- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Nemzetközi vizekre evezett a Realme GT 7 és GT 7T
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- A Royal Philharmonic Orchestra játssza a Samsung új csengőhangját
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Sony WF-1000XM6 – ez évi etalon?
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
DasBoot
aktív tag
Sziasztok, ismét. No, megszületett a kis Jézus
.Elektronikai számítást szeretnék elvégezni, két szám összeszorzását. Egy állandó értéket, egy szorzóval, azaz prefixummal. Frekvenciát számolnék, de ez itt lényegtelen. Kétféle prefix van a „k” és az „M”. A „k”, kiló, 1000-ezerszeres, az „M”, mega, 1000000-szoros szorzást jelent, de gondolom ezt tudjátok, csak pontosan szeretném leírni a tényeket. Mindenképpen úgy akarom, hogy így legyen beírva: 1,234k; 34,915M. Így működik is, még a tizedesvesszővel együtt is.
A probléma a következő. Amennyiben semmilyen szorzót nem írok az állandó után, igencsak elszámolja, nem az az eredmény jön ki, mint aminek kellene. Vannak feltevéseim, hogy miért, de itt kellene a haladó segítség .
Az egészet egy darts számoló alapján készítettem (T, D..), gyakorlatilag ott is egy számot szoroztak egy „betűvel”, aminek megvolt az értéke. Remélem érthetően leírtam, ha szükséges elküldöm magát a táblát is.=SZORZAT(2;PI();HA(SZÖVEG.E(G10);HA(JOBB(G10;1)="k";1000;HA(JOBB(G10;1)="M";1000000
);G10)*HA(VAGY(G10="M";G10="k");1;ÉRTÉK(BAL(G10;HOSSZ(G10)-1))))Az 1000000 után nincsen szóköz, csak a pontosvessző-zárójellel-t szmájli-nak vette.
Az elején van még egy 2pi-szeres szorzó is.Valójában a függvény egyes részleteit nem értem, de éppen ezért kérdezek, szerintem ott akadhattam el, amit nem értek, de ez most lényegtelen. A számolás működjön
.Köszönöm a segítséget, üdv.: Yoe
Új hozzászólás Aktív témák
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Autodesk & CorelDRAW - Azonnal - Számlával - Garanciával
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Antivírus szoftverek, VPN
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Dobozos ÚJ MSI Cyborg 15 A13VF i7-13620H, RTX 4060, 144Hz,
- í kilenc! AKCIÓS PRECÍZIÓS KÉSZÜLÉK! 7560 i9-11950H 64GB RAM 1TB SSD Nvidia RTX A3000 6GB 1 év gar
- Kezdő Gamer PC-Számítógép! I5 6500 / GTX 1050Ti / 8GB DDR4 / 240GB SSD
- Apple iPhone 17 Pro Max 256GB Cosmic Orange használt, karcmentes 100% akku Apple garancia 2026
- BESZÁMÍTÁS! Nintendo Switch OLED 64GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
.
);G10)*HA(VAGY(G10="M";G10="k");1;ÉRTÉK(BAL(G10;HOSSZ(G10)-1))))
Fferi50