- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Telekom mobilszolgáltatások
- Szintet lép a Xiaomi Apple másolásban?
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Sony WF-1000XM6 – ez évi etalon?
-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
dtpeter
csendes tag
válasz
Delila_1
üzenetére
Köszönöm szépen, nagyon sokat segítettél, de még egy kis plusz infóra szükségem lenne az összeadással kapcsolatban. Szóval kihámoztam, hogy hogyan kell változót felvenni, és valóban felismeri a keresett cellát, sőt, sima szöveget akár be is tudok írni. Csak a Sum függvényt nem bírom megadni olyan formában, hogy értelmezni bírja. Ha mindig ugyanazt a tartományt kéne összeadnia, akkor nem lenne gond, de ugye pont az a lényeg, hogy mindig máshol van az összeadandó tartomány utolsó cellája. Találtam valami R1C1 formulát is (pl. =SUM(R[-5]C
[-1]C), de ez se vitt előbbre sajnos, mert itt ugyan rendben van, hogy a képlet feletti cellát veszi a tartomány utolsó elemének, de akkor meg a tartomány eleje nem biztos, hogy belekerül az összeadásba... Szóval olyasmi kellene, ami az $A$3:"utolsó sor" tartományt adja össze, csak nem tudom, hogy hogy lehet erre hivatkozni.Egyelőre itt tartok:
Dim vSor As Variant
vSor = Range("A1").End(xlDown).Row + 1
Cells(vSor, 1).Select(Ennek az utolsónak nagyon örülök, mert egy másik táblázatomban nagyon jól jön, hogy a makró lefutása után lehet folytatni az adatbevitelt az első üres sortól)
Más: tud valaki ajánlani olyan irodalmat, amiből az alapokat el lehet sajátítani? Kb. 1 hete olvasgatok a témában, meg sűrűn nézem a súgót is, de még mindig nagyon úgy érzem, hogy a sötétben tapogatózok. Azt már látom, hogy borzasztó sok lehetőség van, de engem leginkább az egyszerűbb dolgok érdekelnének, csak kicsit összerendezve, hogy tudjam ki kivel van...
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- LEGO klub
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 13 – Néhány egyszerű, de finom étel
- További aktív témák...
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- Antivírus szoftverek, VPN
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4540, 100% AKKSI
- Dobozos! Xbox Series S 512 GB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- 360 áthajthatós! Dell Latitude 5330 2 in 1 i7-1265U 10magos! 16GB 512GB 13.3" FHD 1 év garancia
- 207 - Lenovo LOQ (17IRB8) - Intel Core i5-13400F, RTX 3050 (ELKELT)
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO ThinkPad P15 Gen 1 munkaállomás - i7 10875H 32GB DDR4 512GB SSD Quadro T2000 W11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
[-1]C), de ez se vitt előbbre sajnos, mert itt ugyan rendben van, hogy a képlet feletti cellát veszi a tartomány utolsó elemének, de akkor meg a tartomány eleje nem biztos, hogy belekerül az összeadásba... Szóval olyasmi kellene, ami az $A$3:"utolsó sor" tartományt adja össze, csak nem tudom, hogy hogy lehet erre hivatkozni.
Fferi50