- Magisk
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Yettel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Hirdetés
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
sirály12
őstag
A meedio-val is próbáltam, de mindíg azzal jön, hogy nincs valami meediotv vagy mi aktiválva/felrakva. Nézegettem a honlapjukat is, de nem találtam semmi érdemleges infót erről. Mi ilyenkor a teendő? Nekem a meedio is jó, csak végre menjen valami a tuneremmel. Hogy kell beállítani?
Egyébként közben sikerült hangot és képet csalni a mediaportalnál a tunernek, de akadozik sőt meg is áll. Szerintem valami codec-kel van baja, de melyikkel? -
sirály12
őstag
Bocs, de ez nem geészen így igaz.
A vfd = vacuum fluorescent display.
A tft és a vfd között elég nagy különbségek vannak. A legnagyobb az, hogy míg a tft passzív addig a vfd aktív kijelző. Vagyis a tft-nek kell hátsó megvilágítás, a vfd-nek nem.
Nem kötekedésből írtam, csak nembírtam megállni. Sorry.
Egébként, hogy a témához is szóljak: Én is most akarok építeni htpc-t. Már egy két cuccom meg is van a projecthez. Van egy skystar2-es tunerem, 4*20-as kijelzőm, 18in1 kariolvasó, infravevő, wlan kari, és ami a legfontosabb megvan az a házikó, amibe bele akarom rakni. Ha majd hozzákezdek, akkor dobok fel képeket. -
bizi990
senior tag
-
bizi990
senior tag
Nem bántottál meg!
Igazából a htpc-ből a legfontosabb funkció a filmnézés számomra, többit megoldhatom a másik gépen. Viszont, ha már egy pc-t teszek a nappaliba, akkor érdemes lenne minél több funkcióját kihasználni, de mivel ezek nem túl fontosak nekem, ezért szeretném olcsón megúszni.
bizi -
bizi990
senior tag
Látom vicces kedvedben vagy
Linket köszi, ir vevőt innen szeretném, csak ezt nem vettem észre, nem kerestem.
Igazából már nagyon filmet se nézek, csak nagyritkán, persze akkor meg épp nem jó a kodek. Későbbiekben talán ki lenne egészítve a pc tv felvételi lehetőséggel, voip-re (skype) és netezésre, ha sikerül olvashatóvá tenni nem túl kis felbontásban tv-én.
Pontos keretet még nem tudom, de max és kb 30 lenne rá. Ebből kb 10k lenne egy fekvő ház (bár még keresem a tutit).
Először szeretnék csinálni egy tesztkonfigot a kép teszteléséhez, amihez van egy savage4 videokarim (ami elméletileg bőven elég vga2scart-al), egy 700-ra húzott celeronom és keresek egy cd-rom-ot, ami meg linux live cd-hez elméletileg elegendő.
bizi -
zLegolas
őstag
Geexbox
A Geexbox gyakorlatilag azonos célra készült, mint a Movix. Szintén az Mplayer-en alapuló Live CD-ről van szó, ami az érdekességét adja az az, hogy nem egészen 6 Mbyte méretben sikerült a feladatot megoldani!
Kész .iso fájl tölthető le a www.geexbox.org oldalról. A programot saját igényeinknek megfelelő formára is szabhatjuk (új háttérkép, magyar menü, stb...) az ugyaninnen letölthető .iso generátorral. Hátteret néhány másodperc alatt készíthetünk a www.geexdb.net/html/site/image2avi.php?&sel_lang=english oldalon, tetszőleges .jpg képből.
A Geexbox merevlemezre is telepíthető. A CD-ről indítva a számítógépet a bootolási folyamat elején nyomjunk ESC-et, boot paraméterként írjuk be: install
Ezt követően lehetőségünk nyílik a telepítéshez megkívánt, minimum 10 MB-os, FAT16 partíció létrehozására, továbbá segítséget kapunk a megfelelő Lilo vagy Grub rendszertöltő bejegyzések megírásához -
zLegolas
őstag
30k?
Nekem 3-ba van (kis túlzással...)
A laptop/notebook CD-k marhára más csatival illeszkednek mint egy mezei IDE eszköz. Mondjuk lehet, hogy van valami átalakító, de lehet, hogy nem csak a csati kinézete más, hanem pl. a vezérlése is - nem'tom.
Azt hittem te már csináltál ilyet, és megokosítasz engem is... -
zLegolas
őstag
Naggyon köszi!
A laptop CD/DVD nattyon jó ötlet, grat. Na de hogyan lehet munkára bírni egy mezei PC-ben?
Az én ketyerém cirka dupla ekkora - igaz, nem is a méretre mentem rá, és gyak. teljesen kommersz alkatrészekből áll - magyarán szinte ingyért volt. Ha el nem felejtem, nyomok róla fotót...
Tervezgettem, hogy átfaragom a házat, átépítem a tápot, stb... de aztán rájöttem, hogy jelentősen nem tudnám befolyásolni a méreteket, az adott alkatrészek miatt (Pl. DVD maghajtó). Így aztán egy mezei alkatrészekből álló célgép született, aminek viszont jó a hűtése és nagyon csendes. A TV alat meg elfér...
Minden elismerésem azoknak, akik át tudták hágni ezeket a korlátokat, én mondjuk sok pénzt nem áldoztam rá.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Vicces képek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Magisk
- Milyen egeret válasszak?
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Forrasztásról mindent az alapoktól!
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Spórolós topik
- További aktív témák...
- Apple iPhone 7 128GB Yettel Függő 1Év Garanciával
- REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- HP EliteBook x360 830 G7 i5-10210U 16GB 512GB 13" FHD Áthajtós érintős 1 év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 11 Pro 256GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2937, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest