- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- A Sony technológiáinak krémje lett az Xperia 1 VII
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- VoLTE/VoWiFi
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Sokat fejlődött a Tecno belépő ajánlata
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
drdr
senior tag
válasz
dabadab #23398 üzenetére
Hát én azt tapasztaltam, hogy A6-3500 kevés volt rendes frame packed 3D lejátszáshoz. TMT egyáltalán nem működött, PDVD 12igen, de az is elég darabos volt.
A8-3870 PDVD-vel megy jól Frame packed 3D-vel... (bár maga a szoftver lassú mint a tetű, betöltés, reagálás a gombokra...)Szóval, az Atom (vagy már nem is tudom mi volt a gép fentebb), szerintem sovány rendes (nem SBS) 3D-re.
-
drdr
senior tag
Hát az A55 chipsenél van jobb is: A75, A85X, A88X.
Amik SataIII és USB 3.0 támogatást tudják... USB3.0 egy kicsit "future-proof"-abb, gondolván itt usb-s HDD dokkra is akár...
http://en.wikipedia.org/wiki/Comparison_of_AMD_chipsetsAz Asrock-on nincs HDMI, ami HTPC-nél azért nem árt.
(Nekem épp most van szervízben egy Asrock A75M alaplapom, még egyszer nem veszek...., mellesleg közelről ciripelt is mindig egy kicsit....)
-
drdr
senior tag
válasz
tom_tol #23281 üzenetére
Kicsit vicces ez az overscan beállítás. A crt monitorok korszakára emlékeztet, amikor minden felbontáson/frekvencián be kellett állítani a kép szélességét, magasságát, pozícióját, trapéz és párna torzítást és még egyebeket. Nem ritkán fókuszálást.... Igazából nem is értem mért nem 100% alapból....
-
drdr
senior tag
HTPC házat keresek, olyasmi kellene mint a CoolerMaster Elite120 v.130, csak micro-ATX-ben... Tud valaki ilyesmit hazai beszerzéssel?
(Egyenlőre csak nézelődés,tájékozódás céljából...)
Hasonló (legalábbis formában):
http://www.tigerdirect.com/applications/SearchTools/item-details.asp?EdpNo=4034172&CatId=3428 -
drdr
senior tag
Kis segítség kellene HTPC-mel kapcsolatban:
Este bekapcsolva maradt, majd reggelre, a hdd led folyamatosan világított,semmi videójel nem megy ki...(HDMI, VGA). Nem működött a reset sem.
Kikapcsolás után, lehúztam a vinyókat, memória, cpu és táp csere, semmi változás...
Memória variálása, cmos kisütés, semmi...Billenytűzet nem világít, HDD led továbbra is, nincs csipogás induláskor, nincs egyik kimeneten sem jel, nincs semmi error beeping...
Mi lehet? Alaplap v. CPU???
(Asrock A75M; A8- 3870)
Köszi...
-
drdr
senior tag
Korábban is találkoztam ezzel a problémával, de ma ismét belefutottam:
XBMC elkezd lejátszani egy filmet és amikor átváltana 24Hz-re (23.976) (ATI Catalyst), egyszerűen kilép desktopra. Majd alt-tab és akkor meg 60Hz-en nyomja tovább.Visszalépés filmmenübe majd TAB, ekkor ismét próbál 24Hz-re váltani, de megint kilép desktopra.....
Mindez W8 64 biten....
Megoldás, hogy a Samsung Magician-nak nem szabad futnia a háttérben, azaz érdemes letiltani, hogy ne induljon el a windows-zal.
Kíváncsi lennék, hogy más is tapasztalt-e már ilyet?
-
drdr
senior tag
Igen. 3D már megy is, megduplázza a vezérlő gombokat SBS formátumnál.
Sajnos a 3840 széles mkv-kel nem tud mit kezdeni és a 3D BD iso-kal és mappákkal sem (mint ahogy a BD menüvel sem)...
De idő kérdése, lényeg hogy neki kezdtek...Kicsit érdekes a dolog, mert SBS alatt a TV-n bekapcsolom a 3D-t, majd visszalépek a film listához, ekkor frekit vált az xbmc, aminek következtében a TV kiugrik 3D-ből, de a xbmc gui-ja marad felosztva...
(Valahol volt egy ilyen beállítási lehetőség, hogy ilyenkor a gui is visszaálljon-e 2D-re).
Szóval jó lesz ha mindent visz, nem kell PDVD-vel v. TMT-vel bajlódni (ami nekem egyik sem nyerte meg a tetszésem, utóbbi nem is működött). -
drdr
senior tag
W8-at használok lassan féléve. Korábban voltak újraindulások, de az AMD driver frissítései és a windows updatekkel most már alig van.
XBMC nekem jó teljesen 24p-n is. Próbáltam korábban még W7-en MPC+madVR-t, de nem volt akkora különbség, hogy szórakozzak (szenvedjek) vele (főleg külső xbmc lejátszónak). Mondjuk én PC-ként is használom a gépet, netezésre, játékra így mindig desktoppal indul, nem XBMC launcherrel (bár azt is próbáltam keveset, de amit akartam az működött...)
-
drdr
senior tag
válasz
greeny1899 #20579 üzenetére
Adok hozzá toldót/elosztót
-
drdr
senior tag
válasz
greeny1899 #20577 üzenetére
"Nézegettem itt a válasszunk tápot topikot illetve az ott belinkelt összesítést, de ott az ajánlottak között 380W körüli a legkisebb..."
http://hardverapro.hu/apro/seasonic_ss-250sfd_sfx_80_tap_elado/hsz_1-50.html
-
drdr
senior tag
-
drdr
senior tag
Igen, használok. W8 64 Pro.
Gyors, kevesebbet matat a vinyón, gyorsabban indul mint a W7. Esetleg aStart screen lehet szokatlan, de meglehet oldani, hogy a desktoppal induljon. Okosan elrendezve a csempéket, onnét is indíthatók az alkalmazások vagy windows gomb + D és átkapcsol a desktopra. Nekem pozítív tapasztalataim vannak, főleg az utóbbi 1-2 hónapban, sokat javítottak rajta (win update), ill. lehet köszönhető az AMD driverek (v13.1) fejlődésének is előtte azért volt blue-screen időnként.
-
drdr
senior tag
"A vinyó viszont rettentő sokat dolgozik még film alatt is. egy Samsung 5400 RPM es 1,5 terrás és elég idegesitő hangja van . Másnak is müxik?"
Lehetséges hogy a indexelőszolgáltatás matat a gépen. Én ezt kikapcsoltam HTPC-n, főleg mióta a rendszer ssd-n van.
"
hogyan lehet beállítani a XBMC t hogy betöltésnél ne lássam a Desktopot hanem rögtön XBMC inditóképét lássam?"XBMC launcher-rel:
http://forum.xbmc.org/showthread.php?tid=136798De itt a fórumon is volt nem rég róla szó, ha rákeresel megtalálod.
-
drdr
senior tag
válasz
canniball #19978 üzenetére
Na, egyről beszélünk, csak ugye amikor írtam még nem volt elég infó... Most hogy ismerjünk, hogy plazma, nem biztos hogy a netezés igény is marad...
Viszont, ha divx és avi kell, dvd, akkor lehet jobb lenne egy egy asztali dvd lejátszó... és az is kielégítené az igényeket ( netezést leszámítva).
De brazost, tényleg csak akkor, ha az igények megállnak. Ha nem csábul el az ember, hogy akkor 1-2 gáma is jó lenne ha menne, főleg ha van billentyűzet is (nem csak táv)....Ugye evés közben jön meg az étvágy és akkor már bánhatja, hogy mért nem fizettet érte esetleg kicsit többet....
-
drdr
senior tag
válasz
canniball #19974 üzenetére
Pl. TCr küzdelmeit olvasva, de előtte is volt vkinek vmi driver problémája (nem emlékszem, ignoráltam a témát). De teljesítménye miatt sem ajánlanék brazost csak szigorúan mozira. Neki netezés is kell bill. is idő kérdése és kinövi, kevés lesz. Eleinte (egy éve) nekem is majdnem brazos lett, de szerencsére előrelátó voltam, áldom a napot, hogy nem azt választottam (főleg a teljesítmény igényes dolgok miatt).
De igény kérdése...
-
drdr
senior tag
"szerk ez eleg jol nez ki mit szoltok hozza"
Én lassan kezdeném elfelejteni a brazos vonalat... Az utóbbi napokban hetekben több szívásról lehetett itt olvasni ezzel kapcsolatban. Egy itx v. mAtx lappal Trinity vagy a hamarosan megjelenő Richland APU-kal sokkal kevesebb baj van, a 65W TDP-s változatok pedig nem is fogyasztanak sokat és van bennük tartalék bőven. Halk hűtés és táp megoldható. Kicsit lehet drágábbak, de nem csak mozizni jók, főleg ha akarsz billenytűzetet is... Szerintem érdemes megfontolni.
-
drdr
senior tag
Annyira nem mélyedtem még el az xbmc zenei részében, viszont azt tapasztaltam, hogy tényleg kavarodást okoz ha nincs v. hibásan van kitöltve a mp3Tag.
Nem lehet ezt kikapcsolni? Nekem pl. van folder ahol vegyesen mindenféle előadó 1-1 zenéje van. Legjobb az mikor file név szerint van rendezve... Nem lehet vhogy kiiktatni xbmc-ben hogy mindenáron mp3 tag-ből szedje az infókat? Jobb lenne, ha csak fáljneveket látnék...
Másik, ami nem tetszik és nem találtam eddig megoldást sem. Film lejátszás közben a nyilakkal (bal, jobb) lehet ugrálni a filmben, fel és le gombokkal fejezetet ugrik. Zene esetén ez nem megy, a köv. zenére ugrik (Aeon nox). Csak az R és F bill-vel lehet gyorsítva beletekerni, vissza és előre. Winamp-ban is a nyilakkal lehet a zenében léptetni, minél tovább nyomom annál nagyobbakat ugrik. Főleg hosszú, pl. 1-2 órás egy-fáljos mixek esetén lenne ez nagyon jó.
Szóval ilyen "mozgásra" a zenében nincs vmi lehetőség az xbmc-ben?(Hm. Elég xbmc-s lett ez a topic, holott erre van kifejezetten xbmc topic..)
-
drdr
senior tag
válasz
zolaas #19809 üzenetére
Nekem rendszerint megtalálja a filmeket. iso-kat és mkv-ket csak benyomom a "film" könyvtárba nevük a film angol neve, a BD mappáknak a film angol nevét adom. Themoviedb.org-ot használom. Ha valamit nem talál, akkor megkeresem a themoviedb.org-on és azt a nevet adom meg neki.... és ekkor a magyar címet adja vissza. Ritka eset ha vmi nem lesz meg..., ha még sem találná meg, akkor csinálok neki nfo-t, egy meglévőt kopizok és tartalmát átírom....
Zenével vannak problémáim, de nagyon nem is foglalkoztam vele eddig.
-
drdr
senior tag
válasz
canniball #19669 üzenetére
Én 2x2GB-ot használok és 512-őt kap az IGP. lapozófájl kikapcsolva. Sosem volt kevés. Játékok is futnak fullhd-n, hd-n. Nincs gond. Egyedül akkor volt, amikor a Passmark BurnIn tesztjét futtattam, na akkor sírt a ramért...ugye ekkor is ki volt kapcsolva a virt memória...
Korábban valamiért 256MB-on maradt a megosztott memória, ekkor a PDVD szaggatott, de 512-vel nincs baja.
-
drdr
senior tag
XBMC frodo valamelyik bétája alatt amikor az Aeon Nox nem volt még elérhtő, kézzel kellett feltenni; egyik sorozatomhoz hang is lejött a fanart-tal (azt hiszem). Amikor a sorozatban beléptem a folderbe elkezdte lejátszani.. Mostanában ill. a release óta ez nem történik meg... Mi lehet az oka vagy mit tegyek, hogy ismét leszedje a hangot és le is játsza?
-
drdr
senior tag
válasz
Patice #19596 üzenetére
Hát ez így nem teljesen igaz.
Nézd csak meg az alábbi linkeket:
http://www.amd.com/us/products/desktop/processors/a-series/Pages/a-series-model-number-comparison.aspx...és a Richland:
http://prohardver.hu/hir/alig_nehany_het_itt_richland_apu.htmlSzóval a Kaveri valsz nem 6xxx lesz, A6-osban talán 1db 3 magos volt csak 3500-as.
-
drdr
senior tag
válasz
Krampesz #19471 üzenetére
Szerintem semmivel sem lenne jobb. Realtek beállításaiban ki kell kapcsolni minden hangszín/hangzás módosító beállítást és passthrough-ra az is képes legyen koax v. optikai kimement. Szóval nem látom az okát, mitől lenne jobb. Mellesleg szerintem az is mindegy, hogy koax v. optika. Nagyon egyszerű kapcsolás, amivel pl. koax-ból optikát lehet csinálni. Én is alkalmaztam pár éve, koax kimenetem volt, de optikai kellett volna, akit érdekel:
http://us1.webpublications.com.au/static/images/articles/i1070/107004_7mg.jpgMáskérdés, hogy az erősítő hogyan kezeli az egyes bemeneteket (hangzásban lehet eltérés)...
-
drdr
senior tag
válasz
Paulo81 #19430 üzenetére
Azért a házimozi védelmére annyit, hogy korábban én is sztereó erősítőn hallgattam zenét, nem volt audiofil, de a szoba akusztika tovább rontott rajta. Nincs sok elnyelő felületem, mindenfelől visszhangzik a szoba, állóhullámok alakulnak ki. Szóbval hm erősítővel, beállítva az időzítéseket, fázist, hangszín korrekciót elég jól sikerül kiküszöbölni a hatásokat. Hogy így mi köze a hangnak az eredeti jelhez??? Jó kérdés, viszont hallgatható, lággyabb hangja lett a rendszernek.
Abban egyetértek, hogy egy igazán jó audiofil erősítőnek jobb a hangja, részletezőbb, pontosabb, de hangdoboz és szoba kérdése is a dolog. (Azt viszont nem hiszem, hogy ehhez csöves erősítő kell.)
-
drdr
senior tag
válasz
Paulo81 #19428 üzenetére
Konkrét alaplapot nem ajánlanék legfeljebb iránymutatásként...
Szóval ha valóban nem kell videózás csak zene és a lejátszó progi sem nagy proci igényű, akkor szerintem elég lehet egy Celeron is. pl. G460, G465 ezek 35W TDP-vel nem igényelnek nagy tápot, könnyen található hozzá paneltáp és adapter. Esetleg még G1610 G1620 ezek 55W-osak G550/555 pedig 65W-osak, még ez is megoldható szerintem passzív táppal. DDR3-1333 ram is elég hozzá. Más kérdés mennyire lesz meg a "windows-élmény". Viszont olcsó. i3-as proci 3210/3220 vagy ezekből T-s, de akkor az már 2-3-szor drágább, viszomt gyorsabb is lesz a rendszered, hasonló TDP mellett, tehát a passzív táp még mindig játszik...
Alaplap, gyakorlatilag bármely LGA1155-ös foglalatú, ha nem kell HDMI, optikai csatlakozó, elég a legolcsóbb... Hangtalan
működéshez SDD, viszont akkor SATA3-as alaplap kell pl:Asrock-ból pl. a H67 v. B75 sorozatból, ezeket Sata3 és usb 3.0 is van már. Van ATX, mATX és mITX méretekben. Nézd át az Asrock honlapját, melyik felelne meg a kimenetek és szolgáltatások terén, ebben neked kell döntened.
Nagyjából ennyi, én mostanában inkább Amd-vel foglalkoztam, a videó és 3D-ben erősebb. Intellel alacsony fogyasztású gépet könnyebb csinálni. CPU hűtés passzívan szerintem nem fog összejönni, viszont vannak halk hűtők pl: Scythe Big Suriken 2 rev.B.
Atomra lehet-e W8 64-et tenni nem tudom, szerintem kevés lenne (és 64 bites nem is támogatott???), erre talán tud más választ adni
-
drdr
senior tag
válasz
canniball #19425 üzenetére
"Egyébként a 12V DC-t azért gondoltam, mert úgy talán tisztább tápellátást kapna, mint egy pc tápról, ami ráadásul zajos is."
"tisztább tápellátás" miatt értettem a táp-zajt, a hallható zajosságot Ő is külön értelmezi ("ami ráadásul zajos is")....
No mind1, túl van tárgyalva....
-
drdr
senior tag
válasz
Paulo81 #19418 üzenetére
"A cpu ne a leggyengébb legyen (persze nem erőgépet szeretnék, de úgy tudom atom prociból is több féle van. Illetve nem is fontos, hogy atom legyen, ha van más jóféle proci)"
Én bármelyik Trinity-t ajánlanám, de ha fogyasztás is kritikus akkor egy újabb i3-at (mint írtad film nem fontos). Ezeken 64 bites W8-cal nem lenne gond elég gyors is lenne, nem csak zenélésre lenne elég...
A táp kérdést nem értem pontosan, miért számít mennyire zajos a táp? A PC-s tápok is elég szűrtek, javítottam párat már, láttam milyen szűrést alkalmaznak, mellesleg ált. 3% a hullámzás és PC tápnak sokkal nagyobb tartalékai vannak, mint egy notesz kockának. Eleve digitális minden jelfolyam usb-n is; maximum akkor látom a tápzajt problémának, ha az alaplap analóg kimeneteit használnád vagy a fentebb említett usb dac is erről a 12V-ról menne. Processzor és vga szempontjából sem lényeges annyira, hiszen a cpu-nak alaplapon gyakorlatilag külön tápja van és a különálló vga karikon is.
Ha analóg kimeneten kell jó minőség, akkor a Biostar újabb "Hi-Fi" jelölésű alapjai jöhetnek számításba vagy egyéb hangkártyák (pl. Creative, Asus,....)
Minőségi zenélést szerintem egy jó minőségű erősítővel lehetne legjobban megközelíteni melyet bitstreammel táplálnál (SPDIF/koax, HDMI), bár utóbb már sokak szerint jobb ha a PC LCPM-et tol ki.... Az utóbbi pár évben 3 erősítőt használtam (egy belépő szintűt és 2 középkategóriásat). Elég érzékeny vagyok a hangminőségre meghallom a különbségeket, nekem a bitstream/passthrough jött be...
-
-
drdr
senior tag
CPUID HW monitor is mutatja a cpu temp-et.... Passmark BurnIn testtel 56C-ra tudtam "felfűteni", mindezt 950RPM-es fordulat mellett... (A8-3870K és Big Schuriken2)
De valami nem kóser itt, játék közben is volt hogy a venti beindult nagyobb fordulaton. Tudtok ajánlani gyorsan vmi más tesztet ami rendesen meghajtja a gépet?
-
drdr
senior tag
Tegnap vettem észre, hogy az Asrock A75M alaplapom biosában a CPU Temperature mellett N/A van.
Nem emlékszem, hogy valamit elállítottam volna. Találkozott már valaki ilyennel? Az alaplap hőmérsékletét méri normálisan. -
drdr
senior tag
válasz
gorbep #19189 üzenetére
... nem tudom kinek válaszolom, de egy 100W TDP-s proci mellett a BQT 300W SFX meglehetősen hangos. Idle állapotban, amikor a fogyasztásom a konnertorból 25-30W körüli, akkor 1m után nem hallatszik. A ház egy mini ATX HKC fekvő ház, tehát eléggé zárt. Ha játékról van szó vagy vmi telj. igényesebb dologról, akkor 3-4m-ről is hallható. Mondjuk valsz ott is lehet gond, hogy a proci hőjét a Scythe Suriken "befújja" a házba, amit aztán a táp szed ki melegítve magát... Érdemes lenne kipróbálni, hogy házon kívül hagyom a tápot, akkor mennyi hangja lesz, de nem bírtam még rávenni magam eddig...
Szóval HKC 430 sfx táp volt gyárilag a házban, sokkal nagyobb ventivel, annak nem volt légzaja, csak ciripelt az elektronika és nagyobb volt 3-5W-tal a fogyasztása a gépnek tétlenségben....
Szerintem egy FSP tápot végy használtan, olcsóbb és a hangja sem lesz valsz több a BQT-nél, a hatásfoka viszont a BQT-nak elég jó (szerintem), FSP-ről nem tudok nyilatkozni, bár többek szerint a bele ugyanaz mindkettőnek.
Esetleg Seasonic 80Plus-os 250 W-os SFX tápja, de az már nem olyan olcsó... -
drdr
senior tag
A napokban találkoztam egy angol kollégámmal. HTPC -hez vett egy ilyet:
PERIPAD-701
http://perixx.com/en/products/perixx-pro-2.htmlSötétben világít, usb-ről tölthető, 10m hatótávolság. A felsőszélén van egy gomb, megnyomására elkezd világítani, majd másodszor megnyomva kialszik és touchpad lesz az egész felület... Multitouch-os...
Nagyon tuti, kb. 2 percig volt a kezemben egy noteszre volt épp dugva, elég érzékeny volt és késleltetést sem nagyon vettem eszre, mint a Logitech K400-nál (azért erre még majd rákérdezek).
Ha jól emlékszem Amazonon vette 27GBP volt.
-
drdr
senior tag
Sajnos, több fps volt. Aki csinálta a dvd rippet sajnos vmit elcseszett. Utána próbáltam újra muxolni, de ha a kép jó volt és nem akadt, akkor a hang csúszott el. 172 részt meg nem volt kedvem újra kódolni...
Mellesleg itt a topikban is volt korábban valakinek hasonló problémája....és valaki ki is próbált egy videót és ő is arra jutott hogy különböző fps-ek "fordulnak elő" benne...Sajnos nem csak rosszul írta ki az xmbc, az nem okozna gondot, de freki váltás is van lejásztás közben. A kép elkezd akadozni, a hang folyamatos marad, de ha az eredeti sebességre kényszerítjük az advancedsettingsben, akkor a hanggal lesz gond.. Szerencsére megszabadultam már ezektől...
-
drdr
senior tag
válasz
Toobee #18588 üzenetére
Sajnos vannak olyan videók, amiben az fps változik, én spec. olyannal találkoztam, ami 23.976-tal indul, majd pár perc múlva 25Hz-en ment, de volt ami29.97-en indult, és 23.976-on folytatódott. Mondjuk ez egy sem BD iso/mappa volt.
Advancedsettings.xml-lel be lehet állítani frankón, hogy milyen fps intervallumban mire kapcsolja a "tv-t"...
-
drdr
senior tag
válasz
Pista0001 #18566 üzenetére
Igazából nem az átméretezéssel van baj, hanem a kivitelezéssel.Egy táblázatban felsorolva a felbontásokat mellette 1-1 számmal be lehetne állítani sokkal praktikusabb lenne...Maga az egész Catalyst manager elég kényelmetlen. Nem tudom miért nem alakítják már át jobban kezelhetővé... (nem kellene agyon csicsázni, csak használhatóbbá kellene tenni)
Azért van szükség erre, mivel egyes tv-k levágják a kép szélét, hogy bizonyos tv műsoroknál ne látszódjon semmi zavaró jel a széleken... (Én még ilyet nem láttam...) Ezért alapból kisebbre van véve, mint 100%. De a TV-ken azt is be lehet állítani általában, hogy "levágás nélkül" jelenítse meg a képeket... Szóval gyakorlatilag az lenne jó, ha max-on lenne alapból... Meg kell írni az amd-nek, hátha megfontolják...
-
drdr
senior tag
Hello,
használja valaki az Asrock alaplapokon levő CIR konnektort? Elsősorban az érdekelne, hogy a BIOS-ban bekapcsolva a driver telepítő telepíti-e a drivert..
Windows7-en -emlékeim szerint- simán feltelepítette és nem volt továbbá "unknown device" , simán az asrock oldalán letölthető driverrel ment ez, úgy hogy nem volt semmi sem rádugva...
Most Windows 8-on a telepítő képtelen megtalálni és telepíteni a Nuvoton chip drivert. 0510 hardwareID-val megtalálja, de driver nincs hozzá.Írtam az Asrocknak, de folyamatosan azt hajtogatják, hogy kell rákötni vmit (Asrock IR vevőt), ahhoz kell driver. De hogy tud egy olyan eszköz működni, ha nincs alaplapi driver telepítve??? Valami itt nekem nem kerek.
Mellesleg akkor ezekszerint az a csatlakozó nem egy szabványos CIR csatlakozó? TX/RX +5V és GND van rajta. Korábban voltak pont ilyen kiosztáshoz alaplapra csatlakoztatható CIR vevők, akkor azok nem alkalmasak erre? Van kapcs.rajz is...Az Asrock küldött képeket is miszerint neki A75M-en fel van telepítve. Persze azon nem 0510 HWID-t lát a windows, hanem 0530-at.... Szóval, most nem vágom, hogy fogalmuk nincs róla miről van szó,de nekem W8-on a 2.5.1003-as installer és a régi sem telepíti fel a Nuvoton chipset driver-t.
Tapasztalatok ezzel kapcsolatban?
-
drdr
senior tag
Hát, esetleg ki lehet mérni azon a csatlakozón mi hová megy. Ha mindent sikerül feltérképezni, akkor tüskesor kapható (pl. Lomex-ben), már csak vezeték kell és csatlakozók az alaplapi tüskékhez...
Másik megoldás, elfelejted a soktüskés csatlakozót, az USB és egyéb csatlakozók vezetősávjait elvágod és direktbe ráforrasztasz vezetékeket, majd a végére csatlakozót az alaplapodhoz. Így a kapcsolókat (reset, táp, és ledeket is ). Megkeresed az alaplap manuáljában az alaplapon melyik tüske mi pontosan, az USB csatiról találsz infót a neten, hogy melyik láb micsoda....
Megoldható, de nem kevés munka... Gyakorlatilag az is megoldható lenne, hogy a képen látható méretű nyákot legyártod újra, az usb és egyéb előlapi csatlakozókat ami szükséges átforrasztod és kialakítasz egy saját csatlakozó felületet, amit tudsz illeszteni az új alaplaphoz, vagy direkt az új nyákra forrasztod a vezetékeketalaplapi csatlakozókkal ellátva (mint ahogy más házakban is van)...
Kell hozzá, egy multiméter, forrasztópáka, kitartás, idő és türelem.
-
drdr
senior tag
válasz
VW-Corrado #18235 üzenetére
DDR3 2400(O.C.)/2250(O.C.)/2200(O.C.)/2133(O.C.)/2000(O.C.)/1866/1600/1333/1066 MHz
1866 felett overclock. Azért kíváncsi lennék mivel jár a magasabb órajel pl. fogyasztásban. Hátha valaki olvassa ezt és tud is válaszolni .... Mellesleg htpc-t felesleges overclockolni (ha csak filmre használatos), alulfeszelni szokás és lentebb venni az órajelet...
-
drdr
senior tag
válasz
VW-Corrado #18218 üzenetére
Csak érdeklődés szintjén, a kérdés nemcsak nekem szól (építő jellegű választ várok bárkitől):
Miért kell ennyi és főleg 2400MHz-es memória?
Én 4GB-ot használok, a windows lapozó fájl kikapcsolva. Soha nem volt gondom videó lejátszás alatt (volt de nem a ram miatt), de játékok (jó nem a legújabbak, de egy APU nem is egy erőgép) alatt sem, nem fogott el a memória sosem.
Úgy tudom, az FM2-es is 1866MHz-ig támogatja a ramokat, utána overclock kell, ami pedig a fogyasztást növeli...
Szóval alacsony fogyasztású htpc vs. overclock? Vagy rosszul látom?
-
drdr
senior tag
válasz
Enszuke #17981 üzenetére
Mértem egy kicsit a köv. konfiggal:
Asrock A75M
A8-3870
2x2GB Kingstone LoVo 1600 MHz
Samsung 830 64GB
WD Green 2TB
BeQuiet 300WIdle: 29W
uTorrent (seed) 29-31W
XBMC Frodo RC3 - killa sample 35-39W
Idle, miután a HDD is lekapcsol (nincs uTorrent sem): 26.2W stabilan.Érdekes, mert ha a képernyő is lekapcsol, akkor felugrik a fogyasztás 40W-ra...és ha még kihúzom a hdmi-t is, akkor 70W lesz. Valsz. az amd drivere kavar ilyenkor??? Gyanítom inkább HDMI-n kezd elindulni vmi kommunikáció, lehet folyamatos handshake próbálkozás???
Szerencsére, ha az erősítőt kapcsolom le, akkor nem nő meg a fogyasztás. Ekkor ha kihúzom a HDMI-t, akkor pár mp-re 40W-ra ugrik, majd vissza 26.2W-ra.Jó tudni, az energia takarékosnak gondolt képernyő kikapcsolás mégsem az? Ezt azért más is kipróbálhatná.
Majd ha lesz időm monitorozni fogom mi lehet, hogy a cpu terhelés ugrik-e meg.
A killa sample alatt néha felugrott a fogyasztás 1-2 mp-re, de lehet azért van, mert ami én szereztem az kétféle bitrátával megy. Az eleje a normál 23.976, közepetáján ugrik egyet és 23.98x lesz. Én az advancedsettings.xml-ben ezt a 23.976-ra kényszerítettem, szóval ez itt okozhat egy kis plusz terhelést.
Mindez Windows 8 Pro 64-en és nincs semmi alulfeszelve vagy az órajel korlátozva. Comodo és Avast figyel a háttérben...
Néhány service-t ki lehetne még kapcsolni... -
drdr
senior tag
-
drdr
senior tag
válasz
Ed Parker #17563 üzenetére
Konkrétan pity-putty kért infókat:
http://prohardver.hu/tema/epitsunk_htpc-t_home_theater_pc/hsz_17513-17513.htmlBD 3D iso-ról kért infót.... én csak megemlítettem, az mkv-t aminek dupla a felbontása mert SBS.... és erre állították sokan, hogy olyan pedig nincs.... (persze van)
Linket nem tudok adni, címet mondtam fentebb....
Talán egy árnyalatnyival közelebb jutott pity-putty a megoldáshoz.... -
drdr
senior tag
válasz
Ed Parker #17554 üzenetére
és TMT tud frame packedet? egy fél éve nem tudta még. A6-5400 esélyes lehet, mint montam én A6-3500 próbáltam. Az ugye egy generációval korábbi. Viszont A8-3870 jó.. és ebből az a sejtésem bármelyik
A8+ TRINITY IS TUDNI FOGJA A FRAME PACKED 3D-T, mint ahogy az AMD is írja...de lehet A6 Trinity is jó már... Annak örülök, valamivel csak olcsóbb mint az A8 v. A10.Ha küldesz egy linket vagy pontos keresési nevet pl. mint amit cekkk írt fentebb, akkor én is megtekinteném azt a videót...
-
drdr
senior tag
válasz
Gabesz26 #17547 üzenetére
Ember olvass utána... 3840x1080 az 2x1920x1080...
Amit belinkeltél abban is benne feketén-fehéren:
Frame packing / Frame by frame: A Blu-ray lemezeknél terjedt el elsősorban, hiszen a lemez tárolókapacitása biztosítja a szükséges, nagy adatmennyiség eltárolását. Ennél a szabványnál két teljes értékű Full HD kép jelenik meg egymáson. A kezelése speciális hardvert igényel, a legnagyobb felbontás 1920x1080 képpont.
Éppen ezért kerül két kép egymás mellé ezért lesz 3840x1080 az mkv mérete... ha ezt lejátszod Power dvd-n ebből lesz frame packed az amit belinkeltél....
ezt az xbmc szaggatva kb. 15fps-sel játsza le... de nyomsz egy O betűt kiírja mi a felbontás, PowerDVD tudja kezelni...
Tölts le egy sample-t pl.IMAX Under The see-t. Legyen a nevébe a "full SBS" és indítsd el....Hónapokat olvastam egy évvel ezelőtt a témáról mire 3D tv-t vettem. Mérlegelve a passzív és aktív 3D előnyeit hátrányaités a plazmás 3D-ről...Tudom hogy van 3840x1080-as mkv és azt is hogy ez nem szabványos, de mint tudjuk az mkv egy konténer, amibe "mindent" bele lehet préselni
-
drdr
senior tag
pl. Kaptár 4: Túlvilág...
3840x1080.... de van számtalan... Így készül a BD 3D-ből FullHD 3d SBS, amire te gondolsz az félbeosztott fulHD kép, amiben két kép van egymás mellett 960x1080 a felbontása és FHD3DH(alf)SBS a neve, azaz Half...Küldtem privátot is...
Egy kis olvasnivaló a 3840x1080-ról:
http://www.avsforum.com/t/1332700/how-can-i-play-full-hd-sbs-3d-mkv-files-3840x1080-resolution -
drdr
senior tag
Szerintem nem azt írtam, hogy a BD iso-nak akkora a felbontása, de vissza olvasok majd.
A FHD3D SBS a 3840x1080 és az mkv-ban akkor.. Így tömörítve nem lesz 50GB...
Igen részben erre gondoltam, 3840x1080 igen valós... tübb ilyennel is találkoztam, a powerdvd képes framepacked-et csinálni belőle. A másika Topandbottom ahhoz nem volt még szerencsém. (de lehet fordítva, bottom and top, de van másik neve is....., de most ez lényegtelen)
Azt tudom, hogy jelenleg, nekem A8-3870 viszi a BD 3D-t és a 3840x1080-as SBS mkv.ket is frame packedben.
Ez egy tapasztalat, A6-3500 nem vitte, ez egy másik tapasztalat. Azt hiszem ez jó viszonítási alapnak, ill. a fenti link az AMD-hez... -
drdr
senior tag
válasz
Krampesz #17532 üzenetére
Szerintem ide CPU is kell, de az igaz, hogy trinity erősebb, ott elfogadom, hogy A6 elvinné rendesen, de azért ha megnézzünk a teszteket, azért a Trinity sem egetverő teljesítményű.
Maga az AMD is 2nd generációs A8-akat írja 3D-re alkalmasnak...Én mindenesetre nem kísérleteznék(saját pénzen), egyszer már nem jött be a Liano-nál.
-
drdr
senior tag
Ugye a 3840x1080 ebből csinál a powerDVD frame packed 3d-t ami ugye 1-1 FHD (1920x1080) kép egymás után ebből lesz a 3D a TV-n. A BD 3D ISO-kal ugyanez történik.
Sima FHD3d HSBS-t minden lejátszik.... De rendes frame packed 3D A4 sosem fog... A6 is kinlódva...
Igen jogos, hülyeséget írtam, nem 3840x2160, hanem 3840x1080....
-
drdr
senior tag
válasz
pity-putty #17513 üzenetére
Egy A8-as proci kell minimum.
http://www.amd.com/us/products/desktop/processors/a-series/Pages/a-series-pib.aspxÉn A8-3870-nél játszom le a FHD3D-t, egyedül a PowerDVD12 volt a képes a HDMI 1.4 frame packed formátumot kitolni és közben a hang is HD... Viszont nagyobb bitrátánál még előfordul hogy szaggat kicsit... Élvezhető, de látszik, hogy nem 24fps (23.976...) ill. egyes helyeken nem mindig teljesen folyékony a mozgás.
Szóval A8 v. A10.
Memória szerintem egy új Trinity-s proci mellé kell 1866-os, nekem az 3870 mellé sem ártana lehet az 1600 helyett, 4GB elég lenne, ha nem játszol.Esetleg egy SSD az oprendszernek és programoknak, egy 64GB-os kb. félig lesz megtöltve, többi, film, zene játék mehetne egy green vinyóra...
A többi ízlés kérdése, ha elég egy 65W TDP-s proci az esetleg beleférhet egy itx házba paneltáppal, akkor halk lesz. Konkét példát nem tudok, az előző 5 oldalban a fórumon, igen sok linket találhatsz.
100W-os procihoz, szerintem kellhet a nagyobb táp (főleg ha kell mellé vinyó is és játék) és akkor érdemesebb lenne mATX házba tenni, sfx v. igazán nagy házba, akkor normál ATX-es táppal. Utóbbi a kisebb hang miatt lenne jobb 300-400W-os táppal, sajnos kisebb telj. nem nagyon van SFX és ATX méretben.
Gyakorlatilag a választott proci mindent el fog dönteni.
Alaplap ha kell displayport, akkor arra is figyelni kell, az Asrock alaplapokat én csak hdmi-vel láttam meddig. -
drdr
senior tag
Ha most jó a hang, csinálj egy System restore point-ot...
A 2 v. több cd-s dologgal nekem is szívásaim voltak. Sorozatként nem sikerült berakni, mert a xbmc keresné a file-okat az évad könyvtáraiban, viszont ugye az nincs mert cd-n van (iso, nrg...). (Egyébként nekem rendes sokrészes szorozatoknál, ahol megvannak a részek külön-külön, elég volt csak 1, 2, 3,... nevű könyvtárakat létrehozni és bele tolni a file-okat; mindent megtalált és évad 1, 2,-nek nevezte el, a filenevekben S01E01 formát alkalmaztam).
Vissza a cd1, cd2... dologra:
Miután a filmek zömét megtalálta az xbmc, csináltam egy-egy könyvtárat a "cd-s" filmeknek, a neve a film angol címe volt. Majd egy méditár exportot, ez létrehozta az nfo-kat minden videófájl mellé. Ezután fogtam egyet és a "title" átírtam az film nevére pl. 'Vizipók #1' és a másik cd-hez tartozó nfo-ban "...#2", a többi felesleges kép, leírás és egyéb infót (besorolás...) töröltem (a leírást port.hu-ról átírtam). így a köv. frissítésnél megtalálja az xbmc és a filmek között ott lesz a "...#1" és "...#2". Jobbat nem tudtam, ezzel én végülis elégedett vagyok.Annyiból nem kóser ez, hogy nem a sorozatoknál lesz, hanem a filmek között...
-
drdr
senior tag
Jövőhéten lesz időm, majd próbálkozom... Köszi.
-
drdr
senior tag
válasz
rigo88 #16683 üzenetére
Én nem használtam eddig egy darab nfo file-t sem. Az universal scraperben tvmoviedb-t állítok be, prferált nyelvnek "hu". Ha valamit nem talál, akkor megnézem pontosan milyen (angol) néven van a tvmoviedb.org oldalán. Erre átnevezem az adott file-t, BD rip esetén a tartalmazó könyvtárat és mindent megtalál... Magyar filmeket lehet nem, ahhoz nem volt még szerencsém, gondolom ott a port.hu jobb és korábban pár angolt is megtalálát...
Viszont van 1-2 dolog pl. Jamie és a csodalámpa (Jamie and magic torch) DVD iso-k, most nem tudom hány lemez de >1. Azt hogyan lehetne, hogy azok pl. a sorozatok v. filmek alatt megjelenjenek valahogy, mindegyik lemez, mégha kézzel esetleg át is kell nevezni?
pl:
Jamie és a csodalámpa 1
Jamie és a csodalámpa 2
...szerk:
ill. magyar van egy annak magyarul adtam meg a filenevet, megtalálja, kép nincs hozzá de nem is baj, viszont az is 2 lemez iso, azt is vhogy úgy kellene mint a fentit...Ötlet/megoldás?
-
drdr
senior tag
Egy windows reinstallt csináltam (teljesen más okokból), és a beta 3-ban nincs skin azóta. De a megjelent RC1 sem javított a helyzeten. Az is teljes installálás, nem a meglévőre rátelepítés.... Természetesen megéri a legújabbat használni, főleg megfelelő skinnel (ha működne). Sok hibát is javítottak.... Skinek meg elvileg idővel megjelennek... ha a fejlesztők veszik a fáradságot és upgradelik a munkájukat... Addig végülis kibírom a Confluence-vel,csak érdeklődtem, hogy másnak is ilyen-e...
-
drdr
senior tag
XBMC Beta3 és RC1 friss telepítése óta nincsenek skinjeim. Pontosabban egyedül a Transparency van a listában. Olvastam, hogy új verzió kell a skinekből is, de hogy csak 1 van kész, a többi fejlesztő nem kapkodja el, az furcsa...
Szóval van akinek jók a skinjei? Főleg friss telepítésekre gondolok....
-
drdr
senior tag
válasz
Digger #16623 üzenetére
Egy 80, 82, 85plus-os tápnál nem feltétlen a hatásfok az aggasztó, ezek 20-100% terhelésen 80% felett teljesítenek, legalábbis a gyártók szerint. Más kérdés hogy a htpc 30-40W-os fogyasztása beleesik-e ebbe a tartományba. Egy brazos biztos nem, Liano és trinity hamarabb. De sokkal inkább a készenléti v. kikapcsolt állapotban kérdéses, volt itt egy teszt, ami sfx tápokat mért, kikapcsolva a gépet is, 8w-ot fogyasztott...
Ha egy film közben 25-40W-ot mér az ember egy Liano v Trinity mellett, akkor szerintem az elfogadható szám és ott a táp hatásfok is elég jó még...
-
drdr
senior tag
Beállítások/Rendszer/Hangkimenet
Viszont ha 11-es verziót használod, akkor abban még nincs benne. Inkább a legutóbbi nightly buildet kellene használni
http://mirrors.xbmc.org/nightlies/win32/vagy Frodo Beta-t (nekem ezzel most gondjaim akadtak...)
Viszont, hogy bebizonyosodott, hogy van dts és dd hang a "Teszt" gombon, ha az sem megy, akkor vmi tényleg nem kóser.
-
drdr
senior tag
válasz
Ed Parker #16600 üzenetére
Nah, kipróbáltam és új dolgokat tapasztaltam.
A fenti beállításoknál a dts-re v. DD-re állva, a teszt gombra kattintva, valóban az erősítő átkapcsolt DTS-re ill. DD-re. Ez számomra meglepő, korábban nem volt ilyen nálam... vagy a driver lehetett régebbi????
192kHz-re nincs semmi hang....
-
drdr
senior tag
válasz
gorbep #16596 üzenetére
Éppen ezért mondtam a 96/24 beállítást is. Nekem sosem ment a 192kHz, de nem az erősítő miatt, hanem a spdif és koax sem támogat akkora sebességet (tudtommal). Létezik valamiféle spdif extension, de a realtek nem támogatja (és valsz. az erősítő sem).
HDMI-n a 192kHz-et is be tudom állítani és megy is.... -
drdr
senior tag
Emlékeim szerint ott a teszt nekem sosem adott ki DTS v. DD hangot. De a kérdés a képen nem is arra vonatkozik, hanem hogy mire kétes az erősítő. Ugyanis ha DD és DTS-t nem képes feldolgozni, akkor "lebutítja" downmixeli. Ez a realtek chip nem enkódol (bár lehet szoftveresen is megoldható).
Szóval szerintem a lejátszóbana hiba. xbmc-ben 2 helyen kell beállítani, egyik a "Hanglejátszás eszköze", a másik a "Közvetlen hangtovábbítás". Az előbbinél Directsound: Hangszórók, a másiknál: DirectSound: SPDIF
Ha ezzel sem meg a DTS és DD, akkor vmi más gáz van.
-
drdr
senior tag
Mit és mivel játszol le hogy nincs DD és DTS? Lehet akkor a lejátszó beállításaival probléma...
XBMC?Az előzőhöz:
Igen, 2.70-es realtek driver az, csak előtte tutira távolítsd el a meglévőt ahogy fentebb írtam. De az előtt még a "Programok hozzáadása és..." a vezérlőpultban, onnét is szedd le, ha még nem történt volna meg. -
drdr
senior tag
Igen, a legördülőben a kétcsatornásnál, ezzel nekem sokkal teltebb, dinamikusabb a hang, sztereo, flac és többcsatornás zenékkel is...
A másik pipálósban -én emlékeim szerint- mindent bepipáltam.Remélem segít majd. Egyébként, nem volt alkalmam még a Popcorn hangját megismerni, de nem csodálkoznék, ha végezne bármilyen korrekciót a hangon. PC-n ez nem történik meg (elvileg) ha ki vannak kapcsolva a "javító" beállítások. Így elvileg az eredeti stream megy ki, amit aztán az erősítő dolgoz fel. Szerintem ez a leginkább valósághű (az eredeti streamnek megfelelő) hangzás reprodukálása...
Lehet, ezért érezheted másmilyennek a pc hangját a popcorn után... (talán). -
drdr
senior tag
Korábban az optikai kimenetet használtam én is, nem volt vele gond soha. Én közvetlen a Realtek-től töltöttem le a drivert.
Előtte csináld meg azt, hogy az Eszközkezelőben, a rendszereszközökből megkeresed a fában a realtek-et, majd jobb-klikk és eltávolítás vagy eltávolítás gomb. Lesz egy check box, hogy eltávolítsa-e a drivert, ezt ki kell pipálni, igen!. A rendszer újraindítása után már csak az alap windows drivert fogja feltenni a W7 vagy felkiálltójeles marad.... Ezután jöhet a relatek driver install....
Miután kész az installáció, újraindítás és a hangeszközöknél (vezérlőpult) a tulajdonságoknál lesz olyan beállítás, ahol a kimenet formátumát lehet beállítani... Azt 96kHz, 24bit-re kell. Ezzel visszakapja (valamilyen okból) a dinamikáját a hang. A többi fülön kiemelések meg hasonló "hangjavító" funkciókat ki kell kapcsolni, az az erősítő dolga legyen...
Én ezt Onkyo és Pioneer erősítővel kipróbáltam, használtam... bevált és jól működött... Gyanítom neked sem kell W7 reinstallt csinálnod...
-
drdr
senior tag
Egyetértek, 1m-ről halk surrogás v.enyhe vinyó hang nem gáz szerintem sem, viszont a ciripelő táp az őrületbe kergetett. Én a Bequiet hangját hallom 3-4m-ről is (zavaró, tényleg hangos, majd mint a gyári amd venti (Liano) max fordulaton). Ez akkor van, ha ment egy kicsit a gép pl. egy félórát film v. egyéb netezés.... Ekkorra már a proci hője is kellően "felizzított" a környéken mindent (habár a Scythe big suriken hangtalan).
A mai napig nem értem, mért kell a tápventinek a pc amúgy is meleg levegőjét szívnia és melegíteni saját magát (és ezért hangos valsz)... jobb lenne ha egy tényleg halk rendszer venti oldaná ezt meg, a táp meg oldalról v. alulról levegőzne hátrafelé... Csinálni fogok egy tesztet, mi van ha kiveszem a tápot, akkor is bemelegszik-e... -
drdr
senior tag
válasz
#75912448 #16323 üzenetére
Esetleg nagyobb bordát feltenni, hőcsöveset, mint amilyet az Asus csinált?
Akkor elég lenne egy kisebb ház venti esetleg a bordára tenni egy vékony ventit?Konkrét títusokat nem tudok, de ezen a fórumon is hangzottak már el ilyenek emlékeim szerint, talán egy féléve, éve...
Olvastam olyat, hogy Scythe 40x40-essel próbálkozott valaki, halk volt, de alig fújt levegőt.Itt egy link 80 és 92mm-es ventikre. Ezek általában 25mm-esek, kérdés hogy ez beférne-e...
De van 120mm-es is pl. Sharkoon Silent Eagle 1000 (120mm), ez előző oldalon látszik, hogy 36CFM elég tekintéjes és igen jó helyen is végzett. Gyanítom egy olyan azért elég lenne. Ezen a teszten a 7-8-9 oldalt szemrevételezve, lehetne választani...
Összehasonlítási alapom annyit, -amit fennt is írtam-, hogy a BeQuiet táp 34CFM-es ventije teker maxon. 30CFM szerintem kell az E350-nek is szerintem (persze ez max.)..
Hm. Nos nézem az adatait a Coolink ventinek amit fentebb írtál, ~60m3/h, az átszámítva, olyan 35CFM lesz.
Hát ezek szerint az is jó lehet a hűtésre ha sikerül felszerelni, mindezt olyan 17 dBA zajjal...
Mindesetre itt is pár venti adat:
http://www.modthebox.com/review452_1.shtml -
drdr
senior tag
fentebbi kérdésedre:
3 eset van:
- 2 v.3 pin-es csatlakozóval, fix 12V-ot kap a venti és annyit pörög amennyit megadnak, ha van 3. pin, akkor azon méri is és a biosban látható a fordulatszá
- 2 v. 3 pin, a hőmérséklet függvényében szabályozza az alaplap a 12V-ot...
- 4 pin,ekkor 12V-ot kap, és a vezérlő PWM jel alapján szaggatja a 12V-ot maga a ventibe épített elektronika.A halk ventinél ugye meg van adva, hogy mennyi a zaj (dBA), és rpm...Viszont még egy fontos paraméter van és ez a szállított légmennyiség (CFM). Szóval az ok, hogy 850rpm, de ha ez annyi, mint egy lehellet, akkor nem lesz elégséges a hűtés. Pont ez a bajom, fentebb írtam a BeQuiet hangos ventijéről, 34CFM-et adtak meg az eredetire 34dBA mellett 3400-as fordulaton; nem találtam olyan 80x80x15-os ventit ami kisebb zaj mellett tud ekkora levegő mennyiséget (esetleg alacsonyabb fordulaton), márpedig meglehetősen meleg levegőt fúj ki a venti, amikor gyorsan pörög és hangos...
Szóval nem vennék rá mérget, hogy elég lesz a hűtés ez a Coolink mégis csak egy házfűtő.
-
drdr
senior tag
válasz
valden #16238 üzenetére
Nekem van 300-as... sajnos a tápról nem mondható, hogy csendes lenne. Bekapcsoláskor ez is halk, de később elkezd pörögni rendeen. Film közben nem zavaró, mert az elnyomja, de sima netezéskor hangos. Simán hallatszik 3-4 méterről is. Nem hagyott a kíváncsiság,és szétszedtem. Egy 80x80x15 méterű fix fordulatú kétvezetékes venti van benne. Max. fordulata 3400 rpmés 34dBA ill. 34CFM levegőt mozgat meg.
Ezeket az adatokat találtam róla. A táp magának szabályozza a venti fordulatát, de amikor hangos, akkor meglehetősen meleget fúj ki, a terhelés 25-30-40-50 W körül -> film.A probléma az, hogy ekkora légmennyiséget hajtó ilyen 15mm-es venti nem igazán kapható, legalábbis nem találtam ami zajban is kevesebb lenne... Megoldás lehet, hogy a táp házán a ventinyílást ki kell vágni és egy 80x80x25-ös szabványos ventit kívülről felrakni... esetlegesen ennek fordulatszám érzékelőjét az alaplapra rádugni...
Egy nagyobb méretű tápot keress inkább. Nekem volt HKC-m SFX 430W-os, az halk volt kb. 10-12cm-es ventivel. Viszont ott meg az elektronika ciripelt... Hatásfoka nem olyan jó, kb. 5W különbség film közben a BeQuiet javára...
Mivel a BeQuiet garija ugrott a szét bontás miatt, lehet a belsejét á0tteszem a hkc nagyobb méretű tápjába.
Állítólag a BeQuiet belseje FSP, szóval ha ez így van, akkor attól sem lehet többet várni gyanítom
Ha sikerül találnod halk SFX méretű tápot, írd meg légyszi, érdekel a dolog...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Samsung 55" QE55QN700CTXXH 8K UHD Smart Neo QLED Mini LED TV
- Eladó Denon AVR-X6400H prémium házimozi erősítő 11.2 csatorna Auro3D Atmos HDR DV stb
- Samsung QE55QN95A 55" 4K HDR Neo QLED 2 év Garancia!!
- BenQ LW650 3D Lézer WIFI DLP Projektor -4000 ANSI Lumen - 20E óra élettartam - USB-C - WXGA 1280x800
- GRADO GW100x bluetooth-os és vezetékes fejhallgató eladó.
- T Phone Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- Felújított számítógépek/merevlemezek Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Újszeru GIGABYTE G5 - 15.6" FullHD 144Hz - i7-13620H - 48GB - 1TB - RTX 4050 - Win11 - 1,5 év gari
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest