- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- iPhone topik
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Delila_1
veterán
válasz
bugizozi #9813 üzenetére
Valóban, a Te füzeted jó eredményt ad.
Érthetetlen számomra, mert a kódodat bemásoltam egy üres füzetbe, és úgy futtatva kaptam azt az eredményt, aminek a képét az előzőben közöltem. Másik füzetben is kipróbáltam, az eredmény ugyanaz a rossz összegzés.
Előfordul, hogy 1-1 lap hibás az Excelben (pont most volt egy ilyen esetem, hogy hibás volt egy szorzás eredménye), de hogy 2× egymás után 2 különböző füzetben?!
A képlet beírását azért nézd meg a makrómban, nem kell hozzá ciklus, egy lépésben meg lehet oldani, mint ahogy a G oszlop másolását is.
-
radam
csendes tag
válasz
bugizozi #9684 üzenetére
Köszönöm, de szvsz az alapvető probléma az, hogy a nev változó a bevitt nevet idézőjelek nélkül őrzi meg. (nev="első vállalat" -> ?nev = első vállalat). Viszont amikor kiválasztom a munkalapot, akkor megint az "első vállalat" írásmódra van szükségem (Worksheets("első vállalat").Activate).
-
válasz
bugizozi #9498 üzenetére
VBA Editor/View/Toolbar/Edit bepipál, ekkor megjelenik egy eszköztár, amin (többek közt) található lesz egy Comment Block és Uncomment Block gyors gomb.
Írd be a kommentelni kívánt több sort, jelöld ki mindet, majd katt a Comment Block-on.
VBA-ban csak egysoros kommentelés létezik, ami vagy a már általad is említett ' karakter, avagy a REM.
-
Cuci3
tag
-
perfag
aktív tag
válasz
bugizozi #9470 üzenetére
A kérdésedből nem értettem úgy, hogy a mhely kódokat is ki kell gyűjtened.
Bár nem értem minek (persze lehet, hogy úgy kell, a feladatból alig ismerek részleteket). Akkor elvileg a második kép mhely kód oszlopa dinamikusan változó?
Szerintem túlbonyolítottad a kitűzött célt, de ilyenkor minimum újra kell gondolni az adatok elrendezését. -
perfag
aktív tag
válasz
bugizozi #9465 üzenetére
Nem túl elegáns megoldás, de műxik: öt SzumHa összege szerintem megteszi.
SZUMHA(tartomány; feltételek; [összegtartomány])
A feltételnél relatív hivatkozol az összegző mhelykódra, a tartománynál abszolút hivatkozol az első mhelykód oszlopra, az összegtartománynál abszolút hivatkozol a jobbról lévő értékoszlopra majd egy plusz és megcsinálod ezt a többi napra is.
Ha a 2-es gépre megcsinálod csak lehúzod az egészre. -
Cuci3
tag
válasz
bugizozi #9458 üzenetére
Tegyük fel, hogy az adatokat folyamatosan írjuk, nincs benne üres sor, meg mindenhol ki van töltve. Ekkor kell két cella. Az első cellába rakjuk bele azt, hogy melyik az utolsó használt sor (Munka2-n állok):
=SZUM(HA(Munka1!A1:A505<>"";1;0))
Én itt A1:A505 tartományt jelöltem ki, de lehet ennél több vagy kevesebb. Meg ez után kell a cellán egy F2, majd egy ctrl+alt+enter gomblenyomás, hogy a tartomány hivatkozást jól megcsinálja.És innentől már mehet az indirekt - Nekem A1-ben van az előző képlet:
+INDIREKT("Munka1!A"&A1)
Ha nem tetszik, akkor marad a makró. -
-
válasz
bugizozi #9383 üzenetére
Ööö, tehát akkor végül is hálózaton van a másik munkafüzet?
Ha igen, akkor a vissza-perjeleket "\" le kell cserélni sim perjelre "/"Figyu szúrj be egy sima SZUM függvényt (ne kézzel, hanem a függvény beszúrása segítségével) és ott add meg a másik excel fájl adott celláit, egyből látni fogod a különbséget.
Ha úgysem jó, akkor passz...
-
válasz
bugizozi #9381 üzenetére
Kézzel írtad be, vagy az excel-el szúrtad be a függvénynél?
Ha ez eredethez képest máshová kerültek a munkafüzetek, akkor a képleteket is módosítani kell, ezt magától nem tudja az excel frissíteni.
(Nem tudhatja, hogy az a munkafüzet ami eddig pl a c:\ubul-ban volt megtalálható, az átkerült a pl c:\gerzson mappába, pusztán ez esetben jelzi, hogy a c:\ubul-ban nem találja, ezért a #HIV! hibajelzés) -
-
DopeBob
addikt
válasz
bugizozi #9228 üzenetére
Itt van a jelentésszűrőben, itt nem jó
Az SQL-es megoldás is jó, de sajnos használni nem én fogom, úgyhogy ha nincs más megoldás, marad a makró
-
Delila_1
veterán
-
perfag
aktív tag
válasz
bugizozi #8974 üzenetére
Ha már ennyire fontos neked: a felépítésben (strukturáltság) van a hiba.
If...Then...Else Statement structure:
If condition [ Then ]
[ statements ]
[ ElseIf elseifcondition [ Then ]
[ elseifstatements ] ]
[ Else
[ elsestatements ] ]
End IfAzaz, így már fut a kódod:
If ComboBox2.Value = "Január" Then
honap = "1"
ElseIf ComboBox2.Value = "Február" Then
honap = "2"
...
ElseIf ComboBox2.Value = "November" Then
honap = "11"
Else
honap = "12"
End If -
bugizozi
őstag
válasz
bugizozi #8958 üzenetére
Szeretem amikor 2 órát gondolkozok valamin, aztán rákényszerülök hogy írjak ide hogy megtudjam hogy miért nem jo amit csinálok, aztán miután megírtam a hsz-t utána 5 percre rá rájöttem hogy hogy tudnám működésre bírni
Végülis lecseréltem erreIf ComboBox2.Value = "Január" Then honap = "1"
If ComboBox2.Value = "Február" Then honap = "2"
If ComboBox2.Value = "Március" Then honap = "3"
If ComboBox2.Value = "Április" Then honap = "4"
If ComboBox2.Value = "Május" Then honap = "5"
If ComboBox2.Value = "Június" Then honap = "6"
If ComboBox2.Value = "Július" Then honap = "7"
If ComboBox2.Value = "Augusztus" Then honap = "8"
If ComboBox2.Value = "Szeptember" Then honap = "9"
If ComboBox2.Value = "Október" Then honap = "10"
If ComboBox2.Value = "November" Then honap = "11"
If ComboBox2.Value = "December" Then honap = "12"Ennek ellenére akkor sem értem hogy az előző hsz-omban lévő kód miért nem megy
vagy az úgy lehetetlen lenne?
-
bugizozi
őstag
válasz
bugizozi #8931 üzenetére
kicsit kutakodtam és arra jutottam, hogy a kapcsolódásnál a kódban a Mode=Share Deny Write; résszel lehet probléma. Próbálgattam máshogy kapcsolódni, de arra meg mindig hibát dobott :S
Mode='Read';
Mode='Write';
Mode='ReadWrite';
Mode='Share Deny None';
Mode='Share Deny Read';
Mode='Share Deny Write';
Mode='Share Exclusive';Csak a Share Deny Write-vel sikerült. Az Access adatbázisban kellene valami tulajdonságot átállítani? Néztem azt is de nem igazán találtam ilyesmit
Amúgy 2003 Office.
Így esetleg valakinek valami ötlet? -
-
perfag
aktív tag
válasz
bugizozi #8866 üzenetére
Delila válaszához csatlakoznék (ha még nem csináltál ilyet):
Tartományok elnevezése Excel 2007-ben és
Névvel ellátott dinamikus tartomány létrehozása munkalapon -
perfag
aktív tag
válasz
bugizozi #8848 üzenetére
Opppsz!
Elrontottam az előbbi linket: Import data from Access to Excel (ADO)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- iPhone topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Subaru topik
- NBA és kosárlabda topic
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Path of Exile (ARPG)
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- További aktív témák...
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Antivírus szoftverek, VPN
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- 10% -tól elvihető. Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetés! Lenovo Legion Pro 7
- Samsung Galaxy A52s 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- T Phone Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 7400 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 SUPER 6GB Rampage Everest 500W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest