére
Ebbe a részébe majd lehet én is beszállok, hogy ezek meglegyenek

Írj majd rám chaten, amikor van időd, és hátha össze tudjuk szervezni
-
Walter_White
senior tag
válasz
freeknight
üzenetére
már megoldottam, arra az időre mire azon a lescriptelt baromságon tuljutok levettem Easy-re... utána vissza hardra, és tökéletesen elvagyok, sőt, néhol még könnyünek is érzem még hardon is....
!DE! Aki azt a lescriptelt őrületet kitalálta, az egy ... volt.. se lebukni nem lehet, se fedezék, se semmi... a találatokat igyis ugyis bekapod... Ezért mondom az csak a szerencsén mulik hogy túléled vagy sem... -
freeknight
őstag
válasz
Walter_White
üzenetére
Neked nem megy a hard. Én kétszer toltam le a játékot hardon, ráadásul kontrollerrel, mindkét alkalommal elsőre sikerült az első üldözés, 1, vagy 2 medkitet kellet elhasználnom.
Vedd le easy-re. -
hdekakas
senior tag
válasz
Hzoltan969
üzenetére
Szia!
Nekem lenne, leginkább a challenge megcsinálása miatt. Mit is kell, 3 küldetést megcsinálni?
hdekakas az Uplay nevem is. -
Hzoltan969
tag
Sziasztok! Valakinek van kedve coop-ban játszani - akár csak a challenge-ek miatt, akár a játék kedvéért?
-
Walter_White
senior tag
Sziasztok! Egy kérdés Far Cry 5-nél Hard fokozat, hogy a ....-ba lehet megcsinálni az elején lévő bal*asz lescriptelt autos jelenetet ? Direkt Hardon kezdtem legyen kihívás a játékban, de ez nem kihívás, főleg mikor nem tudsz tenni semmit a script miatt... ez Hardon csak a szerencsén mulik, hogy épp milyen találatokat fogsz bekapni 3 medikittel... szóval hogy lehet ezt megcsinálni?hátha tud valaki valami megoldást rá, mielött Trainert hívok segítségül... mert ez nem kihívás, meg nem hard.. mert szeretem ha egy játék nehéz, de.. ez szivatás, és a véletlenek egybeesésén mulik...
-
Trailblazer
veterán
GOTO 10.
-
törölt tag
válasz
Trailblazer
üzenetére
Leírtam a tapasztalataimat, és a véleményem a játékról. Erre jöttél te, és nekiállsz magyarázni, hogy én tirádázok (2 hozzászólásom volt összesen: 1 tegnap, 1 ma). Jelzed, hogy te "csak" kritizálod a kritizálást (tehát hogy te kritizálsz az rendben, de ha én, az már nem, mert neked azt szóvá kell tenned mindenképpen). Aztán szerinted még én nem veszem észre magam, ellenben te igen, ugye?
Te ne az én stílusommal legyél elfoglalva, söprögess inkább a saját házad táján! -
gyimger
őstag
válasz
üzenetére
Nem volna rossz, mert jó kis lövölde is lehetne, de gyakorlati szemszögből elvérzik. Az, hogy nincs a történeten végigvezető küldetéssorozat, teljesen rossz megoldás, csak úgy, mint a végtelen, repetitív pontgyűjtősdi. Ez egy nagyon unalmas koncepció, amit a néma főhős csak tetéz, mintha unná magát.
Tessék, egy újabb fikázó hozzászólás.
-
törölt tag
válasz
gyimger
üzenetére
Sajnos igen. Lehet, hogy ha nem játszottam volna a korábbi részekkel, akkor más szemszögből nézném, de mivel végignyomtam mind a 3-ast, mind a Primalt, és abszolút pozitív kép alakult ki bennem róluk, ezért én egy méltó utódot vártam volna ennek a résznek a személyében, de ez nagyon nem lett az.
-
törölt tag
válasz
Trailblazer
üzenetére
És ha igen, akkor mi van? Tudtommal ez ennek a játéknak a topicja, akkor írom le a véleményem és a tapasztalataim a játékról, amikor akarom. Számomra óriási csalódás mind a sorozat többi részéhez képest, mind más fps-ekhez képest, és ezen véleményem nem fogom a kedvedért véka alá rejteni. Nem ellene, hanem róla írtam.
(Mellesleg ahogy olvastam, nem én vagyok az egyedüli, akinek nem jött be ez a rész.) -
válasz
Trailblazer
üzenetére
Egyetértünk

-
törölt tag
Értem én, hogy nem vadász szimulátor, de a fejlövés az fejlövés azért mégiscsak. Illetve hogyan élheti túl egy kutya azt, ha gépfegyverből a komplett tárat beleürítem? Vagy egy ember mondjuk? Emlékeim szerint a korábbi részek nem ilyen gagyin voltak megcsinálva. (Vagy csak rosszul emlékszek?)
-
válasz
Trailblazer
üzenetére
Én végigjátszottam ezt is és a New Dawn-t is, nincs panaszom. Bejött ez a hangulat.

-
-
törölt tag
válasz
üzenetére
Az i-re a pontot pedig a sebzési rendszer(?) tette föl nálam, a komplett tárat belelövöm közelről az ellenségbe, és túléli. Ellenséges kutyák szintén, gépfegyverből komplett tárat beleküldöm, és ugyanúgy támad tovább. A valóságban ez 1 db lövés lenne, és vége. Pisztollyal fejbelövöm az ellenséget, és túléli. Ez mi?! Ezt mégis hogyan gondolták a játék készítői?! Ez a rész sajnos a Far Cry sorozat szégyene, erre tényleg nem lehet mást mondani. Nekem eddig a percig volt a gépemen, és nem tovább. :-(
-
törölt tag
válasz
gyimger
üzenetére
Én már 1 óra játék után beleuntam. Gyakorlatilag kiadták valamelyik korábbi részt újra, minimális változtatásokkal. Ennél azért többet vártam volna. Far Cry 1, Far Cry 3, Far Cry Primal, ezek nagyon jók voltak, mindegyik le tudott kötni hosszabb távon is ahhoz, hogy végigjátsszam őket. Far Cry 4 és 5 ezek max pár óra után teljesen unalmassá, monotonná váltak számomra, egyszerűen semmi késztetést nem érzek arra, hogy végigjátsszam őket, vagy hogy egyáltalán akár csak egyetlen további órát is áldozzak ezekre az életemből. A jó játék az nem ilyen, nagyon nem ilyen.
-
takacsbotond
őstag
Sziasztok!
Van valakinek egy save gameja a the man best friends küldetés végétől? -
Anulu79
addikt
válasz
gyimger
üzenetére
Nekem nagyon bejött a játék. Egyik legszebb játék amivel játszottam idáig és szórakoztató is szerintem. Végigmentem minden küldetésem és egy percét sem untam. Mivel az angol nem az erősségem így voltak olyan feladatok amikhez videós segítséget "kértem".
De én meg pont ajánlom ezt a játékot. Igaz a coop módot még nem próbáltam ki így ez még hátra van. -
vorosmarti
senior tag
Valami van ebben a sorozatban (számomra), ami miatt nagyon szeretem, de az eddig végigtolt FC3, FC5, és Primal esetén is képtelen voltam kimaxolni a játékot. A sztorit végigtolni nagyon jó (eltekintve az értelmetlen quick time event-ektől, és a ködös elemektől, amelytől sztem sose fognak megszabadulni), de hiába van erős OCD hajlam bennem, a vége után semmi motivációm nincs mindent összszedni, mint más játékokban. Mondjuk az 5. részig nem igazán modernizáltak sokat rajta, talán jelentősebb grafikai fejlődés volt, de a liánok, egyes eszközök (pl. a lángszóró) pont ugyanolyan megjelenésűek, mint a 3 résszel azelőtt. Mindemellett egyes sztori-elemk felvetik annak a lehetőségét, hogy erősen tudatmódosított állapotban kerültek tervezésre illetve megvalósításra.
Másrészt, ugyan az én hibám h nem néztem utána alaposan, de a season pass-nak semmi köze a játékhoz, és tök fölöslegesen vettem meg. Külön játékokként sokkal értelmesebb lett volna kiadni őket. Szerintem...
-
válasz
gyimger
üzenetére
Az eleje szenvedős kicsit, de amint belejöttem nagyon élveztem minden percét. Kivéve a random elrablásokat mert azok nagyon idegesítőek voltak. New game plust is elkezdtem, de mivel fullosan fel vagyok szerelve így még nehezebb fokozaton se túl nagy kihívás legyakni az embereket. Beülsz egy vulcan gépágyús helikopterbe aztán bedarálod őket.
-
gyimger
őstag
Na, feladtam. Képtelen vagyok befejezni a játékot, annyira unom. Mivel az előzőeket szerettem, ezért elég rosszul érint a dolog, próbáltam is összefoglalni, miért. A szektavezér megölése még hátra volt, de én nem nyúlok hozzá még egyszer a játékhoz.
Nemrég
fejeztem behagytam abba a Far Cry 5-öt és levontam a következtetést, hogy ez a legrosszabb eddig megjelent Far Cry (nem ideértve a New Dawnt, azt nem ismerem, de mivel ennek az epizódja, inkább kihagyom...)
A legkiábrándítóbb, rögtön az elején, hogy nem vezet át a történet a játékon, hanem mellékküldetésként hevernek szerteszét a fontosabb küldetések is, amik teljesen opcionálisak. A pontgyűjtős előrehaladás fantáziátlan, és az úton sétálva is teljesíthető a váratlan eseményekkel, így a küldetések értelmüket vesztik. A néma főhős meg annyira unatkozó benyomást kelt, mint aki tojik az egészbe, így én is elvesztem az érdeklődést.
A főellenfelek rosszak, az ellenük vívott csaták vagy borzasztóak, vagy csak egyszerűen rosszak, a Faith elleni harc kimondottan vicces is.
És lehet szidni a toronymászást, hogyne, de ez sem jó, hogy a legkülönfélébb helyeken elszórt térképdarabokból tudjuk meg, mi hol van. Például az egyik mellékküldetéshez már csak egy szentélyt kellett volna eltakarítanom, de hiába fedeztem fel már az egész térképet, ezt nem jelölte a semmi. Át kellett kutatnom a korábban megismert helyszíneket, hogy megtaláljak egy üzenetet, amiből esetleg megtudhatom, merre keressem. A víz alatt elszórt italos hordókra ki sem térek, az szar volt minden tekintetben.
A vadászatnak sincs sok haszna a kihívások teljesítésén kívül, ebből eredő craftolás ugye már nincs, perk pontokkal fejlesztünk mindent. És nincs kés! Úgy idegesít, hogy nincs kés, és leterítéseknél csak kupán vágjuk a szektásokat.
Ha már idegesítő dolgok, a zene ugyan megadja a hangulatot, de ha ugyanaz a dallam szólal meg a játék minden megállításakor, a menükben, a térkép alatt, vásárláskor, az az embernek megüli a gyomrát.A UPlay kliense is megér egy misét. Egy esetben több órát is a játékban töltöttem, a számláló mégsem változott egy másodpercet sem, sőt, meg merem kockáztatni, hogy egyszer le is esett 42 óráról 41-re.
Most Far Cry hét van Ubiéknál, szerintem ne siesse el senki ennek a vásárlását.
-
hdekakas
senior tag
Se a proci nem egy csúcs, se a vga.
Jó, mondjuk nem is 4K-ban játszol.
Szóval: a memóriának semmi szerepe. Akkora felbontásban szerintem 4 Gb is bőven elég. Nekem 4K felbontásban is minden ultrán 6Gb körül van a memóriahasználat (egyéb háttérprogramok mellett). Attól meg értelemszerűen nem lesz jobb, ha több van még kihasználatlanul.
Kábé mintha azt néznéd hogy nagyobb HDD-n biztos jobban fut... Nem éppen. Gyorsabb sebességű memórián igen. De több kihasználatlan memóriával nem.
-
gban
veterán
válasz
vorosmarti
üzenetére
Nem a képaránnyal van gond, hanem hogy az adott képarányban csak a natív felbontás elérhető, nem lehet kisebbre venni.
Amúgy játszható simán ezen a gépen is. Nem mondom hogy nem lassul be ritkán, de nem vészesen és ugye valamit valamiért - mindenki eldöntheti, akar-e sokat költeni vagy sem.. -
vorosmarti
senior tag
A far cry primal-t toltam ugyanilyen gépen, 12 gb ram-al, 1680x1050-ben. Ennek egy kicsit kisebb minimum konfig elég, ezen simán futott. Az fc5-nek kicsit több kell, azt most i5-8600/1060 6gb/16gb ram-on játszom, és 1920x1080-ban 70fps körül fut. Ha leveszed a felbontást, sztem akkor is be fog esni 60 alá az fps, de nem tartom kizártnak h játszható.
Nem tudom most megnézni, de sztem át lehet állítani más képarányra, csak valószínűleg tovább kell görgetni, és a legmagasabb 16:9-es méret után jönnek a régebbi képarányok.
-
gban
veterán
Sziasztok, mennyire számít a játékban hogy 8 vagy 12 giga rammal tolom?
I5 2400 és 750 Ti mellett, szerintem minden le van véve alapra.
A felbontás 1280*1024 - ezt amúgy tényleg nem lehet megváltoztatni full képernyős módban, 5:4 arányt kiválasztva? -
freeknight
őstag
-
tonnni7
tag
Sziasztok.
Tudnátok olyan térképet linkelni nekem ahol látom hogy hol van még olyan hely amit nem szabadítottam fel. A térképen azt írja van még hátra egy de egyszerűen sehol sem találom.
-
zümzümm
senior tag
Sziasztok,
Hagy legyem a múltidéző kérdésem...
Nagyon imádom a Far Cry első részét. Megvan eredetiben. Win7-en simán futott, de most win10 van a gépemen, és az előbb fel akartam tenni de hibát irt ki. Ez a játék nem fut wint10 alatt??
Van erre valami megoldás hogy fusson? -
Anulu79
addikt
válasz
valhalla66
üzenetére
Nem tudom, hogy hogyan van a mentés a játékban de korábbit nem lehet vissza töltenin?
-
valhalla66
csendes újonc
Sziasztok..rosszul választottam eszközöket egy outpost elfoglalásáshoz..hogy tudok kilépni a küldetésből, mert mindig odatesz vissza és igy nem tudok utazni más helyekhez..próbáltam a kilépést, játék újraindítást, visszatett ugyan oda..kösz, ha vki segít.
-
Anulu79
addikt
Nem volt nehéz. A steamből rémlett, hogy ott van file ellenőrzés. Itt is csináltam egy ilyet az uplayben. Amikor végzett kiírta, hogy van hiba és mennyi. Utána javítás és minden rendben volt már. Igaz jó pár percbe bele telt mert több mint 12 Gb-ot letöltött újra meg gondolom telepített is. Aztán 2 napja kb. megint telepített közel 9 Gb-ot ami után már nem jött elő semmilyen hiba
-
Anulu79
addikt
Sziasztok!
Kis szünet után tegnap ismét beléptem a játékba. Mielőtt beléptem volna egyből frissítette magát ami közel 9 Gb volt. Azóta a játékban sok textúra egyszerű fekete lett. Sziklák, épületek, fegyverek, karakter keze.... Másnál is jelentkezett ez? Van ez ellen valami megoldás?
-
inci67
tag
Köszi.
-
-
inci67
tag
Helló hol találom a játék mentését, ki akarom menteni win újrarakás miatt. Win 10 van a gépemen.
-
-
Gawamatsu
senior tag
válasz
Sirandrish
üzenetére
Az fps droppot nem oldja meg semmi és nem tudom én sem mi okozza.
GTX1070 1440p-ben gsync monitoron 120fps-re korlátozva és ritkán behal.
Akkor hagyni kell a fenébe, kitombolja magát majd helyrejön.Piszok zavaró, főleg akció közben, mikor nem lehet elbújni, lapulni.
Különben nem vagy egyedül, én is tolom és ez az első FC5 játszásom.
Már kész a csattanó maszlagos csaj és amásik lent, a felső szakállas fickó bunkere jön, de előre félek tőle mennyire szivatós...Aztán a végén a papa...
-
HKorn
veterán
A páncélszekrényeket hogy lehet kinyitni? Találtam már meg többet is, de mind locked és fingom nincs hol lehet hozzá kulcsot találni. Vagy ezeket majd lockpickelni lehet, ha meglesz a képesség rá? (nem is vagyok benne biztos, hogy van ilyen képesség, csak most kezdtem a játékot)
-
22€ a new dawn most uplayen... ennyiért már behúztam én is.
-
hdekakas
senior tag
3 hete nem ad be semmilyen online tartalmat, és nem tudok arcade-ot sem játszani. Bookworm hiba.
Írtam a supportnak, azok két hét után leírták a sablon szöveget, linkelték hogy mit csináljak, nézem meg a tűzfalat, router beállításokat, blabla. Semmit nem csináltam rajta, egyszer csak nem lett jó 3 hete. A többi játékomban mindenhol működnek az online tartalmak.
-
Bird
addikt
válasz
Sirandrish
üzenetére
F@sza. Latom driver ujratelepitese is megvolt... Egyebkent joypaddal sem rossz en mar hozzaszoktam. Div1-ben most lett meg a 400 ora tavaly augusztus ota. Igaz 3 honapig itthon voltam 1 honap korhaz utan, szoval volt idom...
Új hozzászólás Aktív témák
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Linux kezdőknek
- Eredeti játékok OFF topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Azonnali fotós kérdések órája
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Hálózati / IP kamera
- További aktív témák...
- HP 14 Elitebook 640 G10 FHD IPS i5-1345U vPro 10mag 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASRock H510M i5 11400F 16GB DDR4 1TB SSD RTX 3070 8GB Zalman S2 TG GIGABYTE 750W
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- iPhone 17 Mist Blue 256 GB - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- ÚJÉVI AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

(Primal-New Dawn)
Ennek kapcsán érdekelne engem, hogy szerintetek a játékosok hány százaléka készített legalább 1 mapot Far Cry 5-ben?
Szerencsére nem találkoztam a jelenséggel, pedig vannak gondok a motorral...