Hirdetés
- Örömkönnyek és üres kezek a TriFold startjánál
- iPhone topik
- Töltő már van a Galaxy S26 Ultrához
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- iOS alkalmazások
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peak
addikt
válasz
Pista0001
üzenetére
(jel)Szinkron-hiba is lehet.
1.) nézz a TVhez újabb firmwaret, ha lehet a gyártói honlapon, szervizektő.
2.) kezd a driveben megkeresni a mélyebb beállitásokat, mint pl. pixel formátum, stb. ott nézz körül a beállitások között
3.) próbálkozhatsz a driverek cserélgetésével is, visszafele lépésekben -
zsigus
őstag
válasz
Pista0001
üzenetére
Alapjában véve jól működik, a lejátszással, sebességgel stb. nincs probléma, de a legfrissebb 2.0 bétában el*seszték a billentyűzetkiosztás beállíthatóságát, és jelenleg hiába állítom be a magyar (vagy a fórumból kiindulva bármi más) kiosztást, csak a US angol használható.
Remélhetőleg hamarosan ki lesz javítva... Ezt leszámítva nincs probléma.
-
wurci
tag
válasz
Pista0001
üzenetére
Sziasztok!
Jelenleg akkor itt tartok:
Alaplap: GIGABYTE GA-A75N-USB3: 22 803 Ft
Processzor: AMD A6-3500: 18 355 Ft
Memória: KINGSTON 4096MB HyperX DDR3 1600MHz CL9 KHX1600C9D3/4G 9.462FtAmi hiányzik:
Ház: hát eltöltöttem egy-két órát böngészéssel és nem könnyű. Továbbra is Játszik a Lian-Li PC-Q07, de szóba jöhet a COOLERMASTER RC-100-KKP2-GP Elite 100 (bár lehetne egy kicsit esztétikusabb is), EPC3 kiesett mert nincs benne hely optikai meghajtónak, EPC2 játszhatna bár nem egy szépség, illetve találtam ilyeneket, hogy Realan E-MINI series I5 illetve I7. Ha jól értem a Lian-Li és Coolermaster házaknak hagyományos táphoz van nyílásuk ezért valahogyan meg kellene oldani a pico PSU kulturált rögzítését, hogy az AC-DC átalakítóval ne egyből az alaplapot rángassuk.
Merevlemez: akkor nézek 3,5-es green seagate winyót ahogy Pista0001 javasolta
DVD/BLU-RAY meghajtó: ezzel lehet, hogy még várok, vagy lehet hogy csak DVD lesz belőle
Távirányító: szerintem Logitech Harmony 300as lesz
Táp: tetszik ez a pico PSUs dolog, valószínűleg belevágok
Billentyűzet, egér, gamepad: no ezek jönnek majd utoljáraSegítsetek kérlek az alábbiakban:
1. Winyóból SATA2eset vagy SATA3asat kell néznem ehhez az alaplaphoz?
2. A távirányító hogyan fog kommunikálni a géppel? Adnak hozzá USB vevőt? Vagy infra érzékelőt is be kell szerezni hozzá?
3. Forgalmazza valaki Magyarországon ezeket a Mini-Box által gyártott pico PSU-kat? Vagy külföldről kell rendelni?
4. Tudja valaki, hogy honnan lehetne esetleg beszerezni ezeket a Realan házakat? Bármi tapasztalat velük kapcsolatban?
5. A hagyományos tápnyílással mit lehet kezdeni ha pico PSU-t használ az ember? Kitaláltak erre már valami kultúrált megoldást vagy kivezetést a hátoldalra?
6. Vagy hagyjam a fenébe a szarakodást a házakkal és vegyek egy EPC2-t? De gondolom azért ott is meg kell valahogy oldani a pico PSU csatlakozását...Köszönöm szépen, remélem egyszer összeáll a dolog.
wurci
-
Otes
tag
válasz
Pista0001
üzenetére
Persze kérdés az hogy milyet akar...ha nagyon pici lesz a HTPC akkor még liano hűtő se fér bele szóval marad a Brazos/ION passzív aminek elég durva ára van, de a csendet meg kell fizetni
ha meg ilyen erősítő méretű házat akar abba meg röhögve belefér APU-hoz...bár ez csak az én meglátásom

-
Otes
tag
válasz
Pista0001
üzenetére
Persze csodák nincsenek, de a jól szellőző ház nem nagy kihívás

pl nagyon jó példa az én kis gépem hogy mennyire számít a pozicionálás...
ha fektetem passzívan túlmelegszik, ha állítva van nem
szóval gyakran elég a hideg meleg levegő mozgása 
htpc-nél meg ajánlom az én fajta megoldásom... kell egy nas valahova a lakásba(nekem atom+lilan li q08) + egy minimal gép merevlemez nélkül(merevlemez hangos, ssd meg feleslegesen drága), passzív hűtés+panletáp, erre pl nagyon jó lesz a lassan megjelenő foxconn AT-5600... már csak arra várok hogy itthon is megjelenjen
-
zsigus
őstag
válasz
Pista0001
üzenetére
Megvan a hozzáadott IR is? Mert ilyen olcsó kínai USB-s szutykokkal nem biztos, hogy menni fog.
Egyébként igen, olyan mint a Windows Media Center, az XBMC beállításaiban kapcsold be a "Távirányító billentyűleütéseket küld" opciót, és elvileg mennie kell.
A gombok testreszabásához (ha szükséges) pedig itt; itt, és itt találsz instrukciókat.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Örömkönnyek és üres kezek a TriFold startjánál
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Xbox tulajok OFF topicja
- iPhone topik
- Metal topik
- Töltő már van a Galaxy S26 Ultrához
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- EA Sports WRC '23
- Máris vihetik az FSR Redstone-t az új FidelityFX SDK-ból a fejlesztők
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Apple Watch Series 9 GPS+Cellular 41mm, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G8 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 500GB SSD RX 6800 16GB Zalman Z1 PLUS Cooler Master 750W
- Segway Ninebot E3 elektromos roller - Bontatlan - Új
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
ha meg ilyen erősítő méretű házat akar abba meg röhögve belefér APU-hoz...