- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Z Fold3 5G - foldi evolúció
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Apple Whatch SE 2.generáció
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S10 és S10+ duplateszt
- Google Pixel topik
- 4 mm alá fogyhat a Galaxy Z Fold7
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
ACE-
addikt
Raktam Google Pay-t a telómra, Galaxy S9, hozzáadtam a Revolut virtuális kártyámat, aktiváltam az érintés nélküli fizetést, most így néz ki:
Amikor odaérintem egy terminálhoz, csak folyamatosan rezeg a teló, és azt írja hogy tartsam közelebb, vagy tovább, es nem csinál semmi mást, hiába szenvedek vele. Mi lehet a gond?
Alábbi beállítások látszanak: -
st6969
őstag
OTP-s vagy? Ha nem, akkor virtuális kártyát kell létrehoznod.
Az megvolt? -
bigrob
őstag
-
bigrob
őstag
Hali!
Esetleg azt tudjátok hogy mennyi idő szokott lenni Simplen belül az érintéses fizetés engedélyeztetése?
Múlthét csütörtök-pénteken töltöttem le az appot és kértem az engedélyt.
Köszi
Robi -
Kbali
nagyúr
Azt ugye tudod, hogy az icsekk a posta miatt működik úgy, ahogy és azért nem terjedt el, mert a posta saját szabványt használ(hat) a csekkekre kerülő QR kódra, amire nem tudsz simán fejleszteni, külön audit kell, ha a saját banki appodba integrálni akarod.
A QR alapú fizetés meg egyébként tényleg a mostani pénzforgalmi szabályozásoknak köszönhetően terjedhet el, bár anno vagy 10 éve már volt működő verzió belőle.
+ nem Simple az első a hazai piacon, hanem az Erste. -
ACE-
addikt
Szerintem is csak a felét olvastad el a hírnek... Ez nem csekkbefizetésről szól, hanem webáruházas fizetésről, több mint 6ezer itthoni helyen. A QR kódos csak egy része, a másik amikor felugrik az appban egy értesítés, és csak kijelölöd a kártyát, amivel fizetnél. Ez nekem nagyon kényelmes, szerencsejáték honlapján pl. tök bonyolult volt mobilon a feltöltés, most zsír egyszerű lett. Ha van esze a webáruházaknak, erre vált.
-
st6969
őstag
Szia,
azt megosztanád, hogy hogyan bírtad működésre a Revolut-os Google pay fizetést? Arra gondolok, hogy kellett-e trükközni bármit (olvastam valahol angol lakcím megadásáról, stb.). Én még nem rendeltem Revolut kártyát, kb. azt se tudom, hogy kezdjek bele (van egyáltalán bármi költsége?). Akár privátban is, ha ez itt nem kívánt ügy. -
Zugi
aktív tag
Sziasztok!
Elsők között kezdtem el használni a Gránit pay-t, ennek már lassan 3 éve. Azóta tökéletesen, hiba mentesen üzemel, soha nem volt vele fennakadásom, ami kellemetlenséget okozott volna bármelyik boltban is.
Nem tudom más hazai nfc-s megoldások milyenek, egyiket sem volt alkalmam próbálni.
Most azonban Revolut kártya segítségével, ugyanazon a mobilomon ki tudtam próbálni a Magyarországon hivatalosan még jelen nem lévő Google Pay-t. És az a meglepő tapasztalat ért, hogy ez sokkal simábban, gyorsabban működik, mint a Gránit pay. Megjegyzem a Gránit pay-jel is minden oké, de azt 1-2 másodpercig folyamatosan oda kell tartani, néha kicsit mozgatni a terminálon a telefont, hogy végre érzékelje és megtörténjen a tranzakció. A Google pay használatakor viszont mindez pikk-pakk és szinte már a telefon terminálhoz való közelítésekor cm-es távolságból is elindul a fizetés.
Vajon ez miért van, nem ugyanaz a technológia? Illetve a többi pl. Simple, K&H, stb. megoldásainál ez hogy működik, vannak ilyen kis sebességbeli eltérések?
-
Sinu
senior tag
-
FNZ
őstag
Sziasztok!
Sokat kutakodtam a neten, de nem találtam egyértelmű leírást a garmin pay működésére, használatára és elvére vonatkozóan.
1. regisztrálok egy online számlát a revoluton
2. töltök rá pénzt
3. beállítom a connectben az órára
4. fizetekDE amit nem értek:
- honnan tudja az órám, hogy mennyi pénz van a virtuális számlámon, vagyis mennyit költhetek (ha előtte szinkronizálok az telefonnal, akkor tudhatja)
pl. - elmegyek futni és telefont nem viszek, akkor honnan tudja az óra, a számlám összegét (bankkártyánál rögtön lehet tudni, hogy a vásárláshoz van e fedezet vagy nincs)
töltök rá 10000-et és vásárolok 6000-ért, tudni fogja hogy 4000 maradt? mi van ha 5000-ért vásárolnék még?kell a telefon is hogy szinkronizálódjon azonnal az összeg folyamatosan vagy az órában van egy "zseb" és ott számolja magának az összegeket. ha meg haza érek és szinkronizálódik a telefonon, akkor fogja továbbítani a virtuális számla felé, hogy már csak 4000 maradt?
a lényeg, hogy kell az órához a telefon a vásárlás során vagy nem? -
skoda12
aktív tag
Érintéses fizetés be volt kapcsolva.
Voltam a vodánál is, hogy mondjanak valamit az NFC-s SIM-re, de mint kiderült minden SIM NFC-s most már náluk.
Végül megoldódott a probléma, ma tudtam először sikeresen vásárolni a telefonnal. Ahogy PistiSan írta, az NFC helye volt a probléma. A chip a felső részen van, nagyjából a kamerával egy magasságban, míg én pont úgy tartottam a terminálhoz korábban, hogy ez a rész 1-2 centit lelógott terminálról.Köszi mindenkinek az ötleteket.
-
qltsar
veterán
Honor 9. NFC tokeletesen megy Erstevel es SimplePay-el nalam!
A bankkartyanal, ha belepsz, be van kapcsolva az erinteses fizetes opcio miutan digitalizaltad?
Simple -> Bank Cards, es legorgetsz oda, ahol a kartyaszam kivan takarva, es jobbra mellette van egy csuszka. Nalam anno volt, hogy felsetupoltam a kartyat, es inaktiv volt alapbol. -
skoda12
aktív tag
Ma kipróbáltam így is, hogy ráböktem a kárytára, de semmi hatása nem volt. Az app sem kért jelszót.
aron89: Nálam ilyen beállítás nincs vagy csak nem ezen a néven. NFC settings alatt tudok egy csúszkát húzogatni, hogy ki-be kapcsoljam az NFC-t, default payment appot lehet kiválasztani és még egy pont van, ahol tudom állítani, hogy mindig a default appot használja vagy az éppen futó appnak adjon prioritást. Máshol sem találtam hasonló beállítást.
Default payment appnak a simple van megadva. Itt még ki tudnám választani a google payt és van egy SIM cards opció is. Lehet, hogy NFC-s a SIM-em? Több helyen olvastam, hogy az még bekavarhat. -
skoda12
aktív tag
Hali.
NFC fizetéssel kapcsolatban kérnék segítséget. Első NFC-s fizetés lenne. Érzem, hogy én vagyok a béna és valami triviális dolgot hagyok ki.
Szóval adott egy honor 9 telefon, android 9 rendszerrel, legfrissebb otp simple telepítve. Regisztráltam simple-be, digitalizáltam a bankkártyám, NFC bekapcsolva, simple app defaultként beállítva, érintéses fizetés aktív, de a terminálnál nem történik semmi, amikor feloldom a képernyőzárat és odaérintem a telefont.Amire gondoltam már, hogy probléma lehet:
- Fizetéskor offline a telefon, de elvileg így is kellene működnie, ahogy olvastam.
- Talán vastag a tok. Próbáltam tok nélkül is, de úgy sem ment.
- Talán több időt kellen várnom? 2-3-4 másodpercig tartom oda a telefon hátulját a terminálhoz.Most össze-vissza bogarásztam a simple appban, hogy mit lehetne rajta állítani. Véletlen fedeztem fel, hogy a bankkártyák részen a bankkártyámra bökve új ablak jelenik meg, hogy most tartsam oda a telefont a terminálhoz. Eddig nem böktem rá a kártyára fizetés előtt, mert az volt a mondás, hogy csak feloldom a képernyőzárat és ennyi elég is neki. Pláne, hogy csak 1 kártya van felvéve és így az az elsődleges. Esetleg ez a lépés hiányozhatott neki eddig?
-
nutfile
aktív tag
ha a gpay nfc fizetéses részéről beszélünk, akkor nem egészen.
a kártyák első 6 számjegye (bin code) meghatározza, hogy milyen országban lakó tulajdonosnak lett kibocsátva. csak olyan revolut kártyával megy, amelyiknek a bin code-ja nem Mo.-ra mutat.
(régen valamiért uk bin code-osat küldtek nekünk is, ma már alapvetően nem.) -
ACE-
addikt
A Google Pay-el lehet használni Revolut kártyát? Vagy a Google Pay egyáltalán nem működik még Magyarországon? Valahol olvastam hogy külföldi kártyával lehet hogy megy.
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 5
- Brave
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezetékes FEJhallgatók
- BestBuy ruhás topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Samsung Galaxy Z Fold3 5G - foldi evolúció
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 7480 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- GENIUS vezetéknélküli, rózsaszín csajos egér
- Kèszen állsz a játèkra? 0% THM rèszletre is!
- Xiaomi Redmi Note 8 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest