- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Google Pixel topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- iPhone topik
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
GerykO
aktív tag
Nekem az az 1 pci/x es bővítés untig elég a tunernak.
Bár így, hogy a rutermoddolással a bogarat elültetted, így majd sáskajárást arathatsz.
Már 2-3 hónapja agyalok, számolgatom a költségeket, mindig volt valami ami nem volt okés. Viszont ez a NASos+torrentes router totál korrekt.Ebben az esetben Muter kap egy HTPC-t, én meg valami izmosított vasat raktározok bele egy dvd lejátszóba, hugi meg ellesz a laposán. Azt hiszem ez lesz a legköltségkímélőbb megoldás.
Ilyenkor gecire sajnálom, hogy suliban ennyire szartam a linuxra, és csak felületesen ismertem meg.
Elsején érkezik a fizum, már rendelem is a routert, és kérem is a segítséget.
Bár a leírás alapján csak megoldom. -
GerykO
aktív tag
Köszi!
Apropó bár nem ide tartozik raid 0+1? Vagy menjek inkább vele a megfelelő fórumba?
hati: Azt tudom, hogy nehezen bővíthető. De ez olyan gép amit ősszerakok, beüzemelek, és menjen, míg el nem költözöm. Viszont a torrent mellett családi képeket+videókat is tartanék rajta, meg hát ugye minden telepítő és egyéb nyalánkság, amit a többi gép hálózaton érhetne el, és ezt egy raid1-re szivesebben bízom, mint egy sima notivinyóra, de hogy azért lassú se legyen jön a raid0. (asszem ez a raid0+1, ennek biza még utána kell járnom) Ezért is fontos a 7/24-es működés, ha bármelyik gép nyúlna adathoz legyen hova. De változatlanul érdekelne a routeres megoldásod, de épp most olvasom a cikket róla.
-
GerykO
aktív tag
Mivel ez egyben nas-ként is működne, ez menne a nappaliba, és még két gép lenne rákötve erre. Ezért gondolkodtam először atomban, mivel a NAS-okban is az szokott lenni, és raid 1-et akarok kreálni. Mellé meg jó lenne egy tv-tuner, és vigye a fullHD-t, és ha már a tv miatt sokat menne, akkor a torrentet is ennek kéne kiszolgálnia. Ha linux megy majd rajta, nekem az se para. És az időzített felvételek miatt, és a torrent miatt megy 24/7ben, mert én beállítom BIOS-ban, hogy kapcsoljon be, és anyám szerinted mit csinálna vele? TV-tuner meg max sleep módból éleszti fel a gépet...
stevve: Ezzel ismét csak szűkíteni sikerült a lehetséges áldozataim számát
Köff
A torrent, nem terhelné halálba ez tény, WIFIn keresztüli NAS funkciók szintén nem a procit gyilkolnák, de ha emellé bejön a HD lejátszás, vagy a timeshifting, akkor azért ne akadjon, zene, és a net megint csak nem lenne para. Elég lehet egy fasza cél-linuxal egy ion-atom is erre a célra? Nem csak a wattok számítanak, hanem a termelt hő is, hogy ne kelljen hűteni.Az ion merevlemezvezérlője raid-hez hogy áll?
-
GerykO
aktív tag
Nem feltétlen, mert ha tudom milyen lappal+vga+akármi van a gépben, akkor abból könyebb számolni. Nekem egy 24/7ben működés miatt lenne fontos, és jó lenne tudni, melyik platform eszik kevesebbet, persze a minimális teljesítményszint felett. Mert az atom már kiesett a lehetséges konfigok közül.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R7 7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2080 8GB Fractal Design Define R5 FSP 750W
- HPE Aruba PoE+ L3 switch raktárról azonnal elérhető!
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest