- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Kikristályosodik a Razr 60
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Fotók, videók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zó
aktív tag
válasz
VoltanIgor #154416 üzenetére
Általában én is ilyen vagyok, kivle, ha valami nagyon beszippant. De mostanában próbálok fókuszált lenni, a Last of Usnak is csak így volt esélye, a kedv kevés lett volna hozzá.
-
TBT
addikt
válasz
VoltanIgor #154384 üzenetére
Nincs új a nap alatt.
-
cyberkind
félisten
válasz
VoltanIgor #154327 üzenetére
Én konkrétan nem értem miként született meg a HP filmek után bármely termék Rowling kisasszony nélkül, nekem ez a wtf, mert a filmeket nagyon ledominálta, ezért volt a full nyomi angol bagázs orrba-szájba.
-
Crus
őstag
válasz
VoltanIgor #154254 üzenetére
Nekem brand céges pro kit van, de azt gondoltam nem lesz benne... volt... de a sajátomban, amit szinten fillérekért vettem abban nem volt. Abszolút nem általános sajna.
Felfoghatatlan károkat okoz az a környezetnek, hogy nem cserélhető egyszerűen egy akku már manapság egy tablet/okosteló/handheldben. Felfoghatatlan számomra, hogy a nagy EU-s zöldülés közepette ez továbbra se kap elég figyelmet... már pedig tömegek vannak úgy, hogyha már egy kütyüben vacakol az akku egyszerűen vesz egy újat.
-
Crus
őstag
válasz
VoltanIgor #154240 üzenetére
-
Crus
őstag
válasz
VoltanIgor #154227 üzenetére
Szégyen vagy sem (inkább az), de én Morrowind, Oblivion, Skyrim címekkel csak játszogattam, de soha nem toltam végig egyiket se. Mindig úgy voltam vele, hogy na majd nyáron/télen, ha lesz jobban időm. Aztán belekezdek valami másba és mire tényleg jobban lenne időm, azt "kell" végigtolni és nem ezeket... és ez sok éve így megy :-/
-
TBT
addikt
válasz
VoltanIgor #154230 üzenetére
Ghost of Tsushima Director's Cut
Death Stranding Director's Cut
Horizon Forbidden West Complete Edition
Resident Evil 4 Gold Edition
Tales of Arise: Beyond The Dawn EditionFanatical oldalán jobb kedvezmények voltak, mint a Steam-en, így őket "boldogítottam" a pénzemmel.
Ezzel a Steam-es kívánságlistám 50%-át sikerült redukálni. Folytatása következik Év végén, a Karácsonyi-Téli vásár alatt. -
Crus
őstag
válasz
VoltanIgor #154224 üzenetére
Le is írtad... ha nem csak egy shadow detailt állítottál, hanem olyasmit, ami a játék restartját is igényeli, akkor borítékolható a shader compile.
-
i2k
őstag
válasz
VoltanIgor #154214 üzenetére
Ezért (is) károgok mindig az UE5 ellen. Egyszerűen kiforratlan. A használói meg fakezűek. Ez van.
Unreal Engine 4-el kitolva még a dzsunkákon élők is megvennék > több és elégedett vásárló...
...á, de nem, kell a szar RT és a többi faszság... -
Crus
őstag
válasz
VoltanIgor #154207 üzenetére
Már elnézést a Neogafos/Reddites lemeztördelő véglényektől, de aki nem látja a TLOU Part II-ben azt a minőséget és munkát, magas szintet amit beletoltak az egy agyhalott. Nem kell szeretni! Én se szeretem Liszt munkáit, de, hogy a büdös életben nem írnám le az biztos.
Főleg akkor rázódik egybe az egész az 1. résszel, amikor az ember nem csak arra megy rá, hogy végiglőjje, hanem odafigyel a mondókára is, meg azokra a finomságokra, amik jellemzik. Szvsz érdemesebb 95%+-ban elfelejteni a lőfegyvereket (és mindent ami hangos) és ahol csak lehet stealth intézkedni, úgy még inkább üt... plusz nehezebb fokozat.
És játékokban az egyetlen woke téma, ami úgy van előadva, hogy aláírom, üdvözlöm, sőt kedvelem.
A vége azért kellett, mert Part III is majd talán lesz egyszer...
-
i2k
őstag
válasz
VoltanIgor #154209 üzenetére
Egyre többen vannak - avagy csak hangosabbak az írott helyeken -, hogy az HBO-sorozatnak csak 1 évadja van tulajdonképp, és ott véget is ért...
-
i2k
őstag
válasz
VoltanIgor #154207 üzenetére
Na, akkor veled se lesz jó és vicces az élőszereplős sorozatról beszélgetni...
//...aminek a hajóját mindkét "kreatív" elhagyta, szóval sok sikert a Part II-v3.1 évadhoz az HBO-nak... vagy a v3.2-höz még inkább...
(mert az eltávozó kreatívok (Niel és a másik, akinek érdektelen a neve) azt mondták, hogy a Part II annyira grandiózus, hogy egyedül 3 évadot fog kitenni... szóval, idén megvolt az egyik, és után jönne még 2, hogy a "végére" érjenek a Part II-nek... és utána már a fantázia szab határt... na, ezek után ennek vagy kapáltak, vagy előre sajnálom, aki az írói-rendezői székbe ül, és bevállalja a kakivihart)
-
Crus
őstag
válasz
VoltanIgor #154197 üzenetére
Igen, csak nem véletlenül nem a szegényebb régiókban jártál, bolond lettél volna.
A "kiürült Spanyolország” kifejezést gondolom már hallottad... a főleg az északi régiókból a lakosság a nagyvárosokba költözött és emiatt egész falvak néptelenedtek el. És hát a Resi 4 pont hol játszódik? Egy északi zsákfaluban.
Erdélyben tuti nem Batrinában meg ilyen Hagymádfalva szintű helyeken jártál, értelmes ember ilyen helyekre nyilván nem megy.
De a Resiben nem is titkoltan az volt a cél, hogy EU lepukkant vidéki régióból merítsenek ihletet, nyilván nem Bécset vették alapul és egyetlen japó se gondolja, hogy Párizsban malacokat tartanak a kert végében, meg naphosszat hordják a trágyát a düledező viskók mellet.
-
Crus
őstag
válasz
VoltanIgor #154195 üzenetére
És valóban így is van... nézz meg egy "villaget" idehaza. A zöme egy lepukkant rom, ahol öregek, meg fém"kereskedők" próbálnak túlélni.
Na de! A Resi 4-ben egy spanyol hegyvidéki faluban járunk és IRL is az a régió nem éppen a japó színvonal. A Village meg nem is kérdés: Erdély.
Szóval ja, tökéletesen látják a japók.
-
válasz
VoltanIgor #154160 üzenetére
Ha eleget vársz a váltással, akkor a már nép által végzett béta teszt miatt amúgy is jobb élményed lesz.
Üdv, egy hajdani Win10 Insider-től.
Nagy móka volt minden gép indításnál az ipconfig/renew és hasonló konzolos szenvedések, egyszer volt egy bootloop-om is frissítés után... de a javaslatainkat kijavítva/beépítve lett belőle végül egy sokak által kedvelt rendszer. -
i2k
őstag
válasz
VoltanIgor #154155 üzenetére
Szerintem, és természetesen megosztó ez a téma - van olyan,
- aki minden új szarra azonnal ráugrik, és neki soha semmivel sincs semmi baja, tehát minden probléma jóságos homályba vész az elmúlt évekből, és váltig állítja, hogy a Windows 11 Day 0 kiváló OS volt/van/lesz,
- aki azonnal belefutott a valóságba, és tisztában van azzal, hogy csak a púderezés folyik, mögötte meg a gyurmázás, hogy hátha egyszer olyan lesz, mint amit mindenki "szeretni" fog (kényszerből)... a következő iterációig... amikor kezdődik újra, minden elölről.Én se akarok még 11-re váltani.
-
cyberkind
félisten
válasz
VoltanIgor #154054 üzenetére
Csak mod, de ha nincs otthon egy VR szett, mert te VR fan vagy, akkor ez a legjobb módja, hogy játszhasd, én így teszek, és meglepő a végeredmény, nincs modolva a játék, és mégis nagyon durván néz ki.
-
Dilikutya
félisten
válasz
VoltanIgor #154054 üzenetére
Csak mod, hivatalosan nem.
-
Crus
őstag
válasz
VoltanIgor #154019 üzenetére
SK már nagyon rég kifogyott a töltényből.
-
i2k
őstag
válasz
VoltanIgor #154015 üzenetére
VoltanIgor, gyimger:
Senkit nem ítélek el azért, mert nem játszotta végig - veletek vagyok
Sokszor hagyok már abba megkezdett filmet/sorozatot, ha időpocsékolásnak érzem (így dobtam a The Walking Dead-et, a Stranger Things-et, a The Expanse-t, az élőszereplős Resident Evilt, és kismillió filmet és játékot) - túl rövid az élet ahhoz, hogy számomra érdektelen dolgokkal húzzam az időt
-
Zó
aktív tag
válasz
VoltanIgor #154009 üzenetére
Nekem is sok az agyfasz már a játékaikban, az AW2-re ezért sem pörögtem rá soha az előd tapasztalatain túl. Jópofa egy szintig, de túltolták, és annyira azért nem jó annak, ami.
-
i2k
őstag
válasz
VoltanIgor #154009 üzenetére
VoltanIgor, Zó, gejala:
Értem, tudom, érzem, hogy szigorú voltam a "Control"-lal, és "tolhattam" volna még pár órát, vagy akár végig is játszhattam volna, de akkor (is) úgy éreztem, hogy értékesebb játékkal is elüthetem a kevés időmet - általában a zsigeri ösztönöm nem okoz csalódást, mindig megmarad az a csilingelés... eddigi éltem során talán ha 1-2 alkalommal sikerült kellemesre fordulnia a dolognak.
A csaj rettentő ellenszenves volt nekem, és a körítés se volt oké.
A Control 2 se izgat. Mert majd ugye jön. -
i2k
őstag
válasz
VoltanIgor #154010 üzenetére
STEAM-en olyan tag-ek vannak hozzá társítva, amitől a hideg is kiráz:
- Survival (nagy általánosságban rossz élmény, ha ez van odabiggyesztve)
- Base Building (oké, sikoltás van)
- Management (mondom...)
- Exploration (gyakorlatilg: menj ide, szerezz X-et, építs...)Én nem csak a rózsaszín háttér miatt nem néznék rá, ha módomban állna.
A világ szereti: 89% pozitív. -
_drk
addikt
válasz
VoltanIgor #153963 üzenetére
Lassan?
Szerintem kifognak lőni a VGA és egyéb Pc alkatrész eladások.
Most a PS5 Pro árából ítélve a nextgen konzolok ára se lesz alacsonyabb.
Nincs konzol exkluzívitás. A játékok igazából nem mennek jól.
Az MS nagyon nyomja most, jönnek sorra a játékok ezzel a gamepass jó deal, steam-en még mindig jobb akciók vannak mint más store-okban.
És igen, ott azért vannak más utak. -
Shadowguard
senior tag
válasz
VoltanIgor #153900 üzenetére
Kicsit hasonló érzéseim vannak nekem is. Mondjuk én már beletettem 15 órát, mert van egy fél openworld rész ahol rengeteget lehet szédelegni és én jól el tudok szórakozni minden ow címmel, mire mindent összeszedek. Vagy megunom a felesleges próbálkozást és rákeresek, hogy haladni kellene a sztorival, mert hiányzik hozzá képesség
Annyira szeretném, ha ilyenkor lenne egy felugró tipp, hogy ne próbálkozz, mert nincs meg a skilled hozzá. Bezzeg ha valahol nem csinálom rögtön amit a sztori szerint kell már villog a hint gomb
Szörnyek engem egyre inkább emlékeztetnek a Scarlet Nexus lényeire (legutóbb Code Veint írtam, de nem, a fecskendő fejű ló az a Scarletből van), van egy randa sejtésem, hogy a sztori is abba az irányba fog kifutni.
Harc kicsit esetlen, kicsit suta, de játszottam már sokkal rosszabbal is. Lies of P DLC után kezdtem bele ebbe, ahhoz képest a nehézség lényegesen lentebb van, az eddigi három nagyobb bossból csak a Gigas tudott megölni párszor. Második alkalommal meg jó párszor, de a legtöbb mobot könnyű leszedni.
A "vizuális rész" engem is csak az első 5 percben kötött le, meg ha van egy-egy új ruha akkor felpróbálom és kicsit bohóckodok benne, de engem személy szerint kizökkent a fürdőruha meg miniszoknya a játékban, szóval többnyire valamelyik Diving suitban megyek.Attól függetlenül nem rossz a játék és biztos, hogy összeszedem belőle az achikat is, de tényleg semmi kiemelkedőt nem tud nyújtani...
-
Crus
őstag
válasz
VoltanIgor #153861 üzenetére
Nekem a bundliban a fecnire vésett kód 10k volt. (Alapgép 210k lett volna, ez meg 220k volt.)
Ahogy látom idehaza 80€ áron megy ami nyilván rablás fényes nappal érte... persze tény, hogy ez multis és party game inkább, de akkor se ér ennyit. Semmilyen dimenzióban.
A gond az és fentebb írtam, csak ignorálják sokan, hogy a NSW 2-nek bitang gyors kártyára van szüksége. Ergo ezek a gyári kártyák se egy nyomi microSD-n vannak, amiről 50 MB-tal olvas, hanem 20x sebességet kell tudnia. Nem mered megnézni mennyibe kerül egy olyan kártya... szóval úgy látom a labrador itt van elásva, mert bár nyilván sokkal olcsóbban szerzi be a Nintendo ezeket tömegével, de ezek a kártyák még úgy is drágák.
-
Zó
aktív tag
válasz
VoltanIgor #153816 üzenetére
Szerintem azzal az egy játékkal ellennék akár életem végéig is
-
Crus
őstag
válasz
VoltanIgor #153815 üzenetére
Egyetértek.
Viszont ahogy fentebb is írtad a Nintendo elég komoly varázsló. Náluk a leggyakoribb jellemző, hogy a core gameplay mocsokjó és az viszi a hátán az egész hóbelevancot és nem a grafika. Eddig kb. 20 N. exclut toltam le... egyedül a Link's Awakeningnél éreztem azt, hogy nekem ez a gameplay édeskevés, nálam a leggyengébb N. exclu amivel toltam.
De ott volt a Mario Odyssey, ami egyszerűen zseniális, Astral Chain ami oltári nagy meglepetés volt számomra, hogy mennyire szép(!), stílusos és cool és egyetlen percig se untam. Aztán A Metroid Dread, aztán a Xenoblade 2 és kiegje, aztán a Yoshi's Crafted World, aztán a ZSENIÁLIS Luigi's Mansion 3, aztán a SMB Wonder és még írhatnám...
Szóval én ezért veszem ezeket előre, mert azt veszem észre magamon, hogy kb. mosolyogva játszok. Mit kívánhatnék még? Ha csak egyetlen egy vasam lehetne amin tolom, az Nintendo vas lenne. (Family megoldással a fullos online 3.000 Ft körül van 1 évre és a korábbi N. címekből is rengeteghez hozzáférsz.)
Ja és handheld is...
-
i2k
őstag
válasz
Így van - ezért is van/volt/lesz mindig rengeteg játék telepítve.
Fizikai fájdalmat okozna, ha csak 1 játékkal játszhatnék, és csak addig, míg azzal nem végzek. -
VoltanIgor
aktív tag
válasz
Kis kiigazítás, a HoMM3 két hét játékidejét természetesen nem 2x 168 órára értem, hanem hogy két héten keresztül toltam, valszeg az átlag játékóráimon felül is, és semmi mást nem vettem elő.
-
Crus
őstag
válasz
VoltanIgor #153809 üzenetére
Így van! Echoes of Wisdom is itt volt a polcomon egy ideje, úgy, hogy letoltam a Link's Awakeninget és olyan 10 perc alatt húzott be. De ami a kemény, hogy a gyerkőcöt is, aki életében nem tolt még Zelda játékot... és végre nem kínlódik frame-ekkel. És akkor még ilyenek várnak rám a polcon, hogy ToTK, Skyward Sword HD, Fire Emblem Three Houses, Xenoblade 3, Xenoblade X, Metroid Prime, Paper Mariok, Kirbyk, SM 3D World, Pikminek, Bayonetta 2-3, Sparks of Hope Gold, etc.
1 hónap és itt a Donkey Kong Bananza, ami SMB Odyssey ligában játszik úgy fest és persze augusztsban Metroid Prime 4...
És amint látod a polcomon lévők már az "alja". A legnagyobbak már lementek az első vason és ahhoz képest, hogy az alja, hát nem panaszkodom, sőt alig várom, hogy végre tolhassam őket, mert szándékosan húztam be a féket már, az első vas kiöregedett már eléggé.
Igen, nekem masszívabb "kicsit" a Steam könyvtár mint neked, de rengeteg ott a szemét... úgy értem, persze ott az accomon xy 7/10-es játék és akár egy okaaayt is rá lehetne sütni, de egy Xenoblade 3 látatlanban is 100x jobban érdekel, mint egy 7/10-es okaaaay.
-
Zó
aktív tag
válasz
VoltanIgor #153809 üzenetére
Én is úgy vagyok vele, hogy olcsóbb belevágni ingatlanvásárlásba, bár lehet, hogy a Nintendo a jobb befektetés
-
i2k
őstag
válasz
VoltanIgor #153771 üzenetére
"Egyébként van saját tapasztalat a felskálázások, a ray tracing és a frame gen kapcsán?"
Ez majdnem ugyanolyan övön aluli, mint a "csinálj jobbat" szokott lenni a hardware-játék fórumokban, amikor elfogynak az érvek.Tudom, hogy nem trollkodásból kérdezted, szerintem, csak elfelejtetted, hogy ~11 éves tekknón ülök. Expedition 33-nál kipróbáltam a ráhekkelt FSR3-at, és a Framegen-t is - nyilván, mindegyik azért (volt/van) szar nálam, mert régi a gép.
Tovább megyek: csak akkor rühellhetek bármit/bárkit, ha személyesen megtapasztaltam a tré mibenlétét - legyen az multitrilliárdos nagy tekknócég, aki lehúzza a fél világot, vagy az országot/világot atomháborúba vezető *olitikusokat, mert miért ne?
-
i2k
őstag
válasz
VoltanIgor #153767 üzenetére
Ne zavarjon a szekció neve, amit linkeltem, de tényleg.
Azért linkeltem, hogy látható legyen, miből maradtak ki a korábbiak...Amúgy meg "nyugi", nem hinném, hogy AMD véglegesen kihagyná a korábbi FSR3-ra képes VGA-kat.
Bár, itt a nagy többség kábé le is tojja a pirosakat. -
i2k
őstag
válasz
VoltanIgor #153753 üzenetére
Nekem aztán mondhatod, hogy szakadjunk le erről: én nálam jobban senki sem rühelli ezt a mesterségesen generált faszságot, ami a greedyvidiát az egekbe tolta és annyi hasznot termel neki (AI és minden más tekkno), hogy Dagobert is megirigyelhetné.
Csak míg Te torkig vagy ennek a puszta emlegetésétől, addig másnak*** az életet jelenti, mert annyira zölden lát mindent, és első kérdése új játéknál: van benne X nvidia tekknó amivel megvan 4K-n a 60?
//*** = általános alany
-
Crus
őstag
válasz
VoltanIgor #153754 üzenetére
Így van... NY-ban csúcson pörög ez a téma és látszik, hogy ebből baj lesz előbb-utóbb. De ami engem megdöbbentett, hogy Kanadában is ez a helyzet, ahol ugye a népsűrűség erősen alacsony... csak hát az "élet" az a nagyvárosok köré van tobzódva ott is és u.a. történik, mint az rothadó almában.
-
FunPro
őstag
válasz
VoltanIgor #153753 üzenetére
Nekem ugyanaz a fészem itt, mint ami az LGA 1851-el töténik. Tavaly év végén kijött ez a socket, jövőre jön a kövi. Egy év után rájöttek, hogy van jobb.
Mi történik, ha kijön egy játék, ami csúcsrajáratja a DLSS-st, aztán hirtelen rájönnek, hogy a fiktív ELSS mennyivel jobb, innentől használjuk azt. Aztán hirtelen és gyorsan megint jön egy jobb ai, lesz belőe FLSS. Lehet el sem fogod tudni indítani azt a játékot, ami két hardverupgrade között megjelent, hisz a régi kártyád DLSS-sre van optimalizálva, az új pedig FLSS-re. A köztes játék pedig fut 20 fps-el, mert natívan annyit bír a kártya, szoftveresen pedig nem tud generálni.
-
i2k
őstag
válasz
VoltanIgor #153749 üzenetére
[link] - How well does Hell is Us run at 4K/Ultra with an NVIDIA RTX 5090?
Annyira szarul van optimalizálva, hogy:
"To get a smooth gaming experience on the NVIDIA RTX 5090, we had to enable DLSS Quality Mode. With DLSS Quality at 4K on Ultra Settings, we were getting over 70FPS at all times. The game also supports Frame Gen, meaning that you can increase performance even more."
-
Crus
őstag
válasz
VoltanIgor #153733 üzenetére
És a mai napig vannak olyan helyek, ahol Win95 és Win98 fut xy célgépen, de pont idén szembesültem egy vizsgaállomáson egy napi használatban levő XP-s vassal is. Na de nekem akkor lejött pár év az életemből, amikor egy baromi nagy keverőüzem (mezőgazdaság) vezérlő gépén Win 2k futott és már jócskán lépdeltünk 2020 felé. Asszem' olyan 300km-ről odébb sikerült belőle egy 2nd hand lapot szerezni (de mint kiderült aztán annak se volt jó már egy része), mert a német cég, akik a 2000-es évek elején kivitelezők voltak, már rég nem foglalkoztak ilyen rendszerrel. Külön vidám volt, hogy addig állt a munka míg az ország másik feléből el nem lett direktben hozva a hw, szombat éjjel még ott verte az embert a víz és már első perctől látszódott, hogy itt csak alkatrész csere lehet a megoldás.
Relatív friss sztori az is, hogy egy megmunkálógép csak PCI-os grafkártyával hajlandó üzemelni, de abból is csak olyannal, mely független, de dual kimenetet tud. Mondom PCI-os. Sok 100k-ért adta egy időben az amúgy ilyen 20-30 ezer HUF értékű kártyákat a gyártó, de aztán eljutottunk oda, hogy már sehonnan nem lehetett beszerezni, csak tőlük... de hát mivel egy ilyen megmunkálógép sok milla, így a tulaj kénytelen volt perkálni. Borzalmasan megvágják a cégeket egyébként ezekkel a zsákutca egyedi fejlesztésű izékkel.
-
Crus
őstag
válasz
VoltanIgor #153731 üzenetére
Term. nem is úgy írtam... sőt biztosan van olyan kivétel, aki a teljes IT területet lefedi. Bevallom töredelmesen egyetlen egy ilyen embert ismerek, pedig nem tegnap óta vagyok a térben.
Ez a "srác" ez olyan, mint amikor Mr. Wolfot hívod.
De eskü tényleg... amikor már elbax egy IT-s 2 napot egy helyen és kiégett minden agysejtje és nem találja a hibát (többnyire azért, mert az elődje nem és/vagy rosszul dokumentált le rakás dolgot és extraként még pl. németül van a full gyártási rencer'), akkor jön ez a "gyerek" (nem pusziért sejthető), elvan ott 45-90 percet, te tátott szájjal figyeled és reméled, hogy tanulsz 1-2 morzsát a messiástól, majd kiszámláz olyan összeget, ami ahhoz képest nem is sok, hogy mennyi fejfájástól megkímél bárkit, ha előbb szóltak volna neki.A szájhagyomány úgy tartja, hogy nem nagyon van olyan IT oklevél, papír, licenc, izé, ami ne lenne neki fent a falán.
(Megnyugtató a tudat, hogy ennyi év után csak elevickéltem addig, hogy aki ismer, az pár bukó után, de Mr. Wolf előtt engem hív. Nem megnyugtató, hogy anyagilag Mr. Wolffal semmilyen közös halmazban nem vagyok. )
-
Dilikutya
félisten
válasz
VoltanIgor #153689 üzenetére
Mondjuk ez teljesen irreleváns a játék minősége szempontjából.
-
Crus
őstag
válasz
Elder Scrolls 6 - The Diabetes
-
i2k
őstag
válasz
VoltanIgor #153694 üzenetére
Ez így van.
Bizonyos értelemben én is része vagyok a problémának, mert a filmeknél úgy érzem (már egy ideje), hogy a 120 perc a vízválasztó -- az felett már nagyon jónak kell lennie, hogy értelmes időtöltésnek érezzem, és ne elnyújtott lófüttynek (LOTR-ok kivételek, még sok tucat más remekművel).
S ugyanakkor már a 70-80 perces filmek jelentik a szemöldök felhúzást, hiszen -- nagyon kevés kivétellel - alig jut igazából idő mindenre.Játékoknál, értelemszerűen a zsánerek figyelembevételével, a 100 órát tartanám meg plafonnak.
Így a tényleges kivételeket - menedzserek, RPG-k, tamagocsizók, és online - jobban értékelnék azok, akiket ez érdekel. -
TBT
addikt
válasz
Huhh. Ez azért eléggé masszív anyag lesz, ahogy látom.
-
cyberkind
félisten
válasz
Optimus Prime hívása révbe ért, és a Bethesda lett a bázis.
-
Crus
őstag
válasz
VoltanIgor #153656 üzenetére
A filmes listám vetekszik a letolandó listámmal... mind a kettőhöz több életre lenne szükség és csak egy van. Emiatt ami 1x rég lement, az extrém ritkán kerül újrázásra. :-/
-
Dilikutya
félisten
válasz
VoltanIgor #153572 üzenetére
Huhh, az a könyv anno nagy kincs volt, könyvtárból ki se lehetett kölcsönözni, csak helyben nézegethettük. 1-2 éve neten vettem egy szép példány 2000-ért.
-
Zó
aktív tag
válasz
VoltanIgor #153572 üzenetére
Igen, az Élet az ember előttöt azt mi is rongyosra ovlastuk, illetve néztük az illusztrációkat, mert az tette ki a legnagyobb részét. Meghatározó élmény volt, az biztos, el tudott csalni a C64 elől simán.
-
Crus
őstag
válasz
VoltanIgor #153575 üzenetére
Látszik, hogy a hűs... hülyeség* városában már akkor is jobban jutott lóvé.
*
Kíváncsi lennék, hogy azóta hány milliárdszor bánták meg, hogy nem a nyugathoz tartoznak, hanem Nyizsnyij Novgorodhoz. Árkád gépekről sok kalandom van, ez a 3 talán érdekesebb...
1. 20 forintossal ment a Double Dragon, rájöttünk, hogy a régebbi 2 forintost, ha erősen küldöd meg azzal is elmegy. A tulaj sokáig fogadott minket kedvesen, amíg rá nem jött, hogy tele van kettessel a gyűjtő. De az a pár hét nagy móka volt, utána nyilván a környékre nem tehettem be a lábam.
2. A fentihez kötődik a zsinóros módszer, mert a régi automatákból, ha jól csináltad a bedobott zsinóros érmét vissza tudtad húzni. Ezt haverom művelte, én csak takartam.
3. Balatonszéplak, ha jól rémlik... már reggel 8-kor toltam a balcsihoz közel kitett vasat, ugyanis rájöttem, hogy a gépet, ha ki-be kapcsolod az 1. menet free! Gondolom demo célokat szolgált a vason, mindenesetre k. sokat toltam így a cuccot, mindig figyelve arra, hogy akkor hajoljak le a billenőkapcsolót matatni, amikor a tulaj nem figyel. Egy idő után elég komoly gyereksereg gyűlt körém, akkor kicsit bajban voltam, de végül takartak és ők is tolták néha, de rendik voltak, mert mindig enyém volt az elsőbbség.
-
Zó
aktív tag
válasz
VoltanIgor #153570 üzenetére
Esetünkben is az otthoni anyai nagyszülőknek volt nagyobb könyvtára, de volt mit olvasni az apaiaknál is. Ott kattantam rá Joy Adamson könyveire* gyerekként, de volt Dzsungel könyve (a Riki-Tiki-Tévi belőle belefért a vasárnapi sziesztába, de amúgy is emgvolt otthon is), mesekönyvek, ismeretterjesztő kötetek stb.
Pl. Oroszlánhűség, Pöttyös Szfinx, da többség talán az előbbi foyltatásáról, az Elza és kölykeiről ismerheti, na az pont hiányzott náluk a szériából.
-
Crus
őstag
válasz
VoltanIgor #153563 üzenetére
El is felejtettem az Évgyűrűket... pusztító volt. Jogos.
Arra elég jól emlékszem, hogy azért néztem mert nem igazán volt más (színes tv egy ideig pl. csak egy volt a háztartásban*), és ebben legalább történt valami, pl. ha szerencséd volt mutattak egy tűzoltó autót, vagy egy rendőrt, vagy egy bármit ami mozgott.
*Érdekes helyzetek lettek abból, hogy rá akartam kötni C64-et, de apám meccset vagy F1-et akart nézni. Mindig a bank nyert sajnos. És hát a fasz gelkás terjesztette erre is az igét, hogy a számítógéptől beég a CRT tv képe, így ha el is viselték, hogy rákötöm 1 óra után már nyomták a dumát, hogy tönkreteszi a tv-t, megmondta a gelkás, így azonnal kapcsoljam le. A gelkást szerintem jobban gyűlöltem anno, mint a nagyik a bajszos festőt...
-
Zó
aktív tag
válasz
VoltanIgor #153563 üzenetére
Nálatok ezeket kötelező volt nézni? Én elmentem addig a kutyával a közeli tóhoz, vagy elvonultam olvasni. Mondjuk, én vasárnaponként voltam nagyszülőknél, akkor más műsorok mentek, például az volt kérdés, hogy náluk nézem a Disney-mesedélutánt, vagy otthon. Esetleg rokonlátogatáson vegyültem a többi gyerekkel.
Péntekenként annak idején havernál C64-eztünk, legóztunk, célba lőttünk légpuskával vagy a határban kóboroltunk. Láttam az említett műsorokat, de a kényszernézés kimaradt
-
i2k
őstag
válasz
VoltanIgor #153453 üzenetére
Bizony.
Mert "együtt" még oké is lett volna az 1 milliárdos elvárás - azaz az említett frencsájzok* együttesen biztosan dobnának ekkora összeget a... Tencent számlájára...
...de külön-külön... nem tudom mit szívtak, de nem kérek belőle.//Gyorsan tegyük hozzá:
A Ubisoft azt hazudik, amit nem szégyell: senki (külsős) sem tudja leellenőrizni.
Itt van egy spekuláció egy állítólagosan nagyon megbízható statisztikai cégről a TÉMÁBAN (ACS eladások), de mindenki azt hisz el, amit akar.Alinea Analytics. (Blog)
-
Crus
őstag
válasz
VoltanIgor #153434 üzenetére
Igen, csak van olyan játék ahol pont az utánégetőtől lesz majd CTD :-/ (Nem az alulfesztől, hanem, hogy egyáltalán fut...)
-
TBT
addikt
válasz
VoltanIgor #153429 üzenetére
Az Obszkúr 33 is. És az egy kissebb cím. Mégis 150k ember játszott vele egyidőben csak a Steamen és elment belőle 2,5 millió példány. De ott volt az Oblivion Remaster is. Arra is rácuppant a nép, pedig az még shadowdrop cucc is volt.
-
Crus
őstag
válasz
VoltanIgor #153422 üzenetére
Külföldi számokat én nem néztem, idehaza a nagykerek miatt van sajna tapasztalat és inkább kihagynám (Gigabyte-ot meg főleg!), de nyilván ha volt még rá garod és úgy menekültél belőle az úgy teljesen korrekt... már magaddal szemben.
-
i2k
őstag
válasz
VoltanIgor #153416 üzenetére
Régen rossz, ha meg kell magyaráznom, hogy értettem azt,amit leírtam.
Igen, az nvidia által szabott MSRP feletti minden ár - legyen az ÁFA-s, vagy haszonkulcsos, vámmal terhelt, etc. - lopás: a gyártó/fejlesztő cég megszabta az árát. Felette már az lop, aki ennél drágábban adja, bárhol a világon.
//szerk.: annak, aki azt hiszi, hogy nem tudom mit jelent az MSRP = manufacturer's suggested retail price = a gyártó által javasolt kiskereskedelmi ár
//S igen, tudom, hogy ott a JAVASOLT szó, ami nem kötelező érvényű.
De még egyszer: a gyártó 1000 dollárra árazta be a termékét (esetünkben az 5080-ast)... -
Crus
őstag
válasz
VoltanIgor #153397 üzenetére
Ilyen VGA-t vettél?
-
i2k
őstag
válasz
VoltanIgor #153397 üzenetére
Jól érzed. Gépi.
[link] - Detect AI-generated images at scale -
Crus
őstag
válasz
VoltanIgor #153374 üzenetére
Komoly meséi vannak a Disney-nek, csak már mindenki elfelejtette őket, pedig jók!
Pl.: Black Cauldron, Atlantis The Lost Empire The Watcher in the Woods, Return to Oz, Something Wicked This Way Comes, Treasure Planet, etc.
The Secret of NIMH is majdnem... de az ex-Disney-s téma.
-
i2k
őstag
válasz
VoltanIgor #153382 üzenetére
Én nem tudtam pótolni.
Később meg már el is felejtettem -
i2k
őstag
válasz
VoltanIgor #153376 üzenetére
Azt a rohadt mennyire imádtam a vasárnap délutánit!
Jellemzően akkor utaztam vasárnaponként vissza kollégiumba, és első dolgom volt a tévészobát kikönyörögni és várni, hogy a többi suhanc is beszivárogjon ---- képzelheted, ahogy 14-18 (és néhány idősebb) éves srácok nézik a komplett Walt Disney délutánt, elejétől a végéig---- mellém, és alig vártuk Nicole Kidmant és/vagy a többieket.
-
i2k
őstag
válasz
VoltanIgor #153358 üzenetére
Szép! Gratulálok a jó üzlethez.
Én még mindig nem érzem magam készen a csúcshardverre való áldozásra, így max középkategóriás VGA lesz. -
i2k
őstag
válasz
VoltanIgor #153350 üzenetére
Apró popó!
Vettél talán egy 5xxx-est?
Csak nem 5080-ast? Vagy 90-est? -
i2k
őstag
válasz
VoltanIgor #153350 üzenetére
Ez olyan, mint a tajvani 5 perces áramszünet / földrengés miatt dráguló, de korábban már legyártott (!!!!) ostyák esete...
-
i2k
őstag
válasz
VoltanIgor #153308 üzenetére
A mindentverő 9700 Pro kistesójával (ATI 9500 Pro) mekkora király voltam akkoriban... kábé 1+ évig (
), mikor jött a GeForce 256 és mindenki nyergelt rá ismerősök között... hú, szép idők.
-
i2k
őstag
válasz
VoltanIgor #153306 üzenetére
Pedig volt olyan időszak, amikor az ATI/AMD kártyák jobbak voltak - csak könnyebb elfelejteni, mint emlékezni rá.
Videót most nem fogok linkelni, de kitűnően elemezték, hogy nem csak a 90-es, hanem a 2000-es években is volt generáció, amikor érdemesebb volt AMD-zni.
S akkor a CUDA-ra se lehetett fogni a döntést.//A Pisixet meg hagyjuk, akkora vicc volt akkoriban is...
-
Zó
aktív tag
válasz
VoltanIgor #153236 üzenetére
A San Andreasszal bezárólag a fontosabb részeket* játszottam mind nem túl sokkal PC-s megjelenés után (a 3-at pedig pár éve végigjátszottam az elejéről). Az 1 a maga zúzásával nyílt világban nagyott szólt, majd a 3 is, némileg szofisztikáltabb küldetésekkel. Nyilván mint TPS nem túl csiszolt, és sok szempontból fapad, méretileg pedig már nem lenyűgöző. Persze annak idején is volt Daggerfall, de az szűkebb rétegnek szűnt, és procedurált világ volt, nem New Yorkot utánzó Liberty City.
A Maxis is próbálkozott betenni játékost a SimCity 2000-ben talált városokba (SimCopter, Streets of SimCity), de ezek meg kevésbé működtek játékként.
A sztori nem volt ezekben extra, de nem is lefelé lógtak ki, ha nem direkt a jobban és jól történetorientált játékokhoz hasonlítjuk őket. A tálalás pedig filmszerű tudott lenni, illetve a kor színvonalát mindig hozóan írták bele a kliséket vagy poénokat. (Közepes sztorit is meg lehet írni jól, és egy jó és érdekes sztorialap is meghalhat a béna írás során.)
Az tény, hogy nem a legjobban öregedtek, de mérföldkövek voltak, és tényleg nagyon kibővültek a leehtőségek - 3D-s - részről részre.
*A GTA 2-t csak később, a Londont meg soha, de ezek kevésbé is relevánsak forradalmiság szempontjából.
-
i2k
őstag
válasz
VoltanIgor #153226 üzenetére
Nem fogok ízlés/vélemény témában összeveszni sem veled, sem mással - tegnap óta nem változott a véleményem (ízlésem még úgyse) -, mert szerintem, egyetlen médium sem ér ennyit.
-
i2k
őstag
válasz
VoltanIgor #153216 üzenetére
"mintha nem ugyanazt a videót néztük volna, nem tudom."
Értem én, hogy el vagy te is ájulva, de a valóságot szerintem most nem te látod jobban.
Bár, ahogy a nő szépség megítélése is, úgy ez is szubjektív.A GTA 5-nél jobban éreztem a csalódottságot, hogy a PC-re várni kell, és az igényt*, hogy lássam a játékot a monitoromon, még úgyis, hogy nem állt volna meg azért az életem, ha nem kapjuk végül meg.
A GTA 6 még ennyire se érdekel.
Mondom különbözőek vagyunk. -
Crus
őstag
válasz
VoltanIgor #153139 üzenetére
+1
Mondjuk nekem abszolút összeállt, hogy mit akar a játék és milyen irányba mehet a sztori, de nagyon hamar elmúlt a késztetés, hogy vegyem és toljam.
-
i2k
őstag
válasz
VoltanIgor #153139 üzenetére
Harcra: Nexus-on van már MOD erre - így gyakorlatilag sétagalopp lehet
Játékra: elhiheted, és ha olvastál, akkor tudod, hogy én is hype-oltnak tartottam a címet.
Fogalmam sem volt, hogy miért hiszik, hogy ez egy nagy megjelenés lesz.
Szerencsére: tévedtem!Egyszerűen elképesztő, hogy a sztori, a játékmenet, a világ mennyire össze van rakva - s igen, a harc is, mert nem teljesen körökre osztott, és ha beletanulsz (nem kell sok idő), és mellé még fejleszted a karaktereket (ami egyenesen kihagyhatatlan: ez nem Souls, hogy fél rozsdás karddal lenyomható), megismered őket, a táborhelyen beszélgetsz is velük (viszony javítás), stb. így még jobb lesz.
Számos olyan pillanat van, amikor -- férfiasan megvallom - könnyek gyűltek a szemembe.Szóval, érdemes egy kis időt adni neki, na.
//Viszonylag streamlined, de ettől még szabadon felfedezhető - és könnyen bele lehet (gondolom, mert én küldetésről küldetésre haladtam, 2 kis kitérővel, de az endgame után barangolva) szaladni egy-egy olyan pofonba...
//Ja, és Lune is the best - őt mindig érdemes csapatban tartani! Különösen az elején.
Sebzésben aztán megelőzik, de akkor is, igazi badass. -
Crus
őstag
válasz
VoltanIgor #152973 üzenetére
Csakhogy, amikor eljön egy kritikus pont, akkor a kőgazdag is ki lesz tiltva és a kritikus ponthoz a többség kell és az meg nem kőgazdag. :-)
Sajna az ótó' az nem csak egyszerűen közlekedési eszköz, de pl. csajozási eszköz is és ooohhh boooy... nagyon durván működik. A céges izében úgy kb. 100 nőből 1-től kapok valamiféle pozitív visszajelzést, a svéd acélban csücsülve (pedig nem mai csirke, ellenben múzeumba is bátran be lehetne tenni annyira patika), meg egészen döbbenetes, hogy a ligám feletti nőktől is jön kacérkodás. Na most ha így nézed, kezd érhetővé válni, hogy sokaknál miért fontos a jó autó.
A másik a megjelenés. Gondolj bele, hogy céges meetingre egy lefingott, 2 személyes Opel Corsával mész oda, vagy ha üzletkötő vagy, vagy politikában ügyködsz. Szóval, egy részét ezeknek az arcoknak értem.
Amit dettó értek, csak nem viselek el az a ződ' rendszámos SUV HIBRID. Azokat ütni kéne, amíg mozognak. Hál' égnek elveszik tőlük végre a zöld rendszámot jövőre, de nem nagyon van erre mentség, arra meg főleg nem, hogy 8-9 literrel jár városban, mert lusta töltőre tenni a verdáját. (Tisztelet az igen kis számú kivételnek.)
-
Crus
őstag
válasz
VoltanIgor #152929 üzenetére
A szeméttelepi verziót tegnap letöröltem, még a forrást is eltüntettem a gépemről, ez így fair. Demó nincs, de demó nélkül nem veszek játékot, csak extrém kivételes esetben, így kénytelen voltam ezt az utat járni.
Na de 2 vicces dolgot is mondanék:
1. Visszatértem a Valhallát folytatni és SOKKOLT a grafikai különbség! A Valhalla ANNYIRA gyönyörű a COE:33-hoz képest, hogy az valami egészen elképesztő! És akkor én vagyok az is, aki állítja, hogy az AC: Odyssey (lassan 7 éves játék!) szebb, mint a Valhalla!
Nejem is pont akkor nyitott rám amikor recsk... amikor a Valhallában Jotunheim régióban jártam és ennyit mondott: "Azta! Ez elképesztő gyönyörű!" - mondta ezt akkor, amikor még csak nem is magaslati ponton jártam, így gyorsan felmentem egy toronyba. Álla a padlón... persze ebben a C2-höz képest a C4 magasabb HDR fényereje is benne van, de alapból is sokkal szebb egy lassan 5 éves Valhalla, mint a COE:33, miközben kisebb a gépigénye és sokkal jobb fut. Ez rohadt nagy fail! Remélem a készítők baxnak ezzel valamit, mert tőlem addig pénzt nem látnak. Sorry.
2. COE:33 mellett szól viszont, hogy azóta is pár óránként eszembe jut a játék és érzem a kis kényszert, hogy jó lenne megvenni és tolni. Ez jó jel. Mert az Obli esetében SEMMI ilyet nem érzek.
Jut eszembe Obli... az megvan, hogy 55 ojróért nem kapod meg a teljes Obli élményt, mert a mocskok a DLC-ket különd adják 10€ áron, vagy alapból vedd meg a Döluxot' 26.500 Ft körül!
-
Crus
őstag
válasz
VoltanIgor #152823 üzenetére
Igen, tudom, de 2-3 órára én nem fizetek elő.
-
i2k
őstag
válasz
VoltanIgor #152813 üzenetére
Igen, mai keresésemmel rádöbbentem, hogy maga a világ (és nem a 40K SM) tényleg ilyen "színes" --- nyilván a classok szinte adják is magukat, és a fantázia rajzok, illusztrációk némelyike egyenesen állati jó: Lady inquisitor
-
i2k
őstag
válasz
VoltanIgor #152808 üzenetére
Én, aki amúgy nincs otthon a 40k univerzumban, de játszott egy (1) játékkal is le voltam agyilag fagyva, amikor erről olvastam és később videót is láttam róla... akkor mi lehet a hardcore, vagy nálam gyakorlottabb rajongókkal...
Mondjuk ilyenbe is botlottam:
[link] - The 6 Most Badass Women of Warhammer - November 28, 2019 by Jen -
FunPro
őstag
válasz
VoltanIgor #152680 üzenetére
Voltunk egy páran, akik a játék megjelenésekor megállapították, hogy az a testfelépítés még a valóságban is irreális.
Nem állítom, hogy lehetetlen (mert nem az), de az is biztos, hogy a színésznők között nem lesz nagy választék, ha játékhűen szeretnék ábrázolni a karaktert.
-
VoltanIgor
aktív tag
válasz
VoltanIgor #152643 üzenetére
Gondolom SPOOOILLLEEEEER!!!!!!
Egy picikét muszáj revidiálni magamat, mert mint kiderült ez a jelenet pusztán egy edzés során esett meg.
[link]
OKOK, így persze más a leányzó fekvése (heheh) nyilván a faszinak nem az a célja, hogy megyilkolja, de attól még az egész mocskosul nevetséges, Ellie nagyképűsége pedig végképp -
Crus
őstag
válasz
VoltanIgor #152661 üzenetére
Azok errefelé pillangóval nyomultak... ez amúgy typic olasz cucc, ott nagyot ment anno. A játékba/Ellie kezébe meg ugye Riley miatt került. Kicsit nem annyira píszi, hogy éppen a black csajnak volt ilyen rúgósbicskája, nem? Ejnye Druckmanó', ezt nem gondótad' át.
Fun fact: A nejem életében egyszer vette a kezébe, mert még sose látott ilyet. Első dolga volt beleállítani véletlenül a tenyerébe. Nem, nem viccelek.
-
cyberkind
félisten
válasz
Nekem ami többször is fület szúrt, hogy Joel és vagy Tommy szapulva lett, illetve be lettek állítva egyg kicsit nőellenesnek, tök jó a sori, valaki tényleg elhiszi, hogy a játék is ilyen.
-
Crus
őstag
válasz
A játékban szvsz ezt elég jól lekezelték. Ellie kb. instant meghalt, ha nem lopakodásból szúrta fejbe, - az idehaza egyébként már rég tiltott pengehosszúságú - rugóssal a fertőzöttet. Szemtől szembe nem volt esélye.
-
i2k
őstag
válasz
Na, akkor átérzed azt, amit én a Prey-nél (2022) gondoltam róla: Amber Midthunder (166 cm, tehát törpének nem mondható) - amikor egy 2 méteres (nyilvánvalóan férfi: Dane DiLiegro, 203 cm ) predatorral cicázott.
-
i2k
őstag
válasz
VoltanIgor #152610 üzenetére
Kell a pénz lóvéra ezeknek is.
Gyakorlatilag 0 kreatív munkával gombolhatnak le milliókat.//
TL;DR: The internet is abuzz with leaks of Oblivion Remastered, though Microsoft and Bethesda have not confirmed it. Leaked images from developer Virtuous show visual upgrades. Expected on PC, Xbox, and possibly PS5, it may launch digitally the week of April 21. It is a remaster, not a remake. -
TBT
addikt
válasz
VoltanIgor #152559 üzenetére
Sok új játékban nincs már FullScreen opció, van Windowed és Borderless Windowed. Windowed ugye megjeleníti kicsiben, Borderless Windowed pedig kiteszi nagyra, de abban a felbontásban, ahogy a Windows éppen fut. A játékon belül nem tudsz felbontást állítani (lásd: Diablo 4, új Dragon Age, AC Shadows, legutóbbi FF játékok).
-
Crus
őstag
válasz
VoltanIgor #152523 üzenetére
Erősen gyanús, hogy hibás RAM vagy VIC-II chip hiba.
A C64 2 KB video RAM-ot használ külön a képernyő tartalmához, ha ezek sérülnek, hibás karakterkódok vagy színek jelennek meg, mint a képeden.
És mivel írtad, hogy játékfüggő volt a hiba, az arra utal, hogy a probléma nem a fix ROM-ban volt, hanem a játékok által használt memóriatartományban.
De lehetett VIC-II chip gond is... ugyanis ha a VIC-II hibásan olvassa a memóriát, vagy sérült a chip belső működése, az eredményét lásd a képeden. Nem minden játék használja ugyanazokat a video módokat, vagy memóriaterületeket és ezért lehetett, hogy csak bizonyos játékoknál jött elő.
-
Crus
őstag
válasz
VoltanIgor #152498 üzenetére
Igen, azért tettem idézőjelbe a szót. A további következmények vastagon letojandók... tessék más IRL dolgok miatt mocorogni, mert ez igazából nem releváns. Pl. azon, hogy idén nem tudtunk szánkózni a fiammal, mert hónak nevezett izé, az nem nagyon volt, vagy azon, hogy klímagyűlölőként sose gondoltam volna, hogy klímát kell ide telepíttetnem, vagy azon, hogy a világ valaha volt legnagyobb bankrablását hajtották végre hazánkban és nem kellett hozzá se fegyver, se járó motorral kint egy autó,
csak 2/3-ad...
Azon is tessék morfondírozni, hogy a gyerekeinknek milyen világot adunk át, meg, hogy egyáltalán békében fel tudjuk-e őket nevelni... én ilyeneken aggódom.Ok, értem, ez egy játékos topik és itt azon morgunk, hogy drágulnak a játékok. De komolyan kérdezem: Ha MINDEN drágult az utóbbi 8 évben keményen, akkor a játékok árai miért maradjanak ki, amikor az elkészítésük költsége is nyilván drágult?
-
Crus
őstag
válasz
VoltanIgor #152494 üzenetére
Cuki ez az "aggódás" a Nintendóért... pedig ők látják a számokat, meg persze mi is belőle elég sokat.
A számok azt mondták nekik, hogy a Switch 1 tarolt. 151m gép. Csak szólok, hogy idehaza a Switch 1 induló ára kb. 125.000 Ft átlagáron nyitott... mikor is... több, mint NYOLC ÉVE!
Akkor a Mario Odyssey 20.000 Ft volt, a Zelda egy picit több is. Előbbiből cirka 29 milliót adtak el, utóbbiból meg 32 millát. És ezen excluk árai nem nagyon mentek le ám kutyusba! Lehet matekozni és ez csak 2 exclu tőlük!
Emésszük már... eltelt 8 év! Ezt ti teljesen ignoráljátok, pedig az elmúlt 8 évben k. sok olyan gazdasági folyamat történt, ami nem kicsit hatott mindenre is.
Tl, dr.: Az elvárásotok irreális. Ha nem lesznek jók a számok a N. akciózni fog. Spoiler: Nem fognak rászorulni.
-
i2k
őstag
válasz
VoltanIgor #152476 üzenetére
"Jó, hát igen, a hanyatló nyugat nem tudja, mi az a szopóroller"
Egy általam megnevezni nem kívánt vicces oldalon, ahol összeállításokat szoktak közölni - többek között olyan címmel, hogy "These athletes are having shittier day than you" belefutottam olyan összeállításba (csajos) ahol a csajszi szó szerint azt csinálta, amilyen képet leírtál...
...elektromos rolleren guggolva.//azzal tudok segíteni, hogy április 5-i dátumnál keresendő ):
-
Crus
őstag
válasz
VoltanIgor #152466 üzenetére
A linkeket remélem láttad. 5 éves játék!
Nem egészen. A PS5 már áttörte a gátat. DS2 28 ezres áron jön és ezzel abszolút nincs egyedül. PS4 érában véletlenül se ez volt az árazás.
A Steam-en dettó szépen feljebb kúsztak az új játékok induló árai. Már nem 49€, de még csak nem is 59, hanem már 70€, lsd. pl. FF Rebirth.
Sajnos minden ára is emelkedik és ez az egész vámdobálózás ez én nem is tudom hová fogja még lökni az árakat. Hál' égnek(?) az ország 25 legnagyobb hörcsöge között ott vagyok, így nem annyira hat meg, hogyha holnaptól 0 db. játékot vehetek. Szó szerint 5 életre elég játékom van.
Miért lesz baj? Ez gaming. Luxus azon a szinten vastagon, ahogy mi toljuk. Indiában 15 ezres telefonon tolják és kielégíti a gaming igényük.
Semmi nincs kőbevésve! Majd ha az N. azt látja, hogy szarok a számok elkezd akciózni. De erős a gyanúm, hogy erre nem kényszerül rá.A nyugati aggódástól már okádok komolyan! Nyugati ismerőseim nekem is sírnak, hogy jaj, hogy lesz kicserélve az 5 éves 25 millás verda, lehet, csak 18 millás fér majd bele, mert építkeznek éppen a Balatonon is. Apátok faxát! Most már lassan belerúgok ezekbe IRL, mert elviselhetetlen a gazdag középosztály szánalmas nyivákolása!
Igen, a 90USD nem fog sok impulzus vásárlát indukálni, de vannak viszont olyan címek, amik megérik ezt az árat. Jelenleg a Donkey Kong Bananza és a Metroid Prime 4: Beyond tűnik kötelező vételnek, meg a rajongóknak a Mario Kart. Minden más upgradelhetőnek néz ki, ami előfizuval ráadásul free.
De mondom... amelyik cég nem hajol, az törik. Ha nem fogják vinni ennyiért, majd dob rá a N. akciót.
-
Crus
őstag
válasz
VoltanIgor #152460 üzenetére
Ha a Heroes 3 lesz Switchre, akkor megint ott vagyunk, hogy totál arra a hardverre kell átszabni az egész játékot. Te komolyan azt hiszed, hogy az ARM-x86 portolás az két enterből megvan? Tényleg ki kell fejteni, hogy mennyi mindennek kell pluszban megfelelnie egy játéknak ahhoz, hogy egy konzolon megjelenhessen egyáltalán?
Nem vagyok vak... a Nintendo is pontosan u.o. profitorientált cég, mint bármelyik másik. Viszont ők az egyetlenek a játékpiacon még mindig, akik beleteszik kb. az összes exclu címükbe azt a szívet, lelket, szakértelmet, szeretetet amit olyan sokan keresünk a játékokban.
Hiába van olyan lúzer, aki 257. MarioZeldaKirbyMetoridról beszél, amikor a 257. Mario mocsokjó, sőt jellemzően mindig jobban sikerül, mint az előző, amire dettó azt hittük, hogy nem lehet fokozni. Ezek ott k. jó játékokat csinálnak és eddig nem is kértek érte olyan kirívóan magas árat.
Most ahogy látom felkészülnek az újabb min. 8 évre és fogadjunk, hogy nem fognak ezen időszakban többet emelni! Közben jön a PS6, ahol borítékolhatod, hogy csatlakoznak az akkor már iparági sztenderdé váló árazáshoz, amit nyilván a GTA VI koronáz majd meg.
-
Crus
őstag
válasz
VoltanIgor #152458 üzenetére
A Cyberpunk 2077 Ultimate szerinted elmegy úgy a Switch kettőn, hogy fogom és rámásolom? Nem megy el. Ez a verzió Switch 2-re van portolva, ez nem egy x86-os CPU jó napot kívánok, hanem egy Tegra alapú ARM! Abszolút nem egy liga azzal, hogy egy hordozható PC-n az eleve PC-s verza, hogy megy.
120 FPS DLSS-sel lesz lehetséges, de 100%, hogy nem minden játék esetében, indie játékok alatt főleg, de ez nyilvánvaló, ha a procinak valaki bátorkodott utána kémlelni...
-
Crus
őstag
válasz
VoltanIgor #152454 üzenetére
Van mozgóbolt, de nyilván horror áron, röhej kínálattal, sértés kategória. De ez a hely nem is arról szól egyébként, hogy minden legyen... egy ideje már ide a gazdagék járnák, megveszik a lepukkant romokat és vagy felhúznak egy 500 milliós farm komplexumot (falu végén megtörtént), vagy egy 100 milliós nyugger paradicsomot 2 személyre (falu másik vége), vagy mint a szomszéd, akik pesti értelmiségi réteg, pukiért vették a hodályt és a terv egy többszintes családi fullos ingatlan felszórása. Csak mivel húzzák még az igát, így tolják évről évre. Mondjuk ez a jobb forgatókönyv, mert kezdett egy időben elmenni abba az irányba a hely, hogy máshonnan elkergetett erőszakos, sokat böriztetett type-c-k jöttek és az eléggé földi pokol volt, amit levágtak.
Igen, az ótóbérlés' az működhetne szerintem, mert wellnesselni vonattal, vagy telekocsi megoldással elég gáz lenne szerintem.
A "B" verzió, hogy 100% találsz olyan arcot, aki elmegy értetek, elvisz a célra, ha végeztetek ott vár járó motorral. Van ilyen, csak drágább lesz, mint ótót' bérelni.
-
Crus
őstag
válasz
VoltanIgor #152455 üzenetére
Okaaay, de PS5-re 1.5 éve jött ki, és kb. 23k körüli áron nyitott. Ez megy egy új konzolra érkező, ott új játék, ami handheld módban is élvezhető...
-
Crus
őstag
válasz
VoltanIgor #152436 üzenetére
Nálunk gyak. 4 van :-( Vidék rulez. Egyik céges francia az nyilván nem saját, de mindig itt van... nejem + fiam járnak vele, saját használatú az öreg, de megbízható és erős svéd, a 3. apáméké, de vegyes használatú japó, a 4. meg egy helyrejáró "miautónk" rom, apámé, a normál verdájával nem tudna felmenni, annyira rosszak arra az utak. Eme utóbbit fel tudnám gyújtani.
Van még itt 4 bringa is, meg tavaly vettem egy Segway 60 km-t tudó erollert, elég faja, de mínuszokban teljesen felejtős.
Nem csoda, amúgy, hogy ennyi közlekedőedény van... itt szó szerint semmi nincs. Se posta, se bolt, de még koRcsma se. Mindenért át kell ugrálni a szomszédos községekbe, vagy még tovább. Legközelebbi komolyabb élelmiszerbolt az kb. 15k.
-
Dilikutya
félisten
válasz
VoltanIgor #152436 üzenetére
Bevásárlás, gyerek miatt kényelmes nekünk a kocsi, bár mióta kvázi a szomszédban dolgozom, én keveset járok vele, ha csak nincs olyan tennivaló munka után, akkor gyalog megyek, ha meg jön végre a száraz, kellemes idő, akkor bringán.
Budapesten én is meggondolnám mondjuk az autót, Szolnokon azért más.Itt a tömegközlekedés gyengébb, éjszaka nincs, bár ez pont nem zavar, van bringa, taxi. Ellenben az emberek olyan parasztul vezetnek és parkolnak, hogy arra még a pestiek is rácsodálkoznak.
Az új Barbában az első Panterán meg a Kreator/Biohazard bulin voltam, a keverő előtt mindkettő teljesen jó volt. Sőt, első sorból élvezve a Blue stage is, ahol a Kreator után a Sacred Reich zárta a napot. A régiben viszont voltam rossz hangzású koncerten, a Testament pár éve eléggé el volt cseszve, bár az tényleg el volt tekergetve, a dob meg az ének elnyomott mindent. Az új Barbában az a jó, hogy úgysem tudsz inni, egy soldout bulin esélyed sincs a pulthoz férkőzni.Így nem gond az se, hogy bődületesen kevés mosdó van.
-
Zó
aktív tag
válasz
VoltanIgor #152433 üzenetére
A pesterzsébeti oldalon ott a 923-as, ha a HÉV elérhetetlen lenne.
-
Dilikutya
félisten
válasz
VoltanIgor #152433 üzenetére
Nekem sose volt gondom az új Barbában a hangosítással, de lehet csak én álltam jó helyen. A megközelítése kocsival tetszik, ha megyünk Szolnokról, nem kell kavarogni a városban, csak lejövünk a pályáról, és ott is van szinte. Új Dürer szintén. Igen, valaki olyankor nem iszik, de legutóbb a Dürerben az 1200Ft-os Sopronit kortyolgatva nem tűnt volna nagy lemondásnak, ha épp én vezetek.
-
Crus
őstag
válasz
VoltanIgor #152416 üzenetére
Hát nálam nem csak a kenyeret tüntetné, el de a fejemet a nyakamról is az 100% :-/
-
i2k
őstag
válasz
VoltanIgor #152416 üzenetére
Egyetértek - és tényleg elkeserítően borzasztó (nem csak a magyar) ára van ezeknek a hardware-eknek... melyeknek 2 év múlva már ciki is lesz kimondani a nevét, mert jön a "többet-nagyobbat-drágábban" következő iterációja...
A bennünk, férfiakban, megbújó kisördög/gyerek azé' szívesen venné a LEG-et mindenből, valljuk meg férfiasan...
Szerencsére, azért a többségben bekapcsol a racionalitás és egyfajta túlélési ösztön is...//Ja megemlítem: azért az a kártya van a link mögött, mert egyedül abban van olyan érzékelő, ami megállítja a VGA-t az önpusztítástól:
"Áramfelvétel-figyelő rendszerrel felszerelt GeForce RTX 5090-es videokártya persze már most is kaphat az ASUS RoG Astral sorozatú modell formájában, ami tápáganként figyeli az áramfelvételt, ezáltal elkerülhetőek a fentihez hasonló esetek."
//Már látom, hogy nem az. Iponnál van csak. 'csika.
Új hozzászólás Aktív témák
Tiltott minden olyan javaslat, tanács, utalás (illetve ezek kérése), ami a digitális disztribútorok által megszabott szabályok, határok, korlátozások kikerülésére irányul. A teljesség igénye nélkül értendőek ez alatt a VPN-es trükközések, hamis vásárlási adatok megadása és társaik.
Nem tiltott ugyanakkor a régió- és egyéb korlátos leárazások, promóciók, akciók stb. ismertetése, az azokról szóló diskurzus, ha ez nem társul a fentebb említett dolgokkal.
Röviden és tömören: nem érdekel senkit, hogy kijátszik-e valaki ilyen-olyan szabályokat, de itt erről semmilyen formában ne essen szó!
- Formula-1
- World of Tanks - MMO
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Xbox Series X|S
- Milyen TV-t vegyek?
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- További aktív témák...
- Layer 2 Plus (Layer 3 Lite) Passzív rack switch, 24x1G + 4x10G SFP+ , SFP-kkel FS S3900-24T4S-R
- Eladó/Lenovo X240 Ultrabook/I5-4300U/8GB DDR3/Win 10Pro/12,5"!!!
- LG OLED55C9 prémium TV - 140cm, 4k, 120Hz - apró vizuális hibával
- Erős Gamer / Munka PC i7-14700, RTX 3070 Ti, 32GB RAM, 1TB SSD
- Samsung Galaxy A52S 5G Dual 8/256
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i3-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" HD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- Nexigo PJ40 okosprojektor / Számla + Garancia /
- Bezámítás! Asus ROG STRIX G15 G513IH Gamer notebook - R7 4800H 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1650 4GB W11
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest