Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Orionhilles

senior tag

Sziasztok!

Nagyon-nagyon sokat olvastam a témában és már el vagyok veszve a lehetőségek között, adjatok tanácsot pls!

Jelenleg egy régi ThinkPad X201 van befogva, mint *arr letöltő és HTPC, ezt szeretném leváltani 1 v. 2 eszközzel. A célom az, hogy ideális esetben majd 4K + HDR esetén se kelljen a setupon változtatni, jelenleg FHD TV van, ez optimális esetben 1-2 éven belül le lesz cserélve.

HTPC-nek:
    - H.265 (HEVC) 10 bites filmek lejátszása az elvárás legnehezebb része
    - Jó lenne ha 4K is menne neki
    - Kodira lenne használva szinte csak

NAS / *arr gép:
    - 7/24-ben menne, lehetőleg passzív hűtéssel (vagy legalábbis nagyon halk)
    - Legalább 1 db 2.5"-es hely (meglévő 500 HDD miatt) + lehetőleg M.2 NVME 2280-as hely
    - Alacsony fogyasztás
    - Minimum 4 GB RAM, de preferáltan 8 v. 16

1. opció:
    1 eszköz, J4105-ös barebones gép (GIGABYTE Brix Ultra GB-BLCE-4105 konkrétan) + 2x4 GB DDR4 v. 2x8 GB RAM újonnan ~60-75k (ez tűnik egyelőre befutónak)

2. opció:
    2 eszköz, Xiami / Amazon stick (~25-35k) rajta Kodi + valamilyen HA-s használt NUC / barebone jellegű PC / Thin Client, ami NAS-ként funkcionálna (~30-45k)

3. opció:
    1 eszköz, X300 + RAM + valamilyen APU (~100-120k) és akkor 5600G-vel remélhetőleg jó pár évig be leszek biztosítva

4. opció:
    1 DIY mITX / mATX build, aminél később tetszőlegesen tudom a platformot váltani
    Ezt alapból elvetettem, mert szerintem nem éri meg erre a célra, de nyitott vagyok ilyen elképzelésekre is.

Keret: használt, garancia nélküli eszközök esetén 70k körül, újonnan nagyon max 120k-t szeretnék az egész projektre ellőni, lehetőleg minél olcsóbban.

Minden észrevételt köszönök előre is! :R

Új hozzászólás Aktív témák