- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Magisk
- Milyen okostelefont vegyek?
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
peterszky
őstag
Most jót nevettem. Eddig talán 3x voltam olyan helyzetben, hogy nem éreztem magamat biztonságban (több, mint 12 év alatt). Egyszer, amikor a Várszegi vonult ki a klub életéből. Itt talán szurkoló meg sem sérült, csak az ellenfél edzője kapott egyet. Aztán volt az egyik UEFA Kupa meccs, amikor a Millwall jött Budapestre. A metróban szó szerint tele volt a gatyám, mert jöttek az angolok (egész Angliában a Millwallnak van a leghírhedtebb bandája). És volt az egyik meccs, amikor rendőri túlkapás volt, így majdnem nyeltem egy kis könnygázt, miközben mentem le a metróhoz. És egyik esetben sem történt bántódásom. Szóval nem olyan
-
bbazsy
őstag
az első sorra csak egy kis válasz: az összes pasi
de inkább a melleket (ez már lehet 2 és afelett bármennyi
)
ok, akkor védekezek én is:
ha megveszem, felkelek, megkenem, akkor tudom h mi van benne. mekisben fogalmam sincs, csak annyit tudok, h baromira nem jó az nekem (pl emésztésem meki felborítja teljesen). eszek én is néha, néha szeretem, de ezen meg ilyen gyorskajákon élni??főzni meg tessék megtanulni meg megszeretni, feleség leszel egyszer. és lehet úgy is főzni, h jó és könnyű legyen (ott is van zacsis fűszerkeverék, rárakod a húsra, megsütögeted, csinálsz hozzá egy zöldségköretet és máris jó). és annak nem 20% -a zsír meg só.
-
bbazsy
őstag
megint csak azzal foglalkozol, h mit gondol más
ne azzal foglalkozz. en is kismillioszor jarok bankba ilyenek miatt, de mar inkabb lemondom az osszeset.. k&h pl mobilinfoba nem kuldd egyenleget, ez a vilag legnevetsegesebb dolga. mi a szarert kernem? nem arra vagyok kivancsi, hogy most epp vasaroltam ennyiert, hanem h mennyi maradt
nade elkanyarodtam. szal foglalkozz a saját érdekeiddel néha.
-
bbazsy
őstag
8kor nem jön vonat
18.55 az uccsó.IC úgy van, h indulás előtt 2 óráig beválthatod. ergo mivel 2 óránként megy, veszel az utolsóra és ha előbb érsz oda akkor becseréled.
leszállsz Pécsen és 30as buszt megkeresed, annak a végéig mész, ott még picit egyenesen és ott a koli.
mod: ill lehet onnan nem is kell már sokat menni. van ott pár koli, de mindig erősen ittasan értem oda, nem tudom pontosan
de tuti 30as végéig kell menned. -
bbazsy
őstag
látod, nálunk semmi. meg is vagyok lepődve, pedig a zenei ízlésem elég tág, és hangerő is szokott lenni. de semmi
jövő héten meglesz 5.1 kiváncsi leszek lesz-e sírás (de ugye az hangerőt nem dob, szal..)
amúgy törődj bele, vannak genya szomszédok, akiket a lépteid is zavarnak és vannak akiket ha visítozol se. szerencse kérdése
de 11kor én is megvertelek volna lehet
-
nickwearby
tag
Hát az durva....
Ha végigpróbáltad az összes lehetőséget, amit itt írtunk,
és még akkor sem működik,
szerintem ne sajnálj 4-5000.- pénzt egy ilyenre például.
Ennek 4 lan kimenete van, praktikusabb, mint emiatt szenvedni napokig. -
nickwearby
tag
Nem semmi
nem láttam ilyet, hol lehet ezt állítani?
Nálam van olyan az admin felületen (
azért megfordult a fejemben, hogy ha nincs hozzá meg az útmutató , akkor hogy tudsz oda belépni, de feltételezem, hogy valahogy már sikerült),
hogy hálózat/network
abban pedig MAC Clone almenü,
és ott kiiírja a két mac címet,
ott kell lennie egy gombnak, amivel lehet klónozni.Akkor jó, ha mindkét helyen ugyanaz szerepel a végén.
Ha kész, akkor egy reboot a routernek az admin felületből(elvileg kell lennie ilyen opciónak is rendzsereszközök vagy ilyesmi címszó alatt (system tools)).
"smc doboz seggébe dugtam egyszerűen a chellos dobozból jövő net kábelt és bedugtam az smc-t a konnektorba, ennyi. gondoltam most már ez vezeték nélkül szórja nekem a netet. laptopon meg vezeték nélküli hálózat keresése -->nem található hálózat (vagyis most kivételesen talált vmi petit itt, de az nem ez lesz, biztos vmi szomszéd, de nem is tud rá csatlakozni)"
Ja, ebből már oké, hogy a laptop felismeri a hálózatot,
akkor a routert kell rendesen bekonfigolni.Ha a laptopon kívül más gép nincs kéznél,akkor kösd össze a routerrel egy utp kábellel,
és onnan muszáj, hogy be tudj lépni a router admin felületébe.Lehet, hogy nem pont olyan a felülete,
ahogy leírtam (sőn, biztos...),
de hasonlónak ne nézd a fogát, izé
szóval nézegesd végig az egészet, benne kell legyenek ezek az opciók. -
nickwearby
tag
Nekünk ez a tplink az első és csak jó tapasztalatom van vele
"mac-et vagy ip-t vagy mit kellene tudnia másolni"
Ja igen, ezt nem árt az admin felületén beállítani,
mac-cloning és ki kell választani, hogy igen, másolja át a mac address-t.
Ez nem = az ip címmel,
a mac cím a hálókártyák és a routerek fizikai címe, egy teljesen egyedi azonosító.Az ip címmel csak akkor kell foglalkozni, ha állandót kapsz,
azt hiszem, ez a kábeles netnél pont állandó,
ezért a router beállításakor a fix-ip-s kapcsolatot kell kiválasztani,
de gondolom ezen már túl vagy.
"smc dobozon 3 led van, ebből eleve csak kettő ég, pedig reseteltem is már elégszer, és pont ((i)) tx/rx nem ég, mellette link/act, pwr"Mind a 3nak folyamatosan világítani kéne ?
Nincs a routerhez a neten valami bővebb ismertető?
Feltételezem, hogy valami szűkszavú papírkát tettek mellé... -
nickwearby
tag
laptop megvételekor az az érdekes, hogy talált hálót, pedig akkor a franc se kérte
eegen, ezen én is csodálkoztam magamban...
smc-t hogy kellene konfigurálni?
hát,
mi adsl routert használunk,
de azért leírom, mit kellett.
tp-link nevű,
beiktattam a PC-hez, hogy vezetéken kapja a netet.
Na az is megért egy misét....Miután már ott működött a net a routeren keresztül is,
megkerestem a vezetéknélküli beállításokat ,
és nekem ezeket kellett kipipálni:
Enable Wireless Router Radio
Enable SSID Broadcast.Aztán jöhetnek a biztonsági beállítások, stb.
-
nickwearby
tag
de itt felkínál hatféle vistát,
amiből kéne válastaniinnen kéne mennie az illesztőproginak....
Egyébként az smc-t már konfiguráltad másik gépről?
-
nickwearby
tag
Ezt mi is eljátszottuk,
mikor tesóm vett egy laptopot.Ha az smc-d képes vezetéknélküli adatátvitelre és be van állítva,
hogy sugározza,
akkor a laptopon kell alakítgatni.
Nekünk a Vistát ajánlották, de valamiért nem volt
működőképes a driver hozzá.....A kedves gyártó meg az XP-hez nem készít illesztőprogit..
De csodák csodája találtam egy helyet, ahol mindent le lehetett
szedni, ami XP alá kellett a normális működéshez.Milyen márkájú a laptop(illetve a hálókártya/alaplap gyátróját jó tudni) és milyen op rendszert használsz?
-
bbazsy
őstag
ez csak azért lehet, mert nekem nincs szakállam
problémába ütköztem.
össze akarom rakni az ágyat, ehhez ki kell üriteni a kisszobát.
ahhoz, h kiürítsem, kéne a hely a szekrényben.
ahhoz, h ott legyen hely, össze kéne raknom a ruhásszekrény fiókjait.
ehhez nincs kedvem, vissza egyel.
hogy legyen hely még beszórhatom ide a dobozokat, de ez a szoba most tiszta, nem akarok itt szemetet. konyhába is rakhatom, de sizntén ez a helyzet..igazából csak piszkosul unatkozok és nincs kedvem a TDKt írni, na...
-
bbazsy
őstag
na szép
nekem meg pont ellentettje. kamera nem fontos, csak h legyen. igazából ha fotózni akarok, akkor viszem a gépem, ha meg nem, akkor nem is olyan fontos. emléknek bőven jó amit ez csinál..
3g fontos net miatt, zene fontos. gps meg ha már van, használom (kimegyek biciklizni és leméri méterre pontosan mennyit mentem mennyi szintkülönbséggel
)
-
C4mp3r
addikt
Az is egy addon a firefox-hoz, Flashblock a neve.
u.i.: Bocs, hogy idepofátlankodtam.
-
nickwearby
tag
Szívesen.
Mindet ez se nyírja ki,
csak úgy a 90%át.....De ez a legjobb ,
van még egy flash killer (ha jól emlékszem) nevű kiegészítő,
az viszont olyan, hogy vagy be van kapcsolva és akkor mindent letilt,
vagy nem, és akkor semmit.
Ez akkor jó, ha egyáltalán nem látogatsz flash alapú oldalt.Meg egy másik, ami alapállapotban nem tilt le semmit,
de te manuálisan kinyúvaszthatsz vele minden flash objektumot - ez meg marha fárasztó.... -
nickwearby
tag
-
bbazsy
őstag
ez mots rágta át a monitorkábelnek az külső szigetelését. kap még 2mp -t és megsül...
ennyit a felhőtlen szabadságról -
nickwearby
tag
Más: Vkinek Prison Break, A szökés 2.évada megvan szinkronosan? Szinkron nélkül fellelhető neten, de úgy nem szeretném megnézni, az nem jó
Van egy-két jó oldal ahol meg lehet találni ;) igen, szinkronost is
Küldjek? (emailben , nem itt - gmail-em van, az itteni nickkel megegyező )
Még éppen nyitottak is pár napig. -
peterszky
őstag
Tripla órák nálunk is voltak, csak nem tanítási időben, hanem tavaszi szünet közepén...
Nekem kedvencem az első óra volt:
Bejött, turházott egy nagyot, köszönt, majd két ujjal elkezdte túrni az orrát, utána bemutatkozott. Talán az atlétára vetkőzés és szemünk láttára mosakodás se volt rossz. Persze a 3 órás gyak alatt annyi szünet volt, amíg kiment pisálni, addig mi csináljuk a feladatokat... -
peterszky
őstag
A szkennert?
-
nickwearby
tag
Szívesen.
"hogy vezeték nélkül küldjük át, csak a lakás nem az utcafronton van és nincsenek is egy szinten"
Ha wifi roterrel küldenéd át, akkor
a távolság és a falak nem jelenthetnek problémát.
Persze ha nincs valami közben, ami tényleg leárnyékolja,
ez nem kéne, hogy akadály legyen."adsl-t nem akarunk, telefon nincs és nem is akarunk, a házmesternek olyan van és nem tudja lemondani a telefont, mert akkor nem lesz netje se"
Van már olyan, hogy teljes hurokátengedés,
csupasz adsl néven hirdetik,
az a lényege, hogy ahol az adsl ki van építve, le lehet mondani
a vezetékes vonalat,
a tvnet oldalán nézd meg,
hogy ki lehet-e építeni,
lehet még jobban is járnál vele. -
nickwearby
tag
Az sg.hu-n volt egy cikk, benne volt a link, ahonnan ki lehetett választani,
ha jól emlékszem településenként,
hogy milyen internetelőfizetések lehetségesek mennyiért...
Sajnos nem találtam meg,
meg a linket sem
De találtam egy ilyet:
Magyarországi internetszolgáltatók listájaHa rájövök, mi volt az a régi, belinkelem azt is.
---
Na meg is van,
innen a szolgáltatáskereső szélessáv menübe kell menni, és kikeresheted ami a legolcsóbb, vagy legszimpatikusabb.
Csak rájöttem végül -
nickwearby
tag
Na, akkor beletrafáltam
Még a Matematikai alapozáshoz sikerült felvennem Csörgő-vel egy gyakorlatot.Már csak az lenne jó, ha úgy hagynák.
De pl. a rangsorolásnál kettő gyakról le fognak venni, az az érzésem,
mert nagyobb a létszám ....Úgyhogy majd pénteken nyomhatom élesben.
Új hozzászólás Aktív témák
- Gyárilag csendes mechanikus klaviatúra jön az MCHOSE-tól, nagy akkuval
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Fujifilm X
- Hobby elektronika
- OTP Bank topic
- BestBuy topik
- Mini-ITX
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Horgász topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...