-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
atala
Topikgazda
Ez csak az én elméletem, nem tudom biztosra!
A fotóhoz nem használja a pigmentes feketét. Azt csak a dokumentumokhoz használja.
A fotóhoz a 3 színből keveri ki a feketét, ami gyakorlatilag nem nagyon lehetséges. Pontosabban lehet, de nem lesz mély fekete.
Viszont nálad valamelyik szín túl súlyban van, ezért lesz lila a szín.A nyomtató szoftverében a színkorrekciónál próbálj levenni a színekből egyesével, és kísérletezd ki mikor kapsz fekete színt.Nekem egy Brother T910-es tartályos nyomtatóm van. Ebben nincs pigmentes fekete, csak dye tinta CMYK. Szépen nyomtat feketét is.
Van itt egy leírás, ezt is érdemes elolvasni.
[link] -
atala
Topikgazda
Azt, hogy mit mennyiből lehet legyártani nem tudhatjuk pontosan a nyomtatóknál.
Régebben (az olcsó nyomtatóknál ma is) gyártási ár alatt árulják a nyomtatókat, de a hozzá való patront meg akár a tízszereséért. A patron árából jön be a pénz.
A tartályos modellek esetében a gyártási ár 2-3 szoros árán árulják, de a hozzá való tintát szinte ingyen adják.Nézzük csak meg az Epson P50-es nyomtatót amit annak idején 22 ezer Ft-ért árultak. (hozzá teszem nyomott áron) Ugyan ezt a nyomtatót alakították át az L800-as nyomtatóvá, egy tartályt ráakasztva, és pár csövet bele téve. Ezt árulják 80 ezer Ft-ért. Szerintem ennek a nyomtatónak az ára haszonnal együtt kb 30-35 ezer Ft.
Megjegyzem, ez a nyomtató, tehát a P50, és az L800, L805 is a mai napig egy jó konstrukció. Itt még nem spórolták ki az anyagot, masszív, jól megépített gép.
Rájöttek a nyomtató gyártók, hogy nem lesz bevételük, ha az emberek megveszik az olcsó nyomtatót, és hozzá az olcsó utángyártott patront. Így legalább a nyomtató árából jócskán van hasznuk, a palackos tinta meg kb gyártási áron van, de lehet, hogy még azon is van haszon.
-
narumon
őstag
Hát én nyomtatókkal foglalkozom úgyhogy tudnék mesélni. Hidd el a consumer nyomtatók a fasorban sincsenek a normális gépekhez képest. Ezeket pont otthonra csinálják tök olcsón, tök műanyag, tök javíthatatlan ha elromlik, stb stb. Gyártanak ma is normális nyomtatókat. A fotónyomtatók (a normálisak) nem is ilyen alapokra épülnek egyébként. (Ettől még én is azt mondtam, hogy normális nyomatot kéne ennek is csinálnia - de messze nem csinál ez a kategória fotólab minőséget - még a közelét se). Canonról is tudnék mesélni a nyomtató üzletága úgy ahogy van egy kalap trágya, már semmi köze sincs a huszonévvel ezelőtti normális Canon nyomtatókhoz.
-
narumon
őstag
Bár én szokás szerint L-es nyomtatóhoz hülye vagyok (nem ezekkel foglalkozunk) de valami itt nem kerek.
1, 10*15cm-t neked kb 170mp alatt nyomtat ki? Ott valami nem stimmel teszoldal adatai alapján ennek 70 alatt kellene lennie, de 75mp alatt komplett A4 fotót nyomtattak vele.
2, A minőségének nem tudom milyennek kellene lennie, végül is ez egy MFP (ennek megfelelően gagyi irodai) nyomtató, tehát elvileg nem fotónyomtatásra van. Ha magas minőségben nyomtatod akkor ennyire durván szarnak nem kéne lennie - ha új akkor gondolom a patron is gyári eredeti benne - tehát az sem lehet gond.
Azt esetleg próbáltad, hogy másolatot csinálsz? Nem a gépről nyomtatod a fotót hanem csak a gépen gépről indítva "lefénymásolod" a legnagyobb minőségben? Így tompább lesz a kép de a színeknek azért stimmelnie kéne (a fekete elvileg nem lehetne kék).
-
PociAti
őstag
A 14 napos elállási jogról sok jó leírást találni a neten. Például a fogyasztóvédelem oldalán is.
Az Amazon oldalán pedig inkább dicsérik a nyomtatót.
" Almost took around 400 color photo printouts in 2 days and all came good."
2 nap alatt 400 színes fotót nyomtatott ki vele, és mind szép lett.Egy másik, aki hozzám hasonlóan Linuxot használ:
"Professional level border less photo print outs."
Professzionális színvonalú keret nélküli fotónyomtatás.Vagy ez is itt:
"You don't need to go to photo studio to print your photos. I printed more than 4000 pages till now."
Nem szükséges laborban előhívatni a fotókat. Eddig már több, mint 4000 oldalt kinyomtatott vele. -
atala
Topikgazda
Ha esetleg élnél a 14 napos elállási jogoddal, akkor írd meg mire jutottál.
Mindig is foglalkoztatott, hogy nyomtatókra vonatkozik-e az elállási jog. Hiszen nem tudod kipróbálni csak ha bele raktad a tintát. Utána viszont az eladó már nem tudja eladni a nyomatót, csak használtként, ami nagy bukta.
Mindenesetre én biztos nem árulnék webáruházban nyomtatót. -
PociAti
őstag
Annyira sok információ hiányzik, hogy inkább privát üzenetben folytatnám.
- Nem derült ki, hogy új nyomtatóról van szó, és csak egy bizonyos forrásból származó (esküvői) fotókkal van probléma, vagy minden képpel?
- Minden kép esetén se zárható ki a telepítési és beállítási probléma.
- Mert ha a nyomtató jó, akkor off topic a téma. (Inkább fotós topicba való.)
- A fotós az SRGB-nél sokkal gazdagabb (Adobe RGB) színteret is használhatott, és az ő legális szoftvere ezt jól kezelte, de egy portable, azaz tört Photoshop már nem biztos hogy tartalmazza vagy helyesen kezeli a szükséges icc színprofilt. (Amit te linkeltél, az már a következő lépés, a papírhoz tartozó színprofil. Ennek hiánya nem szokott olyan nagy eltérést okozni, mint ami nálad látható.) -
atala
Topikgazda
Milyen programból nyomtatsz? Van olyan program ami saját maga kezeli a színeket, és ha rosszul van beállítva, lehet ilyen a végeredmény.
Biztos, hogy beállítási gond lesz.
Próbáld meg egy másik számítógéppel. Ha azzal is ugyan ilyen, akkor irány a szerviz.
Nekem az élénk zölddel van gondom. Nem láttam még olyan tintás nyomtatót, ami ki tudná nyomtatni az élénk zöldet. Mindig erős zöld lesz a végeredmény.
Sokszor van gond az RGB/CMYK beállítással is. Pl egy RGB kéket soha nem fog kinyomtatni egy nyomtató.
A fényképeknél ez ritkán szokott gondot okozni. -
PociAti
őstag
Így már érthetőbb a helyzet. Eleinte attól féltem, hogy egy laborban előhívott fotó lett beszkennelve, és kinyomtatva. Úgy elég sok hibát el lehet követni.
Itt az eltérés nagyobb annál, mint amit az eltérő papírok okoznak. Bár az előfordulhat, hogy rossz papírtípus van kiválasztva, vagy a színtér nem stimmel (RGB/CMYK), és az előző nyomtatáskor nem okozott valami miatt problémát.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Flip 2.0 PRO 65" WM65R + Connectivity tray + Gurulós állvány
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged