-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsigus
őstag
XvBA hardveres-gyorsítás van az OpenELEC-ben.
Őszintén szólva nem tudok róla mit mondani, teszi a dolgát a HD filmeknél, nem szaggat semmi rajta (egyedül a killa sample kockásodik) még a BD50-ek sem, SD tartalomnál pedig úgyis a CPU számol. A 24p-vel sem volt gondom, szóval a lejátszással kapcsolatban nincs probléma (és a sebességével sem, pedig egy 3 évvel ezelőtt vásárolt 2e Ft-os 2GB-os pendrive-ról megy).
Illetve egy problémám van vele, a billentyűzetkiosztást nem lehet egyelőre beállítani magyarra a 2.0 béták óta (ahogy írtam is korábban), de remélhetőleg hamarosan megoldják (nem tudom mikor jön a következő béta, de előtte a developer verziókban működött).
-
zsigus
őstag
válasz
Pista0001 #13350 üzenetére
Alapjában véve jól működik, a lejátszással, sebességgel stb. nincs probléma, de a legfrissebb 2.0 bétában el*seszték a billentyűzetkiosztás beállíthatóságát, és jelenleg hiába állítom be a magyar (vagy a fórumból kiindulva bármi más) kiosztást, csak a US angol használható.
Remélhetőleg hamarosan ki lesz javítva... Ezt leszámítva nincs probléma.
-
zsigus
őstag
válasz
tendetiti #13342 üzenetére
Ha hozzáadod a médiatárhoz akkor automatikusan a filmet indítja el (régebben még a béták esetében volt, hogy tévedett, de nem sokszor, viszont manuálisan is megoldható, lásd lejjebb).
Ha mappából akarod lejátszani akkor pedig kikeresed a legnagyobb fájlt (15-20 GB-os), az lesz a film (a médiatárhoz való hozzáadáshoz pedig rámész a filmre (legnagyobb fájl) és nyomsz egy i gombot).
Néha előfordul, hogy több "fájlban" van a film (tehát chapter-enként külön van választva) de ha hozzáadod a médiatárhoz akkor is mennie kell.
lancerboy: Ez is egy megoldás.
-
zsigus
őstag
válasz
DaveJr #13320 üzenetére
OpenELEC-re nem lehet telepíteni, szóval sajnos így nem fog menni...
A TV Tunnereknél is hiába van 2db ugyanolyan chip köré épülő tunner akkor sem biztos, hogy működik mindkettő a másik driverével. Ha jól tudom változtatások kellenek a driver-ben ilyen esetben (ami lehet, hogy nem megoldható).
Ha rosszul mondom kijavít valaki, de az biztos, hogy rengeteg Wi-Fi adapter épül atheros 9k chipre, és mégis csak 2-3 db-ot támogat belőle az OE.
rigo88: Sajnos én nem tudok erre megoldást, szóval még mindig csak annyit tudok mondani amit korábban is írtam: vagy kábel, vagy egy támogatási listán szereplő adapter (vagy XBMC Live és hasonló rendszerek, de ezeknél általában parancssorból kell megoldani mindent).
-
zsigus
őstag
válasz
rigo88 #13313 üzenetére
"btw ha nem ismerné fel a wlan kártyát, lenne wlan0 és wlan1 lehetőség?"
Igen.
Én mondtam előre, hogy nem fog menni (nem kárörvendés akart lenni, sajnálom hogy nem megy). Így két lehetőség van, kábel, vagy veszel egy Tp-Link TL-WN727N USB stick-et (ha jól emlékszem 1800 Ft volt).
Korábban volt probléma olyan Wi-Fi adapterrel is (a nagyobbik TP-Link) ami ott volt a listán, de nekem ez van (727N), és nincs vele probléma.
DaveJr: Értem, sajnos ebben nem tudok segíteni.
-
zsigus
őstag
válasz
rigo88 #13305 üzenetére
A Wi-Fi hálózatot nem fogod tudni beállítani, mert ennyi adaptert támogat az OE (és nem hiszem, hogy közöttük van az a chip ami az alaplapon található).
(Esetleg tehetsz egy próbát az OE fórumon az adapter támogatásának kérésével, de nem biztos, hogy sikerrel jársz, mert a bétával rengeteg dolguk van.)
Egyébként ha a HTPC-re töltöd le az anyagokat akkor okés a Wi-Fi, de ha nem, vagy esetleg a másik PC-n is vannak HD filmek amiket a HTPC-ről szeretnél nézni akkor kevés hozzá a Wi-Fi.
-
zsigus
őstag
válasz
rigo88 #13303 üzenetére
Csak néhány Wi-Fi adaptert támogat az OE, de ha van Routered mindenképpen jobban jársz egy kábeles kapcsolattal (gyorsabb másolás, HD stream), mert a Wi-Fi elég csekély sávszélt kínál.
A Programok -> OpenELEC OS Settings-ben megtalálod a hálózati beállításokat, kábelnél csak a "LAN" és "eth0" opciókat kell kiválasztani (majd lehet, hogy kell neki egy restart).
Közvetlen kábel-kapcsolattal nem hiszem, hogy működne (bár nem próbáltam).
-
zsigus
őstag
válasz
bozsozso #13298 üzenetére
El van mentve az nfo-ban a csoport? Mert ha csak letöltötted az infókat a HTPC-n (ezáltal bekerült a HTPC adatbázisába) port.hu-val, és nem exportáltál akkor a másik PC adatbázisában nincs benne az infók között a csoport.
Vagy töltsd le újra a film infókat, vagy szerkeszd az nfo-kat, és írd bele így a kollekció nevét (majd töltsd vissza):
<movie>
<title>Hellboy - Uncut Extended</title>
<set>Hellboy Collection</set> <<<--- EZT A SORT
<sorttitle>Hellboy 1</sorttitle>
</movie> -
zsigus
őstag
-
zsigus
őstag
válasz
Visormail #13287 üzenetére
Ha nem olvassa ki csak a címet, az azért van mert valószínűleg az a program elrontja a kódolást amelyikkel csináltad (az első sor nincs megfelelően lezárva, és nem tud továbblépni a program, mert onnantól kezdve nem tudja értelmezni az adatokat).
Használj gedit-et, azzal sohasem volt problémám sem xml-nél sem nfo-nál.
Az exportálást illetően pedig kétféle export létezik, van az "Egy fájl" amit te csináltál, amikor egy mappába tesz mindent (xml, borítók, fanartok stb.), és van a "Külön-külön" ami a filmek mellé ment el egy-egy nfo-t és a képeket (ha ezt szeretnéd használni akkor átláthatóbb ha külön-külön mappában tárolod a filmeket).
-
zsigus
őstag
válasz
Visormail #13285 üzenetére
Be is kell tölteni az .nfo-t. Ha benne van a médiatárban akkor menj rá a filmre, i (infó) gomb és Frissítés (majd a felugró ablakban= nem).
Ha nincs benne a médiatárban akkor pedig a Fájlok részen kell kikeresni, majd szintén nyomni egy i (infó) gombot, és elvileg az .nfo-t tölti majd be.
De a legjobb az lenne, ha letöltenéd a film információit (port.hu, imdb stb.), majd Beállítások -> Videó -> Médiatár exportálása, így csinál egy nfo-t amiben minden adat benne van (borítók/fanartok linkje, rendező, szereplők stb.), és azt szerkeszted, és az első megoldásban említett Frissítéssel betöltöd a szerkesztett nfo-t.
-
zsigus
őstag
válasz
BLiNk3r #13282 üzenetére
Böngésző, játékok, több hardver kezelése (főleg TV tunnereknél fontos) stb. Dedikált lejátszónak jobb az OE.
Egyébként ki kell mennie a HDMI-n is a hangnak. Nekem a TV-be megy HDMI-n és minden rendben van vele (egyedül a HD hangsávok nem mennek gyárilag, de ha visszaolvasol egy pár hsz.-t arra is van megoldás). A "Hangkimenet" beállításoknál válaszd ki a HDMI-t, majd lent a "Hanglejátszás eszközénél" keresd ki a "hdmi (ALSA)" opciót, úgy mennie kell.
-
zsigus
őstag
válasz
BLiNk3r #13279 üzenetére
Ha van két legalább 512MB-os pendrive-od akkor egyszerűen kipróbálhatod az OpenELEC-et. Egyik pendrive-ra megcsinálod a telepítőt ezen leírás szerint, a másikra pedig telepíted.
Ha nem annyira ismered a linux-okat akkor érdemes lehúzni az alaplapról a HDD-ket (majd a telepítés után visszadugni), mert máshogy írja ki az elérhető vinyókat és nehogy letörölj valami olyasmit ami kell neked. Csak a két pendrive legyen bedugva (és persze a BIOS-ban be kell állítani azt, hogy a pendrive-ról bootoljon).
Mindenkinek más tetszik, próbáld ki, aztán eldöntheted, hogy tetszik e vagy sem. (a bétával előfordulnak problémák, de alapjában véve használható az is).
-
zsigus
őstag
Eddig jó volt úgy is, hogy ha a program fájlok között szerkesztettem az xml-t (ha jól emlékszem, bár már rég foglalkoztam vele, mert megvan a szerkesztett, és át van téve a HTPC-re), de most már ahogy nézem csak akkor működik, ha ide mented a keyboard.xml-t:
C:\Users\### NEVED ###\AppData\Roaming\XBMC\userdata\keymaps
Szerkeszd az xml-t ami a programfájlok között van (az eredeti xml), majd ide mentsd le. Nekem így most működött minden.
-
zsigus
őstag
válasz
zsigus #13262 üzenetére
Bocsi a dupláért, elfelejtettem:
Ez csak a billentyűzetre fog vonatkozni, ha a távirányítóra szeretnéd tenni, akkor a remote.xml-be, vagy ha Harmony-t használsz akkor a joystick.Harmony.xml-be kell beleírni.
Itt egy kép, hogy hová kell beszúrni a billentyűzetnél, mert az sem mindegy, hogy hová írod: [link]
-
zsigus
őstag
válasz
szabi__memo #13261 üzenetére
Egyébként sem működne olyan jól az alapértelmezett nyelv, mert a filmek nagyon kevés részénél van csak megadva a hangsáv nyelve (pedig tudtommal még avi-nál is meg lehet jelölni a hangsávokat, pl. hun jelzővel).
-
zsigus
őstag
válasz
szabi__memo #13259 üzenetére
Lehet, hogy én tudom rosszul, de alapértelmezett audio track nyelvet nem lehet beállítani.
Ha a lejátszás közbeni hangbeállításoknál kiváltoztatod a track-et, majd alapértelmezetté teszed a többi filmre is, az akkor is csak arra a filmre lesz alkalmazva. A "mentés a többi filmre is" csak a "komolyabb" beállításokat menti (pl. hangkimenet: HDMI stb.).
Állíts be a hangsávváltásra egy gombot a billentyűzeten/távirányítón, és át tudod váltani egy gombnyomással.
C:\Program Files (x86)\XBMC\system\keymaps -> keyboard.xml-t szerkeszted gedit-el, és beírod, hogy:
<u>AudioNextLanguage </u>
Jelen esetben az U gombbal megy majd a váltás, de azt írsz be amit akarsz (lehetőleg ne olyan gombra rakd amit használsz, pl. X=Stop stb.), itt vannak a gombok nevei.
-
zsigus
őstag
válasz
tendetiti #13249 üzenetére
Töltsd le a dll-t (ha utána másikat kér akkor azt is, google-be beírod a nevét pl.: jancsi01.dll, és letöltöd valamilyen dll fájlokra szakosodott oldalról), tedd be az elindítandó program mappájába (jelen esetben az XBMC.exe mellé).
De egyébként beletetted az XBMC mappájába, vagy csak simán onnan indítod ahova letöltötted? Másold ki valamilyen biztonságos helyre az eredeti XBMC.exe-t, majd tedd be a helyére ezt.
-
zsigus
őstag
Utána olvastam a dolognak egy kicsit: ellenőrizzétek le, hogy valódi!! teljes képernyős módban van e az XBMC!
Beállítás -> Rendszer -> Megjelenés típusa -> Teljes képernyő #1
Alatta: Maximalizált ablak használata valódi teljes képernyős mód helyett -> Ezt kapcsoljátok ki!
Ha ablak módban van akkor az XBMC és a Win7 nem tud megegyezni a frekvencián (összevesznek), és ezért nem működik rendesen. Remélem segíthettem.
-
-
zsigus
őstag
válasz
slashing #13237 üzenetére
Köszi majd vetek rá egy pillantást.
Zozzy: Két lehetőség van, vagy a gép nem bírja a HD-s videókat (vagy bírná, csak nincs rendben a hardveres gyorsítás), esetleg a GPU nem tudja a 24p-t.
Vagy - mondjuk úgy, hogy nem túl acélos az a 24 FPS, érzékenyebb vagy rá, és ezért jobban szaggatva látod mint a többség. Ha van a TV-ben valamilyen képkocka-többszöröző megoldás (pl. Panasonic-okban a "24p True Cinema"), akkor próbáld meg bekapcsolni, ha túl érzékeny vagy rá akkor ez megoldja a problémát.
Egyébként érdemes először megnézni, hogy valóban átvált e a gép 24 Hz-re. Ha kiírja a felbontást a TV akkor ott kell lennie mellette a Hz-nek is, manuálisan (nálam a Panán) az i (info) gombal tudom megnézni. Ha 50/60 Hz-et látsz lejátszás közben akkor nincs 24p módban a HTPC/PC.
-
zsigus
őstag
válasz
slashing #13225 üzenetére
Én meg azt szeretném végre látni az Aeon-ban, hogy a főmenüpontok sorrendje szabadon változtatható legyen. Így ha létrehozok egyéni menüpontokat akkor csak az alapértelmezett menüpontok (Filmek, Sorozatok) után tudom rakni, a másik oldalra pedig nem.
Mondjuk a hálózat ikont át tudnám tenni a "Filmek" bal oldalára, és ha azért kapcsolom be a gépet, hogy a nagy PC-ről nézzek filmet akkor csak egy gombnyomás (alapértelmezetten a Filmek menüponton van bekapcs után a gép), és máris ott vagyok.
-
zsigus
őstag
Akkor nem szóltam.
. Nem nagyon vagyok híve a lejátszási listáknak, ezért ez nálam kimaradt, a betüméretnél pedig nem akartam ilyen "mélyre" menni.
-
zsigus
őstag
Hogy érted, hogy külön mappa? Nem adod hozzá a filmeket a médiatárhoz, csak simán lejátszod a mappákból?
Ha hozzáadod a médiatárhoz egy helyre kerül minden, legyen az akár SD akár HD. De ha nagyon meg akarod különböztetni őket, akkor válaszd a médiatár módban a DVD borító nézetet, és egy lemez-tok szerű részbe teszi be a film képét, így a HD filmeknél Blu-Ray borítók lesznek, a DVD-knél pedig DVD borítók.
-
-
zsigus
őstag
válasz
Osibaa #13182 üzenetére
Lehet, hogy más a hardver revízió.
Előfordul, hogy ugyanazt a terméket más revízió esetén másik chip-el szerelik, ami viszont már nem kompatibilis az OpenELEC-el (mert itt ugye a vezérlőhöz építik bele a rendszerbe a drivert (ahogy Win-ben is pl. Atheros vezérlőt ír ki), más vezérlő esetén már nem működik).
Valószínűleg megcsinálták a támogatást egy régebbi verzióhoz, és ez a mostani verziókon már másik chip van.
pandor: "Ha az E-350-et választod akkor készülj fel komoly ventihangra, mert ezeken általában olyan 6000 körül forgó 4cm-es venti van"
Az olcsóbb lapok esetén legalábbis így van. Pl. MSI E350IS, Asrock E350-M1 stb. Ha megnézed a lap képét úgyis látod, hogy milyen hűtés van rajta.
-
zsigus
őstag
válasz
pandor #13174 üzenetére
Így néz ki: [link], azóta változott egy-két dolog, de a hűtés maradt így.
A hűtőt illetően pedig nem vagyok benne biztos, hogy ez maximálisan csendes lenne (bár konkrét tapasztalatom nincs vele). Inkább egy Scythe Shuriken (bár jóval drágább is) ha van rá keret, viszont ez ebbe a házba (Gigabyte) nem fér bele.
-
zsigus
őstag
válasz
pandor #13163 üzenetére
"Arctic Alpine 64 GT hűtő"
Az E-350-re nem fogsz tudni semmilyen CPU hűtőt rátenni. Ha nem felel meg az eredeti borda, inkább az alaplapi bordák között nézegess megfelelőt (chipset hűtő).
Ha az E-350-et választod akkor készülj fel komoly ventihangra, mert ezeken általában olyan 6000 körül forgó 4cm-es venti van (nekem is az volt gyárilag). Vagy vegyél passzív hűtésű lapot, pl. ezt: MiniITX, vagy ezt: MicroATX háztól függően.
Háznak esetleg egy Gigabyte T5140 szóba jöhet ha tetszik. Nekem is az van, és alapjában véve meg vagyok elégedve vele, de csak az E-350-hez jó, mert a tápja csak 60 W-os. Nekem a ház adottságai miatt szerencsére egy 12cm-es ventit is sikerült betenni a gyári helyére, és így nagyon halk lett a gép (még jobb ventivel még halkabb lenne).
-
zsigus
őstag
válasz
Osibaa #13158 üzenetére
"Az OpenELEC is jó (ha LAN-nal csatlakozol és nem WLAN-nal)"
Olyan Wi-Fi stick-et kell venni amit támogat.
Nekem egy TP-Link TL-WN727N van, és a kezdetek óta minden rendben van vele OpenELEC alatt. Bár a kábel is ott van mellette (most már), mert filmek másolásához/hálózati lejátszáshoz nem árt a kábel (szóval lényegében felesleges a stick, de nem kell máshová ezért a HTPC-n maradt).
-
zsigus
őstag
válasz
zsozso1 #13147 üzenetére
Nekem is volt ilyen, amikor azt hiszem a 12.4-es driver-re frissítettem. Bár nekem egyáltalán nem volt hang, és a vezérlőpulton is folyamatosan azt volt, hogy az AMD HDMI output-ra nincs csatlakoztatva semmi.
Visszamentem a 12.2-re (februári), azóta ismét minden rendben (előtte persze volt egy uninstall).
-
zsigus
őstag
Ha csak médialejátszásra szeretnéd használni, akkor lehet, hogy működne.
Az OpenELEC-nek van is erre a platformra szánt változata, de a helyedben megnéznék azért egy-két tesztet (ha lesz/van ilyen), mert a memóriamennyiség eléggé szűkös, még ennek a rendszernek is.
A YT-on vannak videók is róla, elméletileg a FullHD-s filmeket is viszi (elméletileg!)...
-
zsigus
őstag
válasz
tendetiti #13135 üzenetére
Minden frekvenciánál (24/50/60 Hz) be kell kalibrálni a képet. Az XBMC-ben beállítod a 23,98 Hz-et a rendszerbeállításokban (ahol a felbontást is be lehet lőni), bekalibrálod, aztán jöhet a többi ugyanígy...
A kalibrálást itt találod: Beállítások -> Rendszer ->Képkimenet -> Képernyő kalibrálása
-
zsigus
őstag
válasz
rigo88 #13099 üzenetére
Ha nem az OpenELEC meghajtóján (memóriakártyán) tárolod a képeket akkor szerintem elég a 8 Gigás kártya. De ezt később úgyis meglátod, ránézel néha a fájlkezelőben/rendszerinfóknál, hogy mennyi a szabad hely, és ha látod, hogy gyorsan telik akkor is ráérsz megvenni a nagyobbat.
A rendszerhez és a filmekhez/sorozatok infóihoz bőven elég a 8 giga, de sajnos folyamatosan menti a képeket/borítókat a saját meghajtójára, ezért ha több giga fényképed van, és rendszeresen nézed is őket akkor megtelhet. Nézd meg, hogy mennyi a fényképek összmérete, a filmek és egyéb dolgok miatt pedig adj hozzá kb. 2 gigát, és meglátod, hogy elég lesz e. Egyelőre a rendszernek bőven jó ennyi.
Időközben látom megoldódott, tárgytalan...
-
zsigus
őstag
válasz
TomPack #13084 üzenetére
Higgyétek már el nekem, hogy nem megy így át az 5.1 SPDIF-re a más eszközről HDMI-ről.
Ha a TV-ből jön a hang akkor átmegy optikán/koaxon, de külső eszközből csak sztereóban.De itt is azt írják, hogy nem megy. Nem pontos fordítás (6.hsz):
"Egy speciális chip vezérli ezt a folyamatot (EDID) a TV-ben és a legtöbb TV csak akkor fogadja el az audiofolyamot ha az 2ch PCM."
-
zsigus
őstag
válasz
canniball #13078 üzenetére
Itt azon volt a lényeg, hogy a menüből be tudod e állítani a hangkimenetet (tudom, hogy nem egykattintásos művelet, és nem túl jó megoldás), ez itt is megoldható.
Ha valaki ért a programozáshoz esetleg megnézheti, hogy a távirányítónál/billentyűzetnél nem oldható e meg az, hogy egy gombra rátedd a hangkimenetváltást. Elvileg kiegészítőket is rá lehet tenni egy gombra, szóval nem kizárt, hogy ezt is.
-
zsigus
őstag
-
zsigus
őstag
válasz
canniball #13043 üzenetére
"Arra esetleg tudod/tudjátok-e a választ hogy mi történik akkor ha ez a "csomag" már ott van?"
Mikor az exportot csinálod megkérdezi, hogy felülírja e a létező fájlokat, azt a lehetőséget választod amelyik szimpatikusabb.
"Rászemetelni" nem tud, mivel a filmmel megegyező neve van az nfo-nak/borító-nak és mindennek. Másik fájlt hiába hozna létre (de nem hoz) más névvel, ha felülírod akkor pedig ugyanazokat az adatokat írja bele.
-
zsigus
őstag
válasz
canniball #13038 üzenetére
Beállítások -> Videók -> Médiatár (videó) exportálása
És igen, ha hozzáadod a forrásmappát az újratelepítés útán, majd beállítod a scrapert akkor is először a filmek mellett keresi az infókat/birítókat, tehát a netről csak annál szedi le ahol nincs .nfo/borító. Be kell jelölni az automatikus átvizsgálást a scraper-nél (Tartalommegadás -> Port.hu) és ha exportálva vannak az infók akkor azokat tölti be.
-
zsigus
őstag
válasz
canniball #13034 üzenetére
A videóban a letöltött/exportált infókat/borítókat tölti vissza a gépről. Nem szoktál exportálni?
Ilyenkor újratelepítésnél mindent a netről szed, de ha van exportált anyag a film mellett akkor abból tölt be mindent ha újratelepítés után hozzáadod a médiatárhoz a mappákat.
Ha most akarta volna letölteni minden film infóit akkor sokáig keresett volna minden filmnél, ahogy a manuális keresésnél is szokott.
bozsozso: Felesleges letörölni az XBMC-t. Ugyanott keresi az újratelepítés után is, és ha nem tudja hol/hogyan keresse akkor utána sem fogja megtalálni.
Port.hu scraper "fórum": [link], ugyanezzel a problémával.
-
zsigus
őstag
válasz
bozsozso #13024 üzenetére
Ellenőrizd le, hogy a fájlnevek teljesen egyeznek e, mert olyan nem létezik, hogy ne kérdezze meg. Még a 2 évvel ezelőtti verzió is megkérdezte (én nem is találkoztam olyannal ami nem, mert egyébként nem tudnád betölteni a szerkesztett nfo-kat).
Ja és ne jegyzettömbbel szerkeszd, mert elb*ssza a kódolást! Ingyenes, jó progi: Gedit
Ha nem megy szólj és megcsinálom hozzá (vagy legalábbis megpróbálom).
slashing: Beírtam a RIO-t tényleg nem találja meg, szóval más megoldás nem nagyon van.
-
zsigus
őstag
válasz
slashing #13019 üzenetére
Miért ne így működne, amikor te is ugyanezt írtad? Lement mindent a saját mappájába, és kész. Ezen nem tudsz változtatni.
Ennél jobb cache rendszert pedig nem igazán tudok elképzelni. Persze aki foglalkozik logók/egyéb dolgok készítésével annak megnehezíti az életét, de ha már lementette a fájlt a Thumbnails mappába, és kicseréled az eredetit akkor logikus, hogy nem fogja észrevenni a különbséget ugyanazon fájlnév esetén.
Esetleg azt tudnám elképzelni, hogy a módosítás dátumát nézze, de felesleges, mert aki foglalkozik logók készítésével úgyis tudja hol keresse.
(#13023): Én nem szoktam automatikusan frissítgetni automatikusan a médiatárat, úgysem teszek fel állandóan sok filmet, csak egyet-kettőt amit megnéznék többször is, annál pedig manuálisan megkeresem az infókat, és eddig még olyan nem volt, hogy ne találtam volna meg.
A többit amit megnézek pedig a PC-ről nyomom hálózatról, azokat nem szoktam scrapelni.
Egyébként zárójelben érdemes a cím után írni a dátumot is [pl. Casino Royale (2006], és vigyázni kell a speciális karakterekkel (: / ' stb.), ennyi. Ha tudod hogyan kell keresni akkor nem lesz gond a beépített scraperrel.
-
zsigus
őstag
válasz
bozsozso #13017 üzenetére
Azért nincs kérdés, mert valószínűleg nincs nfo mellette. Csak akkor kérdezi meg, hogy letöltse e újra az infókat a netről, vagy töltse be az nfo-ból ha van elkészült nfo.
Csinálsz mellé egy nfo fájlt (egy másikból kitörölsz mindent és átnevezed a filmmel megegyező fájlnévre) és beleírod a port.hu linket.
Nádas Bence (Port.hu scraper):
"Szia,
A másik, talán még egyszerűbb és egy esetleges újra-scrape-elés esetére is megoldás, ha a film könyvtárában létrehozol egy, a film fájlnevével megegyező, 'nfo' kiterjesztésű fájlt és belemásolod a film linkjét a port.hu-ról. (vagy ha már van nfo fájl akkor abba is bárhova belemásolhatod, mindegy hova).
Tehát a star wars 1 esetében pl.: http://www.port.hu/star-wars-i.-resz:-baljos-arnyak-star-wars:-episode-i.---the-phantom-menace/pls/fi/films.film_page?i_where=2&i_film_id=7847&i_city_id=3372&i_county_id=1&i_topic_id=2 "
Ez után pedig megcsinálod a korábban említett infó-oldalon lévő frissítést és lesz elvileg találat.
Vagy csinálsz hozzá nfo-t: [link]
-
zsigus
őstag
válasz
tendetiti #13010 üzenetére
Az XBMC-ben csak egy hangkimenetet lehet választani, szóval egyszerre kettő nem fog működni sajnos.
bozsozso: Az XBMC-nek egy saját - általad nem hozzáférhető/szerkeszthető - adatbázisfájlja van. Ezen semmilyen programmal nem tudsz változtatni.
Ha letöltöd egy film infóit akkor a saját adatbázis fájljába kerül bele, ebből exportálhatsz, de ez csak újratelepítés esetén ér valamit, mert ha felveszed a mappákat, kiolvassa az nfo fájlokból az infókat az újratelepítés után, és ugyanúgy a saját adatbázisfájljában tárolja (a borítók/fanartok pedig szintén a saját mappáiban vannak, csak betölti őket, és lementi magának. Ezért van az, hogy ha hálózatról veszel fel egy filmet akkor is látod a borítókat/infókat ha nincs kapcsolat, mert lementi magának).
Ha a szerkesztésre gondolsz (szerkeszted az nfo-t és vissza akarod tölteni), akkor pedig már leírtam egyszer, hogy hogyan tudod megcsinálni. Szerkeszted az nfo-t., kikeresed a médiatárban a filmet, nyomsz egy i gombot, a felugró ablakban kiválasztod a frissítést, és nyomsz egy nem-et.
Nem tudom miért fontos az, hogy a film mellöl töltse be az infókat, csak lelassulna minden, mert az egész HDD-t át kell fésülnie minden egyes filmnél a pár KB-os borítók/nfo-k miatt, amik össze-vissza vannak a lemezen. Ez csak felesleges zajjal és felesleges használattal járna.
-
zsigus
őstag
válasz
bozsozso #12996 üzenetére
Csinálsz egy exportálást (Beállítások -> Videó -> Médiatár (videó) exportálása -> Külön-külön)
Ha a külön-külön verziót választod akkor egy .nfo fájlban eltárolja az összes infót, és lementi a borítókkal/fanartokkal együtt a film mappájába.
Ha az - Egyetlen fájl - opciót választod akkor pedig egy (általad kijelölt) mappába lement szintén mindent.
Ha esetleg szerkeszteni szeretnéd az infókat akkor pedig egyszerűen szerkeszted az .nfo fájlt, utána pedig a filminfóknál (rámész a filmre és i gomb) nyomsz egy frissítést, majd a felugró ablakban egy NEM-et (ha igent nyomsz akkor újra letölti a netről az infókat).
tendetiti: Vagy csak a kettőspont előtti részt írd be, vagy csak az alcímet (kettőspont utánit). Lehet, hogy baromi sok találat lesz, de elvileg ott lesz közöttük.
pl. Mission: Impossible, beírod, hogy: Mission és megtalálja. Máshogy nem. Ez nem a fájlnév miatt van, hanem azért mert a scraper-ek nem tudnak mit kezdeni a speciális karakterekkel.
-
zsigus
őstag
válasz
slashing #12991 üzenetére
Az előző besorolásokat így teszteltem, ezért nekem rögtön ez jut az eszembe.
Egyébként kegyetlenül sok idő valószínűleg még egy egyszerű nézet megcsinálása is. Gondolom minden kis sz*r elemet be kell pozicionálni koordináta alapján, ha nem stimmel a kép/elem mérete újra megcsinálni vagy szerkeszteni, rengeteget tesztelni stb.
Egy picit én is konyítok a html-hez, de amikor belenéztem egy-két téma XML-jébe, azt mondtam hogy inkább hagyjuk...
-
zsigus
őstag
válasz
slashing #12980 üzenetére
"de a besorolással nem tudom mit kéne kezdeni"
Írd át a képek nevét. pl. PG-13 -> törlés, a HU_12-őt pedig átnevezed PG-13-ra, és kész.
(vagy a variables.xml-ben is át lehet írni a megfelelő sort, hogy PG-13 helyett a HU_12-őt rakja ki.)
Az a baj, hogy frissítésnél valószínűleg cserélődne (mindkét megoldás). De ha nem nagyon frissítesz valószínűleg működne.
Egyébként miért nem osztod meg a fejlesztőkkel a munkáid? Lehet, hogy tetszene nekik és bekerülne a felszínbe. Az MQ2-ben valószínűleg nem kerülne bele a szerkesztett betűtípus, mert ez már "jogi" kérdés lenne, de az átszabott kinézet lehet, hogy elnyerné a tetszésüket.
canniball: Legközelebb nem vágok bele este 10-kor ilyen bonyolult szavak leírásába mint a screenshot.
Egyébként szerencsére nem sokszor fordul elő áramszünet, eddig kétszer okozott gondot csak, ebből az egyik ez volt, a másik pedig egy apróbb szöveg elvesztése.
-
zsigus
őstag
válasz
slashing #12980 üzenetére
No elkészültem velük. Végül maradtam a jól bevált karikánál a filmek böngészésénél, viszont a filminfó előhívásánál (i gomb) maradt a nagyobbik változat.
A 18-as karikánál kiemeltem pirossal a számokat, hogy egy picit feltűnőbb legyen, mindkettőnél.
Ha valaki a végleges 3.0 előtti! verziót használ az le tudja tölteni innen.
Windows-nál: C:\Users\**neved**\AppData\Roaming\XBMC\addons\**aeon nox**\media\flags\rating mappába kell tenni a sima kör alakúakat, ezen belül pedig az info mappába a nagyobbakat.
Így sajnos a 6-os korhatár még mindig bekavar majd a 16-osba, de ugyanebben az aeon nox mappában a 720p (régebbi); 1080i (3.0 beta) mappán belül a variables.xml-ből ki lehet törölni a 6-os besoroláshoz tartozó sort (lehetőleg ne jegyzettömbbel, pl. gedit jó erre, a keresővel ki lehet keresni: 6 éven aluliak...).
Elküldtem egyébként a fejlesztőnek, valószínűleg a következő GIT verziók egyikébe hamarosan bekerül (ha jónak találja), és ha a korábbi esetből indulok ki akkor majd a véglegesbe is, de az még odébb van.
Köszönöm szépen a segítséget slashing kollégának.
-
zsigus
őstag
válasz
slashing #12976 üzenetére
Ismerős érzés. Még egy pár évvel ezelőtt egy témát fordítottam és elment az áram két sorral a vége előtt, természetesen nem volt elmentve az XML. Nem tudom hány sor volt, de nem volt rövid az biztos.
Köszi egyébként, most az Aeon Nox magyar korhatár-besorolásain dolgozom. Főverzió-ugrás volt, ezért gondoltam, hogy ráfér egy kis "design" frissítés, hogy jobban illeszkedjen a témához.
Egyelőre erre jutottam: KN; 12+; 16+; 18+; BA
(megnyitáskor nem látszik semmi belőle mert fehér, de ha lementitek ott látszik valami belőle)
6-os besorolást nem készítettem most, mert az kavart be eddig is (16 helyett 6-ot írt ki), remélhetőleg nem lesz gond ha elküldöm a fejlesztőknek.
De ez már a második/harmadik verzió, szóval lehet hogy még egy picit csiszolok rajta majd holnap.
-
zsigus
őstag
Nincs meg valakinek véletlenül az Aeon Nox 2.0-ás változata zip-ben? Vagy egy 3.0 előtti változat is jó lenne (teszteléshez kell).
Ha fel tudnátok tölteni valamilyen fájlmegosztó oldalra nagyon hálás lennék. Jöhet PÜ-ben is a válasz. Köszi
-
zsigus
őstag
válasz
tendetiti #12972 üzenetére
Attól függ, hogy hogyan alakulnak a dolgok, mert ha megjön a nagyobb számla amit várok (vagy most vagy a jövő hónapban) nem lesz belőle semmi, utána pedig lakásfelújítás lesz, szóval egy darabig el lesz halasztva. Ha nem jön meg a számla akkor viszont megveszem. Szóval ha sürgős ne várj rám...
#12974: Sajnos igen.
-
zsigus
őstag
válasz
tendetiti #12970 üzenetére
Egyelőre egy biztosan működő MCE táv van amiről van visszajelzés: [link]
Nem biztos, de ha minden jól megy akkor erről is lesz tapasztalat a Harmony-t illetően. Nem ígérem biztosra, mert bármi közbejöhet, de egy ilyet és egy Harmony-t akarok majd venni nemsokára (kb. 2 héten belül), és majd beírom ide a tapasztalatokat.
-
zsigus
őstag
válasz
tendetiti #12966 üzenetére
Én a helyedben valamilyen olcsóbb passzív VGA-t néznék hozzá. Mindegy szerintem, hogy ATI vagy nV, olvasd el a teszteket itt és megtudod melyik a legjobb ilyen célra.
Linux-ra inkább nV, win-re mindegy.
A távirányítónak pedig jó a Harmony, ha van rajta MCE opció (gondolom, hogy van, itt meg tudod nézni, hogy hogyan kell beállítani a távot), viszont egy MCE távirányító infrája mindenképp kell hozzá. Éppen ezt beszéltük egy pár hsz.-el korábban, sajnos egy sima USB-s IR-el több mint valószínű, hogy nem megy (bár nem próbáltam még).
A hardveraprón van rengeteg olcsó MCE táv újonnan is, 2 max. 3ezerből kijön szállítással együtt, és csak az infrája kell (esetleg ha szerencséd van még az MCE távot is el tudod adni IR nélkül, ha valakinek tönkrement az MCE távirányítója).
-
zsigus
őstag
válasz
tendetiti #12963 üzenetére
Egyébként ha nem számít a böngésző/játék stb. csak a lejátszás akkor ajánlom az OpenELEC-et. Ez egy (akár pendrive-ra is) önállóan telepíthető Linux alapú op. rendszer XBMC-vel.
Sok platformra elérhető, nem kell telepíteni/beállítgatni semmit a Linux-on, csak felteszed a megfelelő verziót, beállítod az XBMC-t és megy.
-
zsigus
őstag
válasz
tendetiti #12963 üzenetére
Sajnos az egeret soha nem támogatta (legalábbis amióta én használom egyik verzió sem). De billentyűzettel tökéletesen kezelhető. Lehet, hogy egy picit fura lesz először, de könnyen hozzá lehet szokni. Én a HTPC-n csak egy wireless billentyűzetet használok ezzel a témával, teljesen jó.
-
zsigus
őstag
válasz
tendetiti #12958 üzenetére
A legegyszerűbb az, hogy felteszel egy jobb témát pl. Aeon Nox. Ezekben külön van választva a főmenüben is a médiatár és a "forráskezelő".
A Videók részen hozzáadod a mappákat, letölti az infókat/borítókat ha be van állítva a megfelelő scraper, és ha visszamész a főmenübe a Filmek-Sorozatok menüpont alatt rögtön eléred a médiatárat.
Telepítés: Megnyitod az XBMC-t --> Alap téma esetén: Beállítások/Kiegészítők --> Kiegészítő beszerzése --> XBMC.org Add-ons--> Felszín--> Aeon Nox --> Telepítés
Amint felrakta megkérdezi, hogy akarod e rögtön használni, itt nyomhatsz egy Igen-t és már megy is.
Ha hozzá vannak már adva a filmek a médiatárhoz a Filmek részen rögtön láthatod is őket.
-
zsigus
őstag
válasz
richfuel #12926 üzenetére
Van egy iPod Touch-om, azon próbáltam már a gyári és sok más XBMC Remote App-ot, de egyik sem nyerte el a tetszésemet (a TV-mhez is van, azt sem használom).
Lassú és kényelmetlen szvsz. Kijelző bekapcs/kiold/program elindít/lapozgat stb. Mondjuk ha valamilyen oknál fogva szükségem lesz a HTPC-n való böngészésre majd így fogom használni, de szerintem felesleges egy ilyen gépre böngésző (legalábbis nekem az).
Ott van az asztali gépem, azon szoktam mindent csinálni, a HTPC csak lejátszó szerepet tölt be nálam, és ott van hozzá a vezeték nélküli Logi K360Most, hogy meglett a set-top-box majd úgyis kell nézni valamilyen univerzális megoldást, bár ahogy nézem a Harmony nem támogatja ezt a típust (Huawei EC2208S), de szerencsére tanítható.
(Az viszont jó pont a box gyártójának, hogy a set-top-box távirányítója is tanítható. Van rajta 4 gomb amire rá lehet tenni bármit (gyárilag a TV kikapcsolását, hangerő növelést/csökkentést és a TV/AV-t feliratozták rá, de bármit rá lehet tenni. Ha még egy csatornaváltó páros is lenne rajta az lenne a tökéletes. Viszont olyan gagyi anyagokból van az egész táv, hogy rendesen undorodom amikor meg kell fogni. Szóval marad a Harmony (majd), egyelőre lesz 3 táv, ha az MCE-t is megveszem.)
-
zsigus
őstag
Az a baj, hogy ez egy sima USB-s IR-el való használathoz nem ad semmi támpontot.
Ha rögzíteni tudnád a jelet egy programmal (feltéve, ha képes fogadni egy sima USB-s infra a távirányító jeleit) akkor elvileg megoldható lenne egy 1000 Ft-os infrával is a használat. Nem tudom hol lehet az a program...
-
zsigus
őstag
Olvastam régebben egy olyan windows-os programról az XBMC wiki oldalán (valahol) ami képes kijelezni az Infrán bejövő parancsokat, és így elviekben be lehet állítani a megfelelő funkciókat a különböző gombokra.
Le is töltöttem, de annyira nem értek a programozáshoz (és nincs is infrám), hogy ezt meg tudnám csinálni (azt sem tudom hol keressem a módosítandó fájlt), de már nem tudom sajnos, hogy hol van...
-
zsigus
őstag
válasz
rigo88 #12900 üzenetére
A HTPC irányításához mindenképpen kell az MCE távirányító infrája.
De egy másik topic-ban javasolták, hogy inkább a 600-ast érdemes megvenni, mert a 300-200 csak webes szoftverrel állítható be, és egyrészt nincs annyi lehetőséged, másrészt az ismétlődésekkel kapcsolatban mindenképpen kell a normális szoftver.
-
-
zsigus
őstag
válasz
Osibaa #12888 üzenetére
Nagyon köszönöm, ismételten a segítséget.
A wiki oldalt én is ismertem, de nem voltam benne teljesen biztos, hogy mindegyik MCE táv infrájával megy a Harmony. Az igazi (=legolcsóbb) még mindig az USB-s IR lett volna, de így is jó.
Egyébként van ennél "gagyibb" is hidd el, láttam már egy ilyen kis méretű változatot is, na az már ránézésre sem néz ki jól, bár csak 2200 Ft itt az aprón (viszont az IR nekem bőven elég belőle).
Chaser: Igen erről beszélek.
-
zsigus
őstag
válasz
rigo88 #12884 üzenetére
Miért lenne 25e Ft-os táv? [link]
5e Ft-tól kapható, és tanítható is a legolcsóbb.
Ráadásul folyamatosan frissül a támogatott készülékek listája, makrózhatsz is velük (pl. TV bekapcs, STB bekapcs, átkapcsolás AV1-re = egy gombnyomással).
Egyébként nincs mit, én nem használtam máshol Sambat, de gondolom, hogy ugyanúgy működik. Előre meg is vannak osztva a fontosabb mappák (Update (frissítéshez), Media (meghajtók), Config (beállításhoz, pl. fglrx), az alapértelmezett Képek, Videók, Zenék mappa stb.). De bele is lehet nyúlni, és megoszthatsz olyan mappát is ami neked tetszik.
-
zsigus
őstag
Azt tudom, hogy lehet, már olvastam az OpenELEC fórumon is a beállítását.
Köszi a linkelt infrákat, de itthon 2200 Ft (+posta) egy MCE táv, lehet hogy akkor kénytelen leszek egyet beszerezni, és betanítani a Logitech-nek (majd ha az is meglesz). Egy 1000 Ft-os USB-s IR olcsóbb lett volna (főleg ha a Logitech-el együtt rendelem, mert száll. költség sem lenne), de gondoltam, hogy azzal nem fog menni.
Köszi a választ.
-
zsigus
őstag
válasz
rigo88 #12880 üzenetére
Hogy érted, hogy meg tudod e osztani? Windows-os gépről elérhető a HDD tartalma is (hálózaton), a beépített Samba kliens miatt is.
Más: Lehet, hogy egy kicsit reménytelen a kérdésem, de hátha mégis tud valaki segíteni. Logitech Harmony-val használ valaki XBMC-t, vagy OpenELEC-et?
Elsősorban az érdekelne, hogy milyen Infra kell hozzá? Gondolom egy sima USB-s IR nem jó, viszont egy MCE távirányítót nem szeretnék venni (külön IR-t pedig nem nagyon kapni).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Milyen program, ami...?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autós topik
- Sorozatok
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Béta iOS-t használók topikja
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- Samsung Galaxy S21 Ultra , 12GB , 128 GB , Kártyafüggetlen
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged