- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Azonnali mobilos kérdések órája
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Indiában szeretnek TV-zni
Új hozzászólás Aktív témák
-
tisvol
aktív tag
válasz
PistiSan #1547 üzenetére
Hát, itt Győrben nem lepődnek már meg a telefonos fizetésen. Még a Spar-okban sem, ahol még jellmezően oldszkúl pénztárosok vannak.
Más.
Hátha olvassa itt Simple fejlesztő, vagy olyan aki tud ráhatással lenni.
Szóval én személy szerint rühellem, és nem tudom megszokni, hogy az ujjlenyomat olvasó hátul van a telefonon ezért nincs is állandóra bekapcsolva. Így viszont nagyon macerás minden fizetés előtt jelszót gépelgetni. Jó lenne ha lenne olyan választási lehetőség, hogy a telefon feloldási metódusától független lenne a bannkártya feloldása. Konkrétan: a telefon feloldás menne a húzással, míg a bankkártya felodás meg ujjlenyomattal, vagy más biztonságos metódussal menne. -
PistiSan
addikt
válasz
malnabokor #1544 üzenetére
Én is ezt szoktam mondani, hogy kártyával fizetek, aztán tartom a telefont.
Van hely ahol meg is jegyzi mindig a pénztáros, hogy még csak én fizettem így senki más, szoktam mondani, hogy másnak sincs ez meg tiltva.
2-3 alkalommal fordul elő 1 hónapban hogy 2x kell érintenem, mert nem veszi elsőre.A kedvencem a múltkor a posta volt, 5000ft alatt ott is 1 érintés, fizettem egy csekket, gondoltam tegyünk egy próbát a mobillal.
Összeg kiír, telefonon előre megadtam a pin kódom, érintettem a telefont, terminál kiírta hogy ellenőrizzem a telefonom, kérte megint a pin kódot, be írtam, újra érintettem, utána kérte a terminál is a pin kódot, be írtam a kártya pin kódját, ezek után el fogadta, a végén még alá is kellett írnom.
Tanúság, régi terminálnál 5000ft felett inkább a kártyát kell elő venni, mert ez így elég macerás lett végül.Más boltokban, rendes terminállal természetesen 1 érintés az egész.
-
eami
veterán
válasz
malnabokor #1544 üzenetére
áh, leesett mit értettem félre
-
eami
veterán
félre értettél...
"Nem mondtam, hogy telefonnal fizetek, annyi mondtam, hogy bankkártyával, és mindenhol volt PayPass."
VS
"Simple-t eddig használtam Franciaországban, Svájcban, Németországban és Lengyelországban, mindenhol tökéletesen működött."
végül is mivel fizettél akkor?
-
tuki2200
senior tag
Sziasztok, nem tudjatok esetleg, hogy az MKB Pay-t lehet kulfoldon hasznalni(EU)? Azt tudom h a Simple-t nem.
-
Andralin
aktív tag
Sziasztok!
Azt nem tudjátok, hogy postán tudok-e készpénzt felvenni 5000 Ft felett, ha nincs nálam a Gránit Bankos kártyám, csak a telefonom csippantom le Paypass-al és megadom a PIN kódot?
Ez így működhet vajon? -
joergie
őstag
Na, konszolidálódott a gránitbankos appom(vagy a telefonnal volt gondom eredetileg, nemtudom), igazából egyszer aldiban kaptam egy tippet, hogy ne mozgassam, csak tartsam ott úgy 1-2mp-ig, amíg rezeg, vagy jelez(szokott a telefon is csippanni). Nem használtam előtte paypass kártyát, ezért ilyesmivel nem voltam tisztában. Azóta kitapasztaltam, és megy már mobilnet nélkül, kikapcsolt appal, ki-és újra bekapcsolt nfc-vel, szóval fasza. Azt még nem próbáltam, hogy újraindítom, de nem indítok gránit appot egyszer sem, úgy működik e, de eddig elégedett vagyok(kb 2 hónapja használom a telefont erre).
Néha ha előbb oldom fel a telefont, mint beütötte volna az eladó az árat, akkor nem működik elsőre, le kell zárni a képernyőt és újra feloldani, és ennyi. Ennyi hibám volt eddig, bár ez elég gyakran.
-
shift+ő
senior tag
A Huawei Wallet app-ja alkalmas a mobilfizetésre?
-
törölt tag
Valakinek van tapasztalata a simple fizetéssel, a samsung telefonon a knox (biztonsági mappán) belül használatáról. Elvileg működnie kellene, és ha nincs a telefonon semmilyen kepernyőzár akkor sem lehet használni csak ha a biztonsági mappát ujjlenyomatos feloldással megnyitom.. használja valaki így az nfc fizetést?
-
fil
őstag
1.) feltöltés 1% = 65000 =650 Ft/hó amennyiben max.-ra töltöd
2.) úgy tudom a virtuális kártyának is lesz havi díja bevezetési időszak után 300 Ft/hó(a nem OTP-seknek)
Ez évi 11400 Ft-ra jön ki, úgy ,hogy ráadásul még van a 65000 Ft-os limit aminél minimum 2x-3x ennyi lenne a használható.https://confirm.simple.hu/upload/om/ng/prepaidEula04.html
-
Drughi
addikt
Üdv,
Első NFC-s mobilom megvétele közeleg, szeretném kihasználni.
Unicreditnél bankolok, az esetek 90%-ban kártyával fizetek, ezt szeretném a mobilba áthozni, hogy ne kelljen feszt a kártyát előkeresni a pénztárcából.
Ez a gyakorlatban hogy megy?
-
Huroq
senior tag
Én ezt találtam ezzel kapcsolatban:
K&H mobiltárca akció 2017
"Valamennyi Résztvevő az Akciós időtartama alatt végzett I pont szerinti sikeresen végrehajtott K&H mobiltárca
vásárlások összege után 2% jóváírásra jogosult." -
vacs
veterán
Pár napja kaptam egy kis ajándékot a mobilos fizetésért!
K&H mobiltárca promóciós jóváírás 891 Ft
-
joergie
őstag
-
joergie
őstag
válasz
nutfile #1508 üzenetére
1 hónapos telefon, direkt nem mókolom emiatt. nougat 7.1.1 van rajta.
100mb mobilnetem van(ami nem normális, de egyelőre ilyen csomagban vagyok, így nem fér bele hogy nonstop online legyen). de az hogy ki-be kapcsolom az nfc-t és nem műxik az nem normális. nyilván nem a telefonnal van baj, miért lenne. out of the box ZTE, még cska nem is valami elveszett kínai gyártó. fel fogom hívni őket(gránit), de előbb írok egy google play értékelést.Akku házirendeket megváltoztattam az appra vonatkozólag, majd letesztelem, remélem nem szívja le az akkut.
-
slice14
veterán
válasz
joergie #1507 üzenetére
Nerkem Nexus-al nem colt ilyen gondom, de mióta cseréltem egy A5-re, azóta futottam már belehasonlóba. Mivel ha nem használom a gránit eBank-ot 3 napon belül, akkor a drága altatja az appot. Így nem tudok vele fizetni. Ezt azzal oldottam meg, hogy betettem a Gránit appot a nem figyelt appok közé, így ne altatja és azóta nincs ilyen gondom.
-
nutfile
aktív tag
válasz
joergie #1507 üzenetére
telóddal lehet valami, mert nekem tökéletesen működik 1,5 éve.
csak ha a rom-okkal, backup-okkal mókolok, akkor szokott előfordulni, hogy újra kell aktiválni az e-bankot, majd újra kell digitalizálni a kártyát.
de olyan még tényleg nem volt, hogy néha lehet fizetni, néha nem.
(nem tudom, hogy számít-e, de nekem a mobilnet mindig aktív, kivéve otthon, de ott meg viszonylag ritkán fizetek telóval)
-
joergie
őstag
Nem tud valaki valami folyamatábrát gránitbankos mobilfizetéshez, mert kezd a tököm telelenni, hogy tesztelem tesztelem, de kb minden második sikerül. és nem tudom mikor. tegnap fizettem vele, gránit appot megnyitottam, majd bezártam, és sikerült a fizetés. azóta netet ki be kapcsoltam, hol volt wifi, hol mobilnet, hol semmi, de nfc-hez nem nyúltam, és ma nem működött. szeretném tudni a feltételeit annak, hogy működjön, mert ez így egy kalap fos.
-
zizizi
csendes tag
Fú, ezért ez kemény indoklás. Nem tartom szerencsésnek, hogy ha valami bonyolult, akkor zöldségekkel magyarázzuk meg. A telefon NFC vezérlője az antennán keresztül történő kommunikációt több helyre irányíthatja:
- a processzorhoz, így a telefonon futó operációs rendszer, majd valószínűleg az egyik alkalmazás válaszol.
- a telefonba épített secure element-hez, ami különálló processzor, saját rendszerrel. mintha egy smart kártya chip a telefon alaplapjára lenne integrálva.
- a SIM kártyára az előzőleg említett SWP protokollon keresztül. A kártyán is van egy secure element, abban pedig lehet bankkártya alkalmazás is.Bizonyos feltételek esetén az NFC vezérlő dönthet úgy, hogy mivel a SIM kártyán van már egy bankkártya, vagy csak "elő van készítve" a fizetős alkalmazásokhoz (megvan rajt a Proximity Payment System Environment) az antennán keresztül jövő (pl egy POS termináltól) kéréseket egyből a SIM kártyának küldi, így a telefon processzora, operációs rendszere és mobiltárca alkalmazása nem is értesül az NFC kommunikációról.
Jó esély van rá, hogy az általad használt SIM kártya szintén NFC SIM, tehát támogatja az SWP-t és lehetne rá PPSE-t és bankkártyát tölteni, csak éppen erre már nem sokan akarják használni (Telenor + BudapestBank mondjuk)
@Bozek
Igazad van, voltak ilyen próbálkozások.
Ez is ilyen, de ezekből nem igazán lett semmi.
http://mmdt.cc/iot-solutions-mdt/nfc-in-sim-1/Talán valóban szerencsétlen NFC SIM-nek nevezni ezeket a kártyákat, de ha NFC SIM-ről beszélnek, akkor többségében az SWP támogatásra és a kártyán lévő secure element-re gondolnak ami tud bankkártya információkat tárolni. De már ez is haldoklik, mert a HCE tokenizálással sokkal biztonságosabb és kevésbé fájdalmas a terjesztése.
A kikapcsolt képernyős, vagy akár kikapcsolt telefonos dolgokat is magyarázza az NFC vezérlőbe épített forgalomirányítás. Kikapcsolt képernyő esetén az NFC vezérlő nem generálja azt a mágneses mezőt, ami a passzív elemekben (pl bankkártya) feszültséget indukál, amitől kommunikálni tud. A POS terminál viszont aktív eszköz, így mágneses mező nélkül is tud kommunikálni, az NFC vezérlő pedig lehet úgy beállítva, hogy kikapcsolt képernyőnél is figyelje a bejövő kommunikációt. Kikapcsolt telefon esetén kicsit bonyolultabb a dolog, további info itt: http://simalliance.org/wp-content/uploads/2015/03/12-06-06-GU-NFC_Steppingstones_V1_0_0_ENG-v1.pdf a 3.3.5-ös pontban.
-
törölt tag
Fizetett már valaki okosórával? Úgyértem NFC-és okosórával. Nem azt kérdezem, hogy lehet-e, hanem, hogy van-már konkrét tapasztalat? Ha igen, milyen okosórával és hogyan?
-
nutfile
aktív tag
válasz
eszement24 #1500 üzenetére
a simple-lel gyakorlatilag egy otp-s prepaid bankkártyád lesz...
...inkább bankváltás -
dptrsk
addikt
válasz
eszement24 #1500 üzenetére
Simple bármilyen bank kártyájával feltölthető virtuális NFC kártyája.
Gránit Banknál számlanyitás.
Esetleg:
KH, OTP, MKB számlanyitás
Új hozzászólás Aktív témák
- Ukrajnai háború
- Milyen videókártyát?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Melyik tápegységet vegyem?
- Tőzsde és gazdaság
- Pajac: PassMark - Lenovo ThinkCentre M83 i3-4130 HD 4400
- YouTube
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- AKCIÓ! Sapphire Nitro+ RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Dell 3420 14" /i5 11gen / 8GB RAM/256GB SSD/ Szép állapotban / 12 hónap jótállással
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest