- Red Magic 11 Air – vékony házból süvít a szél
- Csíptetős fülesek csatája – Sony LinkBuds Clip vs. Huawei FreeClip 2
- Mérföldkő a szilárdtest-akkuknál: fontos lépést tett a QuantumScape
- Újabb óriásakku a Honortól: az X80 lehet a következő 10 000 mAh-s modell
- iPhone 18 Pro Max: kis kapacitásbővítés hoz nagy előrelépést üzemidőben
- Apple Watch
- Yettel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Google Pixel topik
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bugizozi
őstag
Sziasztok!
Megint a segítségeteket szeretném kérni...
Kaptam két excel munkafüzetet amiben vannak a költségek. Az egyikben tételesen minden megrendeléshez mikor mennyi költség volt, a másikban pedig hogy egy megrendeléshez mennyi az össz költség.
Megpróbálom kiszedni csak a lényeget, leegyszerűsítve csináltam egy kis másolatot hogy tudjam szemléltetni.
Tehát itt van hogy melyik megbízásra (Munkaszám) mikor (Dátum) pontosan mire (Milyen) mennyit (Ár) költöttünk.
A másik excelben pedig az van, hogy az egyes munkaszámoknál mennyi volt az össz költség az egyes típusokra. (pl abc munkaszámra mennyi fuvarköltség volt összesen)
Megkaptam ezt a két excelt és az összesítettnél a második képen a C1 cellában, ott a következő képlet van{=SZUM(HA((A2='[koltseg2010.xls]Munka1'!$F$2:$F$8000)*
($C$1='[koltseg2010.xls]Munka1'!$P$2:$P$8000);
'[koltseg2010.xls]Munka1'!$L$2:$L$8000))}tehát megnézi hogy másik excelben (koltseg2010) az F oszlopában az A2-nek megfelelő munkaszámú és a C1-nek megfelelő típusú költség van, akkor az L oszlopban lévő árakat összeadja. Tehát a C1-ben nekem 3000-ret kell látni, mert az abc munkaszámhoz 2 anyagkoltség volt 2000+1000.
Ez műxik, valaki megcsinálta egy éve, nekem most ezt kellene frissíteni... annyi lenne a modositas hogy a koltseg2010.xls helyett koltseg2011.xls legyen... azt hittem kis naivan hogyha átírom a 2010-et 2011-re akkor műxik, de nem.. -.-' ha bármelyik képletbe javítok az eredmény 0 lesz -.-' (a második képen lévő eredményeket kézzel írtam be) emellett ami szúrja a szemem hogy miért van kapcsoszárójelben a képlet, azt hogyan csinálhatták?
persze ha belekattintok akkor eltűnik a kapcsos zárójel, ha entert nyomok végleg és az eredmény 0 lesz, ha esc akkor megmarad.
Ha egy működő képletet átmásolok egy üres excelbe akkor sem működik, az eremény nulla. Már egy ideje gondolkozok rajta, hogy ez hogy működhet, de nem igazán jöttem rá a titok nyitjára...
egyik az hogy azt a képletet hogy varázsolták oda hogy így műxik illetve hogy miért is van az kapcsos zárójelben? biztos vmi apróság amit nem veszek észer
vagy lehet mélyebben vannak a probléma gyökerei és bonyolultabb ez az egész mint ahogy én értelmezem 
Vagy javasolnom kéne hogy az első képen levő adatokat ne excelbe hanem adatbázisba tegyék és onnan jobban lehetne az ilyen számításokat végezni...?

mert végülis akkor a C1 cellába makróba egy sql lekérdezés 'select sum(tabla.ar) as össz from tabla where tabla.munkaszam=abc and tabla.milyen=fuvar'
csak az meg mondjuk nem olyan dinamikus mert ha új munkaszám jön a táblázatba...meg szvsz rettentő lassú is lenne mert sok a munkaszám...Remélem érthető voltam, próbáltam érthetően leírni a problémát

Előre is köszönöm a segíség(ek)et!
Új hozzászólás Aktív témák
- Melyik tápegységet vegyem?
- Apple Watch
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Yettel topik
- Gitáros topic
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Kényszerűen visszavesz az AI-ból a Windows 11-ben a Microsoft?
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok GARANCIÁVAL!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Apple iPhone 14 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciàval
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 64GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3565
- Gamer egerek és billentyűzetek kitűnő árakon!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs

persze ha belekattintok akkor eltűnik a kapcsos zárójel, ha entert nyomok végleg és az eredmény 0 lesz, ha esc akkor megmarad.
egyik az hogy azt a képletet hogy varázsolták oda hogy így műxik illetve hogy miért is van az kapcsos zárójelben? biztos vmi apróság amit nem veszek észer
vagy lehet mélyebben vannak a probléma gyökerei és bonyolultabb ez az egész mint ahogy én értelmezem 
csak az meg mondjuk nem olyan dinamikus mert ha új munkaszám jön a táblázatba...meg szvsz rettentő lassú is lenne mert sok a munkaszám...
Fferi50