- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Mobil flották
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Elite szett, óriás telep és szuperfényes kijelző
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- VoLTE/VoWiFi
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
atala
Topikgazda
válasz
belovary #8347 üzenetére
Régebben nem az volt a cél, hogy minél olcsóbban minél több nyomtatót adjanak el. Jól megépítették strapa bíró anyagokból. Ilyen volt a P50-es. Nagyon kedvelt fotó nyomtató volt. Ennek a vázát tervezték át, és arra építették al L805-öst, meg ha jól tudom, az L850-est is.
Ami jellemzi ezeket a nyomtatókat, hogy vastagabb műanyagokból vannak, vastagabb, és erősebb a fém váza, a hátsó görgők nagyok, az első görgők fémek, és nem műanyagok mint a sok mostani nyomtatóban.
Persze most is van ilyen jól megépített nyomtató, ezek az Epson üzleti modelljei.
Volt nekem egy Epson 5620-as. Az is egy strapabíró jól megépített nyomtató.Valószínűleg az lehet, hogy régebben nem volt ekkora különbség az otthoni, és az üzleti nyomtatók között.
Ma már az otthonra, vagy kis irodába szánt nyomtatót gyengébb anyagokból építik, és csak az üzletieket az erősből.Amikor bejöttek az első L szériás nyomtatók nagyon gyenge anyagokból voltak. Nekem olyan érzetet keltettek, mint ha nem is egy működő nyomtató lenne, hanem egy komolyabb gyerekeknek szánt játék.
A mai EcoTank nyomtatók már valamivel jobbak. Túl sok gond volt a régiekkel, így ezekbe már több anyagot tettek.
Nekem is van itthon egy L3060-as. Szépen teszi a dolgát, nincs vele semmi gond. Anyag minőségre az L805 és az első szériás L nyomtató között van.
Szóval ne félj az új EcoTank nyomtatóktól, nem gagyik.Bocsi, kicsit hosszú lett.
-
PociAti
őstag
válasz
belovary #8343 üzenetére
"Asztali gépen meg naná hogy van."
Pont fordítva igaz. Meglepő ha van. És ha van, akkor is minek?"a papírkép is elavult lett, és most mégis kezd visszatérni."
Általam vizsgált megyeszékhelyen 3 cég fő profilja a papírképek előhívása, nyilvános adatok alapján mindhárom cég éves forgalma jelentősen csökkent az előző évhez képest.A 60 oldalas anyagot 2 menetben könnyedén és hatékonyan ki lehet nyomtatni 2 oldalasra, de ezt korábban már írtam.
-
narumon
őstag
-
narumon
őstag
válasz
belovary #8328 üzenetére
Pedig elavult hidd el, én nyomtatókkal foglalkozok, régen sokan keresték ezt a featuret, ma 100-ból 1 ember. És ezt a gyártól is tudják. Én egyébként hobbiból esküvőzöm évek óta pendrive-on adjuk át az anyagot ahogy minden komolyabb esküvős. (szép gravírozott, díszdobozos). DVD olvasó a modern gépekben már nincs.
Az ecotankok jó gépek. Igen el kell döntened, hogy több a nyomtató de utána olcsóbb a tinta vagy olcsó a nyomtató de utána drágább a tinta - a gyártó vagy így vagy úgy a pénzénél szeretne lenni.
-
atala
Topikgazda
válasz
belovary #8335 üzenetére
Más irányba mentek el a nyomtatók. Régebben azzal próbálták megnyerni a vásárlókat, hogy minél olcsóbban a legnagyobb tudású készülékeket dobták piacra. Bele pakoltak mindent a nyomtatóba. A patron persze horror áron volt hozzá, mert valahol be kellett hozni a költségeket. Senki ne gondolja, hogy egy duplex multifunkciós nyomtató, amit 10-15 ezer forintért árulnak még haszna is van a gyártónak.
Aztán jöttek az egyszerű tartályos, fillérekért üzemeltethető nyomtatók drágán. Vannak olyanok amik már nagyobb tudásúak, de azok még drágábbak. Viszont ha hosszú távon nézzük, sokkal olcsóbbra jön ki az üzemeltetésük mint a patronos társaiké.
Maradt pár nagyon olcsó nyomtató amit meg kapsz akár 10-12 ezer forintért, viszont két patron szett után kifizeted a nyomtató árát.Szóval ha valaki keveset nyomtat, annak nem éri meg tartályost venni. Ha sokat nyomtatsz, de olyan nyomtató kell ami mindent tud, de nincs olyan, akkor kompromisszumot kell kötni.
Sajnos ez van.
Egyébként nézted az Epson üzleti nyomtatóit? Ott vannak nagy tudású készülékek, és nem annyira drágán. Viszont nem tartályos, drágább hozzá a patron. -
PociAti
őstag
válasz
belovary #8335 üzenetére
Az otthoni nyomtatóknál a kétoldalas nyomtatást a gyártók szükségtelen funkciónak tekintik, de az irodai modellek általában tudják.
Azért gondolták, hogy az otthoni nyomtatókból kihagyható, mert a lapfordítónak is nagy a helyigénye, és olyan extra költséget jelentene az árversenyben, ami hátrányba hozná őket a vetélytársakkal szemben.Ha kevés oldalt nyomtat valaki, akkor alig spórolna a papíron (illetve nem nagy macera megfordítani azt a pár oldalt). Sok oldalnál pedig először kinyomtatja egy menetben a páratlan oldalakat, majd visszatéve a lapokat a párosakat.
-
atala
Topikgazda
válasz
belovary #8332 üzenetére
Az a baj, hogy túl sokat akarsz, kevés pénzért.
Multifunkciós legyen, tudjon automata kétoldalast, szegély nélkülit nyomtasson, nyomtasson CD-re, és olcsó legyen a fenntartása.Általában a tartályos nyomtatók drágák, de cserébe olcsó az üzemeltetés. A patronosak olcsóbbak, de horror áron van hozzá a patron.
Én irodai gépre vettem egy Brother MFC-T910DW nyomtatót. Tud kétoldalasan nyomtatni, van adf, (igaz az nem kétoldalas). Fotót is szépen nyomtat, de a szkenner része fotóra kevés.
Nagyon olcsó az üzemeltetése. -
atala
Topikgazda
válasz
belovary #8324 üzenetére
Úgy tudom, hogy az Epsonnál csak az L805, és az L850 ami tud CD-t nyomtatni. Nekem egy L805 van, és több mint két éve használom nagy megelégedéssel. Az egyik legjobb nyomtató amit eddig használtam.
Drága az induló költség, de nézd meg, hogy mennyi tintát kapsz hozzá. Ha azokat mind meg kellene venned patronban a Canonhoz, biztos, hogy drágábbra fog kijönni.Lehet, hogy nem mai széria a felépítése, de éppen ez a jó benne. A mai nyomtatók gyenge minőségű anyagokból vannak megépítve. Az L805, és az L850 még a régi P50-es vázára épült ami elnyűhetetlen nyomtató volt.
Egyébként én még azt is megfontolnám a helyedben, hogy veszel egy L805-öt, és egy külön szkennert. A külön álló szkennerek sokkal szebb minőségben dolgoznak, mint a nyomtatókba építettek. -
PociAti
őstag
válasz
belovary #8324 üzenetére
A baj az, hogy olyan elavult dolgot szeretnél, amitől a gyártók már rég megszabadultak.
A modern számítógépekben, laptopokban (vagy tabletekben) nincs CD/DVD olvasó. A technológiai felett már annyira eljárt az idő, hogy egyre inkább kihagyják őket mindenhonnan. (Ha beletennék az új nyomtatókba, akkor azáltal nagyobbak és drágábbak lennének olyan funkció miatt, amit az emberek 99%-a nem használ.)A tintatartályos nyomtatók elég jók. Minden gyártó máshogy nevezi őket, és az összképet nézve nem is drágák.
Az "olcsóbb" (HP, Canon) gépeket olyan ócska fejjel árulják, amivel csak 1-2 száz oldalt lehet nyomtatni, míg a tintatartályosak feje 30.000 - 50.000 oldalra van tervezve.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo ThinkPad L15 Gen 2 - 15.6" FullHD IPS - i5-1135G7 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Felújított szerverek, storage-ok, hálózati eszközök Enterprise szinten, minden gyártótól
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest