-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
scalpal
tag
Tudsz olyan szervízt ajánlani (Budapest és környéke), ahol megcsinálják a karbantartás és ha kell, akkor új fejet is tudnak rendelni és nem a lehúzásra játszanak? Kaptam egy ajánlatot, ott nettó 65-68e lenne.
L6260-as nyomtatót néztem ki, ha minden kötél szakad, az most 115e körül van, lejön belőle a 12ezres visszatérítés, így lenne olyan 102e Ft körül. -
bebeago
tag
Én ezt használom tesztre és tisztításra:
Print.Test.Page.OK 2.88
A Print.Test.Page.OK egy alternatív tesztoldal nyomtatás, minden Windows operációs rendszerhez, ingyenes, van magyar nyelv, portable, csak egy szín, több szín, színátmenet, stb.
Egy próbát megérhet! -
ntsnts
csendes tag
Meglatom hogy hosszu tavon hogy alakul a helyzet.
Abban biztos vagyok hogy az elozo tulaj felcserelte a piros es fekete festek damperjet hogy megprobalja behatarolni a hibat.
Mindenesetre megdobbento hogy a gyari beepitett recovery funkciok (tisztitoprogram, atmosoprogram) ennyire nem ernek hajitofat se. Az atoblito programban pl. nem adhato meg melyik szinnel csinalja, igy pocsekba megy minden tartalybol az anyag. Nem valami kornyezettudatos hozzaallas. Es ez a nyomtato nem is regi. Vagy legalabb lenne rajta egy kulso atmosashoz hasznalhato beepitett adapter hogy ne kelljen ennyit szenvedni vele.
Amugy nem gondoltam volna hogy ezeknek a tartalyos tipusoknak ennyi nyugje van mint amennyit itt a forumon olvasok. Ha ezt tudom inkabb lezerben gondolkodtam volna.
Udv Tamas -
ntsnts
csendes tag
Szia
Megerkezett az uj damper es a tisztitoszett.
A tisztitoszettel atmostam a szilikoncsovet, majd beraktam a dampert es legtelenitettem. Ezutan kiprobaltam -> semmi valtozas. Hat elegge lekokadtam.
Ma raszantam magam es a tisztitokeszletben levo adapterek segitsegevel atmostam a fejet is, ket fecskendonyi desztillalt vizet nyomtam at rajta szep lassan (ugy hogy nem szereltem ki). Azonnal tokeletes lett a fekete nyomat. Persze kerdes ez permanans javulas-e, de korabban meg hasonlo lapot se nyomtatott, most meg tokeletes.
Szoval a fejben vagy a felette levo egysegben volt valami eltomodve de nagyon.
A regi dampert amugy atmostam, es abban az az erdekes jelenseg volt, hogy a szurobol piros szinu folyadek jott sokaig (miutan a fekete tintat leszivtam es atmostam). Ezt se tudtam nagyon hova tenni. Sok tisztitas utan rozsaszines lett egyre halvanyabb, de mitol volt az piros?!
Koszi a tippeket es a segitseget, vegulis eleg koltseghatekonyan sikerult eletre kelteni remelem ezuttal mar sokaig nem kell hozzanyulni.
Udv Tamas -
Nozi
csendes tag
Szétszedtem amit mondtál, a 6 kis lyuk körül volt tinta, de gyanítom az most a szétszedéskor keletkezett. Letisztítottam mindkét oldalt (manifoldnál és a fejnél is a 6 lyukat), összeszereltem, jól meghúztam azt a 3 csavart, a többi dolgot is összecsavartam. Bekapcsolás után nyomtam két fejtisztítást, majd color check, és sajnos ugyanaz a jelenség, a cián és a magent keveredik
-
Nozi
csendes tag
Köszi a tippet, hamarosan ránézek.
Remélem nem a membrán szakadt át, mert megtettem mindent, hogy a fejnek ne legyen semmi baja. Most szedtem szét elsőnek ezt a nyomtatót, mély tisztítást egyszer sem nyomtam rá, olyan időszakban, amikor nem nyomtattam vele, akkor pár hetente 4 tesztábrát kinyomtattam.
-
ntsnts
csendes tag
Koszi az otleteket.
Egy damper unitot megrendeltem hogy legyen mar valami ami kizarhato. Rendeltem egy tisztito kittet is benne fecskendo adaptereket, amivel a csovet is meg tudom vizslatni.
Kar hogy nem vagyok kepben a nyomtato mukodesevel, eddig azt hittem az a jo ha nem levegos a rendszer sehol. Probaltam ugy is a nyomtatast ahogy irtad nyitva hagyva a tartaly tetejet, de nem befolyasolt semmit.
Egyelore varom hogy megerkezzenek az eszkozok.
Udv Tamas -
ntsnts
csendes tag
Szia
Koszi a valaszt.
A fuvokateszt tokeletes soksok tisztitas vagy az atoblites utan. Megprobalom majd nyitott tartallyal amit javasoltal.
Lenyeg hogy lehet tokeleteset nyomtatni vele de az csak a lap felso resze lesz, ahogy halad lefele a fekete megint elkezd kihagyni. A tartaly majdnem tele van.
Dugulasra tippelek en is vagy fejhibara. Illetve eddig a levegosodes is gyanus volt, de pl. a szinesekben van levego ettol fuggetlenul a szines nyomat hibatlan.
Most legjobb otletem az hogy kinabol rendelek tisztito kittet es atmosom a fejet, csovet meg a damper egyseget. A tintatartalyt szet akartam szedni, de nem birtam szoval ott nem latom lehet-e barmi hiba. Tobbszor irtatok hogy alkohollal ne tisztitsunk miert? Izopropil alkohol szerintem nem tehet kart benne. En a desztillalt viztol jobban felek.
Udv Tamas -
ArthurShelby
addikt
A lehúzó gumi a nyomtatófejen van, vagy a parkolónál?
Bekapcsolt állapotban kihúztam a konnektorból (ezért nem lock-olta le a fejet és tudtam csúsztatni), megtisztítottam a parkoló szivacsot (többrétegű wc papírt mártogattam ebbe a szivacsba). A szivacs maga parkoló egység, vagy mást is kéne még takarítanom?
A nyomtató fejet nem mertem takarítani. Ha jól tudom azt úgy szokták, hogy egy zsebkendőre tolják rá a fejet, de ettől féltem, hogy valami zsepiszösszel eldugítom a fúvókákat.A szivacsban (nem jól/halványan látszik a képen) vannak ilyen vonalak, annak van valami különleges szerepe?
Az a fehér mellette az micsoda (ami ennyire tintás)? Az még rugósan jobbra mozog.Miután visszadugtam beszólt, hogy eltömődtek a fúvókák, nyomtattam egy ellenőrző mintát, aztán egy tisztítást, aztán megint egy mintát (ez rosszabb lett mint az előző, de már tapasztalatból tudom, hogy pár óra múlva magától jobb lesz), aztán ki-be kapcsoltam és csináltam újra egy mintát (de sajnos nem lett jobb). Szóval nálam a ki-be kapcs nem segít
(sorry a sok kérdésért, csak most kezdem felfogni hogy működik a nyomtató)
-
ArthurShelby
addikt
Én ha már 2-3 tisztítást csinálok egymás után, akkor rosszabb lesz mint volt (kell több órás szüneteteket tartanom a tisztítások között). Mármint olyan részek is elromlanak, amik előtte jók voltak a mintán.
Ezek szerint ha jól értem a lehúzó gumi a rossz? A ki-be kapcsolás nálam is megoldaná? -
spileraaa
senior tag
előtte nyomtattam rá és a másik felére akartam lehet amikor raktam be újra nem sikerült teljesen egyenesre be helyezni
hogy ne száradjon be minden héten nyomtassak vele legalább 1 fekete fehéret és 1 színest?
nyomtatáshoz milyen papírt érdemes választani mit kell nézni? vagy a fenti is teljesen megfelelő? -
tillatrilla
senior tag
Ilyet próbáltál már? Vagy valaki? [link] Árban elég jó. Rendeltem Epson valamit,fejből nem tudom a típusát,a napokban érkezik. Itt a link hozzá:[link]A cdrmarket oldalán volt a legjobb árban,ahogy nézegettem.Szlovák,vagy lengyel cég lehet... Még szállítással is jóval olcsóbb volt,mint itthon+postaktsg. 30 db A4-es.
-
tothjozsi96
addikt
Köszi a tippet! Reggel felhívtam a szervízt, két szervízt hívtam, egyikben 3-4 hét a várakozási idő, másik helyen meg kb 8-10 munkanap. Mondták hogy 35-40e forint lenne a javítás. Még egyszer rápróbáltam a fejtisztításra, illetve a szoftveres erős öblítést is áttoltam rajta.
Ilyen volt, [kép]
És ilyen lett, [kép]Úgyhogy marad az EPSON!
Nagya21, köszönöm neked is! -
tothjozsi96
addikt
Kitisztítottam, valamit el is cseszhettem, most már a fekete sem jó. Azt vettem észre hogy ezekbe a fejekbe nem szív fel festéket, tehát tele a festéktartály, minden színből és feketéből is. Viszont itt ahol van a fej itt ezekbe a tartályokba nem szívja a festéket fel, nem látszik hogy lenne benne. Most a fejet kitakarítottam, elfogyott a feketéből az a kis kevés tinta ami volt benne és most már azt se szív maga után. Megpróbálkozom valami szervízzel de világ életemben rühelltem ezt a nyomtatót. Meglátom mit mondanak rá, 20e forintnál többet nem ér meg a javítása nekem. Néztem hogy color pogas 347, b/w pages 830, szóval szerintem ez elég megkímélt nyomtató, nem volt sokat használva. Amikor kellett volna akkor is sokszor szenvedés volt csak. Végig eredeti patronokat használtam.
-
ArthurShelby
addikt
Én is kevertem anno 5620-ban (véletlen úgy felejtettem), és csak idővel szólt hogy az egyik patron nem eredeti.
Illetve most már csak nem eredetivel használom (újratölthető patronok), és állandóan beszólt, hogy nem eredetiek a patronok (külön le kellett néha okézni). Mióta letiltottam a status monitort, azóta nincs ilyen problémám (igazából azt sem tudom az mire való)
-
kigyi_23
addikt
Nekem csak ez segített, hogy ne száradjon be a fúvóka sorból mindig valamelyik. Napi 5-30 oldal között nyomtatunk vele és mégis elkezd csíkozni egy idő után, ha legalább az egyik gépen nincs minőségibbre állítva a nyomtatás. Ha így állítom be akkor nem csíkoz nincs gond. Ha kiveszem a beállítást normálra akkor 3-4 hét után megint csíkoz...
-
sklopp
őstag
Kösz a véleményt.
Sajnos lehetséges, a sárga fúvókák közül egyetlen egy sem nyomja a festéket. Viszont én már nem akarok költeni új fejre egy fillért sem, csere lesz a vége egy mono Brother HL L2312D-re. Ebből meg ajándék lesz vagy legfeljebb nagyon olcsón eladás, hiába nincs benne még 1500 kinyomtatott oldal sem. -
fulton
addikt
Akkor az is megfelelő. Rendben. köszi. Véletlenül sem akarnám hogy kárt tegyek a fejben, valami maradvánnyal.
Azon gondolkodom, vajon ez az L810 ami
Epson Micro Piezo™ nyomtatófejFúvóka konfiguráció 90 fúvóka fekete, 90 Fúvókák száma színenként
Legkisebb cseppméret 1,5 pl, Változó cseppméret technológiával,
Tintatechnológia Dye Ink
Nyomtatási felbontás 5.760 x 1.440 dpi
tud, képes e olyan minőségben nyomtatni 10x15 fotót mint ami most van nekem EpsonPX730WD ami meg:
Nozzle Configuration 180 Nozzles Black, 180 Nozzles per Color
Legkissebb cseppméret: 1.5 plInk
Technológia: Claria™ PhotographicPrinting Resolution 5,760 x 1,440 DPI tud.
Mit gondoltok? -
fulton
addikt
Köszönöm Mindenkinek
Megcsináltam óvatosan. Csináltam 3 fejtisztítást a belepumpált desztilált viz miatt bár nem tudom hogy teljesen kiürült e már így a csőből a viz. Egy biztos a fuvóka ellenőrzésen már visszatért a magentám hibálanul nyomtatta az utolsó két ellenőrzést, ám fotó nyomtatás nem az igazi sajnos. Nincs zöldes árnyalat de csíkoz és a magenta folyik ugyan úgy, szal lehet fej baja van, vagy talán fuvóka.(bár akkor nem értem az ellenőrzésen miért van rendben minden) . akkor meg ki kéne szedni a fejet magát és azt szét szedni tisztítani, rengeteg tina......
