- Azonnali mobilos kérdések órája
- iPhone topik
- Mobil flották
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Magisk
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
Új hozzászólás Aktív témák
-
bbazsy
őstag
-
bbazsy
őstag
ez már csak igy marad
olyan kis bluetooth bizbazt tudtam volna adni, van 1 valahol
annyira örülök a MÁVnak, h el se hiszed. Te is vonatozol ?
szerencséjük, h van még hétfőn vizsgám, de ha akkor se lesznek vonatok, akkor én is qrvamérges leszek. nevetséges ez az egész már. normális országban már kirúgtak volna mindnkit és menne az egész rendesen. -
nickwearby
tag
Hú de szívesen unatkoznék én is
A héten lezavartam 2 zh-t, meg 2 röpit...Ez a számítógépes alapismeretek asszem a legszélsőségesebb tárgy, amivel eddig találkoztam,
az első negyedév kisiskolás anyagához képest mmost a shell scriptek elég durvák.
Tegnap volt zh, szerintem minden 3. embernek nem sikerült.... -
proof88
addikt
Te hallod, Te lány vagy? Néha ráutaló dolgokat olvasok (pl Csörgő jóképű).
De akkor miért ffi avatarod van?
Amúgy sry, le kéne szoknom lassan az egész fórumozásról. Naponta rengeteg időm megy el vele, mert itt PH!-n is több topicot látogatok rendszeresen, meg máshol is napi látogató vagyok. Ehh. -
bbazsy
őstag
Te.
Köszönj nagyot. Úgy köszönj, h lássam..
Én mindig nézek bambán egy lányt, h Te vagy, de sose tudom...
Vaaaaaagy tényleg növessz szakállatTortillat ettem, ma meg meki
kikészít a TDK írás, időm sincs enni... ma is délután 4kor kezdtük fent Csillebércen KFKIban, este 11.10kor fejeztük be az ELTEn. izgi volt
-
proof88
addikt
Attól függ, melyik bűzre gondolsz.
Ha a kipufogó gázok bűzére, akkor ez van, érdemes légszűrő maszkot viselni, ilyen a város ... megjegyzem a múltkori szmogriadós cucc sem fog érni sokat, szerintem szépen eltussolják majd, mert nincs felkészítve budapest egy szmogriadóra, etc. Szerintem meg 1 hét alatt fel lehetne készíteni azt csá. Meg ha tényleg nem megy, akkor is legalább pár korlátozást be lehetne vezetni. Miért, ha kevés pénzed van, nem veszel semmit? Dehogynem, de csak olyat, amire tényleg nagyon szükség van, pl ennivaló. Na most, szmogriadókor a dízeles kocsik nem járhatnának a városban, néhány hely le lenne zárva, etc. Nem, nincs felkészülve Bp, no akkor megdögölhet mindenki tüdőrákban. Azért néhány korlátozást már most el lehetne kezdeni, a levegőszennyezettség - mérések siralmas adatokat mutatnak...Amúgy ha az izzadság okozta bűzre, akkor necces, mert embertől is függ, hogy mennyire izzad, meg a tekerési stílustól is, és persze a ruhától is. Réteges öltözködés kell és megfelelő ruházat. Ha izzadsz, akkor olyan ruha, ami beszívja a nedvességet, tehát elvezeti a bőrödről, de utána tovább is tudja adni a következő rétegnek, ami meg szélfogó, ugyanakkor el tudja párologtatni az izzadságot. Ezért nem jó a pamut pl, mert az ugyan beszívja a nedvességet, de jól magában is tartja, s ha szél éri, akkor az baromi hideg érzetet tud adni. Tudom, drágák az ilyen spec ruhák, de egyszer veszed és bármikor használhatod.
Ja és fontos, hogy csak annyira kell felöltözni, amennyire egyhelyben állva még fázol - tekerés közben már nem fogsz!
Na most már tényleg befejeztem ...
-
nickwearby
tag
raczger pont leírta ,amit én is akartam a robogóval kapcsolatban.
Megszólalni meg el kell kezdeni valamikor,
ha másképp nem megy, végy egy tasak önbizalom-infúziót és csepegtesd magadba.
De komolyan,
ha nem tudsz kiállni, mindig le fognak könyökölni mások,
az meg hosszú távon egészségtelen -
raczger
őstag
Én gondoltam biciklire de az oda-vissza 80 km még nekem is megterhelő lenne hosszab távon, pláne a majdnem fél milkás bringát nem szívesen hagynám a suli előtt.
Robogó soha. Letenni a jogsit rá, meg venni egyet az pénz, meg bejárni, meg idegem nem lenne a városban menni vele... -
nickwearby
tag
Nem kell beszólni,
csak annyit, hogy akkor a következőnél szálljon le, mert nem mennél tovább.Ha azt mondja nem,
akkor mondod, de, és leszállsz,
és ha a leszállást megakadályozandó, hozzádér,
akkor az személyi szabadság megsértése , Btk.175. § ,
és megmodod neki ezt, meg, hogy most rendőrt hívsz.Mindezt higgadtan és udvariasan.
Semmi különösebb bátorságot (vagy netán izmot) igénylő nincs benne.
Csak ismerni kell a jogaidat.___________
És még annyit nem árt tudni, hogy a rendőr hivatalos személy,
a bkv ellenőr nem az, hanem közfeladatot ellátó személy,
aki nem hatóság, ezért kényszerintézkedést nem alkalmazhat.A jegy nélkül utazás pedig nem bűncselekmény,
illetve nem is büntetőjogi kategória,
hanem polgári jogi,
szolgáltatás igénybe vétele fizetés nélkül,
és a specialitása, hogy a jogosultságot utólag is lehet igazolni (bkv bérlet utólagos bemutatása),
valamint utólag fizetni érte (emelt összegben, ami a pótdíj). -
Crystalheart
őstag
Nekem bérletem van, de megesett, hogy jött ellenőr, amikor még nem vettem meg az egyesítettet. (Hát pff, miért ne akkor éppen?) Én tényleg csak fogtam és odébbálltam. Annyian minimum vannak a villamoson, hogy ha középtájt állsz, eloldalazhass, és a köv megállóban simán leszállj.
De ha lyukasztani akarsz, szerintem az is ráér, ha gyanús alakot látsz.
Én azért inkább megveszema bérletet, így mászatok metróval is, ha kell valahova.
raczger: nekem is másfél óra csak a járműn utazgatás, a gyaloglást még nem is számoltam bele. Napi 4-5 óra várakozgatástól függően az út! Tiszta időpocsékolás. Na ezért kell nekem laptop. Úgyhogy szerintem kicsit beszüntetem egy kis időre az egyetemet, és valami melóval összeszedek laptoppénzt, mert így még abban sem vagyok biztos, hogy végig tudom csinálni. Minden percem fontos, hát nem csak és kizárólag matekot akarok én tanulni egy rakat évig...
-
nickwearby
tag
BKV bérlet rulez!
lyukasztgasson a hóhér...Egyébként meg nem tarthat fel,
szálljon le veled abban a megállóban, ahol te is,
(az a munkája amúgy..).
Én simán hívtam volna a rendőrt, ha megpróbál fenntartani,
mert ahhoz nincs joga.
Épp egy ilyen esetet még vettünk is anno büntetőjog szemináriumon.Ott egy iskolássrácot ráncigált (!) az ellenőr villamoson,
nem engedte leszállni,
a szemináriumvezető (szem és fültanúja volt ) csak annyit mondott a görénynek, hogy "Nem szégyelli magát?"
Erre elengedte.Nagy az Isten állatkertje.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Thinkpad X13 Gen2i 13.3" FHD+ IPS i5-1145G7 16GB 512GB NVMe gar
- Gyakorlatilag új, GARANCIÁLIS (2026.12.23-ig!) Asus ROG Strix G16 (G614JV) gamer laptop RTX 4060-nal
- Switch OLED piros-kék, 2025. novemberig Alza garis, dobozával és minden tartozékkal
- Eladó! MSI mag 360r-v2 komplett cpu hűtő (Csomagküldés az árban)+vezérlő
- NEOS BAZÁR számtek kellékek, kábelek, tartozékok, egerek
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA 600W
- Bomba ár! Dell Latitude E7450 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged