Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Utolsó pillanat a féláras hirdetésfeladásra, előfizetésre!
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
canniball
nagyúr
A programokban kell szétnézned olyan beállítás után, hogy melyik hangkártyát használja.
Winampban itt találod: Opciók->Beállítások->Bővítmények->Kimenet->ráállsz az aktuálisra->Konfigurálás->Device fül.
A PowerDVD-ben hirtelen nem találtam ilyen opciót, BS Playerem pedig nincs.
Javaslat: a video-lejátszók által használt karit állítsd be alapértelmezettnek, a Winampot pedig told rá a másik kártyára.Mod.: megkockáztatom, hogy így szól egyszerre a két kártya.
-
canniball
nagyúr
"Itt írtam a kijelző-távirányító szettről."
Megint elfelejtettem bevenni a Cavingtonom...Örülök neki ha ilyen módon programozható az a gomb: én is VFD-t tervezek venni és el is felejtettem megkérdezni, hogy az iMedian-ban van-e ilyen (számomra igen csak fontos) opció. Most már nem kell kérdeznem.
-
canniball
nagyúr
Miért off?
"Átállítottam a távirányító ki/bekapcsoló gombját hibernálás funkcióra..."
Milyen távirányítóról van szó?"Mi a véleményetek?"
Szvsz ha ártana nem lenne ilyen funkció. Én cca. 2 éve csak kb. havonta egyszer kapcsolom ki a gépet, egyébként a hibernálást használom; eddig még nem ment tönkre semmi.(Én inkább a ventik hiánya miatt aggódnék.)
-
canniball
nagyúr
válasz
Petrelli #2367 üzenetére
Van ott egy vásárlói vélemény is.
-
canniball
nagyúr
"...nem is igazán media PC-t szeretnék építeni, hanem csak egy gépet DVD és HD anyagok lejátszásához..."
Akkor miért nem veszel egy asztali lejátszót? Bár nem nagyon ismerem a piacot, de gondolom van már olyan, amelyik tud HD-t is. És akkor nincs szenvedés az alkatrészek válogatásával/építésével/zajával és a konfigurálással. -
canniball
nagyúr
"Ami még nem szimpi a 2480-ban, hogy az optikai meghajtók nincsenek az előlap mögé rejtve..."
Én amit eddig láttam, hogy el volt rejtve azzal meg az volt a gond, hogy
1, vagy két rejtett ODD-nek volt hely, így a távirányító bukott (két optikai meg minek?)
2, vagy egy rejtett volt+beépített távirányító, de annak meg az ára volt aránytalanul magas. -
canniball
nagyúr
válasz
Tommaso #2295 üzenetére
"Antec fusion V2 házikó tetszene külsőleg, de nincs távirányító és a kijelzőjéről ill. táp hangjáról nem sok jót olvastam."
Ez a táp hangja dolog érdekelne bővebben is."Azt hiszem ő lesza nyerő: Antec NSK2480"
Gondolom ő is azzal a táppal van szerelve, amivel a Fusion..."...VFD és hangerőszabályozó meg nem hiányzik nekem a Fusion-ről."
Ha jól tudom van még egy különbség: míg a Fusion szálcsiszolt előlappal bír, addig az NSK2480 csak színre fújttal. -
canniball
nagyúr
válasz
szacsee #2277 üzenetére
"...vannak negatívumai, viszont azt lehet flex-el orvosolni."
Az pl. érdekelne hogy csinálnál helyet egy iMon VFD-nek (persze úgy, hogy ne legyen ízléstelen a végeredmény). Mert nekem is az ára tetszik a legjobban, ennyiért nem sajnálnám "átalakítás" alá vetni, de a front azért elég kényes kérdés.
-
canniball
nagyúr
válasz
szacsee #2271 üzenetére
Ezt csak nagy kompromisszumok árán tudnám elképzelni a TV alatt, a 201-es modelljük viszont már ízlésesebb és az ára sem kalapcsapkodós. (Persze ez megint szigorúan szvsz.) Rögtön el is kezdtem keresni, hogy hol kapható, aztán rájöttem, hogy egy nagy baj van mindkettővel: az 5.25" helyek kialakítása miatt sehogy nem lehet belepaszírozni pl. egy iMon VFD-t...
Miért nem tud egyik gyártó sem olyan házat készíteni, ahol az egyik 5.25" hely ajtós (ODD-nek) , a másik pedig "sima" (távirányítónak)?
-
canniball
nagyúr
Ez elég szubjektív dolog, neked kell a számodra megfelelőt megtalálni (ami neked tetszik)... Nekem pl. az Antec Fusion eléggé begyere, de:
-nem biztos, hogy neked is tetszik
-én nem adnék érte annyit, amennyibe kerül... -
canniball
nagyúr
válasz
Jim Tonic #2195 üzenetére
Ha jól tudom az OEM verziót nem csak full géppel lehet megvenni, hanem bármely harware elemmel (pl. egy vinyóval) is. Ha jól tudom. De ha nem Vista, akkor miért rögtön Linux? XP vagy ''kisebbek'' már nem is jöhetnek szóba?
Ha mégis Linuxban gondolkodsz (ha jól emlékszem) a MythTV-t használja itt egy-két kolléga.
-
canniball
nagyúr
válasz
marcias #2163 üzenetére
Ha jól tudom ezzel nem mennél semmire (legalább is a UPC Direct szempontjából).
''...az összes tévétyuner ezekkel a bemenetekkel rendelkezik?''
Nem. A Leadtek PVR2000 kártyámon pl. a következők vannak: FM, TV, remote, ''kisjack'' audio in és egy ''speckó'' video-in, amire a hozzá adott ''elosztóval'' lehet rákötni a bemenő video-jelet. -
canniball
nagyúr
válasz
marcias #2160 üzenetére
Bár nem én voltam a megszólított, de talán nem haragszol/haragszotok meg.
Ha nem tévedek nem sok választásod van: a ''földi antenna'' koax-szal megy a TV-in csatira, a ''philips upc vevőegység''-en pedig meg kell nézni pontosan milyen csatlakozók vannak (a PVR150-en a hangnak van rca, a videojelnek pedig s-video és kompozit, tetszés szerint). -
canniball
nagyúr
válasz
Palika71 #2105 üzenetére
Ezüst színű a TV, a DVD játékos, a hifi, a video, sőt még a PC is. Elég hülyén mutatna ebben a környezetben egy fekete ház (még akkor is, ha gyönyörű fémcsiszolt). Egyedül a kutyám fekete, de neki azért nem veszek ilyen házat.
Az élmény így is megvan.
Arra meg nagy ívben teszek, hogy mi a trendi. -
canniball
nagyúr
Nézzétek mit találtam: [link]. Kíváncsi lennék ez vajon mennyire működőképes a gyakorlatban...
-
canniball
nagyúr
Legegyszerűbb megoldás ha bemész valamelyik elektronikai áruházba és keresel olyan kábelt, aminek az egyik vége scart, a másikon pedig van komppozit. Kicsit bonyolultabb, de talán olcsóbb ha megveszed a kábelt és csatlakozókat aztán összeforraszt(tat)od. Ez után már csak a videokártyádat kell úgy beállítani, hogy egyszerre küldje mindkét megjelenítőre a képet.
-
canniball
nagyúr
''...24000 Ft-oshoz nem jár a szoftver, és a távirányító Ezekután, mivel a távirányító nélkülin is ott a kijelző, azt ugyanúgy működésre lehet bírni ...''
Szvsz nincs ott kijelző, csak a helye. A la ''VFD window design'': [link]. A jelölés pedig elég egyértelmű: a VB8001BNS-hez és a VB8001SNS-hez jár a Multimedia LAB kit, a VB8000BNS-hez és a VB8000SNS-hez pedig nem. -
canniball
nagyúr
válasz
beencee #1700 üzenetére
''Vagy - a főmenü, stb. esetében - direktbe átírni a menüpont nevét a Configure Meedio-ban.''
Eszembe sem jutott ennek a lehetősége...
A videolejátszásai hiba a készülékemben lesz, mert a GB-PVR is elszáll (a MediaPortal meg nem, ki érti ezt...?)
Továbbiak a másik topikban. -
canniball
nagyúr
Grrr, kifutottam a MOD-időből.
Helyesebben: a főmenü angol, az azt követő menüben pedig csak a ''vissza'' opció magyar.
Ami jobban zavar: ha el akarok indítani egy filmet (pár másodpercnyi ''feketeség'' után) behozza az első képkockát, majd ''a Meedio hibát észlelt, ezért leáll''...ennek mi lehet az oka?
Nincs benne olyan opció, hogy: megadom a csatornák sorszámát, nevét és frekvenciáját?
Közben rájöttem, hogy rossz helyen kérdezek, ha egyetértessz/egyetértetek folytassuk a HTPC szoftverek topikban: [link]. -
canniball
nagyúr
válasz
-cobra- #1690 üzenetére
Nem plugin, hanem verzió kérdése volt a tunerek támogatása ([link]).
beencee!
Ahogy wassermann kolléga írja tényleg benne van a MeedioTV (és az én kártyámat még támogatja is).
Egyrészt köszönöm, hogy felhívtad a figyelmünket a progi elérhetőségére(azt hittem örökre eltűnt, gondolni sem mertem volna erre), másrészt előre is elnézést kérek az elkövetkezendő kérdésáradatért.
Itt az első: az általad megadott ''magyar language file''-t lementettem txt-be, majd hungarian.language néven beraktam az english.language mellé, a Configuration alatt megmutattam neki, az eredmény: a főmenüben és az azt követő almenükben egyedül a ''vissza'' opció lett magyar...hol rontottam el?
[Szerkesztve] -
canniball
nagyúr
válasz
beencee #1671 üzenetére
Nem tudtam, hogy már free...de ezért vagy TE a Meedio guru.
Az Essential verzióval egy (nagy) bajom van: nem támogatja a tunereket. Nem bántam volna, ha ''ha már homár legyen kövér'' alapon a Pro verziót teszik közkinccsé.
Azért köszi a linkeket, lehet így is ''belekukkantok'' majd.
-
canniball
nagyúr
válasz
wassermann #1667 üzenetére
Jut eszembe: [link]. És sok sikert!
-
canniball
nagyúr
válasz
wassermann #1665 üzenetére
Ha jól tudom legtöbben itt a Meediot (nem free) és a MediaPortalt (free) használják, és ha nem tévedek mindegyik magyarítható.
-
-
canniball
nagyúr
''A modding computernél egy hasonló, tft-s ház 194 ezer forint.''Én még 30k-t is 30-szor meggondolnék egy házra, nemhogy ennyit...
orbano!
Már pedig én beraknám.Bár ez a veszély nem fenyeget...
dane!
Már megint a méretek...
Osibaa!
Nem csak elvileg, gyakorlatilag is én vettem meg.Aztán azóta sem tudtam működésre bírni
(igaz időm sem volt nagyon foglalkozni vele).
GG888!
Egy asztali játékos kasznija azért elég kicsinek tűnik HTPC-hez. Vagy ez még a ''régebbi, nagyobb méretű kivitel''? -
canniball
nagyúr
válasz
CsiguszMaxim #900 üzenetére
Itt viszont témába vág: [link].
-
canniball
nagyúr
-
canniball
nagyúr
''Amennyiben ezzel nem értesz egyet, egy önálló, blog-szerű témát javasolnék Neked a Szférában.''
''A további lépéseket a véleményetek alapján fogom megtenni...''
Akkor kezdeném:
1. ''...immár sokadik, passzív gépet/HTPC-t csinál témák...''
Valamilyen szinten tényleg lehet átfedés, de szvsz a kettő nem egyenlő. (Ha valaki passzív gépet akar építeni nem biztos, hogy abból HTPC lesz, illetve HTPC-t sem feltétlen passzív gépből kell/lehet építeni).
2. ''...egy, közös témát kívánok nyitni...''
Szerintem jobb megoldás lenne legalább két részre szedni: HTPC-SW és HTPC-HW. És hogy tovább fokozzam a hangulatot én a SW részt még tovább bontanám: egy nagy általános topikra (itt lehetne megbeszélni melyik progi mit tud, kinek mi a megfelelő) és minden proginak lehetne külön topikja (feltüntetve az általános topikban, hogy ezek hol találhatóak és hogy aki nem általánosat akar kérdezni menjen oda), ahol az azzal kapcsolatos konkrét kérdéseket (hogy tudom ezt-azt beállítani, ez miért ilyen-olyan, stb.) lehetne feltenni.
Mindez szerintem segítené az átláthatóságot és természetesen személyes vélemény, tessék akként kezelni. Köszönöm!
Ui.: Azt viszont nem értem a Hangszigetelés topikot miért ''vetted elő'', az se nem HTPC se nem passzív gép építés...
[Szerkesztve] -
canniball
nagyúr
válasz
canniball #540 üzenetére
Sikerült rájönni hogy lehet behangolni a csatornákat. Egy-kettőt beállítottam, az eredmény a követekező lett: [link].
Van valakinek valami ötlete hogy miként lehetne ebből nézhető adást varázsolni?
(Ha esetleg számít: Leadtek PVR2000, XP Home SP2, a kártyához adott WinFast progival normálisan bejönnek a csatornák.)
-
canniball
nagyúr
válasz
canniball #538 üzenetére
Szóval a konkrét kérdések:
1, Hogy lehet behangolni a tv-t? A rádiónál van Scan opció, de tv-nél nincs.
2, Miért akar mindig a netre csatlakozni (még akkor is, ha csak pl. tv-zni szeretnék)?
3, Miért van az, hogy ha pl. el akarok indítani egy mp3-at (de más indításnál is), akkor vár kb. fél-1 percet, mire végre hajlandó megmozdulni?
[Szerkesztve] -
canniball
nagyúr
GB-PVR-t [link] használ/ismeri valaki? Nagyon nem boldogulok vele, elkélne egy kis segítség.
-
canniball
nagyúr
''ha pinnacle pctv pro tunerhez nincs meg a távirányító, de van házibarkács sorosporti (vagy vmi egyéb) jelfogóm + egy távirányító, akkor azzal is minden funkciót elérhetek tunernél is megfelelő segédprogival?''
Girderrel talán, de nem vennék mérget rá.
''Illetve a kérdés fordítva is foglalkoztat: ha van tunerhez távirányító, akkor azzal más programokat is vezérelhetek (szintén segédprogival) illetve rakhatok hozzá más távirányítót és azzal is megy minden?''
Valahol olvastam ilyet, de hogy hol már nem emlékszem... Talán a Milyen tunert? vagy a PVR2000 topikban. -
canniball
nagyúr
1, ha downclockra van szükség az azt jelenti, hogy többet költöttél (feleslegesen) processzorra, mint amennyit kellett volna.
2, igaz, ha van SPDIF csatis erősítőd (nekem sajna jelenleg csak egy music centerem van, azon nincs ilyen)
3, azért az emberek 99%-a nem rendelkezik külön szerverrel... (pl. én sem)
5, ezt írtam: ''Belső bővítési lehetőség - szó sem esik HDD-ről (bár ennek lehet oka egyszerű figyelmetlenség is)'' na akkor mivel bővíteném?(szerver híján
)
-
canniball
nagyúr
Nézzük csak:
1, processzor: Intel Pentium4 3.0 GHz/800MHz (1 MB L2 cache) - szép dolog hogy ilyet raknak bele, de ennek hűtés is kell rendesen, ami a csend rovására mehet
2, Audio: 7.1 csatornás integrált hangchip - ok., hogy 7.1, de akkor is csak integrált
3, Merevlemez: Samsung SP0812C 80 GB S-ATA HDD - ez pl. nekem kevés lenne, bár ez elég szubjektív
4, Tuner: Beépített TV- és rádiótuner - erről semmi többet nem írnak (pl. hw-s vagy sem)
5, Belső bővítési lehetőség - szó sem esik HDD-ről (bár ennek lehet oka egyszerű figyelmetlenség is)
6, Táp: 250 W - nem kevés az egy kicsit?
7, aztán ami már tényleg az egyéni véleményem: drága és fekete: nem megy az ezüst színű cuccaimhoz -
canniball
nagyúr
Bővebben: link Esetleg itt is körülnézhetsz.
[Szerkesztve] -
canniball
nagyúr
Félreértések elkerülése végett: Windowst használok, Linuxot még csak nem is láttam. A Pingvin csak úgy került szóba, hogy a Geexbox erre épül.
Köszönöm az infokat, a screenshotok alapján mindkét program tetszik, de
A Meedio:
1, fizetős
2, tényleg csak a Creative és a Hauppauge távirányítókat támogatja?
A MythTV:
1, Linuxos progi (mint mondtam ehhez nem értek és macerás lenne egyetlen progi kedvéért megtanulni...)
2, csak két tunert (Hauppauge PVR-250 / PVR-350) támogat?
Ráadásul a Geexboxban az tetszett meg, hogy nem csak egy progi, hanem egy céloprendszer (minek zabálja az erőforrásokat még az oprendszer is, ha egyszer erre nincs is szükség, csak a progira), magyarosítható és egyszerű a kezelése. Kár hogy amire nekem kéne, arra nem használható. -
canniball
nagyúr
''...egy 6MB-os programról beszélünk!''
Engem nem zavarna, ha nagyobb lenne, csak tudja amit leírtam.
''Amit te akarsz, az is megy, csak egy komolyabb Linux disztrib alatt.''
A Linuxhoz nem értek, megtanulni meg nem nagyon van kedvem.Ráadásul ebben pont az tetszett, hogy mivel kicsi gondolom nincs nagy erőforrásigénye és a leírtak alapján babrálni sem sokat kell vele, ha feltelepíted ott a kezelőfelület és már csak egy távirányító kell, aztán le van tudva a dolog.
''Miért ne lenne értelme?'' ''Hát ha az asztali lejátsza neked az összes tömörített formátumot...''
Annak tükrében írtam hogy nincs értelme, hogy olyan asztali játékosom már van, ami kezeli a tömörített formátumokat is. Eddig mindent megevett (DivX, Xvid, Mpg, JPG), és frissíthető a cucc. (Akinek nincs ilyen lejátszója és van otthon egy ilyen minimálkonfig, annak természetesen megéri, csak nekem nem.)
De hogy őszinte legyek tömörített cuccokkal nem nagyon foglalkozom, nekem inkább az lenne a lényeg, hogy a videomagnómat ki tudjam váltani egy ilyennel.
''Én a GeexBox-ból inkább az alapvető fájlkezelő funkciókat hiányolom - nem lenne baj, ha pl. kapcsiból tudnék törölni vele valami gagyiságot a vinyóról, vagy éppen anyagot feltölteni a DVD-ről a hdd-re.''
Nekem ez sem hiányozna, hálóról ezt meg lehet oldani.
''A felvétel gázos, sokkal nagyobb erőforrásigénye van egy anyag felvételének ment a lejátszásának.''
Tiszta sor, de mondjuk egy hardveres rögzítésre alkalmas tunerrel ehhez sem kéne bika gép.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Béta iOS-t használók topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- alza vélemények - tapasztalatok
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Építő/felújító topik
- Vicces Ph!s ellenőrző kódok
- Wi-Fi 7-es mobilroutert villantott az ASUS
- Jelszókezelők 2025-ben: biztonság vagy illúzió?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
- Új és újszerű 15"-16" Gamer, irodai, üzleti, készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
- HP ZBook Firefly 14 i7-1165G7 32GB 1000GB 14" FHD magyarbill 1 év garancia
- Ventillátorok és tápkábel modding kitűnő árakon! Most extra 10% kedvezmény!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest