Hirdetés
- QWERTY billentyűzetes, üzenet-fókuszú androidos mobil a Clicks Communicator
- 2026-ban nem lesz új Asus telefon, de nem zárják be a boltot
- CES 2026: Cserélhető akkumulátoros Bluetooth fejhallgatót mutat be a Fender
- Qi-töltő és szinte bármivel kompatibilis billentyűzet a Clicks új fejlesztése
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- Qi-töltő és szinte bármivel kompatibilis billentyűzet a Clicks új fejlesztése
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- QWERTY billentyűzetes, üzenet-fókuszú androidos mobil a Clicks Communicator
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- 2026-ban nem lesz új Asus telefon, de nem zárják be a boltot
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Apple iPhone 17 - alap
- Félmillió felett a kiszállított Xiaomi autók száma
-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ny.janos
tag
Sziasztok!
Bár kerülő megoldással már megoldottam a problémámat, amivel kapcsolatban kérdezni szeretnék, de továbbra sem hagy nyugodni, hogy csak én vagyok hozzá „kevés”, vagy képlettel ezt nem is lehet megoldani (makró megoldás köszönöm nem érdekel, csak képletben gondolkodom).
Adott egy táblázat – nevezzük 1. táblázatnak – (az alább képen pirossas színnel jelölve), amelyben egy adott termékhez tartozó időszaki árat keresek. Egy másik táblázatban – legyen ez 2. számú táblázat – (kék színnel jelölve) valamennyi termék valamennyi időszaki ára szerepel (az időszakok nem egyforma hosszúak, és termékenként eltérő számú időszaki ár van).Az FKERES függvény ugye csak 1 feltétel szerint tud keresni. Ha nem dátum lenne az egyik keresési feltétel, akkor A-B illetve E-F oszlopokat összefűzve tudnék 2 feltételre keresni, de a dátumra vonatkozó közelítő keresés miatt ez esetemben nem lehetséges. (Itt jegyezném meg, hogy a kerülő megoldásom az volt, hogy minden egyes napra előállítottam az éppen érvényes árat, és az összefűzött értékre kerestem – így ez a megoldást már nem keresem.)
Az elvi megoldásom az volt, hogy a keresendő termék 2. számú táblázatban lévő helyzetét (-tól / -ig sorait) a HOL.VAN illetve a DARABTELI függvények segítségével megkeresem, majd az így kapott sorokat használom fel tartományként az FKERES függvényben.
C2 cella képlete, az elvi megoldásomban:
=FKERES(B2;ÖSSZEFŰZ("$F$";HOL.VAN(A2;$E$1:$E$8;0);":$G$";DARABTELI($E$1:$E$8;A2)+HOL.VAN(A2;$E$1:$E$8;0)-1);2;1)
Az eredmény azonban „ÉRTÉK!” hiba.
A képletből a tartományra vonatkozó függvény:
ÖSSZEFŰZ("$F$";HOL.VAN(A2;$E$1:$E$8;0);":$G$";DARABTELI($E$1:$E$8;A2)+HOL.VAN(A2;$E$1:$E$8;0)-1)
annak eredménye:
"$F$2:$G$3"
Vagyis az eredmény jó lenne, ha nem lenne ott az idézőjel.A kérdés adott: a probléma orvosolható valahogy?
Új hozzászólás Aktív témák
- Akció!!! Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Intel i7-10875H 32GB 1000GB Nvidia Quadro RTX 3000 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI B650 WIFI R7 7800X3D 32GB DDR5 1TB SSD RX 9070 XT 16GB Zalman Z1 PLUS GIGABYTE 750W
- Dell Latitude 7490 14" FHD IPS, i5 - i7, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3884, 100% Akkumulátor
- GIGA AKCIÓ! Lenovo ThinkPad P15 Gen 2 Intel i7-11850H 32GB 512GB Nvidia RTX A4000 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Fferi50