-
fulton
addikt
A csővet le lehet választani a fejről, csak azt nem tudom hogy a tinta ki fog e az egesz rendszerből folyni. Illetve nem fog-e levegőt kapni ismét. Vagy nem értem ezt a légtelenítest. Mert ha lecsatlakoztatnám a fejről, akkor egy injekciós tű es tisztító folyadékkal át lehetne tolni csak a magentát. Ha a csere előtt a fuvóka ellenőrzésen tökéletes volt, akkor kevés az esély hogy eltömődött az összes magenta fuvóka a csere pillanatában, már így vagyok vele.
De lehet hogy behalt a magenta fuvóka? Bar gyanus hogy pont cserénél. A patronban tutira van tinta. Es a szoft is azt jelzi rá h maxon. -
fulton
addikt
Már több fejtisztitást végeztem. Van cső, mert a patrontól a fejig egy gumicsőben fut végig a tinta. Erre gondoltam. Olvastam ha megvárjuk az utolsó cseppet is hogy kiürüljön nyomtatás alatt, akkor levegőt kaphat a rendszer. Erre gondoltam. Mert ott lett a baj. Nyomtatás közben fogyott ki teljesen előtte csak jelezte hogy cseréljem
-
fulton
addikt
Le. Nincs semmi a patronon már. A tinta is jön a patronból. Nem lehet h a csőben, rendszerben van levegő? Fura hogy 20 perce még tökéletes volt a fuvóka ellenörzés. Nyomtatás közben kifogyott a patron már a kép is zöldes árnyalattal jött ki a gépből akkor kicseréltem új origin patron ra és már nem nyomtat abszolút Magenta színnel és a fúvóka ellenőrzésen teljesen eltűnt a 6 szin.
Hogy tudnám én házilag azt a magenta részt levegőtleníteni?
-
ArthurShelby
addikt
"A felső kis dugó, a levegőztető nyílás. Ott nem szabd benne lennie a dugónak."
De mikor kell használni a kis levegőztető dugót, akkor kell mikor töltöm bele a tintát a másik lyukon, hogy ott ne folyjon ki (mi a szerepe a másik dugasznak)?Az a baj, hogy a nyomtatófej tisztítás van amikor nem megy végig, mert kidobja az egyik színt (kivesz-betesz, jó), azért gondolkoztam, hogy levegős (anno jó volt).
"Azok a vékony cső járatok a szellőző nyílások."
A kis körök is oda tartoznak, annak is levegősnek kell lennie?
A szűrőnél is van egy kapilláris, ami tintás, de az gondolom normális.Illetve fúvóka ellenőrzésnél az egyik magenta már full jó, a másik most épp halálán van. Mi a különbség a 2 között? A nyomtatófejben 2 lyuk van színenként, és az egyik jobban be van száradva? (azért fura, mert előtte meg fordítva volt, és az első volt rotty, és a második jó)
És utolsó kérdés (ígérem
): a túl sok nyomtatófej tisztító program egymás után lehet negatív hatással is?
-
sklopp
őstag
Köszönöm a válaszokat. Megcélzom a 25k-t, nagyon jó állapotban van, kb. 1450 oldalt nyomtatott, + a 3 új, komplett eredeti hulladéktinta gyűjtő, minden dokumentációval, talán még a doboz is megvan. Meglátjuk, milyen érdeklődés lesz rá.
-
kelna91
senior tag
Hetente 1-2 alkalommal nyomtattak, szóval a beszáradás szerintem kizárt. Csak a boltban ezzel hülyítették őket, hogy minden nap kell használni. Így már értem, hogy mit kéne csinálni. Az mindegy, hogy mekkora fecskendőt használ hozzá az ember?
Anevemearl, még nem, egy próbát megér.
-
Kocsinál is inkább ismerőssel cseréltetem a dolgokat, nem szaklenyulószervízzel. (egyedül az automata váltóban nem találtam embert aki elvállalja mert bonyolult a csere)
A korábbi nyomtató széria már több éve megy ugyan azon terheléssel L355, L365 és nem kellett még tartályt cserélni. Ez meg kevesebb mint egy év alatt kéri. Pedig az L szériásokat szinte csak lejárt festékkel etetem. De az is igaz hogy ez a konkrét példány más festéket kapott mint ami bele való, azaz két teli tartály ment bele 101-103 lett megcserélve. Lehet az tett be neki. Szétszedtem, a tartályban lévő szivacsok nem tűnnek durván szennyezettnek, ennél a régi canon ip4850-es messze koszosabb volt 6 év után de ahhoz volt program és mindig kiütettem belőle a hibát (talán 4-5x) viszont azt totál szét kellett szedni egy tisztításhoz. Ez új és megérdemli a tényleges takarítást.
A baromság az egészben nem a karbantartás hanem hogy user nem végezheti el, vagy alapból a driverben nincs ilyen hogy igen kicseréltem menj tovább. -
-
-
PociAti
őstag
A pigmentált tinta felépítése összetettebb, minta vízbázisú tinta, ami a stabilitásra negatívan hat. A nyomtató festéknél elsősorban gyanta bevonattal oldják meg, hogy ne ivódjon be a papírba.
Valamint a nyomtató élettartamára nincs jó hatással a pigmentált tinta. Rendszeres használat mellett, a pigmentes nyomtatókat szintén jó sokat bírnak, ha használatból eredően létrejön az öntisztítás, de állás esetén hajlamosabb a beszáradásra. A papír felületén kifejtett pozitív tulajdonsága az, ami a fej esetén előnytelen.
-
Nekem mintha egy helyen írná csak a % ot de ha bent leszek megnézem majd. Még nem vettem meg.a programot,ha neked van ami biztosan bevált megköszönném ha adnál egy linket melyiket vegyem meg? Majd ha megveszem hogy müködik? Kapok egy kódót? Vagy magát a programot lehet letölteni valahol? Takarekosság miatt mindenhol ilyen nyomtató van mert tényleg filléres az územeltetése,még itthon nekem is.Szóval megérné megvenni.Köszönöm
-
-
tothjozsi96
addikt
Én nem vagyok szakértője a témának, de nem én vagyok a nyomtatóért.
Jó pár éve vettük, folyamatosan csak a gond van vele. De hozzáteszem, egy fekete-fehér dokumentum nyomtatása szerintem elég alap feladat, amit nem tud jól ellátni, azért mert nem nyomtatok vele hetente, attól még nem gondolom hogy a gyári tintának be kellene száradnia, vagy nem tudom hogy mi történik vele, de nem működik megfelelően. Nem az a bajom hogy kicsit olvashatatlanabb az írás, hanem egyáltalán nem olvasható.50 ezer forintos nyomtató, amivel a wifi kapcsolat szinte kínlódás. Bekapcsolom és a szkennelés szinte sose működik. Egy nyomtatást el kell indítani és megszakítani, hogy végre észlelje a Windows hogy van kapcsolat a nyomtatóval. De teljesen mindegy hogy bekapcsolva hagyom-e, vagy kikapcsolom. Mert több óra után ugyan úgy elveszik valahogy a kapcsolat. A router nem gagyi, most lehetne mondani hogy biztos a Windows, de a firmware frissítéseket leszoktam tölteni és naprakészek a szoftvereim.
Tudom, én szóltam le az EPSON márkát, de ez egy olyan nyomtató ami rengeteg hirdetésben, újságban fel volt tüntetve, mint egy jó ajánlat. A jótól ez nagyon messze van. Igen, olcsó a tinta, de amúgy számomra minden hátrány.
-
tothjozsi96
addikt
Így lassan 2-3 óra szívás után teljesen kitisztítottam meg megfigyeltem és egy helyen folyt a fekete tinta viszont most valahogy sikerült eljátszanom vele és azóta nem csöpög.
Elég érdekesek ezek a kis tartályok, az egyik oldala telibe műanyag a másik meg egy nejlon ami rá van forrasztva gyakorlatilag.
Nem tudom kinek mi a véleménye de elég ócska gyártmány, ez az L365 biztosan.
Köszönöm a tippet!
-
tothjozsi96
addikt
Leengedtem a festék tartályokat, kevés volt már benne, meg fekete van még itthon, csak az a lényeg nekem.
Azt nem értem hogy volt egyszer szervizben mert beragadt egy papír és valami beakadt, megcsinálták és mikor megjött már akkor is amikor kivettem a dobozból tiszta tinta volt az egész.
Azért gondoltam jó ötletnek hogy leengedem a festéket meg kimosom ezeket a kis tasakokat. Remélem jó lesz.
-
Peterhappy
őstag
Így fogok tenni, köszönöm szépen!
Hasonlóképpen gondolkodtam én is, ezért "garasoskodtam" tegnap@PociAti: Ez nagyon gáz. Köszönöm szépen az infot!
Az vígasztal csak, hogy egész jó áron jutottam hozzá (22K volt másfél éve az Alzán), mindenesetre ha egyszer úgy hozná az élet, hogy komolyabb felhasználásra volna szükségem, azt hiszem váltani fogok - és előbb kérdezni, mire érdemes cserélni. -
Peterhappy
őstag
Basszus, nem hát!
Nekem ILYENEM van.
A múltkor a boltban is csak M200-ként beszéltek róla és pl. ITTvagy pl. ITT is akként nevezi meg a tonerjét. Ez zavart meg teljesen.
Nem is értettem, hogy lenne bele jó a tinta, de ugyebár "LED"-es nyomtatóként árulták, és épp a boltban említették, hogy más mint a hagyományos toneres gépek, azt hittem ez valami technikai sajátosság.Most végre volt időm kicsit alaposbban utánakeresgélni, és ha jól értem, marad a tonertöltés, vagy az utángyártott toner+resetter. Szóval visszajutottam oda, ahol egy hónapja voltam, csak közben sikerült komplett idiótát csinálnom magamból
-
apaszka
veterán
Én is vettem csütörtökön , bár keddre ígérte a szállítást!
De a szivacsot ki kellene cserélnem, Viszont láma vagyok ,hogy a fej alatt levő az mit csrélni kell? Azt a múlkor átmostam igaz kiszedés nélkül! Nem találtam sehol segítséget akár videóst a szétszedéséhez a DX6050 nek! Ameddig sikerült bontottam,de tovább nem mertem! -
belovary
senior tag
Nem. Azt várná el az ember, ha már 70e Ft környékén kiad egy nyomtatóra, akkor ne legyen kompromisszum. Miről is írunk? Évekkel ezelőtt nem volt ilyen utántöltős rendszer. Most már mindegyiknél van. Régen nem ilyen drága típusokban, hanem feléért minden benne volt a gépekben. Szóval nem akarok sokat, kevés pénzért. Nem hiszem, hogy nagy elvásár, hogy automatikusan tudjunk kétoldalas nyomtatást. 2019-ben.
@anevemearl: Igen, jól írod, azt nézem. Még agyalok, azt valamit rendelek. -
belovary
senior tag
Elviekben az L7160 is tud. Ezt egy felhasználó is megerősítette, pedig sokk helyen nincs feltüntetve, sőt a saját oldalán sincs emíltve. Érdekes. Rendelném is, de az ára igen horror.
Nekem azért a hosszú évek alatt kialakult egy bizonyos minimum. Szegély nélkül való nyomtatás, szkennelés, másolás, kétoldalas nyomtatás.... Na most ahogy nézem, itt több elég drága verzió, még a kétoldalas nyomtatást sem tudja automatán. Pedig ez szerintem olyan alap, hogy nemigaz. Most az, hogy ki akarok nyomtatni számlát, vagy bármi olyat, ami több oldal, és manuális szórakozni minden lappal, abszolút nem életszerű. Nem is értem.
Ez a 7160 nem lenne rossz, de borzasztóan drága szerintem, hiszen nem egy professzionális eszköz. Azok kicsit odébb kezdődnek árban. De szerintem azért elvárható lenne, hogy 60-70e Ft környékén egy nyomtató tudjon ilyen alap dolgokat. Most kutakodok, hogy melyik típus tudja ezeket egyben. A DVD -re írást meg elengedem. Mert ha sokat nyomtatnék, még oké.... de átlag felhasználásra ez sok árban. -
GEPESZ66
veterán
Lehet,hogy nem írtam le világosan.
A nyomtató fórumon is felteszem a kérdést, hátha gyorsabban kapok választ.
Az asztali PC-m mellé leraktam a nyomtatót, USB-n csatlakoztattam a számítógéphez, a telepítólemez segítségével.
A feleségem laptopja viszont az ebédlőben van.
A laptopot szeretném wifi-n keresztül csatlakoztatni, mivel így szeretne nyomtatni.
A laptopon is el kell indítani a telepítőlemezt, hogy a wifin-n keresztüli csatlakozást beállítsam?
Vagy elég a router wps gombja, ill. a nyomtató wifi gombja segítségével csatlakozni a hálózathoz, s akkor már tudok is nyomtatni a laptopról?
Illetve az én asztali gépemről is ezentúl wifi-n keresztül nyomtatnék, mivel a nyomtató nem fér el a számítógép asztalon, s egy másik szobába kerülne.
Vetten egy USB-s wifis eszközt az asztali gépemhez.
Ezen hogyan tudom beállítani, hogy ezentúl már wifi-n keresztül nyomtassak? -
GEPESZ66
veterán
-
PociAti
őstag
Fogalommagyarázat bőven ráférne a fent leírtakra, mert úgy látom a fenti hozzászólásokban bőven keverednek a kifejezések, mint pl. software, firmware, driver.
Én ha tehetem mindig a legfrissebb szoftvert használom. Illesztőprogramból (driver) egyszerre többet is felteszek, ha van belőle eltérő, és a szoftverből választom ki melyik drivert használja.
A firmware cserét nem szabad a gépre bízni, ez jogos. (Ez elég kritikus művelet, fw frissítés közbeni kikapcsolással ki lehet nyírni a berendezést, ezért általában ezt csak kézzel lehet elindítani, és nem fut le automatikusan.)Fénymásoláskor a gép önállóan dolgozik, nincs szüksége PC-re. A firmware-ben lévő infók alapján dönti el a patronról, hogy jó vagy sem. A szoftver talán későbbiekben sem vesz részt ebben a feladatban, indokolatlanul emiatt régit használni, és ezt hirdetni csak hit kérdése. Ha konkrét típusoknál és szoftver verzióknál erről fix infó van, az más, de általánosságban kijelenteni az erős pontatlanság.
-
RPZ
tag
Igen, ismerem az összes L-es specifikációját, még akartam is írni, h. valsz. ezért rakták a 7160-asba a fotó feketét. Egyébként a 25k-s Canon is ami szuper nyomatokat produkált az is CMYK + pigment fekete színekkel operál.
Ezt a városi legendát már múltkor lelepleztük: a 4160-as is egy FOTÓNYOMTATÓ. Az átlag laborminőségnél picivel JOBB nyomatokat kellene produkálnia (ez nem vicc). Már a 3110-estől kezdve csodálatos, mesés, vibráló színeket, élénk, soha nem látott eredményt ígérnek.
A 7160-as az egy minilabor. Ne keverjük a fotónyomtatókkal. A marketing adta ezt a nevet a minilaboroknak, de én csak fotónyomtatót szeretnék AIO kialakítással.
VISZONT. Ha tényleg igaz, h. a pigment miatt már nem tudja használni fotóknál a feketét, és emiatt a béka segge alá esik a kiadott minőség, akkor a 4150,4160,6160,6170,6190,1455 már nem fotónyomtatók, ezt közösen összeállva jogi úton kellene erőszakkal kivetetni a specifikációkból!A 3050,3070,3110,3150,7160,7180,565,1300 azok ténylegesen fotónyomtatók IS.
Pedig az angol oldalukon a legmegasabb szintű nyomtatójuk amit 2019-ben otthonra adni tudnak az a 4160-as (et-2750). Ez otthoni irodai és fotó funkciókat is maximálisan el kellene, h. tudjon látni.A Brother t910dw-ről írt teszted tetszett! Pont ideális lenne, h. fotókhoz van hátsó adagolója, egyébként meg alulról venné fel a lapokat és nem állna ki 19. századot idéző módon, rusnyán papírköteg a nyomtató hátuljából! Nagy pozitívum, h a papírbetöltéskori rákérdezgetést ki lehet kapcsolni.
Leírásodból általánosságban egy robosztus, megbízható munkagépnek tűnik (mondjuk méretben elég nagy, jobb lenne kompaktabb kialakítás).Kár, h nagyon drága! De ha tudná az elvárásaimat, akkor még beleférne.
Fontosabb lenne nekem a kétoldalas nyomtatás, mint az ADF (bár egy modern nyomtatón nem árt ha van), a t710w-ből meg kihagyták ezt, pedig az elvileg most 58k-ért elérhető lenne! Normál ára 73 k. Nem tudom, h megér-e +22 vagy 37k-t a kétoldalas képesség (+hátsó adagolót is kapni ezért). Fax nem érdekel.Utánanéztem és tényleg csak dye tintát használ és tud-e A4-ig is szegélymentes fotót. Viszont az érdekes, h. 220gr-ig írja a spec-ban, de a normál papírjuk 260gr-os.
A pigment fekete elvesztése mondjuk rossz lenne, mert nyomtatok olyan szórólapot, amitől nem szeretném, ha esőcsepptől elkenődne. Igazából a magas ár mellett ez a másik pont ami a Brothernél negatív oldalra írható.Persze az epson tényleg csak a 7160-al kínál tökéletes megoldást (abban ugye a pigment is megmarad), de az nevetséges, dupla áron van. A 3070-es lenne tőlük még éppen elfogadható, de abban nincs kétoldalas (plusz elavult és rusnya)
.
Majd beszámolok a következő körök eredményéről is
!
-
RPZ
tag
Köszönöm a válaszodat.
A szervizben is ezt mondták, hogy színkorrekciót kell csinálni, és állítólag mindig minden egyes papírtipushoz be kell ezt állítani sok-sok kísérletezgetéssel!
Ilyet én még életemben nem hallottam!
Azt mondja a szervizes, h. van 30k hufért olyan szolgáltatás, h. adott papírhoz beállítják nekem (nyilván ez profi területre lett kitatlálva)
.
A kérdés az, h. ha az epson tudja a tintáinak és a 3 féle papírjának is a kémiai összetevőit, akkor miért nem tudja ezeket összekalibrálni.
Van egy színköröm v. egy színenkénti csúszkás beállítási lehetőségem. Ezeken ha jól számolom kb 16 ezer, v. 125 ezer féle kombinációt lehet beállítani. Bármit is állítok be, ha végül jó lenne, az csak annyi, h. 2 vagy három koordinátát belerakok a szoftverbe. Ezt a 2 v. 3 számot miért nem tudják ők a használt anyagaik és tesztjeik alapján kialakult precíz eredményeik szerint jól beállítani a szoftverben?Sztem nem életszeű, és groteszk elvárás, h. mari néni hosszas tesztelésekkel és próbálgatásokkal találja meg azokat a beállításokat magának, amivel HASZNÁLHATÓVÁ válik a printer.
Egyébként kb. 15 féle beállítást próbáltam meg (cián, bíbor és sárga ill. telítettség és kontraszt csúszkák állítgatása), és bár az alap esküvői tesztképem így jobb lett (feketeszerűbb, de még így is kékes maradt a fekete zakó), de ez a kikísérletezett "legjobb" beállítás ennél a feketét tartarmazó képnél jól mutatja, h. még mindig lila a fekete. Egy idilli budapesti várat, folyót, villamost ábrázoló kép meg túl sárgás árnyalatú lett így. Tehát sehová sem jutottam, nem lett általánosan használható eredmény.Ergo ez nem megoldás. PLÁNE, h. ezáltal a wifin keresztüli nyomtatás lehetőségét teljesen elveszteném, hiszen ott egyáltalán nincs ilyen állítási lehetőség (ezért kellene gyárilag értelmesen kalibrált állapot). Ez a pont már önmagában elfogadhatatlan.
Ez a moslék eredmény szerintem NEM LEHET ÜZEMSZERŰ.
Már száznál is több órám ment el az egészre.
És még mindig ott a lehetősége annak amit felvetettem és amit te is írtál, h. egyszerűen a pigmentes fekete miatt van ez az egész - ezt a matt beállításom igazolná. Akkor valsz a 3070-es akár még jó is lehet, kivéve, h. az nem tud kétoldalas nyomtatást, elavult a tintatöltő rendszere, eldugott oldalsó helyen van, illetve rusnya a készülék.
Viszont ez azt jelentené, h az epson azt vállalja a pigmentes fekete nemhasználatával, hogy MOSLÉK végeredményt produkál fotókon. És erre nem jajdulnának fel a fogyasztók? Ezt egyszerűen nem tudom elhinni. Nem lehet, h. mégiscsak ez a szerencsétlen készülék a hibás?
Még teszek pár kört, annak akarok utánajárni, h ez így üzemszerű-e. Ha igen, akkor fel kell robbantani az összes epson és canon nyomtató gyárat, és menekülni a brotherhez.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- Csere-Beszámítás! PowerColor Red Devil Spectral White RX 9070XT Videokártya! Bemutató Darab!
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged