- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Magisk
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Samsung Galaxy XCover7 Pro - burokban született One UI
- Google Pixel 10 és 10 Pro összehasonlító gyorsteszt
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
sb
veterán
Most látom, hogy vita lett a fogyasztásból.
Amit a 6440HQ-ra írtam az hwinfo, sw-s kijelzés, de én azt tapasztaltam, hogy tök jól számolja a cpu ezt és korrekt értékeket ad más konfigokban.
A többi amit írtam saját, fogyasztásmérős mérések, többféle táppal oda-vissza kimérve. Szóval még hatásfok korrekciót is tudok mondani ha kell.Amúgy a Haswell sokat eszik. Az összes teszt alapján látszik, ott jött be a race to idle. Felmegy akár TDP fölé is, hogy hamarabb befejezze és jön az idle. Meg Haswellnél a frissen bevezetett C6/C7 state.
Saját mérés alapján is ezt tudom megerősíteni. Nyilván másfajta lappal, de hasonló cpu-val és más részében azonos konfiggal:
A teljes gép prime95 (tehát csak cpu, de 100% terhelés) alatt. A komplett gépre, konnektornál mérve, paneltáppal:
- G2020, 55W TDP: 35W.
- G3420, 53W TDP: 67W.@lajos75:
A TDP csak TDP osztályt jelent. Nézd meg, Intelnél azonos TDP-re van megadva egy rakás Pentium és i3, változó órajelekkel. Simán van 20-30W különbség köztük valós fogyasztásban az 50-60W közötti hivatalos TDP-jüktől függetlenül. Ez mindig így volt.
Van hasonló konfigom a tiédhez is szülőknél: G3420, 2x2GB, SSD, HDD, BeQuiet 350-es táp, 2 venti. Ha jól emlékszem ez is olyan 71-73W körül volt.
Ez az ami paneltáppal és HDD nélkül már 67W. És ehhez képest volt a G2020 35W. De volt i3-2100 is, az kb. ugyanezzel a konfiggal 65-70W körül állt meg.Az mondjuk gáz, ha 25W-ot mutat a proci és a fizikai mérő akkor dobta a 83W-ot.
Ennyi különbség nem lehet valóban és akkor a program hülyeséget mutat.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Itt van az ASUS legfrissebb, AMD platformra épülő mini PC-je
- Linux kezdőknek
- Autós topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Sorozatok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Mazda topik
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- Vállalom Xianomi Okos kamerák, szoftveres javíttását
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Honor 200 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3401
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest