Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- One mobilszolgáltatások
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Műholdas AI chippel fedné le a bolygót a Samsung
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9 - egy híján
- Apple iPhone 15 - a bevált módszer
-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ny.janos
tag
Sziasztok!
Bár kerülő megoldással már megoldottam a problémámat, amivel kapcsolatban kérdezni szeretnék, de továbbra sem hagy nyugodni, hogy csak én vagyok hozzá „kevés”, vagy képlettel ezt nem is lehet megoldani (makró megoldás köszönöm nem érdekel, csak képletben gondolkodom).
Adott egy táblázat – nevezzük 1. táblázatnak – (az alább képen pirossas színnel jelölve), amelyben egy adott termékhez tartozó időszaki árat keresek. Egy másik táblázatban – legyen ez 2. számú táblázat – (kék színnel jelölve) valamennyi termék valamennyi időszaki ára szerepel (az időszakok nem egyforma hosszúak, és termékenként eltérő számú időszaki ár van).Az FKERES függvény ugye csak 1 feltétel szerint tud keresni. Ha nem dátum lenne az egyik keresési feltétel, akkor A-B illetve E-F oszlopokat összefűzve tudnék 2 feltételre keresni, de a dátumra vonatkozó közelítő keresés miatt ez esetemben nem lehetséges. (Itt jegyezném meg, hogy a kerülő megoldásom az volt, hogy minden egyes napra előállítottam az éppen érvényes árat, és az összefűzött értékre kerestem – így ez a megoldást már nem keresem.)
Az elvi megoldásom az volt, hogy a keresendő termék 2. számú táblázatban lévő helyzetét (-tól / -ig sorait) a HOL.VAN illetve a DARABTELI függvények segítségével megkeresem, majd az így kapott sorokat használom fel tartományként az FKERES függvényben.
C2 cella képlete, az elvi megoldásomban:
=FKERES(B2;ÖSSZEFŰZ("$F$";HOL.VAN(A2;$E$1:$E$8;0);":$G$";DARABTELI($E$1:$E$8;A2)+HOL.VAN(A2;$E$1:$E$8;0)-1);2;1)
Az eredmény azonban „ÉRTÉK!” hiba.
A képletből a tartományra vonatkozó függvény:
ÖSSZEFŰZ("$F$";HOL.VAN(A2;$E$1:$E$8;0);":$G$";DARABTELI($E$1:$E$8;A2)+HOL.VAN(A2;$E$1:$E$8;0)-1)
annak eredménye:
"$F$2:$G$3"
Vagyis az eredmény jó lenne, ha nem lenne ott az idézőjel.A kérdés adott: a probléma orvosolható valahogy?
Új hozzászólás Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Graphite 1ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3740
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad T14S Gen1 Ryzen5 4650U / 8GB DDR
- LG 65QNED86T3A / QNED / 65" - 164 cm / 4K UHD / 120Hz / HDR Dolby Vision / FreeSync Premium / VRR
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3576, 90% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Fferi50