Hirdetés
- Megtalálták az akkumulátortechnológiai Szent Grált? - CES
- iOS alkalmazások
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szakbarbár
aktív tag
Üdv!
Tanácsot szeretnék kérni. A cégnél ahol dolgozom Excel 2016-ban dolgoznak fel mérési adatokat, majd ezeket kiértékelik és grafikonon megjelenítik. A probléma az, hogy sokáig tart a fájlok megnyitása és mentése, sokszor 30-60 mp is megvan. Maga a file mérete 10-20 MB között változik. C-re ment, SSD-re és gépfüggetlen a dolog.
2 munkafüzet van. Az elsőben a nyers mérési adatok vannak, 30-50.000 sor, 14 oszlop.
A második munkafüzetben a nyers adatokat kiértékelik néhány egyszerű képlettel. Pl A2/100 vagy D3-32768)/100 majd ezeket az értékeket felviszik grafikonokra.
A grafikonok törlésével a mentés/megnyitás ideje lecsökken pár másodpercre.
A dokumentum vizsgálatot lefuttattam, 6 db rejtett objektumot talál, ahogy észrevettem a másodlagos tengelyeket láthatóvá tette a diagramokban. Ezután már csak pár másodpercig tart a mentés, viszont a diagrammok szétestek.
Lehetésges, hogy a sok ábrázolni kíván pont miatt tart ennyi ideig a mentés? Esetleg van-e más ötletetek, mivel lehetne gyorsítani a folyamatot?
Én hülye vagyok az Excelhez, csak mindig engem találnak meg az ilyen feladatokkal mint user supportost.
Új hozzászólás Aktív témák
- Battlefield 6
- World of Tanks - MMO
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Megtalálták az akkumulátortechnológiai Szent Grált? - CES
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Intel Core i3 / i5 / i7 8xxx "Coffee Lake" és i5 / i7 / i9 9xxx “Coffee Lake Refresh” (LGA1151)
- Milyen videókártyát?
- Metal topik
- Ingatlanos topic!
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- További aktív témák...
- Apple iPhone 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 16 128 GB Plus White - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP 13 Elitebook 830 G7 FHD IPS 600nit i5-10210U 4.2Ghz 16GB RAM 256GB SSD Intel UHD W11 Pro Garancia
- Használt számítógépek/merevlemezek számlával, garanciával! Ingyen Foxpost/PostaPont!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Fferi50