Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Tommaso

tag

Összeraktam a HTPC-met, gondoltam megosztom az eddigi tapasztalataimat azok kedvéért akik hasonlót szeretnének összerakni.

Végül különféle problémák és egyéb szempontok miatt inkább játékgép felé hajlott az eredetileg főleg filmnézésre összteállított konfig:
    Antec NSK2480, Intel E6550, Scythe Ninja Mini (venti nélkül), 2GB Geil Ultra, Samsung HD500LJ, Inno 8800GT 512MB, Samsung DVD-RW, Logitech wireless desktop S 510

- A ház jó minőségű, pofás, jól szellőzik, stabil. Ami nem tetszik benne az a dvd meghajtót rögzítő kivehető fémkeret, amit nem tartanak csavarok a helyén csak beszorul.
    - A Ninja mini szvsz tökéletes választás ebbe a házba, pont elfér és a két 12-es venti 1 centire van mellette így CPU venti sem kell. Mondjuk tuningot még nem próbáltam, de most épphogy langyos HD film nézés közben a ninja, úgyhogy van benne tartalék.
    - hdd talán lehetne kicsit halkabb seek közben, majd megpróbálom a samsung hdutil progival beállítani
    - videokártyát még csak ma vettem, eddig ok, csak 1 slotot foglal és nem vészesen forró (50-72 fok).
    - alaplap: szimpatikus darab, de a NB és SB hűtőbordája elég forró. Alapból csak S/PDIF header van rajta, kimenetet szerezni kell.
    - bill+egér: 3-4 méternél távolabbról használva megesik hogy egy-egy billentyűleütést vagy egérkattintást nem visz át, ami elég zavaró lehet játék közben. Ezt leszámítva nagyon kellemes darab (főleg a bill)

Eddig a hdd-t cseréltem gariban mert nyikorgott(!), az eredetileg tervezett 8600GTS-t pedig azért mert meghalt rajta a venti és emúgy is hangos volt és nem szoftveresen szabályozható :(

Így most viszonylag halk lett a gép, de azért hallani több méterről is. Még nem tudom hogy a tápot vagy az oldalsó 12cm-eseket érdemes-e kicserélni halkabbra, egyelőre elfogadható így (DVD limitálva 16x sebességre, VGA hűtő 35%-on), jó kompromisszumnak tűnik a teljesítmény és a zajszint között - ha a gép nem csak filmnézésre hanem játékra is kell.

Új hozzászólás Aktív témák