- Szemünk előtt az ultravékony S25 Edge
- Január 30-tól Magyarországon is kapható a Vivo X200 Pro
- Telekom mobilszolgáltatások
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Az App Store-ban már kiütötte a ChatGPT-t a DeepSeek, tévúton az AI-szektor?
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Trump és Altman is reagáltak a DeepSeekre, a fél világ ezzel foglalkozik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
RoyalAirForc
aktív tag
-
slice14
veterán
Be van állítva képernyőzár és ujjlenyomat? Valamint Simple-n belül be van kattintva az ujjlenyomatos azonosítás? Én kb 2-3 hónapig használtam még OTP-sként, Azóta Gránit-nál vagyok. De a Gránit Pay kér PIN-t 5-e felett, amit valszeg felemelnek 15e-re, a jelen helyzetben. Amúgy én december óta a Google Pay-t használom (Curve-l), és PIN vagy biometrikus azonosítás után ő sem kér PIN-t a terminálon. Persze ha időkorláton túl fizetsz vele, tehát 2 percen túl tartod oda felnyitás után, akkor kér PIN-t a terminál. Valamint a GPay-nél 5e-alatt elég felvillantani a kijelzőt bekapcs gombbal, és tarthatod is oda.
GPay = Google Pay
[ Szerkesztve ]
Google Pixel 9 ---- Hirdetéseim: http://bit.ly/2tWSizn
-
jotzo01
tag
Otp-s vagyok, simple-t használom mobilon, még soha sem kért PIN-kódot bármekkora összeget fizettem vele, hiába olvastam, hogy időnként (ha jól emlékszem, 45ezer forint költés után), PIN-t kér.
(Egyébként a Revolut kártya sem kér PIN-t mostanában, gondolom átállították a limitet 5ezerről 15ezerre)
[ Szerkesztve ]
-
st6969
őstag
Pontosan. A Simple és a GPay is úgy működik, hogy a képernyőt fel kell oldani (innentől van 2 perced) és odatartani a terminálhoz. Mivel így azonosítottad magad (pl. ujjlenyomattal), 5000Ft felett sem kér kódot. Ha még az appot is meg kellene nyitni, akkor nem biztos, hogy engem érdekelne ez a telefonos fizetés...
A GPay-nél, ha nem oldod fel a képernyőt, de a lock screen-ig eljutsz (mondjuk a bekapcs gombbal), akkor is tudsz fizetni 5000Ft-ig PIN kód nélkül, afölött PIN kóddal. -
st6969
őstag
"Illetve azért a legtöbb banknak van appja ahogy hallom. De javítsatok ki ha tévedek."
Nem tévedsz, van appjuk (talán minden banknak). De hiába, ha maga a bank nem támogat telefonos érintéses fizetést (Raiffeisen, CIB, Unicredit, stb...). Az appal csak a hagyományos banki műveleteket tudod elvégezni (utalás, számlaegyenleg, számlatörténet lekérdezés, stb.).
Itt a lényeg azon van, hogy a bank támogassa az érintéses fizetést, ami nem minden banknál valósul meg jelenleg. -
st6969
őstag
Nem, sajnos nem így van
Több feltételnek még teljesülnie kell: a kártyakibocsátó banknak támogatnia kell az NFC-s fizetést, és a telefonon fent kell lennie az érintéses fizetést támogató banki applikációnak.
Hiába vagy pl. Raiffeisen-es (mint én), lehúzhatod a klotyón a telefonod NFC-s funkcióját.
Esetleg vállalod, hogy a Simple-ben létrehozott virtuális kártyát töltögeted a saját bankkártyáddal, és így havi max. 45000Ft-ot el tudsz "érintgetni".
Vagy, ha bátor vagy, elkezdesz trükközgetni finetech cégek kártyáival...szóval van pár lehetőség... -
tomp
félisten
Igen!
Amelyik ATM-en már aktív az NFC olvasó ott a kijelzőn is azt írja, hogy helyezze a kártyát a nyílásba vagy a kártyaolvasóhoz.
Jelenleg android 10-en nem ugrik fel a Simple ablaka így nincs visszajelzésem. Terminál legalább sípol. ATM-en egyszerűen csak megjelenik a nyelv választó majd a PIN kód kérése.
Simple-ben a tranzakcióim menüpontban érintéses fizetésnek írja. Neve: OTP ATM.
Kíváncsi vagyok a Google Pay érintést elfogadja e. Holnap este kipróbálom. -
tomp
félisten
OnePlus 5-ön volt amikor zsebből elővettem, feloldottam mire a terminál már nyugtázta is a vásárlást. Pedig legalább 20centi távolság volt. Életem leggyorsabb fizetése volt.
Amúgy termináltól függ. OnePlus 5-ön és most már OnePlus 7 Pro-n van amikor azonnal sípol és már vehetem is el de van amikor kell neki 1-2mp mire sípol és pipázik az app, hogy okés. -
Huroq
senior tag
Változó főleg attól függ mikór használtam utoljára az appot.
Ha mondjuk aznap használtam már fizetésre akkor általában szinte azonnal sípol is a terminál. Ha aznap előszőr fizetek vele, akkor kell neki 2-3 másodperc mire felfogja most fizetés köetkezik. Viszont 1-2 x előfordult, hogy 5-6 másodperc is kellett neki. Ez egy Samsung A70.[ Szerkesztve ]
-
st6969
őstag
Nálam változó (Xiaomi Mi8), többnyire szinte azonnal, mint egy bankkártyával, de ritkán előfordul, hogy egy picit tovább (mondjuk 2 másodpercig) kell odatartani. A sípolás után el szoktam venni. Eddig 1x kellett visszatenni, nem tudni miért, még a zöld pipa is megvolt (első fizetés volt).
-
erdeidaniii
csendes tag
Új hozzászólás Aktív témák
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Facebook és Messenger
- Mindent visz: A GeForce RTX 5080 tesztje
- Megnyitotta kapuit a hardvercsárda
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- E-roller topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- AliExpress tapasztalatok
- Star Trek Online -=MMORPG=-
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest