Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• wurci

tag

válasz Pista0001 #12942 üzenetére

Sziasztok!

Jelenleg akkor itt tartok:

Alaplap: GIGABYTE GA-A75N-USB3: 22 803 Ft
    Processzor: AMD A6-3500: 18 355 Ft
    Memória: KINGSTON 4096MB HyperX DDR3 1600MHz CL9 KHX1600C9D3/4G 9.462Ft

Ami hiányzik:
    Ház: hát eltöltöttem egy-két órát böngészéssel és nem könnyű. Továbbra is Játszik a Lian-Li PC-Q07, de szóba jöhet a COOLERMASTER RC-100-KKP2-GP Elite 100 (bár lehetne egy kicsit esztétikusabb is), EPC3 kiesett mert nincs benne hely optikai meghajtónak, EPC2 játszhatna bár nem egy szépség, illetve találtam ilyeneket, hogy Realan E-MINI series I5 illetve I7. Ha jól értem a Lian-Li és Coolermaster házaknak hagyományos táphoz van nyílásuk ezért valahogyan meg kellene oldani a pico PSU kulturált rögzítését, hogy az AC-DC átalakítóval ne egyből az alaplapot rángassuk.
    Merevlemez: akkor nézek 3,5-es green seagate winyót ahogy Pista0001 javasolta
    DVD/BLU-RAY meghajtó: ezzel lehet, hogy még várok, vagy lehet hogy csak DVD lesz belőle
    Távirányító: szerintem Logitech Harmony 300as lesz
    Táp: tetszik ez a pico PSUs dolog, valószínűleg belevágok
    Billentyűzet, egér, gamepad: no ezek jönnek majd utoljára

Segítsetek kérlek az alábbiakban:
    1. Winyóból SATA2eset vagy SATA3asat kell néznem ehhez az alaplaphoz?
    2. A távirányító hogyan fog kommunikálni a géppel? Adnak hozzá USB vevőt? Vagy infra érzékelőt is be kell szerezni hozzá?
    3. Forgalmazza valaki Magyarországon ezeket a Mini-Box által gyártott pico PSU-kat? Vagy külföldről kell rendelni?
    4. Tudja valaki, hogy honnan lehetne esetleg beszerezni ezeket a Realan házakat? Bármi tapasztalat velük kapcsolatban?
    5. A hagyományos tápnyílással mit lehet kezdeni ha pico PSU-t használ az ember? Kitaláltak erre már valami kultúrált megoldást vagy kivezetést a hátoldalra?
    6. Vagy hagyjam a fenébe a szarakodást a házakkal és vegyek egy EPC2-t? De gondolom azért ott is meg kell valahogy oldani a pico PSU csatlakozását...

Köszönöm szépen, remélem egyszer összeáll a dolog.

wurci

• wurci

tag

válasz dabadab #12939 üzenetére

Sziasztok!

Nagyon szépen köszönöm a tanácsokat, ezek szerint fogok tovább válogatni, és jelentkezni az épülő konfiggal.

Házzal kapcsolatban nézegettem a Lian Li PC-Q07B-t ami elég pofás, és az ára is még kezelhető. Viszont ebbe rendes táp kell ha jól értem, és ilyenkor a paneltáp már felejtős ugye? Esetleg paneltápos házból hol lehet még nagyobb választékot találni, vagy melyik márkák esztétikusak, jók és megfizethetőek is? (Stirbi fórumtárs linkjén felül)

wurci

• wurci

tag

Sziasztok!

Egy ideje már olvasgatom a topicot, és elhatároztam, hogy médialejátszó helyett rátok hallgatok és megpróbálok összerakni egy HTPC-t. Amire használni szeretném: erősítőn keresztül HDTV-re kötve médialejátszás, esetenként internet, játék, és minden ami belefér. Az eddigiek alapján, amire ehhez szükségem van az egy csicsás HTPC, távirányító, wireless billentyűzet és egér, illetve valamilyen gamepad. Olyan 100körül reméltem, hogy ez meg tudna állni.

Még meglehetősen az elején tartok a válogatásnak, segítsetek kérlek a továbbiakban:
    Alaplap: GIGABYTE GA-A75N-USB3: 22 803 Ft
    Processzor: AMD A6-3500: 18 355 Ft

- XBMC-t lehet ugye win7 alatt futtatni, és a fenti konfig simán elviszi őket?
    - Gondolom 4gb memória kellene hozzá mit javasoltok márkában és MHzben?
    - HDD?
    - Javaslat házra? Nézegettem a thermaltake és a silverstone házakat, de azért azok már egy kicsit sokba kerülnek.
    - Táp házzal együtt vagy külön?
    - Távirányító? Milyen egyéb kütyü kell még hozzá, hogy működjön, valami infravevő?
    - Billentyűzet, egér?
    - Menő gamepad?

Köszönöm szépen, minden javaslatot szívesen vennék.

wurci

Új hozzászólás Aktív témák