Hirdetés
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Yettel topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- iPhone topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- 2026-ban nem lesz új Asus telefon, de nem zárják be a boltot
-
Mobilarena
Extrém tuning topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
Jones & Achill3us & Brekk: miket, mivel fogtok hajtani? 1151 2D? Vagy 3D? Valami kis sneak peak, hogy mennyi lötyi lesz és miket hajtotok?

-
Srácok!
Próbálta már valaki nitró és/vagy jég/kompi (kaszkád asszem nincs az országban még) alatt a prociját úgy, hogy CLU volt a kupak alatt? Elvileg -100-ig, vagy meddig jó, utána szarik be. Megerősítés/cáfolat?

-
Gratulálok, nagyon szerencsés vagy, tényleg.

Aztán nem kinyírni secc-perc!
Óvatos delid (szerváljatok Roman-tól delid mate-et, ha lesz stock belőle, csak ajánlani tudom, leszedni is profi, visszaragasztani is 10/10 lehet vele), aztán kűűggyétek neki. 
Z97 konfig sorsa mi lesz/lett, nem eladó? Jöhet privátban is. -
-
válasz
Overlocker
üzenetére
Köszi szépen! Hát igen, szívok vele már egy ideje...
De, a bench tali másnapján a dewar alján lévő maradék 5-7L nitróval még egyszer meglocsoltam és beadta a CPU-Z, csak sajnos validolni nem sikerült. 803xMHz körül volt, utolsó számjegyet nem láttam már.(#7466) jones965: 05 GT3-ban driver crash, jól sejtem?
-
válasz
jones965
üzenetére
Köszi szépen!
Baromi nagy élmény volt, megérte.

Legközelebb akár gyere el te is, lesz folytatás!Gratula a te eredményedhez is. Látom nagy kedvenced a 7970 (vagy csak ponteső miatt nyomod?), jó kis "retro", igazi powerhouse kártya.
Melyik a legjobb sky alaplap ASUS-ok közül a te tapasztalatod alapján? -
Sziasztok!
Nos, ahogy beharangoztam, a tegnapi nap Alpi (Aventyr), northsys (eldiablo), Johni5 és Speed(R) társaságában egy majdnem egész napos oc összejövetelt tartottam nálunk, 50L nitróval megfűszerezve.
Alább egy "rövidke" beszámoló a napról az én szemszögemből:Én megejtettem a vol.5. 8GHz projektet, ismét sikertelenül, azonban a pénteki CR-em tovább javítottam, íme:
[7985.9MHz]
Kulturált magyar beszídes videjó róla: jutbob
A nitró töltögetésben és termosz újratöltésben nyújtott fontos segítségét itt is köszönöm Speed(R) adminisztrátorunknak! Nekem elment a napom az eredménytelen próbálkozásokra. A fenti valid egy óra babrálás után meglett, semmi mással nem próbálkoztam ez alkalommal, 7985 után csak a pömpölő masszírozás ment...Alpi a vesztesége után konkrét cél nélkül, fun-olás céljából érkezett, AMD-t hajtott. A giga lapja hamar elázott, átszereltek Johni ASRock Extreme9 lapjára, amivel néhány "mellékesen" kívül (superpi, wp32m 3 mag global 16., 6611MHz valid -> az adatlapján megtalálhatóak) sikerült egy Global 3 mag Geekbench WR-t csinálniuk, mielőtt az is elázott volna, ő ezzel zárta a napot. Megjegyezném, hogy övé az első 3 magos Geekbench eredmény 9000 pont fölött (nem is kicsivel!!).

northsys egy léggel és szárazjéggel iszonyatosan ígéretes, jéggel 6200MHz@1.600V képes Pentium 631-es cedar procit hozott, hogy nitró alatt kipróbálja. Dicséretes, hogy a "divatelveknek" ellentmondóan nem P5E3-Premium/Maximus Extreme/P5E64-WS Evo lappal próbálkozott, hanem egy P45-ös Asus Maximus II Formula-val!
Őt is üdvözölhetjük a 7GHz-es klubban! 7266.8MHz
Külön köszi a kakaós csigákat apám.
Johni5 szombaton nem nitrózott, ő a többieknek (főként Alpi-nak) segített tippekkel, illetve Speed(R)-rel ketten kezelték a böszme 50 literes dewar-t döntő többségben. Ő a pénteki alapozáskor nitrózott, annak az eredményeit feljebb leírtuk.

-
Helló mindenki!
Holnap egy kis apró nitrós összeröffenést tartok párakkal nálam, amire ma előmelegítettünk Johni5-tel, illetve 25L nitrogénnel. Az ő eredményeiről majd beszámol ő, de én ezt tudtam kihozni a rendszeremből:
CPU-Z Valid CR
A proci még mindig az 1-ből binnelt Celeron 347-esem. 1.90V-on csak, CBB-120, CB nincs!!Kis teaser a holnapi program előtt:

-
-
Oké, ez mi??

[link] -
-
válasz
Achill3uS
üzenetére
Az az egyben lehúzott és formát megtartó plastidip nagyon jópofán néz ki, nálam is így szokott lejönni, ha elég vastag, tetszetős!
Oké, talán neked nagy fail volt a session, de mégis milyen órajeleken bencheltél vele? 1100MHz kategória? GTX2xx fanok hadd csörgassák pár számra is a nyáluk, léégyszi.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Csak azért kérdem, mert nálam járt az évek alatt 4db ASUS Matrix GTX285, de azok léggel valami félelmetesen fosok voltak. A legjobb példány 730MHz-et, ha ment erős léghűtéssel. Nem pazaroltam rájuk se vizet, se jeget/nitrót. Azt hallottam viszont, hogy hidegre iszonyat beindulnak. Ez igaz?

-
-
-
-
-
-
válasz
Achill3uS
üzenetére
Köszi!
Én most csinálok a Gemini-hez egy nagy talpat, kb 4 centivel magasabb a gyári slow base-nél. De még nem tudom, hogy milyen mintázatot lenne érdemes bele vágni, mi most a menő (értsd: leghatékonyabb).
Illetve azért kérdeztem a súlyt tőled, mert azt illetően is lehetne még tweakelni az enyém, mert a talp nemsoká kész, furatok nélkül és így olyan 2600gramm körül van csak a talp, külön.05: grat a cr-hez. Kemény, hogy ez a bench még mindig ennyire cpu limites csak. GT1 még egy GTX280-nal is procin stoppol.
-
-
-
-
válasz
subaruwrc
üzenetére
Kedves, mélyen tisztelt suzukiwrx!
Látom, említette a nevem a hozzászólásában, amivel ideidézi szellemem. Ezek szerint maga ismer engem.
Engedje meg a tiszteletteljes kérdést, ön kicsoda? A ma és korábban alkotott hozzászólásai hangvételéből az jön le a halandó ember számára, hogy valami hatalmas, egetrengetően fontos véleménnyel bíró, minden és mindenki fölött álló természetfelettiség (találó a PH! félisten rang) lehet, akinek a szava parancs, véleménye törvény, kérdései csontba vájóak és azokat mindenkinek megválaszolni kötelező, ellentmondást, -véleményt nem tűr, a primitív halandókat eltapossa, akinek az OFF-ja is ON, de hitelesen bírál másokat.Kérem őrizze meg nyugalmát a kérdést olvasván, ebben a topikban talán tudnak segítséget nyújtani: [link]
Sajnos gerincnövesztő csodaszer még nincs, abban nem tudok segíteni.Köszönöm szépen előre is a választ öntől, vagy az alattvalóitól,
kicsipapucs
-
válasz
Achill3uS
üzenetére
Ez igen!

Nagyon szerencsésnek érezheted magad, hogy kijutottál.

Biztos nagyon jó móka!Egy észrevétel: Milyen érdekes, bő 4 éve a világ a csodájára járt volna egy 1500MHz-es órajelnek, ma meg már szinte legyengézed. Repül az idő és a mikrofejlődés a technológián belül nagyon gyors, hihetetlen!
Nekem is feltűnt, hogy sokat "rohangászol" nitrójér'. Ian figyelmét vond el és a "sakk készletből" búrj be pár termoszt. Csak észre ne vegye, mert ha elkap...

-
-
-
-
-
-
-
-
-
válasz
jones965
üzenetére
Kár érte!

Száradás után sem megy? Pár nap után próbáld újra esetleg.
Víznél talán jártál így te is (hisz azért elég régóta tolod vízzel), én jópárszor, hogy elázott desztvízzel, de akár simával is a videókártya. No kép, szemetes, stb... aztán szétszedtem, 3 nap pihi és utána vígan ment.
Kivettem az egyenletből a hiányzó smd kérdését, azt feltételezem, hogy anélkül is kellene valami életjelet adnia, ha száraz és nem maghalott -
-
válasz
Achill3uS
üzenetére
Én is szoptam eleget a művészgyurmával, viszont azt hittem, az egy have to do dolog kompinál, ezért mindig alkalmaztam pár hónappal ezelőttig. Egyszer nem kaptam művészgyurmát a boltban és itthon csak Blu-tack nevű gyurmaragasztót találtam, amivel sem melegen, se hidegen nem volt leszedési baj. Talán egy próbát megérne nálad is, ha nem vette el a törphányás a kedved örökre a gyurmázástól.

-
-
válasz
Achill3uS
üzenetére
+(#6557) jones965:
Köszönöm a válaszaitokat!
Igazatok van abban, hogy nem ideális a rendszer. 01-re és 03-ra ezért egy 3258 kerül bevetésre, alapos átgondolás és a hsz-eitek után, viszont attól még xp kell neki. Tehát a "gyenge proci" része elhárult, viszont az sli-t be kell üzemelnem valahogy, él még az eredeti kérdés (sajnos).
Jones, neked van valami tipped a megoldásra? Hogy tudjak sli-zni xp-n 780-at. Vagy bárki másnak.

-
Sziasztok!
Tudom, hogy png vagyok és, hogy ez nem helpdesk, de mivel ti vagytok olyanok, akik tudhatják a megoldást (mert esetleg találkoztok ilyennel, ki más használna xp-t 780ti-vel, sliben??
), a topikhoz merek fordulni.Adott egy Asus Rampage IV Black Edition, 4930k-val, benne 2db Asus Matrix 780Ti ln2 módban, amit szeretnék végre benchelni. Win7 x64, x86 és Vista x86 alatt simán működésre tudom bírni az sli-t. Azonban XP-vel nincs sli opció a Nvidia Control Panel-ban. Jónéhány drivert kipróbáltam már, volt olyan is, amikre azt mondják, hogy külön xp driver, külön a 780Ti-khez.
Gondolom, hogy valami apró-cseplő hiba lehet, de nem találtam meg, a google találatok sem hozták meg a sikert. Mi lehet a probléma?
Előre is köszi mindenkinek!

-
-
válasz
Achill3uS
üzenetére
Subarunak nagyon jó kitje van, léggel jobb mind a 4 kitemnél, ehhez kétség sem fér. Sőt, nagyjából a Kárpát medence legjobbja lehet!
Viszont, ahogy már johninak is mondtam, a subok miatt megy CL7-et ekkora frekin. tWCL8-on CL7-hez érezhetően kevesebb fesz kell, mint mondjuk CL8-12-8-hoz tWCL6-tal, ami ugye (tudom, nem mondok újat) a bevett "binnelés" PSC-knél. -
válasz
Achill3uS
üzenetére
+(#6448) players111
Kis pontosítás: Amennyire én tudom, ez nem hipro keze munkáját dícséri, hanem shamino és nickshih műve.
A kártya nem 8800GTX, hanem egy GTX580 és az a dolog pikantériája, hogy a GTX480 zombi az nem a gpu gyári vrm-jét helyettesíti, hanem a ramok kaptak 6 fázisos bika tápot a gyári 3-as helyett, mert nem bírták a kiképzést.

-
-
-
-
válasz
Achill3uS
üzenetére
A mosogatógépesre reflektálnék: szokásom az újonnan érkezett használt gépcuccokat megmosni, használatba vétel előtt. Folyékony szappannal, meleg vízzel és egy iszonyú puha körömkefével szoktam suvickolni az alkatrészeket a csap alatt. Az évek alatt több hozzám hasonló fórumtárssal is találkoztam, többet között f27 is mondta, hogy ő hasonlóan csinálja.
Annó, amikor távirányítós autó versenyzéssel foglalkoztam tiniként, akkor az autóim tettem be mosogatógépbe, azoknak nem lett problémájuk. (a szervókat, benzinmotort és akksit levettem, azért írom le, mert a műanyag és fém alkatrészeknek nem lett problémájuk. Sem olvadás, sem korrózió nem lépett fel)

-
válasz
subaruwrc
üzenetére
OFF: Nem volt off, hwbot szabályzat értelmében nem érvényes a submission.

Nincs bajom mindenkivel, honnan vetted?
A potomról meg gondoltam majd én szólok ide, de így se rossz, hogy te lőtted le a poént.
Szóval igen, megvettem Cosmo potját, 775-öt szeretnék hajtani vele, mást egyelőre nem.ON: Kérdezem a tapasztaltaktól, mi az egyéni preferenciátok? Coldbugos (mondjuk a példa kedvéért -120-on) procit slow-, vagy fast base-zel szerettek jobban hűteni? A slow base-zel jobban kell vigyázni, nehogy behűljön coldbug alá, mert nehezebb visszamelegíteni, úgy tudom. Ezen kívül milyen szempontokat vesztek figyelembe?
-
-
-
Szasztok!

Retro OC pretest on air. True Copper+átlagos zsír, 23 fokos szoba.
Celeron 430 max valid
Celeron 347 max valid
Celeron 352 max valid
E2160 max FSB on airRövidkre háttérsztori: nem fordítottam/fordít(hat)ok túl nagy erőt/pénzt/időt a binnelésbe, nagy szerencsém volt
a chipekkel.
A 352+347+2x430 egyben érkezett, Speed(R) fórumtárs+admintól ajándékba, így 430-at kettőből binneltem, cedart viszont 1-1ből (plusz subaru adott egy 352-t, de az nem bizonyult versenyképesnek).
E2160: ügyfelem gépében került cserére egy wolf E6500-ra, beszámítottam, benne van a jó fpo intervallumban, 1-ből sikerült jót találni.Nagyon remélem, hogy sikerül őket jó skálázásra bírni jelentősen hűvösebb körülmények között, hogy úgy mondjam.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
-
-
-
-
-
Szevasztok topikosok (leginkább Team Hungary, szóval csapattársak)!
Először is gratula achi!!

Aztán, rövid helyzetjelentés!
Eladtam a 8600-ak felét már, a meglévőkben van 2db Q822. Az egyik A435, a másik valami random, B soros.
Nemsoká kompizom a legjobbakat, aztán majd a nitró sem kizárt. Van Q847-esem, ami léggel szarrá veri a Q822-ket. Eddig ez a legjobb eredmény, amit fel tudok mutatni:
Valamint, mivel ilyenem még nem volt, vettem 6db E6500K procit is. Nem nagy pontvadász, órajelben sem betyár, de úgy gondolom nagy élmény lesz egy ilyen érdekes kis ritkaságot binnelni és utána meghűteni. -
-
-
-
-
-
-
válasz
Achill3uS
üzenetére
Az MFR-ek nagyon hitványak efficienyben (ha egy oldalasak), Samsung 4Gbit-ek szarrá verik őket, 2Gbit rev-D-ről meg ne is beszéljünk, az megeszi...
Még a 2133 CL9-en járatott Spectek (Micron leányvállalat) chipes Corsair Vengeance-eim is gyorsabbak voltak a 2400 CL9 MFR-eknél.szerk.: Viszont amiről párral feljebb linkeltél képet, azok CFR-ek, 2Gbit, abból is jó fajta.
szerk2.: Most látom, hogy 2Gbit-es, de neked single sided van, mert 2GB modul.
-
-
-
Nekem is megjött az E8600-as pakkom.
Legalább egy Q822A435 van benne, még nem néztem át őket, 2-ra ez akadt a kezembe. -
-
-
-
-
válasz
cbalazs01
üzenetére
Ne "az a helyzet"-ezz itt, neked állva feljebb, ez a topik nagyon nem erről szól!

Baromi egyszerű. Itt nitrós, kompresszoros, szárazjeges, jeges vizes hűtésről van szó, optimalizált windowsokról, tweakekről. Nem ritkán 100% fölötti overclockokról. Olyan gépek kerülnek be ide, amik nem stabilitásra mennek, hanem 1-1 tesztet lefuttatni a lehető legrövidebb idő alatt/elérve a legtöbb pontot, az összes komponenst a határon járatva.
A te 3500 MHz-ről 3800MHz-re tuningod az 1600 cl9 ramjaiddal nem illik ide. Nincs szar géped, de messze nem extrém a kategóriáján belül sem a géped, sem pedig a te igényed. Gémer gépnek és tulajának meg itt semmi keresnivalója.
"...mert könnyebben be tudnám lőni az alaplapot" A "Tuning kezdőknek, szájbarágósan" topikban várnak szeretettel az ilyen irányú problémáiddal a továbbiakban...
-
válasz
Achill3uS
üzenetére
Hát még én hogy örülök! A 775 a kedvenc platformom, várható még jópár teszt, mert a 8600-asaim is megjönnek pár napon belül, már az országban vannak.
8500: sub nem fog egyetérteni velem, de szerintem kevesebb cpu fesz is elég lenne neki ehhez az órajelhez. 6375MHz-ről van valid 1.776V-tal! 21 prociból lett ez, viszont nem ténylegesen 21-ből binnelve. 5-öt kapcsiból eladtam és a fennmaradó darabokból harmadikra sikerült ebbe belenyúlni, utána nem is binneltem, adtam/adom el őket és ha elvisznek egyet, akkor rálesek, hogy nem csodajó-e. Lényegében 3-ból válogattam.
SPi és főleg 1 ütőképes wprime nekem is hiányzik, viszont pont amikor a 8400 után visszaraktuk ezt a procit (8500-at), hogy jöjjön a validon kívüli többi bench, akkor már nem indult az UD3P.

DDR3? Nemrég lett egy EP45T-Extreme lapom, ahogy subaru is említi fölöttem. Azzal lehetne darálni, viszont javításra szorul (kócos lábak)és amikor működésre bírtam, akkor is kihalt 580-as FSB-nél.
Véletlenül beletippeltél, vagy tudtál már az EP45T lapomról? -
- kicsipapucs & subaruwrc OC Event -
Sziasztok Extrémek!
Már vagy egy éve is van, hogy subaruval beszéltünk arról, a sok szép 775-ös vasam nitró alá kéne tenni, hogy kiaknázzuk a bennük lévő további lehetőségeket.
A Q9550 wr5 eredményem hsz-ére reagálta ezt és elindult a tényleges szervezés privátban.
Múlthéten hétfőn meg is ejtettük az első kört, 35 liter nitróval álltunk neki.HW:
Gigabyte EP45-UD3P (P5Q-Dlx backup)
E8400, E8500, Q9550, E7400.
2x1 Cellshock D9GKX, 2x1 Crucial Ballistix D9GMH
Cooler Master 1000WDélután 3-tól este 9-ig tartott az első session, ahol az E8500-zal foglalkoztunk.
Sajnos kevés tesztre futotta időből, illetve a nitrós tapasztalatlanságom is hátráltatott minket.Max órajel: top4. 6393MHz@1.888V
wPrime32m: top12. 12.793@5796MHz
A legjobb wprime 12.575 volt ezen az órajelen, de nem sikerült stabilizálni, minden screenbe belefagyott.Szétszedés után betettük a bajnok Q9550-em, amit sajnos a lap nagyon limitált órajelben. Sem a hőmérséklet nem volt indokolt (léggel is hozza az általunk elért eredményeket), sem processzorfeszültségből nem fogyott ki, FSB limitünk volt a lap okán. Sajnálatos, hogy a 4750MHz-es validunk korrupt lett. Valamikor a nap közben üdvözölhettük köreinkben toyone-t is.
Tegnap egy újabb adag nitróval és tele lelkesedéssel ültünk újra össze
(most csak ketten), ez alkalommal az E8400-am téve hideg alá.
Ahogy a Q9550 és az E8500 esetében is, ismét az alaplap volt a limitáló tényező.
"Mindössze" az alábbi validáció jött össze:
top20. 6021@1.776VUgyanis a meleg miatt problémáink voltak a kondenzációval, aminek az eredménye egy halott alaplap lett. A vrm részen egy FET, füst keretében távozott a másvilágra. Egyelőre nem volt időm kipróbálni a processzorokat, reméljük semmit nem vitt magával a lap.
A backup lappal sikerült még egy validációt összehoznunk az E7400-zal, íme:
top10. 5620MHz@1.888VKöszönöm szépen subaruwrc-nek a segítségét, idejét és türelmét, nélküle nem öltem volna meg a lapom
jöhetett volna létre ez a benchelés. Toyone-nak pedig a néhány tanácsát és jelenlétét köszönöm. 
-
Jön 18db 8600-as is, valamikor a kövi hetekben.

sub: írok vissza is mingyá'!
Achi: Dehogynem, meg kellett. Nincs nekem supportom.

EP45T-Extreme talán van, TPower I45 az akad, DFI-t soha... Túlbonyolított.
Nagyon köszönöm a tippeket a magas FSB-hez!
A privátot majd várom, ha lesz rá "érkezésed".
-
válasz
subaruwrc
üzenetére
1. Eladtam, azt ígértem, a héten küldöm áméríkába azért is a gyors utolsó bench léggel, de talán még 1, nagyon max! 2 hetet ki tudom húzni. Nem tudjuk megoldani azalatt?
2. Az E8400 végül marad, nem adom el, az tuti meg lesz kínozva. Az UD3P-nek 660-670 körül vége lesz (legalábbis ha léggel van az nb), de vettem két halott rexet, megjavítom őket, abban meg 700+
3. Binneltem 21db E8500-at, lett egy na jó, 2
elég golden darab köztük, felkerült a nitrózandó listára.
4. Jó, hogy eszedbe jutottam.
-
-
-
válasz
subaruwrc
üzenetére
Az UD3P-im mennének 680-at is, csak a procikat nem tudom hűteni, meg a ram kezd háklis lenni 660 fölött...

700-hoz: úton két halott REX hozzám az usaból, ha meg tudom csinálni az egyiket, az menni fog 700+
Van ram is, jóféle D9GTR-ek, többféle variációban.
Apropó, az asusnál ilyen régi lapok már nincsenek, amit így kiadnának tunernek játszani?
-
-
Ha esetleg a közösségtől jelenleg még nagyon távol (magához a "sporthoz" azonban közel) álló ember jelentkezését is fogadjátok, akkor szívesen neveznék néhány lga775-ös cumóval a leendő közös benchre.

Talán a két öreggel tudnánk alkotni nagyokat, lévén ők is nagyon ismerik a platformot. (feltételezni merem, hogy az új cuccokkal nincsenek annyira képben, mint a 775/1366 cuccokkal bezárólag.)
-
válasz
üzenetére
Szia!
A topik többi tagja közül szinte mindenki jobban ért az extrém oc-hez, mint én (bár igyekszem a legjobbak közé kerülni) és távol álljon tőlem, hogy okoskodjak, de meg kell kérdeznem, hogy letiltott magokkal, magasabb órajelet miért nem próbáltál meg kisajtolni a prociból? A SuperPi csak 1 szálat tud allokálni, ellenben órajelből nincs neki elég... Valamint miért nem egy jól betweakelt xp-t használsz 2d-hez? Sokkal gyorsabban lefutna úgy.
Gratula mindenesetre. És én várom a 3d teszteket nagyon - főleg a vantage-et.

-
-
-
-
-
-
-
Elérhetőek valahol az octeamhungary.hu oldalon annó fellelhető cikkek, irományok?
Fontos lenne. 
-
-
válasz
akoska07
üzenetére
Azok leeresztik a gázt belőle. gombcomp-pal ellentétben én nem mondom, hogy kár, vagy hülyeség lenne gáztalanítani, aztán újra töltetni, csak amíg lehet, addig nem bontanám a helyedben és megpróbálnám máshogy megoldani.
"gyári műanyag fekete lefogatóval" Milyen kompresszorod van? Mint nekem?
-
-
válasz
gombcomp
üzenetére
Értesz kompresszorok átalakításához akár elméleti, akár gyakorlati szinten? Az enyémet (mach II gt) szeretném felturbózni, nagyobb radival (láttam egy bulid-logot ugyan ilyen danfoss tartállyal, de 3x nagyobb radival mint az enyém és az load -40 fokokat tartott, az enyém meg simán pluszba megy már egy wolfdale procival is superpi 1m alatt), gázcserével, hosszabb "csővel" és egy értelmes multiplatform lefogatós fej ráapplikálásával.
Lehet, hogy Ákoskának megfelelő, amit te ajánlasz (én is erre próbáltam utalni a fenti hsz-emmel, hogy inkább 2 részest csinálnék, vagy máshogyan rátehetőt, mintsem levegyem a fejet az ő esetében), de az enyémen totál nem olyan a fej, mint ezek a újonnan használatos, hanem szögletes, ezér4t nálam célszerű lenne cserélni.Remélem értelmesen beszélek.
Köszi előre is.

-
-
válasz
kicsipapucs
üzenetére
Átettem a ramokat a két másik slotba, azt jobban szerették ezzel a procival, pl7 cl4 lement az 1m, még az os-en is tweakeltem egy kicsit, de így sem tudtam behozni a srácot.
14,734 lett a legjobb, amit kihoztam belőle.
Új hozzászólás Aktív témák
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Suzuki topik
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Ultrakönnyű Logitech "G305" egér? Úgy tűnik, igen!
- Nyaralás topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- OTP Bank topic
- Titkos szabállyal tereli a hazai megoldások felé a félvezetőgyártóit Kína
- Arc Raiders
- Exkluzív órák
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3338
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 9060 XT 16GB Rampage SHIVA ADATA 650W
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation VR2 virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

De, a bench tali másnapján a dewar alján lévő maradék 5-7L nitróval még egyszer meglocsoltam és beadta a CPU-Z, csak sajnos validolni nem sikerült. 803xMHz körül volt, utolsó számjegyet nem láttam már.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)