Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• gjanner

tag

Sziasztok!

Életem első HTPC-je összeállt :)
    ASRock N3150DC-ITX
    Silverstone ML-06
    Kingston HyperX Impact 4GB RAM
    WD RED 4TB HDD
    Samsung 850 EVO 120 GB SSD

Az építést követően első bekapcsoláskor kicsit lefagytam, mert a rendszer nem indult el, szétszed, átnéz, végül meglett a hiba, a Pwr / Rst switch és LED-ek rossz System csatlakozókra lettek rádugva... pont mellette volt, pont azonos pin számmal... :W (közben már azon gondolkodtam, hogy valamelyik elem hibás vagy az összeszerelésnél valamit nagyon megyomtam... :Y

Hát túl sok hely nincs a házban, de legalább csendes. A fritsch féle OE-t feltettem (jegyzem meg soha nem láttam ilyen villámgyors "rendszer" telepítést) beállítani és szöszölni még nem volt időm vele. Ami meglepett, hogy rádugva egy külső HDD-t (filmekkel, mert hálózat még nincs alatta és belső HDD sincs formázva*) és elindítva egy filmet, rögtön, akadásmentesen, szép képet adott. Picit tartottam tőle, amit itt egy-két kommentben olvastam, hogy telepítés után napokig kell majd keresgélnem a megfelelő beállításokat. De szerencsére minden pöcc-röff volt.
    Ja és köszi a fórumozóknak is, sokszor olvasgattam a tapasztaltabbakat.

Majd biztos lesz még egy-két kérdés, ha már beleástam magam a dolgokba.

*Hálózat/SSH nélkül le lehet menni valahogy rendszer szintre a HDD formázáshoz vagy ez megoldható KODI-ból is? :F

Új hozzászólás Aktív témák