-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Az 5.1 és a 3db sztereó csatorna, az két külön dolog. Neked ez utóbbi van, ami egy egymástól teljesen függetlenített adatfolyam, amit nem tudsz csak úgy ide-oda dobálni.
Ha valódi (digitális) 5.1-ed lenne, és egy ezt a jelet fogni képes erősítő + hangfal szett, akkor nem lenne ilyen gondod.
Tehát röviden, az elvárásaid érthetőek, a cuccod alkalmatlan a feladatra. -
törölt tag
Ezt a jóöreg Genius rendszerednek kellene tudnia. Mármint a vágási frekvenciát, hogy mi menjen a subra, és mi maradjon a frontokon.
Én személy szerint windows alatt még nem találkoztam ilyen beállítási lehetőséggel, de ettől még lehet. Ha más nem, hát külsős szoftverrel biztosan megoldható.
Nálam a zene a fejhallgatóról megy, ide ugye nem kell, a filmekre meg van dedikált erősítő, és ott vannak ezek a paraméterek beállítva.
Genius lehet, hogy ezeket nem tudja, akkor veszett fejsze nyele. -
törölt tag
válasz
tupacamaru #53019 üzenetére
4k alá minden kevés lenne, ha madvr is futna alatta.
-
törölt tag
válasz
tibi970307 #52946 üzenetére
A témában nálam jóval okosabbak, és tapasztaltabbak vannak jelen a topikban. De én úgy látom, hogy a 3D és a HDR vonalhoz, még mindig a Blu Ray lejátszó a legjobb megoldás. (Írott, vagy eredeti lemezekkel, ez már részletkérdés)
Ez mellett persze tarthatsz fenn bármi egyebet, pl médialejátszót, vagy akár HTPC-t is.
Nekem sima FullHD 3D BD player és HTPC az összeállítás, az erősítőn meg csak bemenetet váltok, ha úgy alakul. -
törölt tag
Azt nem tudjátok véletlen, hogy MPC HC alatt miért nincs AAC hang? Mióta nem a Kodi a lejátszó, azóta ez van. Először nem foglalkoztam vele, mert csak egy sori volt ilyen stereo hanggal, de most megnézném a The 100-at is szinkronnal és itt is ez a helyzet.
Keresem én is a megoldást, de egyelőre semmi konkrét, hogy itt és itt, vagy ezt és ezt kell beállítani, átállítani. -
törölt tag
válasz
SunMount3r #52911 üzenetére
Tapipadozáshoz nem kell két kéz. Legalábbis, nekem nem. Simán meg hüvelyk újjal.
-
törölt tag
válasz
SunMount3r #52903 üzenetére
Az nem légegér, és igen, a típus volt ilyen. Ez volt az első kontrollerem a HTPC-hez. Ritek, vagy Rii i8
-
törölt tag
válasz
SunMount3r #52897 üzenetére
Sok volt a macera azzal a távval, nem csak a légegér volt problémás.
Tigerteam
Ilyenem volt, ezt váltottam le az újabb modellel. Csak feketébe. És nem volt rajta világítás. Ennek még konnektálni kell, ha lemegy standbyba? -
törölt tag
válasz
CirrMee #52890 üzenetére
Elsőre én is olyat akartam, ami beleillik az összképbe, de ahogyan írtam, nálam nem váltak be. Kodinál, illetve HTPC esetén, azért jó ha van egy teljes értékű billentyűzet.
A távirányító forma ezt vagy kizárja, vagy kétoldalas lesz, ami megint kényelmetlen.
Így nálam szempont lett, hogy a funkciógombok és a billentyűzet, azonos oldalra kerüljön. A légegeret kukáztam, a tapipad jobban teljesít. Így maradt a fenti megoldás. Az alakját leszámítva, nincs gond vele, mindenben tökéletes.
Ha nálad az alak lesz a fontosabb, akkor más kényelmi funkciókat fogsz bukni. -
törölt tag
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
SunMount3r #52880 üzenetére
Nekem a légegerek nagyon jöttek be. Pontatlan, remegős, és állandóan újra kell "kalibrálni"
EZT a fajtát vettem. Két nap után a fiókban landolt. A legnagyobb problémáim vele:- légegér állandó újra kalibrálása, azaz, ha elmászik, akkor táv kikapcs, kurzorra irányít, majd újra bekapcs, különben volt, hogy már 90 fokkal el voltam fordulva a képernyőtől. Ami ugye elég vicces, de a giroszkóp pontatlanságából adódik.
- nincs jobb egérgomb.
- vagy a távkapcs, vagy a billentyűzet oldala aktív, függően attól, hogy melyik van felül. Ezt automatikusan érzékeli. Ám a billentyűzet felőli oldalon, elég nehézkes a kurzornyilak használata.
- A teljesértékű használathoz forgatni kell.Amit aztán vettem, az az előző Rii-m ujabb verziója lett, és minden tekintetben kiküszöbölte az előző verzió hibáit. A régi pl ha alvó állapotba ment, kellett pár mp az ébredéshez, amíg újra konnektál, valamint nem volt rajta háttérvilágítás.
Amúgy kiváló volt.Most EZ van helyette, és minden szempontból tökéletes választás nekem. Légegér ugyan nincs, de van helyette tapipad, ami sokkal pontosabb, nem annyira remegős, és könnyebb is vele célozni.
-
törölt tag
válasz
SunMount3r #52817 üzenetére
Én a 4k/HDR dolgokat, eleve kihagytam a pakliból. Korai még. Értelmetlenül drága, és az anyagok is mire kijönnek, már rég láttam őket 1080p BD Remuxban.
Újranézésre meg nem veszek csúcsgépet.
Jelenleg, az 1080p a mainstream, arra kell minőségileg felkészülni. Mehetsz feljebb, de sem árban, sem egyéb dolgokban, nem lesz optimális a rendszered. -
törölt tag
válasz
SunMount3r #52815 üzenetére
Jó, de mi a fenére használsz, egy 1060-ast egy HTPC-ben? Az OK, hogy működik, de akkor ne álljunk meg itt, tegyünk bele 2db RTX2080Ti-t SLI-be kötve, és még mindig HTPC marad?
A madVR-es felhasználás is, egyre inkább értelmét veszti, ahogyan a forrásanyagok minősége javul.
-
törölt tag
Nekem is videokártyás a HTPC-m. De ettől az még sem nem all in one, sem nem gaming gép.
Egy ITX alaplapba helyezett low profile GT1030, a legnagyobb jóindulattal sem nevezhető gaming gépnek, all in one felhasználásnál meg felesleges az a VGA, mert procitól függetlenül, ugyanazt fogja tudni vele, mint nélküle. Kivéve néhány speciális esetet.
Izom HTPC meg nem létezik. Akkor annak van másik felhasználási területe is. Vagy csak egyszerűen túl van fejlesztve, szükségtelenül. -
törölt tag
válasz
SunMount3r #52811 üzenetére
Nálam, a HTPC-n nincs bill + egér, de van helyett RF távirányíthatóság. Nincs továbbá gamingre alkalmas megjelenítő, és alacsony az energiafelhasználása, továbbá relatíve zajtalan, és kis helyet foglal. Többnyire micro, vagy mini ATX, vagy ITX méretszabványú, és ehhez passzoló, speciális méretű házakba pakolják.
Ez kb szerintem alapkövetelmény, ha HTPC-ről beszélünk.Amit Te mondasz, az All-In-One PC, amihez elengedhetetlen a billentyűzet + egér kombó, nem feltétel a zajtalan működés, az alacsony energiafelhasználás, vagy a minimális helyigény.
Ezen felül, van még a Gaming PC, ahová a legnagyobb teljesítményű hardvereszközöket pakolják, relatív magas árszegmensben kaphatóak, és magas az energiafelhasználási igényük. Többnyire nem is zajtalanok, és méretük alapján sem illeszthetőek házimozi rendszerekbe.
Vagyis, nem a használat határozza meg, hogy HTPC e a HTPC, hanem a kiépítés módja. Ami persze nem jelenti azt, hogy más tipusú kiépítés, nem alkalmas médialejátszásra.
-
törölt tag
válasz
Genkwyll #52809 üzenetére
A HTPC alapvetően filmek megjelenítésére van kitalálva, ezért többnyire nincs rákötve billentyűzet, egér, és sok esetben monitor sem.
A játékhoz ezek viszont elengedhetetlenek. Akkor viszont az nem HTPC. Tehát, teljesen más irányba keresgélsz.
Ettől függetlenül, a fullHD filmlejátszásnak, nincsenek túlzottan magas követelményei, ahogyan az általad választott játékoknak sem.
Gyakorlatilag, a mai cuccok közül, szinte minden alkalmas lehet, a feladat betöltésére, nehezen tudsz mellélőni. Ettől függetlenül, én használt cuccban gondolkodnék.
Hardvert nem írnék, az elmúlt 5-6 év választékából, kis túlzással, bármit megvehetsz. -
törölt tag
válasz
_Smooth #52761 üzenetére
Opensubtitles nekem is szokott vacakolni. A múltkor véletlenül rákerestem az oldalra PC-ről is, és ott sem jött be.
Szóval, levontam a konzekvenciát, és rájöttem, hogy a komplett szerveroldali kiszolgálóval lehet probléma.
Egyébként igen, user/pass az szükséges az eléréshez.A SuperSubtitles meg random szokott hibaüzenetet produkálni, de ott még nem jöttem rá semmire.
Amúgy, én is ezt a kettőt használtam.
-
törölt tag
válasz
balage25 #52743 üzenetére
Ezt néztem, de ez nem pont az, amire gondolok.
Az F1 F2 a timingen változtat, ha jól észleltem, ami azt jelenti, hogy lassítja a feliratot, nem pedig késlelteti. Az én felirataim jól vannak időzítve, ami a képkockaszámot illeti, csak el vannak tolva kissé.
Legalábbis, nekem ez jött át. De próbáltam is, és akkor is.
-
törölt tag
MPC-HC fimlejátszás közben, van e lehetőség a felirat csúsztatására? Azt tudom, hogy optionsból lehet, millsec értékmegadással, de valami kezelhetőbbre gondoltam. Pl, mint Kodi alatt a csúszka lehetőség.
-
törölt tag
válasz
tupacamaru #52739 üzenetére
Világos, megvan. Köszi
-
törölt tag
Ha Kodi alá fel van téve az MPCHC, LAV filterekkel, és madVR-el, akkor a lejátszási frekvencia váltást (60@24p) hol kell beállítani?
Sikerült addig állítgatnom, hogy most a kijelző marad 60Hz-en, akármit csinálok, vagy játszok le. -
törölt tag
válasz
Patice #52735 üzenetére
Mendegy mostmár, visszajöttem windows alá. Ha másért nem is, hát a képminőség miatt. Ég, és föld a kettő.
Viszont, rájöttem, hogy a frame interpolation dobja szét a képet nálam.
Ha kikapcsolom, van kis röcögés, de fix 60Hz megjelenítésnél megszűnik.
Érdekes, de jobb a 60Hz megjelenítés 24p filmeknél, mint a 24Hz. Magam sem gondoltam volna.Lesz kis időm, megpróbálok még csiszolni a képen madvr segítségével, ha már van egy 460-as a rendszerbe állítva.
-
törölt tag
válasz
_Smooth #52733 üzenetére
Én is elhajítottam, és most sem szívesen állok vissza, de úgy néz ki, a szimpla LE/Kodi, sajna kevés projektorhoz. Vagy a CPU renderinggel volt gond.
Írtam korábban, de lehet, hogy a projektoros topikban, hogy a megjelenített kép bizonyos területei, egyszerűen szétestek projektoron. Pl egy rácsszerű szerkezet, vagy mondjuk függőleges elemekből álló vaskerítés, kamera panningnál, ami folyamatos, oldalirányú mozgást jelent, szétesett egy pillanatra, majd újra összeállt.
De akár egy legfelső layeren lévő statikus felirat is tudott hasonlót produkálni, pl a film elején, kiírták a szereplő nevét, és közben panningolt a kamera, akkor jó eséllyel szétcsúszott a név, egy pillanatra.Most feltettem a Leiat W10 alá, és ha itt is előjön, akkor továbbmegyek MPCHC-ra. Ha ott is, akkor a projektor lesz a ludas, illetve, HDMI kábelt még cserélek, hátha.
szerk:
Szerintem, a Linux nem talált drivert. -
törölt tag
válasz
_Smooth #52731 üzenetére
Szerintem, Te most wines verzióról beszélsz.
Nekem LE (LibreELEC) van fenn.De csak volt.
Nem sikerült hangot előcsikarni, HDMI-n keresztül, így feldobtam egy W10Pro-t. Itt egyből van mindenem.
Fura, egyébként én sem értem.Ha mégsem windowsos verzióról beszéltél, akkor sajna fogalmam sincs, hogyan lehet alapértelmezett eszközöket definiálni, de semmi egyéb hangkeltő nincs a gépre dugva, ez egy dedikált HTPC, és közvetlen az erősítőbe megy, HDMI-n keresztül.
Csak eddig alaplapi kimeneten ment, most meg az RX460-ról.szerk:
Egyébként, lehet, hogy egy friss telepítés, megoldotta volna a problémát. Valamiért azt gondoltam, hogy a hard reset elég lesz. Az elvileg ugyanaz, vagy majdnem ugyanaz.Mindegy is. Úgyis volt problémám a mozgásmegjelenítéssel is. Legalább most megtudom, hogy a proji a ludas, vagy csak a proci alapú rendereléssel voltak gondok.
-
törölt tag
válasz
_Smooth #52729 üzenetére
Hol kellene alapértelmezetté tenni? A rendszer/audio beállításaiban természetesen ki lett választva, pontosabban, megtalálta magának.
Más, így hirtelen, nem jut eszembe.
Az integrált audiót is megtalálja magának. Tulajdonképpen, alap 2.0-nak kellene lennie, minden beállítás nélkül is, nem? -
törölt tag
Na, kipróbáltam pendriveről az 1080p remux lejátszást. Ott is beröcög a kép, már a warner logo befordulásánál. Nem vészes, de engem zavar. (Azt nem vártam meg, hogy be is freezel e)
Gyors betettem egy RX460-at, tegnap jött meg, ott meg nincs hang. Tököm se érti ezt ... hard reset megvolt természetesen.Emlékeztetőül.
Ha bárkinek volna ötlete a hangra, akkor ne tartsa magában.Ezen felül:
MPCHC lejátszás lehetséges Libreelec alól? Erről nem találtam infot, rövid keresgélés után. Az érdekel, hogy hogyan, és honnan lehet LE alá feltenni.
-
törölt tag
válasz
MasterMark #52665 üzenetére
Pendrive jó ötlet.
Mondjuk, nem mindig csinálja, csak alkalmanként. Szóval, attól hogy most jó lesz pendriveről, még nem egyértelműsíthető, hogy megoldódott a probléma.
100 gigákat meg másolgasson a tököm, lassú az hozzá.
Nekem ez a 3.0 USB sem gyors valamiért. Aztán meg kisebb gondom is nagyobb volt annál, hogy ennek okát keresgéljem. -
törölt tag
válasz
MasterMark #52663 üzenetére
Ok, de ehhez láthatóvá kellene tennem a hálózaton, az LE rendszermeghajtóját.
-
törölt tag
válasz
canniball #52661 üzenetére
Gigabytes LAN van itthon, elvileg ennyire nem lehet lassú sehol, hogy pl egy ST Discovery WEB-DL stream esetén belaggol.
Az OMV server torrenteket is futat, a 30-35 MB/s nem ritka letöltés esetén.
A HTPC-hez nem mértem még sebességet, de van benne egy SSD, éppen megnézhetem, hogy mennyi idő alatt másol fel pár gigát.
Gyakorlatilag, mindkét eszköz, az OMV és a HTPC is, ugyanazon a körön van, egy Zyxel switchben. Sajna, a routeremen nincs annyi port, hogy mindehová jusson.a hálózatom:
a Virgin Media router, modemként használva, a wifit, és portokat, egy TP-Link Archer C2 kezeli. + a WIFI-re van egy repeater, a konyhában.
A TP-Linkhez kapcsolódik még 2db 5 portos switch, egy szintén TP-LINK márkájú, és egy Zyxel.
A HTPC és az OMV a Zyxel switchen vannak, mindketten.Ilyenformán ötletem sincs, hogy ha tényleg a sávszél a gond, akkor az hol veszik el?
-
törölt tag
válasz
Baliga Tamás #52656 üzenetére
Én nem hiszem, hogy a probléma eredendően a brandokra vezethető vissza. Ki erre esküszik, ki meg arra. Ez rendben is van így. De azt nem gondolnám, hogy akármelyiket is választom, az magában hordozná a problémát.
-
törölt tag
válasz
Baliga Tamás #52654 üzenetére
A helyzet az, hogy valamiért, bizonyos filmrészletek, beszaggatnak, belaggolnak, pedig egy T-s sorozatú i3 van a gépben, 4. generációs. Így fejből azt mondanám, hogy 4220T, de lehet, hogy mellélőttem, guglizni meg nincs kedvem, szétszedni meg végképp nincs.
Na most, keresem a probléma forrását, ami nem egyszerű, lévén, most állt csatasorba egy épített OMV szerver, 2x 4TB WD-del.
Olyan is előfordult, hogy befreezelt a kép, majd kb fél perc múlva kilépett a Kodi a főmenübe.
17-ről 18-ra upgrade megvolt, teljes telepítéssel. A vinyók nem újak, de ellenőrzötten fél évesek kb (voltak, mikor vettem őket) Tavaly nyáriak.
Az OMV topikban azt mondták, halódnak a vinyók. Én ezt kizárnám, legalábbis remélem, hogy kizárható.Procin hűtés cserélve lett, ramok tesztelve lettek. Így ötletem sincs, gondoltam veszek bele egy dedikált VGA-t, azzal nagyot nem lövök mellé.
A 460 már úton van, az 550 így akkor nem kell, de mindkettőt kedvező áron tudtam volna megvenni. 40 és 50 fontokért.
Mivel a 460 már úton van, így egy próbát teszek vele, de ha csak félig lesz olyan meleg ahogyan PuMbA mondja, akkor marad az nVidia vonal.
-
törölt tag
Ti melyiket tennétek HTPC-be?
RX550 vs RX460 ???
Az RX550 low profile-s Sapphire, az RX460 egy ventis, rövid MSI.
Mindkettő 4GB -
törölt tag
Ti tapasztaltatok mostanában olyat, hogy LE Kodi hiányosan frissíti fel az adatbázist? Nálam pl poszterek hiányoznak, és a listában, üres a helyük.
-
törölt tag
válasz
SunMount3r #52541 üzenetére
Én sem vagyok audiofil, de már többször belefutottam ilyen jellegű értékelésekbe, a hifi magazinok oldalain, lapjain.
A minap épp csendes mechanikájú 3D lejátszót kerestem, és a piaci találatokról kerestem értékeléseket.
ITT pl egy, az LG BP556-ról, kiemeli a poor hangminőséget.(disappoointing sound quality)A nálam járt androidos boxok mind problémásak voltak, így fogalmam sincs, hogy milyen a hangminőségük. Az egyik pl filmlejátszás közben pattogó hangot adott ki. Ilyen hiba (hibák) mellett meg nem volt értelme bármilyen minőségi tesztet végigjátszani, mert az alapokon sem voltak képesek túllépni.
chros
Közhiedelmekkel Hi-Fi magazinok, nem foglalkoznak. -
törölt tag
válasz
SunMount3r #52533 üzenetére
Ha elolvasol pár bluray lejátszó tesztet, azokban is minősítik, mind a hangot, mind pedig a képminőséget, és bizony vannak eltérések.
Digitális adat, de a lemezen, nem ugyanaz a digitális adat formátuma, mint ami a HDMI kábelen, az AVR felé megy. Addig még sok munka van vele, és gondolom, a különbségek főként itt, a jelfeldogozás művelete alatt alakulnak ki. -
törölt tag
Régi TV-men is tapasztaltam, de azt hittem, csak haldoklik. Most meg a projin is előjött pár alkalommal. Kamera panningnál, függőleges vonalak, rácsok, egy pillanatra szétesnek, majd ismét összeállnak. Ez mi lehet, és hogyan küszöbölhető ki?
Intel HD Graphics (4th ghen i3), LE, VSX921, EH-TW6700
-
törölt tag
válasz
rudi77 #52395 üzenetére
Igazán nincs mit.
Driver telepítés volt egy kicsit trükkös, azzal bevallom, átvert az Intel. A driver assistant azt állította ugyanis, hogy naprakész a gépem, és kicsi zöld pipa volt az Intel HD4xxx grafikus vezérlő mellett.
Ezzel párhuzamosan sajnos nem volt hang.Ráadásul, a procihoz dedikált driver sem akart felmenni manuálisan. Ehhez át kellett dugnom arra az időre a projector HDMI-t. De utána sima ügy volt.
-
törölt tag
válasz
MasterMark #52388 üzenetére
Na, most visszajöttem a telepítés után. Fent az Intel driver is, az AMD-ből jön a kép, és az IGP-re van az erősítő kötve. Hang továbbra sincs még, de eszközkezelőben látszik mindkét VGA
szerk: Megjött a hang is.
szerk:
[kép]
EZ VAN MOSTAkkor mi kell pontosan? Hogy van e DD/DTS ???
PC hanglejátszáskor csak PCM hang van, de igaz, az 5.1
Tehát, ha pl játszok, akkor sincs nekem sem DD/DTS, csak PCM, de az 5.1Filmeket még nem próbáltam. VLC remélem tud ilyesmit, mert nincs most humorom az asztali gépre valami Kodi szintű cuccot bekonfigolni.
VLC-hez is kell codec, ffdshow, meg ilyenek, hogy legyen DD/DTS hang. De szerintem, innen megoldható.
-
törölt tag
válasz
MasterMark #52386 üzenetére
Most fent van az Intel driver, de IGP-ről vagyok. Advanced menü / PCI E configuration
-
törölt tag
válasz
MasterMark #52384 üzenetére
Azt tudom, hogy ez a baj, csak azt nem, hogy hogyan lehet áthidalni. Nincs ismeretlen eszköz semmi. BIOS-ban sincs semmi, csak enabled, meg disabled, illetve, hogy a front panel audio és az spdif mi legyen. Ezeket beállítottam.
Volt még valami bepop vagy mi, azt is próbáltam már enabledbe is meg disabledbe is, de semmi. Azt még megpróbálhatom esetleg, hogy ezt a bepopot, vagy mit, megint megváltoztatom, és újra megpróbálom feltelepíteni a drivert, hátha.
Esetleg még annyit, hogy lehúzom a radeont, rákötöm a projit az igpre, feltelepítem, aztán visszateszek mindent. De ha ez sem működik, akkor szerintem elég halott ügy.szerk: Depop volt az, és mostz enabledre tettem ismét.
szerk2: Hibaüzi ismét
Most jön a második módszer, azaz, rákötöm a projit az IGP-re, és felteszem a driovert
-
törölt tag
válasz
MasterMark #52382 üzenetére
Ott csak az RX580 van
-
törölt tag
válasz
tom_tol #52378 üzenetére
Az Intel Driver and Support Assistent azt mondja, minden driverem naprakész. Így nincs hang, és azt a beállító felületet sem tudom, hogy merre találom. System trayen nincs.
A manuális letöltés meg azért csücskös, mert Win10 driver csak 6th gen-től felfelé van, ami meg 4th gen cpu-hoz van, az csak windows 7/8.1
Nekem 4th gen i5 van, win10 alatt.
szerk: Megtaláltam.
szerk2: Hibaüzenet. "Ez a számítógép nem felel meg a szoftver .... elfelejtettem a végét. Futtatási követelményeinek, vagy hasonló.
EZT a drivert próbáltam meg telepíteni, nem engedi.
De az assistant szerint amúgy is naprakész.Ha van ötletetek, akkor most mondjátok. Ha visszadugom, már nem szeretném újra szétszedni a rendszert.
-
törölt tag
válasz
MasterMark #52376 üzenetére
De ott jelen volt fizikailag 2 darab monitor. Nálam nincs. AZ IGP-ből a HDMI csak az erősítőbe megy, és setovább.
-
törölt tag
válasz
MasterMark #52374 üzenetére
Aki fentebb írta, annak ugyanarról a VGA-ról megy ki a két HDMI kábel. NEM LEHET, elmondtam már, de többet nem szeretném.
kérdés: Én teszteltem, vagy Te?
-
törölt tag
válasz
MasterMark #52372 üzenetére
De Te meg azt értsd meg, hogy nincs ilyen lehetőség. NEM LEHET kiterjeszteni az asztalt az erősítőre, ha külön forrásból megy ki a két HDMI kábel.
Ezt meg én mondtam el fentebb. -
törölt tag
válasz
MasterMark #52366 üzenetére
Hát de az eddig is rajta volt, mégsem szólt.
-
törölt tag
válasz
MasterMark #52364 üzenetére
De egy monitor esetén nincs kiterjesztett asztal. Ott a lehetőség, rá is kattinthatsz, de akkor sincs kiterjesztett asztal. Faltól falig megy az egér. Te meg ezt értsd meg végre.
-
törölt tag
válasz
MasterMark #52359 üzenetére
És ki a tököm kérte, hogy akár egyszer is beleszólj? Nem az a lényeg, hogy mit kell, hanem az hogy hogyan.
-
törölt tag
válasz
MasterMark #52357 üzenetére
egy asztal van, milyen kiterjesztett asztalra gondolsz? Az alaplapi hdmi az AVR-be megy, ott nincs képmegjelenítés.
A VGA meg a projiba, az meg egy kijelző. -
törölt tag
válasz
rudi77 #52350 üzenetére
Na szóval, összedugtam, de nincs olyan hangeszközöm, hogy alaplapi HDMI kimenet.
de még próbálkozok azért
szerk
Szerintem, ez így nem fog menni. Szimplán audio jelet nem lehet kiszedni HDMI-ből, ha nem aktív. Ha meg aktív, akkor a videojel is azon keresztül jön.
Ám, megoldás lehet egy hangkártya.
AC3/DTS-ig akár optikán keresztül. -
törölt tag
válasz
rudi77 #52330 üzenetére
Szerintem tud, de egy eszközön van a 2 HDMI port? Ha gondolod, kipróbálom.
Jelenleg van egy RX580 és egy alaplapi HDMI portom.*************
Át akartam most dugni, de aztán rájöttem, hogy nem 2 HDMI van, mert az elsődleges megjelenítőm a display port, direktbe megy a monitorra, az 580-ról. + hangkártya a hangkeltőm
A HDMI megy az erősítőn keresztül a projektorba, én ezen szoktam a hangot is, ha a projin játszom.
+ van még egy alaplapi HDMI portom is, az most nincs használatban.
Ha tudok tesztügyben segíteni valamit, akkor írd le, hogyan képzeled, és összedugdosom neked, "just to make sure"
-
törölt tag
válasz
Ronyman #52317 üzenetére
Bittorentre és NAS-ra nem jó a Kodi.
Az meg, hogy windows alá telepíted, vagy inkább LE-t választasz, sok mindentől függ. De főleg attól, hogy mit akarsz.
Én azt javaslom, hogy ne akarj mindent egyszerre, mert nem fog menni. Először tedd fel windows alá, és tesztelgesd. Aztán az igényeid a lehetőségekhez képest fognak alakulni, és el fogod tudni dönteni, hogy pontosan mit szeretnél. -
törölt tag
válasz
Ronyman #52315 üzenetére
Az egy korábbi verzió (Kodi 16 Jarvis) Jelenleg a 17-es Krypton verzió a stabil, de van már 18-as Leia is, bár ez utóbbi még csak béta verziós.
Kodit INNEN tudod letölteni. A jelenlegi verzió némiképp eltér, ami a beállításokat illeti, de könnyű rajta kiigazodni. Szerintem nem lesz vele gondod, de ha mégis, akkor gyere, és kérdezz.
Nagyjából minden egyértelmű.Bővítményekből azt hiszem, én csak az opensubtitles-t használom, ami a feliratokat automatikusan megkeresi. Most így hirtelen legalábbis nem ugrik be semmi, amit repóból kellett feltennem.
-
törölt tag
Az a helyzet, hogy a 4k releasek csak sokadjára jönnek ki, mire meg kijönnek, addigra kb 3x láttam a FHD verziót.
Először ugye kijön valami OV WebDL, aztán ugyanez BD verzióban, majd jönnek a szinkronok, és csak úgy a 4k.Én projiban gondolkoztam a 4k-n, de aztán átgondoltam a filmnézési szokásaimat, és gyorsan le is mondtam róla. Szerintem, amíg a 4k nem lesz mainstream, addig luxus ebben a kategóriában gondolkodni, figyelembe véve persze azt is, hogy ez jelentős többletkiadást eredményez, és ahogyan mondod, még mindig nyüanszos.
-
törölt tag
válasz
lajos75 #52256 üzenetére
Engem annyiból zavar, hogy felesleges egy fixen rögzített hardver esetében, és csak potenciális hibaforrás. De egyébként is, nálam folyamatos pörgésre vannak állítva, és mindig van pár kb seedem, hogy véletlen se álljanak le. Tudtommal, ez növeli az élettartamot. Pontosabban, a sok megállás/újraindulás csökkenti.
-
törölt tag
A purple mennyire halk?
Amúgy, ha raid kötetben van, akkor is parkol? Van valami halvány információm arról, hogy ilyenkor nem parkolnak a vinyók, de nem akarok zöldséget mondani ezzel kapcsolatban.
Megjegyzem, ha folyamatos seedbe van rakva, szvsz akkor sem parkol.Na, mindezt csak azért böktem ide, mert agyalok egy WD purplen, CCTV-hez, a NAS-ba. Csak nem tudom, hogy legyen egy dedikált egység hozzá, vagy menjen ez is a WD Redekre, amik amúgy használatban vannak.
-
törölt tag
Nézegettem hasonló megoldásokat, de ez már túl zsúfolt nekem. Egy vinyó csere kész rémálom, vagy akármilyen javítás.
Meglett az FD Node 304, végülis £55-be megalkudtunk, ami kb fél ár, és ha minden igaz, újszerű állapot, esetleges mikrokarcokkal, minden hozzávalóval, eredeti doboz nélkül.
Ezzel nincs mit szégyenkeznem, szépen elfér majd a center bal oldalán, míg a jobbon a mélyláda uralkodik.Ha megjön, szétnézek belül is, hogy mik a lehetőségek. De szerintem, az ITX-ről lemondok. mATX, vagy akár nagyobb deszka is lehet benne. Majd meglátom, mit kapok.
Többieknek is köszönöm a segítő szándékú hozzászólásokat.
Sok jó ötlettel lettem gazdagabb. Innen azt hiszem menni fog, ami meg nem világos, most már a saját topikjában kérdezem meg.
-
törölt tag
válasz
Patice #52229 üzenetére
Na, most már tényleg kezd érdekelni a téma!
Ugyanerre a FD Node 304-re offereletem az ebayen. (Tegnapi Core V1 elúszott, kicsit alulértékeltem, és elcsúsztam 1 fonton)
Más közös is van.
Ugyanazt az Asus H87I-Plus deszkát hajtom, csak én a HTPC-ben
(ja igen, olvasom a logoutodat)
kösz az infokatszerk: Egyedül a procihűtőt nem értem. Én EZT vettem a HTPC-re. Pont pár napja, vagy hete hoztam itt szóba, hogy vacakol a hálókártyám. Valójában, a stock Intel hűtőm dobta el a kanalat. Ezen mondjuk nem is csodálkozom.
-
törölt tag
válasz
Patice #52227 üzenetére
Hát nem tudom. Lehet, hogy én keresgélek rossz helyen, de a 3-4 éves Synology 2 bayos NAS-ok ára, még mindig elképesztően magas. (£100+) Annyiból bőven kihozok egy S/I Bridge i3T 4GB rammal, és ha nem ITX-ben gondolkodom, akkor normál ATX táp (van is itthon) plusz akár 4 HDD elfér.
De bármikor tehetek bele nagyobb procit, több ramot, SATA kártyát ...Persze, el lehet csúszni ezen a gondolatmeneten is. Pl a kuckó még mindig kérdéses. Esztétika/méret/ár. Ez akár ugye annyi is lehet, mint maga az egész hardware, ha dizájnos akarok lenni. A Synology meg alapból esztétikus.
Hát ja. ...Nehéz logikusan végigmennem a gondolatmeneten, hiszen fogalmam sincs, hogy mit akarok. Eredetileg csak a HTPC-t akartam etetni + TM, SMB, ... kb ennyi.
Aztán elkezdtem agyalni az épített NAS irányába, és ugye elkezdtek jönni a lehetőségek. Ha már épített, és ha már bővíthető, akkor miért ne?De ezt sem úgy akarom, hogy akkor na, építsünk egy smarthome rendszert, mondjuk holnap reggel. Pici kis óvatos lépés előre, aztán ha nem inog a talaj, akkor lehet szépen haladni. Ahogyan az idő + a pénz engedi.
Bocs az offért, nem gondoltam volna az elején, hogy ennyire bele merülünk. SunMount3r kolléga már linkelte a topikot, de végülis nincs igazán célirányos kérdésem feléjük, csak hangosan agyaltam/tunk itt a dolgok körül. De be is fejeztem.
-
törölt tag
válasz
SunMount3r #52224 üzenetére
El kell most mennem melóba. Délután még leszek picit, de aztán csak hajnalban.
2 dolog.
A Zyxelről majd csinálok képernyő videót. Én nem tudom, nálam mindig is így működött. De nem tartom kizártnak, hogy valamit elqrtam, csak akkor mit?router, LAN kábelek cserélve lettek. switch is lett betéve egy alhálózatra (úgymond)
Ha meg tetszik a ház, biddelj nyugodtan, majd adok egy UK címet, ahol lakok. Ide küldheti, ha direkt nem akarja MO-ra, és majd továbbítom. Most sajna mennem kell, hív a kötelesség.
-
törölt tag
válasz
SunMount3r #52219 üzenetére
-
törölt tag
válasz
#48613632 #52221 üzenetére
Amúgy, az is megfordult a fejemben, hogy ha tényleg kompakt akarok maradni, akkor 1db HDD lenne, 8TB, vagy e feletti méretben. Végülis, minek a 2.? Vagy minek 2x nTB? Amikor lehet 1x 2nTB is. Sima HTPC + TM kiszolgálására úgy sem szüksges RAID/JBOD környezet. A mostani megoldásomnál meg így is gyorsabb lenne, és végülis, eddig is elvoltam vele.
szerk: Váltás is azért fogalmazódott meg bennem, mert kezdenek halódni a 2TB-s yellow WD-k. Ezeket is használtam vettem amúgy. Az egyik még használható, de van benne pár BS, de a másik completely dead. Telis teli BS-ral, és folyton hibázik.
Így jött az ötlet, hogy HDD csere, de akkor már legyen nagyobb, de akkor már ne a Zyxel. ... -
törölt tag
válasz
SunMount3r #52219 üzenetére
Szerintem, ha nem akarod összefűzni a HDD-ket, akkor a 3.-at, illetve innen felfelé, akár külső vinyóként is implementálhatod. Aztán majd később átköltözöl nagyobb, több bővítő helyes kuckóba. A 4 bayos megoldások viszont elég drágák, kompakt méretben. Akkor inkább a HDD-be fektetek. De az igaz, hogy ha eleve adott a több kisebb HDD használtan, akkor érdemes lehet. De szerintem, mondj le az ITX méretről. Inkább rejtsd el, az egyszerűbb.
cinemazealot
Ez is megfordult a fejemben. De errefelé az UK-ban, van csomó használt kuckó, vagy újak is, liciten.
Mondjuk tetszik ez a Core V1. Pont jól mutatna a center jobb oldalán. Balról meg a subláda lenne, illetve van is.szerk:
Azt nem hiszem, hogy valaha is szükségem lehet, 2-nél több HDD-re.SunMount3r
Ja igen! A Zyxelekre visszatérve. Sajna, azt én sem tudom, hogy a 4 bayosak mennyire vannak ellátva procival. A szimpla tech specs sokat nem mond nekem sajna. De azt tudom, hogy a 320, a 325v2, és a 326 is CPU limitesek Transmission, illetve torrent alatt. 7-8MB/s a max, amit bírnak, olyan 75%-os terheléssel. Az fölött elérhetetlen gyakorlatilag, bár a dolgát azért teszi rendesen.
Pl, ha több torrentet akarok letölteni, akkor addig, amíg beadagolom neki, le van állítva, vagy vissza van fogva a teknőssel. Az olyan 3MBs-re van belőve nálam.
Ha véletlen ezt elfelejtem, akkor még a TM GUI is csak pörög, és képtelen frissíteni. Kb 3-4 perc, míg el tudok jutni odáig, hogy megnyomom a teknőst, és lelassít. Akkor jó megint
Ezen felül egyébként, nekem bőven elég lenne. De az rohadt idegesítő, hogy itt a 350Mbites net, és max 10-12MB-vel tölt, de akkor is elérhetetlen. -
törölt tag
válasz
SunMount3r #52216 üzenetére
Hamar letettem arról, hogy a kuckó mini ITX legyen. Vagy nincs, vagy rohadt drága, de akkor sincs. De miért fontos, hogy ITX legyen? Reggel még én is így gondolkodtam, de mire lefolyt a KV a torkomon, rájöttem, ezt tudnám elsőnek elengedni.
Nekem háznak Thermaltake Core V1 lesz (valószínű, de még nem 100%) Táp ugye ebben az esetben mindegy is, mivel normál ATX méret belefér. Ezen felül, az ITX alaplap sem kötelező. mATX is belefér, ha éppen erről van szó. És akkor nem gond a több SATA csatlakozó sem.
Az a helyzet, hogy arra jöttem rá, hogy sok problémát megold, ha lemondok a kompakt méretről. Kiindulva a HTPC házamból, ami csak egy picivel kisebb ennél, de csak 1x 5.25 + 1x 3.5 ami befér, plusz ugye pico PSU ami megint árnövelő. Ráadásul, Te 4 bayt akarsz. (4 bay = nagy baj)
Max majd jól elrejtem. Erre nem kell rálátni a távval. De amúgy nem csúnya, szóval maradhat is. Picit nagyobb a HTPC házamnál, de azért nem vészes. (Dimensions: 260mm x 276mm x 316mm (W x H x D))
Legalább kényelmesen elfér belül a 2db HDD + az SSD adott esetben.Köszi a topikot. Kerestem, de pont nem ezen a címen. Homeserver ... hmm jaaaa. Akár az is lehet ... Minden esetre, azért elkezdem követni.
Gombinyó
Miért lenne 2 fiókos Synology? -
törölt tag
Üdv
NAS-sal kapcsolatban lenne pár kérdésem. Nem tuti, hogy ez a legmegfelelőbb topic erre, de végülis HTPC related a kérdés, mivel azt etetnéFullHD tartalom, csak letöltés, seed máshogy van megoldva. 2x 4TB WD Red lenne, vagy hasonló.
Szóval a lényeg, építenék egyet, mert a 325v2 kissé gyenge transmissionhoz, illetve kb 10MBs download körül 100%-os a proci, és szinte elérhetetlen az egész NAS. De ezt már kitárgyaltuk korábban, hogy ez ennyit tud, és pont.
Ami érdekelne. FreeNAS lenne a környezet, illetve, google és YT videók után, én erre a következtetésre jutottam, hogy az pont ok ide. TM menne, esetleg Google Drive kliens, de ez utóbbi, gondolom nem sok vizet zavar.
Ami a dilemmám. Milyen alaplap + proci kombó az ideális? Használtban gondolkozom, UK ebayt nézegetem. Nem akarom túltóni, de azért legyen benne kakaó.
Szóval Ivy/Sandy B. elég, vagy H.well/B.well, esetleg Intel embedded config? J19xx N31xx
Az is kérdéses volt még, hogy ezeken a mini ITX lapokon, általában 2 SATA csati van, ami kell a 2 HDD-hez. De akkor mi van az OS-sel? Elég neki az USB? Abból akkor kell a 3.0?
Esetleg dobjak be egy Pci-e raid karit? Avagy m2 inkább? Végülis, a bootra tudok várni, szóval akár jó az USB is, de boot után használja azt még a FreeNAS, futás közben? Mert akkor inkább valami SSD kellene.Esetleg találtam még ezt a lapot: AsRock J4005B
köszi
-
törölt tag
MadVR ugye nincs LE alá? (Ha jól tévedek, az csak win 8.1-től felfelé van)
Ha nincs, akkor LE alatt van lehetőség 24p judder smootholására valahogy? -
törölt tag
válasz
MasterMark #52092 üzenetére
Na, elég valószínű, hogy mégiscsak a LAN adapter lesz a ludas. Próbáltam SSD-re másolni, a NAS-ról tartalmat, 4%-nál kifagy. A Kodi nem, csak a másolás.
Amik eddig világossá váltak:
A NAS nem lehet, mivel az asztali gép gyönyörűen játszik róla.
Kodi + LE újratelepítés megvolt.
LAN kábeleket cserélgettem.
Van egy switch, abból is áttettem a routerba közvetlen.
Fix IP megvolt.
Portalanítás megvolt.
A proci-cooler kontakt nem a legrózsásabb, de T-s proci, nem megy 35 fok fölé, de inkább kevesebb. Indításkor 23, amúgy 30 max.De ettől függetlenül, holnap jön egy új Arctic low profile cooler, hátha ...
Valamint, rendeltem egy USB LAN adaptert, AX88179 chippes, erre azt mondják, LE kompatibilis.
Ha ezzel sem jön rendbe, akkor vagy az alaplap itself, vagy a proci. De a proci az nem az a meghalós fajta. -
törölt tag
válasz
MasterMark #52092 üzenetére
Nem 100, hogy a hálókártya, de ez a következő lépcső a hibaszűrésben. Ha nem ez, akkor full alaplap, vagy proci. Még újrapasztázás lesz holnap, bár 36 fokos a proci mindössze. BIOS illetve UEFI beállítás alatt.
Amúgy eldobálja a filmeket lejátszás közben. TV-t is, mintha a hálózat akadozna. -
törölt tag
Úgy néz ki, haldoklik a hálókarim a HTPC-n. Vennék egy USB alapút. Van valami ajánlott chipset, vagy gyakorlatilag mindegy? Libreelec lenne fent.
Köszi előre is. -
törölt tag
Doom esetleg? Már a HI-RES textúrákhoz sem elég a ram, hacsak nem a 6GB változat van. Amúgy, nekem 1050Ti van jelenleg, de pl a Witcher III is med, med-high grafikán van, kb 30-60 fps, helyzettől függően. A BF-eket pont nem tudom.
Szerintem, amit írtál, az inkább az 1070/1070Ti karikra igaz, hogy elég az 1080p kompromisszum mentes játékhoz. És persze valahol számít az is, milyen procival hajtod ki.
Nekem 4th gen i5 jelenleg, 16GB ram -
törölt tag
válasz
Flowtation #51805 üzenetére
Biztosan. Amennyiban a Bash file az valami batch file, akkor igen. Nagyon szépen köszönöm a segítséget. Amúgy meg, egyáltalán nem sürgős, ráér akár heteket is.
-
törölt tag
válasz
#48613632 #51803 üzenetére
Bocs, megvan. Szintaktikai hiba volt
szerk: Ez tökéletes. Már csak automatizálni kellene
szerk2: Újraindítással sajnos felejtődik ...
-
törölt tag
válasz
Flowtation #51801 üzenetére
Köszi, na ezt ki is próbálom
-
törölt tag
válasz
Flowtation #51799 üzenetére
Igen. Valóban nincs. Kösz a linket. Viszont nincs parancs sem, ami a forgatásra, flipre lehetőséget adna. Kicsit lejjebb görgetve az általad linkelt oldalon, ott a lehetséges parancsok listája.
-
törölt tag
válasz
Flowtation #51797 üzenetére
Jaj dehogy! Én köszönöm a segítséget
Valójában nagyon az az érzésem, hogy ez a feature, nem létezik PC LE alatt, szóval lehet, hogy időpazarlás, és ebben az esetben, én vettem el pár órát az életedből
-
törölt tag
válasz
Flowtation #51794 üzenetére
nekem az az érzésem, hogy ha ez a képforgatás egyáltalán megvalósítható, akkor az nem a config.txt-ben lesz, hanem az advancedsettings.xml-ben
-
törölt tag
válasz
Flowtation #51794 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged