Új hozzászólás Aktív témák
-
Mawyx
őstag
a zh meg nem volt annyira jó, ez pót lesz
bn-re menni akartam melózni, ahogy jött levél, de nem rám gondoltak
erős embereket kerestek, én meg mint nagy kigyúrt pali, jelentkeztem. Azzal kezdtem, hogy biztos érdekelne a munka, de először azt írja már meg mi az a BN egyáltalán
-
snow.man
tag
Nem gondolok sokat, azért is furcsálltam.
Tudom, hogy volt 3 éves képzés is, az csak főiskolai szintű volt, nem egyetemi. A főiskolait programozó matematikusnak hívták, az egyetemit meg programtervező matematikusnak. Lényegében hasonló volt, mint a mostani bsc+msc rendszer, csak ott főiskolai diploma nélkül is lehetett egyetemi végzettséget szerezni, most meg nem lehet... -
-
-
proof88
addikt
Értem én, de sehol nem írta konkrétan, hogy hova jár, gondolhattam, hogy ide is-oda is, ill. átment egyik helyről másikra... de mindegy, nem szeretném kitárgyalni, mert mégjobban megsértődik.
Amúgy tiszta hülye vagyok, hogy ilyenen gondolkodok, hogy hááát ide infósok járnak, közben meg TTK is, gondolkodhatnék, hát biztos van ott ilyen tárgy... persze hogy van, ehh.
-
bbazsy
őstag
ugye dumáltam..
csinálom szakdolim, találtam egy jó doksit, benne:
"In thethis tutorial, we describe rules of syntax using a notation based on the Extended Backus-Naur Form (EBNF). The idea behind EBNF is to divide the language into syntactic categories..."
(ezt meghivatkozza / kifejti később még sokszor)
ismerős ?
-
Mawyx
őstag
hejj de ismersz már
a mostani az becenevemes, de szeretném az igazi nevem felszabadítani a netre egy valid oldallal, de semmi extra, csak hogy én vagyok mitőlünk, de nem annyi képpel meg mindennel, mint ami a jelenlegin van, csak egy kvázi önéletrajz méretű kis oldalacskát szeretnék www.sajátnevem.hu -sat
seo fórumon olvasom, de megkérdezem itt is: a kötőjelet preferálják 2 különálló szónál, tehát ha a nevem pl Sárvári Mawyx, akkor domainnek jobb seo szempontjából a www.sarvari-mawyx.hu, mint a www.sarvarimawyx.hu? nekem jobban tetszene pedig egybe írva, nem szeretem a kötőjelet, de határozottan kötőjelet beszélnek...
-
sghc_toma
senior tag
-
nickwearby
tag
Ja, külön kellett regelnem ezzel a nickkel.
Minden szarra ilyen néven regelek (torrent, satöbbi),
már bánom, hogy ide nem találtam ki valami új nevet...Az internet kissé üldözési mániássá tesz,
de még az a jobbik eset, ha csak azt hiszem, hogy megfigyelnek.edit:
én meg alulról olvasom az új postokat -
Mawyx
őstag
A beadandóba nekünk zene is kell és eleve nem tudom hogy kell hangot lejátszani, azt meg pláne nem, hogy ne gombokra, hanem ahogy halad a történet váltson hangokat. Még nem vettük órán, csak mondom tökölődök vele, nagyon sokáig tart ez. ne tornyosuljanak fel a beadandóim
Egyszerűbb megkérdezni és ha nincs válasz, akkor lehet kutakodni a neten, de így rengeteg időt elvesz a kutakodás és úgy érzem fölöslegesen, mert azért van a tanár, hogy segítsen, nem az a lényegi munka, hogy egész nap keresek vmit a neten....
-
bbazsy
őstag
-
Mawyx
őstag
Levlisten nem jelent meg a hírdetésem. Amikor elküldtem, jött egy automatikus levél, hogy megkapták a levelem, eldöntik, hogy kikerülhet-e levlistára, ha igen, akkor kikerül, ha nem, akkor meg nem. Ennek már sok napja és semmi, de közben mástól jöttek levelek... Lehet leíratkozni, csak ezért íratkoztam fel.
-
-
proof88
addikt
De amióta az Adobe-nál van a flash, azóta vannak idegesítő hülyeségek.
Én Flash 5-nél kezdtem el foglalkozni flash-sel, utána volt még az MX, meg a 2004, vagy valami ilyesmi és csak utána lett Adobe. Az Adobe hozta a mindenféle effektet, amiket realtime is lehet állítani, megjegyzem használják is weblapokon, na igen, mert weblapra pont realtime vektorgrafikus blur kell... persze a flasht nem csak weblapra használják, tudom... és tényleg jó dolog, hogy belekerült sok photoshopos dolog. De hidd el, tényleg van szívás a lejátszók közti különbséggel, amiket régen én nem tapasztaltam. Meg az a fura, hogy hiába van meg a kód a html-ben, hogy ellenőrizze a verziót, build eltéréseket nem figyel, pedig pont ilyenkor szoktak rejtélyes dolgok lenni. Pl láttam olyat, h Win98-on (oké, nem támogatott dolog, de vannak cégek, ahol még használják) a firefox úgy fagyott le mindig, hogy az ember megnyitott egy flash-es honlapot. És vissza kellett raknom egy másik verziót.
Aztán cégnél volt olyan eset, hogy több movie clipet hoztam létre futásidőben (nem tom mennyire ismered a flash-t), lényeg az h instance neveket lehet adni nekik és azzal lehet rájuk hivatkozni, és volt olyan h hiába hivatkoztam rá az egyikre, arra nem hatott semmi... és végül debuggerből kiderült, hogy azért, mert egyszerűen nem vette fel az instance nevet. Helyette ilyen auto neve volt, valami Instance34... úgyhogy mikor kész lett a progi, még beledrótoztam a kódba, hogy Instance34..... vannak rejtélyes bugok...
De én előbb csak poén szinten írtam azt, h CS2-be hozták végre azt h úgy mozgathatsz egyszerre több réteget h végre shift+kattintással jelölgetheted ki a rétegeket... nem értem, miért nem alapból úgy csinálták meg.Egyébként én nem szapulok senkit, csak annyit mondtam, hogy szerintem flash lesz órán. Nem is értem hogyan jutottunk el idáig.
-
Mawyx
őstag
Még a végén bannolnak vagy törlik a hozzászólást, mostanság ez megy itt, úgyhogy inkább puffogok magamban...
Bementem suliba, nincs bent senki... Várok, megjött vki...hát ő nem tud ezzel foglalkozni, menjek xy-hoz tárgyfelvételi ügyben. Megyek, de nincs bent. Írtam neki levelet, asszem ma már nem megyek vissza, holnap úgyis órám lesz már, megpróbálom megint. Imádom, hogy soha senki nem érintett, meg ahelyett, hogy elkezdenének csinálni vmit, jön azzal, hogy miért pont őt zargatom vagy miért pont most jutott eszembe vagy miért pont akármi...
És a fejem is fáj meg a hó is esik
és éhes is vagyok...
-
proof88
addikt
Engem már csak hitegetni tud.
A Macromedia annak idején rohadt jó volt, viszont amióta Adobe-vel összeolvadt, vagy az felvásárolta, a Flash sem a legjobb. Anno mikor animátorként dolgoztam cégnél, rengeteg bug kijött, és a mai napig vannak szívások, ha nem pontosan az a verziójú lejátszód van böngészőhöz, mint amihez készítve lett az animáció.
Lett előnye is az összeolvadásnak: PS CS2 óta végre egyszerre több réteget ki lehet jelölni (eddig idióta kapcsokat kellett jelölgetni, nem tudom h évek alatt ez miért nem sikerült önállóan Adobééknek).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest