- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- Mobil flották
- iPhone topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Google Pixel topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
-
Mobilarena
Témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
a2d2
addikt
válasz
gentlelynx #39706 üzenetére
Köszi, ez jó ötlet, mindig csak azt néztem eddig aminél kidobott.
Ezt a KGBFOAM-ot is megjegyzem majd.@Peppo: ezek szerint kb mindenki ugyanott kezdi a játékot? Azt hittem eddig hogy random módon indulunk valahol
-
gentlelynx
tag
válasz
gentlelynx #39704 üzenetére
Bocsánat, újraolvastam... szóval látom, hogy van scoop-od...
Azt is érdemes egyébként ilyen kiélezett helyzetben megnézni, hogy az aktuális rendszerben B/C/... csillagként nincs-e másik napocska, ami viszont megfelelő típusú a tankoláshoz. Lehet hogy ehhez egy kicsit hosszabb SC utat kell megtenni, de mentőövnek még jó lehet... -
wollnerd
aktív tag
válasz
gentlelynx #39672 üzenetére
Hát kíváncsi leszek hogy én is át fogom e (és hogy mennyire) élni a lámpalázat, mikor végre megérkezem majd az Explorer's Anchorage-hez.....
-
duvi
nagyúr
válasz
gentlelynx #39672 üzenetére
-
Peppo
őstag
válasz
gentlelynx #39659 üzenetére
Az ős Elite-ben én is mindig utánaküldtem, ha egy Krait vagy valami hasonlóan gyors gép megpróbált meglépni. Más kérdés, hogy nem érte meg, mert vagy volt rajtuk ECM vagy ha nem, akkor is drágább volt a rakéta, mint a vérdíj.
Thargoid anyahajók ellen lehetett volna jó, de azokon meg mindig volt ECM. -
BP71
tag
válasz
gentlelynx #39614 üzenetére
Köszi, megnézem.
-
Deaxus
tag
válasz
gentlelynx #39606 üzenetére
Hát,Én értékelném ezt a "b" szálat,pláne ilyenkor.
Mondjuk ez az egész bányászat(mármint az ilyen void opál,és hasonlók keresgélése)elég random,mert valakinek nagyon jól megy,valaki meg szív vele.Persze a nagy számok törvény alapján mindenki talál,de ez sovány vigasz.A randomból és farmolásból egy életre elegem lett egy másik játékban.(Hali Jacktor!!"Nekem inkább az nem tetszett, amikor vinni kell - mondjuk - 30db ezt-azt és ahol meg venni lehet, ott egyszerre csak 2-őt ad... vársz, újabb 2... amíg meg nem lesz... na ez inkább a csuklásra okot adó "
Én a palladiummal jártam így párszor,hogy nem volt elég,mikor a célponthoz érkeztem,de szerencsére mindig találtam a közelben alternatív helyet.Persze,lehet később komolyabb feladatok is lesznek...
Köszi mindenkinek a válaszokat. -
Peppo
őstag
válasz
gentlelynx #39610 üzenetére
De abból meg elég volt egy.
-
Peppo
őstag
válasz
gentlelynx #39606 üzenetére
"Nekem inkább az nem tetszett, amikor vinni kell - mondjuk - 30db ezt-azt és ahol meg venni lehet, ott egyszerre csak 2-őt ad... vársz, újabb 2... amíg meg nem lesz... na ez inkább a csuklásra okot adó
"
Na igen, ez aztán tényleg sima időhúzás. Mondja azt, hogy kell neki 200t, és legyen 500ly távolságra a hely, ahol venni lehet, azt is inkább elfogadnám, mint azt, hogy oda-vissza ugrálok pár tonnányi cuccal. Mondjuk azok alapján, amit olvastam, kicsit könnyítettek a dolgon. Pont tegnap vittem az egyiknek 50t teát, és egyszerre 23-at lehetett venni. Az is három fuvar, és totál értelmetlen, de legalább nem kell tízszer fordulni.
-
BP71
tag
válasz
gentlelynx #39602 üzenetére
Értem, köszönöm.
-
BP71
tag
válasz
gentlelynx #39598 üzenetére
Éppen csak egy tízest tudok ugrani. Összehasonlítva a tiéddel látom, hogy néhány alkatrészem sokkal nehezebb mint kellene. Jelenleg itt ahol vagyok nem tudom lecserélni könnyebbre, de majd ahogy haladok csak találok olyan helyet ahol lehet rendesen vásárolni.
Ezt a bubi dolgot még mindig nem értem, azt már tudom, hogy lakott területet jelent, de honnan meddig tart és látható a "bubi" vagy csak a neve ez? -
gentlelynx
tag
válasz
gentlelynx #39469 üzenetére
Bocs a felesleges zargatásért, végül az EDSM Advanced search opciója alatt megtaláltam ami nekem kellett.
-
42861
senior tag
válasz
gentlelynx #39440 üzenetére
Én is találkoztam ilyennel tegnap. Lehet, hogy lemappelte valaki, de még nem adta le az adatokat? Én erre tippelek. Vagy tényleg bug. First mapped még nem volt jelölve.
-
Peppo
őstag
válasz
gentlelynx #39400 üzenetére
Köszi!
Data még van elég sok,rengeteg olyan szállító küldetést csináltam, és még csinálok is, ami ad ilyeneket. Továbbá jön a szkennelésből is valamennyi. És hát szegény Jameson hajóját is lefarmoltam, beismerem.
Manufactured az fogy rendesen, és bár a lövöldözésből jön is, kénytelen leszek jobban ráhajtani a magasabb szintűekre. Most már talán a hajóm is bírná a rázósabb ellenfeleket.
A raw az viszont nagyon fogy. A ki-be lépkedős anaconda fosztogatás nekem sem tetszik nagyon, bár tény, hogy jól hozott a konyhára. De mivel úgyis készülök már bányászni, a hajó is megvan már rá, ezért gondoltam, hogy megpróbálom azt a módszert is. Kifejezetten a nyersanyagok érdekelnek, pénz az jön elég egyéb helyekről is.
Az a geológiai poi egész pontosan mit jelent? -
nak0n
aktív tag
válasz
gentlelynx #39402 üzenetére
Van, ha jól emlékszem, körönként egy data meg úgy 8-10 manufactured.
-
Pissti
csendes tag
válasz
gentlelynx #39387 üzenetére
Nekem eddig nem volt vele problémám, de ez függ a hajótól is. Hány fegyverre teszed fel. Mennyire melegszik alap járaton verda. Vagy ha használsz thermal ventes lasereket, akkor biztosan nem lesz gond.
-
Heavyrain
őstag
válasz
gentlelynx #39375 üzenetére
Köszönöm, de úgy értettem, hogy van-e valami jól bevált útvonal, ahol garantáltan jól fizetnek?
A Robigo Mines -> Sirius Atmospherics-et ismerem, de lehet van jobb is, amiről még nem tudok. -
Cooper911
senior tag
válasz
gentlelynx #39208 üzenetére
A numerikus 0-val lehet váltani a freecam irányitása és a hajó irányitása között.
Illetve a space-el le lehet dobni a kamerát egy helyre. A távolodó pörgő hajós felvételt azzal csinálták. -
duvi
nagyúr
válasz
gentlelynx #39206 üzenetére
Freecamból - tudtommal - nem lehet irányítani, mivel ilyenkor a kamerára kerül át az irányítás.
-
duvi
nagyúr
válasz
gentlelynx #39170 üzenetére
Mármint a condán? Ha Peti fegyvereire gondoltál, azokat látjuk a videón
-
duvi
nagyúr
válasz
gentlelynx #39168 üzenetére
"az a zöld pöttyös lövedék milyen fegyver lehet?"
Multicannon egyedi színezéssel, vagy Peti színsémája miatt zöld. -
-Solt-
veterán
válasz
gentlelynx #39157 üzenetére
Benne van a pakliban!
-
-Solt-
veterán
válasz
gentlelynx #39150 üzenetére
Pedig élménytől fosztja meg magát az aki a lépcsőfokokat kihagyva farmolja a 10 milliókat, hogy minél előbb meglegyen a "leg" hajó... szépen sorban haladva, kipróbálva a kis hajókat is sokkal több élményt tartogat a játék... teljesen más élmény fokozatosan a csúcsra érni mint pár óra farmolás után beülni a "leg" hajóba.
Természetesen tőlem úgy játszik mindenki ahogy akar, csak nem értem a rohanást és a legrövidebb út keresését... ugyanazért a pénzért kevesebb az élmény mert hamarabb érünk ahhoz a ponthoz ahonnan nincs tovább.
-
Cooper911
senior tag
válasz
gentlelynx #39130 üzenetére
Az Omega Mining Operation bázisán kiválló Onionhead-et kaptam a srácoktól, de a Kisherceg (még?) nem jelent meg.
-
Cooper911
senior tag
válasz
gentlelynx #39078 üzenetére
Pénz, idő és nyersanyag kérdése.
Addig tudsz ilyet venni amíg megvan a rangod Aisling Duvalnál. Tehát célszerű bespájzolni belőle. A mérnökölés ráér később is. Viszont érdemes gondolni a tervezett jövőbeni hajókra is és azokhoz is megvenni, (ami akár nagyobb kategória is lehet) hogy később ne kelljen a kisasszonynak udvarolni. -
kiskuplung
őstag
válasz
gentlelynx #38691 üzenetére
Nem kell vitatni, tudom, hogy van aki sokkal-sokkal többet tud beletekerni.
Elértem a Dangerous-Tycoon-Pathfinder szinteket, amit normál játékkal el lehetett érni, anélkül, hogy intravénásan adagoltam volna magam a játékot.
Nekem ennyi bőven elég volt, mindent kipróbáltam, amit lehetett: voltam bányász, felfedező, kereskedő, fejvadász, unlockoltam az összes mérnököt, midnegyiknél 5-ös szintű voltam (kb 1,5 évvel ezelőtt).
Én úgy érzem, hogy ami ezen felül van, az már csak szintiszta grindelés, ahhoz meg túl rövid az életem, hogy csak egyetlen játékba meneküljek
Én igazából kocajátékosnak tartom magam, mindenbe belekapok, és ezért főleg rövidebb játékokat szoktam elővenni. Azzal az 5-600 órával arra akartam inkább utalni, hogy még ilyen háttérrel is el lehet veszni az Elite-ben. Nekem konrétan visszahozta a 80-as, 90-es évekbeli emlékeimet, amikor C64-en toltunk ilyen komplex játékokat. Kockásfüzetbe irogattam, alig vártam, hogy este meló után hazaérjek, stb.
Mindig tervezem, hogy visszatérek, csak aztán elindítom, és rájövök, hogy sok-sok órányi grindelés várna megint rám, hogy újra felvegyem a tempót.
Pedig mindig nagyon szerettem volna egy Corvette-et, aztán megnézem rear admiralhoz szükséges XP-t, kiszámolom hogy normál játékkal ez nekem kb 1-1,5 év lenne, és rányomok a QUIT gombra@wollnerd: köszi, ezt is elmentem az Elite-es könyvjelzőim közé
-
a2d2
addikt
válasz
gentlelynx #38691 üzenetére
Atya ég, ha az elején megvetted és 4 éve tolod akkor is az minden nap 1 óra.
De akkor gondolom te nem családos ember vagy, vagy a feleségedet az egyik wingből ismerted meg
Mondjuk én hátrányos helyzetben vagyok mert konkrétan a Lineage miatt mentek szét az előző férjével szóval nagyon nem szívleli a számítógépes játékokat.Nekem a tavalyi év a Zelda BOTW-ról szólt, abba beletettem 150+ órát. Előző években a Fallout New Vegas ment, de szó szerint évekig elhúzva míg el nem értem a szintlimitet, utána gyorsan befejeztem a főszálat pedig barangoltam volna még míg minden kis cm2-t fel nem fedezek.
Persze ezek mellett több kis könnyedebb pár 10 órás játék beesett.
A SkyrimVR-t szemeltem még ki, de nem volt merszem még megvenni mert az is gondot okoznaBasszus most rád kerestem, tavaly március óta tolod csak???
Az akkor átlagosan minden áldott nap több mint 4 óra?!
Lehet most kellene abbahagynom az egészet -
-Solt-
veterán
válasz
gentlelynx #38661 üzenetére
Első dolgom volt anno kikapcsolni, de azért köszönöm!
-
duvi
nagyúr
válasz
gentlelynx #38526 üzenetére
Gratulálok! Szép teljesítmény
(#38527) cinemazealot
Mostanában elég megbízhatatlanok a szerverek. Én ennek a rovására írnám a fent említett hibajelenséget. Ha azóta rendben fut a játék, akkor semmi gond. -
nak0n
aktív tag
válasz
gentlelynx #38481 üzenetére
Szerintem ő egy adott rendszeren belüli utazásra szeretne egy ilyen gyorsgombot.
-
Cooper911
senior tag
válasz
gentlelynx #38428 üzenetére
A market connector USS Survey pluginja csinálja. Azért szól, hogy frissítsd.
-
42861
senior tag
válasz
gentlelynx #38419 üzenetére
Nem mondom, hogy követendő példa vagyok, de AFMU-kat tuti kidobnám. A SOL-Colonia-BP-SOL útvonalat nélkülük tettem meg. Repair limpet és heat sink sem volt, és így is csak hazafelé az utolsó 2000 fényévben vágtam oda a hajót egy landolásnál, így 99% hullal fejeztem be az utat. Az út amin most hétvégén elindultam az is lesz vagy 130-150 ezer fényév, eszembe se jutott felrakni ezeket. De persze érthető ha úgy érzed kell a biztosíték.
-
VikMorroHun
őstag
válasz
gentlelynx #38401 üzenetére
Nálam sem működik az adatküldés ED Market Connectorból. Először azt hittem, félreértettem, és regisztrálni kell hozzá az EDDB oldalon, de az sem működik (nem jön meg az aktiváló e-mail - megnéztem a spam mappát is).
Egyébként megkaptam az első bírságomat csempészéséért. Franc se gondolta, hogy a dohány illegális.
Még szerencse, hogy rendszeren belül szállítottam egy kis vizet (olyan 18 tonnát), és ezen több, mint a felét megkerestem a bírságnak, aztán leadtam a küldetést, az meg egyébként is jóval többet fizetett...
Mortel: Tedd át Steamre, ott szerintem nem lesz ilyen gond.
-
haverkulum
aktív tag
válasz
gentlelynx #38306 üzenetére
Jómagam és egyik cimborám is aprítjuk a levesbe valót amennyire időnk engedi, mindkettőnknek első thargoid élmények voltak
Ő szombaton kezdte, én csak tegnap, de közösen egy ~300-at Oitbi körüli pályára állítottunk már
-
totila
tag
válasz
gentlelynx #38268 üzenetére
" az ilyen vágott anyagok azért sűrűbbre mutatják az akciót, mint a valóság és sok múlik az ütközetek közötti helyezkedéseken is"
Vannak ott neki vágatlan videói is, azokban komplett res körök vannak, ott az is látszik.
Lehet már tudni, mikor élesedik a béta? -
orientcx
őstag
válasz
gentlelynx #38254 üzenetére
"Nekem erről a sok rammerkedésről ez ugrott be"
Itt valami tévedés van, hisz tudjátok, én sosem csíptem a birodalmat
-
Cooper911
senior tag
válasz
gentlelynx #38254 üzenetére
Egy rettenthetetlen FED szájhős erre reflexből vágja rá, hogy "Drágám, tudod hogy egy férfi mindig megcsinálja amit ígért, felesleges félévenként emlékeztetni rá."
-
gentlelynx
tag
válasz
gentlelynx #38227 üzenetére
...tessék, ennyire "vágom" a témát... szóval azt hiszem fordítva... g-site - t-structure
-
duvi
nagyúr
válasz
gentlelynx #38201 üzenetére
40-en voltak ( videó leírásában olvasható), de ez az instant killhez kellett. Szerintem 2 winggel, meglehetős biztonsággal és gyorsasággal megoldható egy ilyen akció. 8 embert simán kezel az insta rendszer. Persze kicsit több időbe kerül (5-10 perc?), de mégse 30-40 percekbe, ami már elvenné a többség kedvét.
-
Pissti
csendes tag
válasz
gentlelynx #38198 üzenetére
Amennyiben "jól" megcsinálják, akkor pörgős lesz. Valószínűleg nem egyedül leszünk egy ilyen zónában. Főleg ha lesz cél, akkor játékosok is lesznek ott bőven. Bízom benne, hogy azért ad majd kihívást, mert abból nem voltunk eleresztve az utóbbi időben.
A bétában tesztelgettem a "sima" conflict zónákat és erősebbnek tűntek az ellenfelek, amit kifejezetten pozitívnak tartok. -
duvi
nagyúr
válasz
gentlelynx #38198 üzenetére
Most, hogy bejönnek a squadronok, a közösségi játék irányába
kényszerítenekterelnek minket. Ennek az egyik eleme lesz a Thargoid Incursion. Nem lesz ezzel gond. Ha tényleg összeállnak a commanderek, akkor az instant kill is gyorsan összejön(#38195) Ice_Man22
Szerintem ezt még balanszírozni fogják, mert az érdekesség faktor hamar elmúlik és önmagában kevés lesz, hogy életben tartsa a bányászatot. Valamilyen formában honorálni kell az új módszer használatát (időarányosan nagyobb kitermelhető mennyiség, vagy több értékesebb anyag), különben a semmiért dolgoztak ilyen sokat. -
gentlelynx
tag
válasz
gentlelynx #38189 üzenetére
Ja igen, a limpet csigát meg Nau-nak az utolsó bányászós videójában láttam 17:58-tól...
-
duvi
nagyúr
válasz
gentlelynx #38189 üzenetére
Igen. A kisebb/közepes bányászhajók nagyon célfelszereltségűek lesznek. Érdemesebb lesz a nagyobb hajókban gondolkodni, ha az újfajta bányászati módszert szeretnénk alkalmazni.
Most próbáltam ki a Mambát. Nem húzza vissza a leszállótalpakat. A visszajelző kialszik, de a talpak kint maradnak. Max sebessége (4pipnél) 349. Kiengedett és "behúzott" talpakkal is, tehát tuti, hogy bugos. A kilátás pazar LENNE, ha nem nyúlna ennyire előre a két gondola
Energiagondjai nem lesznek. Simán felfért 6db A-s SB a fegyverek mellé.
-
duvi
nagyúr
válasz
gentlelynx #38187 üzenetére
-
duvi
nagyúr
válasz
gentlelynx #38161 üzenetére
Nov 13-ig (ekkor kerülnek be a bétába az új hajók) még csak a streamben elhangzottak alapján működnek a tervezők.
-
gentlelynx
tag
válasz
gentlelynx #38149 üzenetére
... ehh... lehet, hogy meg is van...
Úgy megörültem a "csóvának", hogy nem is figyeltem, pedig ez "csak" egy DA2 VII - White dwarf volt...
Nem mind arany, ami fénylik... -
gentlelynx
tag
válasz
gentlelynx #38061 üzenetére
...szóval, csak kell ide a kis járgány...
Ha a leszállás még csak megvan, nagyobb probléma a terep elhagyása.
Sajnos nem sikerült felcsalogatnom az oszlopokat és még csak ötletem sem volt, hogy mit kéne még csinálni, miután egy csomószor körbe-keresztül-kasul jártam a romokat, kinyírtam 5-6 barátságtalan borogatógépet, szerintem leolvastam minden rúnát, begyűjtöttem egy csomó "kéket"...
Elmeneterkor szembesültem vele, hogy a robotpilóta nem olyan ügyi mint én és a zsebkendő neki nem elég... Viszont...
Egy viszonylagos sík terepen (2-3 click-re) 15-20m magasságból már fel bírta szippantani a guruló bogaram, tényleges leszállás nélkül.Egyszóval, hogyha az ember képes tanulni a hibáiból, akkor... sokkal könnyebben megismételheti őket...
Viszont én megyek egy kis hajóért... ... PD-vel...
Énkérekelnézést! -
duvi
nagyúr
válasz
gentlelynx #38058 üzenetére
Teljesen jó a Cobra is
Minden hajóra fel lehet tenni az SRV hangárt.
-
duvi
nagyúr
válasz
gentlelynx #38056 üzenetére
De nehogy az alsó utilityre tedd! Lehetőleg a felsőkre kell betenni, hogy legyen rálátásuk a célpontokra.
-
Cooper911
senior tag
válasz
gentlelynx #38053 üzenetére
Jobb oldali menüben a cargo-nál van egy Synthezis menüpont ott tudsz lőszert, üzemanyagot szintetizálni és javítani is. Persze ha van megfelelő nyersanyagod. Azokból az anyagokból érdemes betáratni.
-
Ice_Man22
senior tag
válasz
gentlelynx #38053 üzenetére
Pakolj a hajodra par point defencet es parkold le a site melle... Szepen levadassza a sentinel raketait..
-
Cooper911
senior tag
válasz
gentlelynx #38016 üzenetére
Na akkor megpróbálom röviden összefoglalni.
Vannak Guardian fegyverek amik leginkább a Thargoid nagyvasak ellen valók.
Vannak Guardian modulok amik közül néhány hasznos lehet minden hajón, pl az FSD booster vagy a Guardian Hull Reinforcement. A többi modul olyan, hogy mérnököléssel tudsz jobbat is csinálni, viszont ha ezeket unlockolod akkor ezekből bármikor vásárolhatsz.
A Guardian cuccokról találsz infókat az ED Wikin. Az inarán meg meg tudod nézni milyen cuccok kellenek hozzá.
Aztán ebben a videóban megnézheted hogyan kell egy siteon összegyűjteni a cuccokat.És (elnemkezdünkmondatot) igen, farmolós lesz de néhány modul megér ennyit.
-
válasz
gentlelynx #38007 üzenetére
Linux alól tolja.
-
orientcx
őstag
válasz
gentlelynx #37968 üzenetére
Ami a küldetés miatt rád küldött kéregetők hirtelen gyógyulását illeti, az mindig is így volt. És ez bizony nem csak a pajzsra vonatkozik, hanem a hullra is. Nyilván valahogy mindig akad a környéken egy nonstop mobil bádogos, vagy javasasszony, aki ráolvas a sérült részekre.
Ami pedig a hirtelen megszaporodott létszámot illeti, ott arról lehet szó, hogy a küldetésedhez generált, direkt neked szánt úriemberek mellett időnként feltűnnek a hétköznapi, spontán érdeklődők, akik egyszerűen csak arra jártak, és megérezték a rakteredben elhelyezett 4t biowaste csalogató illatát. Valószínűleg egy ilyen wingbe futottál bele(ha jól tippelek, ezek valami Cobra, kaliberű példányok lehettek, a küldihez tartozó hajó meg lehet Assault ship-től a kondáig bármi) -
wollnerd
aktív tag
válasz
gentlelynx #37920 üzenetére
Már nálam is rendben lett, amikor tegnap este is játszottam az ED-et. És a microlag se volt.
Valszeg valami szerverkommunikációs, hálózati gebasz lehetett. (Akkor fura módon minden, még az fsd töltés is lassabb volt, de közben a pl. töltési hangja nem késett.Mind1.)
-
duvi
nagyúr
válasz
gentlelynx #37917 üzenetére
Egy vérbeli SW rajongónak megbocsájtható
-
okyoky
tag
válasz
gentlelynx #37903 üzenetére
És ha Openben egy kalóz beállítottságú kolléga veled játszaná el a rabszolgává konvertálást?
-
orientcx
őstag
válasz
gentlelynx #37901 üzenetére
Ejnye mááá! Ez a Dömötör csak nem bír magával. Hányszor kell még cipóra verni a fejét, hogy végre beadja a korengedményes nyugdíjkérelmét?
-
Submarine
senior tag
válasz
gentlelynx #37834 üzenetére
Csikidám
-
válasz
gentlelynx #37834 üzenetére
Ilyen utaskabint bele lehet szerelni normális hajókba is, vagy csak ezekbe a cetekbe?
-
okyoky
tag
válasz
gentlelynx #37832 üzenetére
Valóban SR, mert nem SilentCruise.
Emlékszem, mikor mondtad a folytonos zaklatást, a Robigón sosem volt benne részem. Nem tudom, te mivel érdemelted ki.
Egyszer az egyik utas megkért, h. a ellenfeleit küldjem a biztosítóhoz, akkor a Sothison ki akartak rángatni, de nem jött össze. Máskor nem zaklattak. -
okyoky
tag
válasz
gentlelynx #37815 üzenetére
Robigo - Sothis, Sirius Atmospherics turistautak.
3 frakció van csak az állomáson, hamar jóban lehet velük lenni.
Beluga, 11 kabinnal, semmi más opcionális modul nincs, 1 HeatSink Launcher.
4 db 4személyes economy, 1x8eco, 3x8business, 3x16business kabinok.
A nagyokba 2.5-2.7M az utiköltség, 1 kicsikbe 1.3-1.6M. körönként 24M körül.
15-17 perc egy kör, attól függ, milyen gyorsan szeded össze a küldiket, és induláskor kerülnöd kell-e a hiperugrás előtt.
Nem foglalkozok az illegalokkal, felveszem azokat is, ezért SR felszálláskor(nem biztos, hogy kellene), és leszálláskor is. Így DC nem játszik, és Shield se kell.
3-4 körönként azért meghúzom a kasztnit, és dukkózni kell, 2-3K, nem nagy összeg.Egyszer félálomban csináltam az utolsó körömet, majdnem IPSZ előléptetést ért:
Már felszálláskor bezúztam a farkát a rácsokon, mert egy T10 elől gyorsan akartam kitérni.
Visszafelé kértem dokkolási engedélyt, de nem kaptam, viszont nem is vettem észre csak a tresspass warningot. A sebességem miatt beúsztam az állomásra, ott megfordultam, majd kimentem, minden műveletnél amortizálva a gépet. Valamivel 50% fölötti hullal szálltam le, plusz kilencen bontották a kontraktot. 15K körül volt a javítás és csak 5M a bevétel a lelépők miatt. -
Submarine
senior tag
válasz
gentlelynx #37751 üzenetére
Na most őszintén, Te mit főzöl a baracklekvárból??
Gyümölcsből könnyű, de ha már egyszer elrontották, valahogy még csak vissza lehet csinálni.. -
orientcx
őstag
válasz
gentlelynx #37697 üzenetére
"Azon is jót mulattam, hogy Orientcx "kapott 20 percet"
Aztán mennyi ment el a videó összevágásával úgy, hogy "De drágám, most nem is játszom!""Nemááá, pssszt! Mit lehet tudni, nem olvasnak-e bele illetéktelenek is a fórumba, le akarsz buktatni???
Egyébként kivételesen itt most egyszerű a magyarázat, vannak időszakok, amikor hozzáférek a laptopomhoz(nem véletlen a sok hajnali kommentelés). Azon játszani ugyan nem lehet(hacsak be nem éri az ember azzal a kb 8-10 fps-el, amire képes, bár mostanában már azon is komolyan elgondolkodtam), viszont videót szerkeszteni, és ezzel a te felvetésedet igazolva mégis az Elite világában élvezkedni, azt lehet. Ráadásul ezzel a videóval igazán nem sok tennivaló volt, ez egy tizenpár perces RES kirándulás vágatlanul, össz egy kurtítás van benne(azt a 17ls-es utat fölösleges lett volna végignézetni mindenkivel, ami a RES és a terminál között van)
Valóban vannak nagyon melós videóim, de itt gyak össz annyi volt a tennivaló, hogy kommentáljam az eseményeket(egy Fed bugrisnak 12 óránként amúgy is orvosilag kötelező kiengedni magából a hülyeségeket, tehát ez gyorsan ment)
-
cinemazealot
addikt
válasz
gentlelynx #37697 üzenetére
"Aztán mennyi ment el a videó összevágásával..."
Nekem már az is sok időbe telne, hogy egy frappáns kommentárt odafogalmazzak, orientcx meg 15 perces játékidővel, szinkronizálással, vágással, YT feltöltéssel, PH hozzászólással belefért 20 percbe.
Egyébként ez a FAOFF módi nekem nagyon bejön.
Csak szerintem a HotasX-nek nincs elég gombja hozzá. Aztán sokszor még a normális leszállással is több időm megy el, mint amennyi idő alatt ezek a FAOFF huszárok elintéznek mindent tokkal-vonóval.
-
gentlelynx
tag
válasz
gentlelynx #37651 üzenetére
...mind Colonia-inak tűnik...
fene... elmúlt a szerke[szthetőség.../OFF]
-
duvi
nagyúr
válasz
gentlelynx #37645 üzenetére
Winges küldetéseknél bevált. Gondolom ezért hozták át az általános gyakorlatba is.
-
okyoky
tag
válasz
gentlelynx #37620 üzenetére
T4ig szerintem nem gáz egy NHSS. 4 Marauder, pukkannak el mint a bubis zacskó a hülyegyerek kezében. Aztán jön a T5 a Baziliszkusszal.... Megkarcolni se bírtam.
-
válasz
gentlelynx #37554 üzenetére
Na megadtam, valami változott, mert megjelent pl. hogy mekkora volt az utolsó ugrás meg ilyenek, de a lényeget nem mutatja, 0-t ír a scan value-ra.
-
gentlelynx
tag
válasz
gentlelynx #37554 üzenetére
Ja, és ha jól emlékszem (most nem ülök előtte), van egy pipa is, hogy szinkronizáljon-e az adott db-vel a progi...
-
válasz
gentlelynx #37552 üzenetére
Az API keyt-hol kell beállítani? Mert az EDSM adott egy hosszú kulcsot, de a program meg csak egy rövidet kért, amit külön küldött e-mailben.
-
válasz
gentlelynx #37550 üzenetére
Most ugrottam egyet, de nincs változás.
Na mindegy, hagyom a francba, majd meglepi lesz, hogy mennyit kapok
Csak jussak haza, mert innen épp nem tudok sehová menni, csak amerről jöttem, mert bárhová mennék, nem tudja kiszámítani az útvonalat, túl ritkán vannak a csillagok...
-
válasz
gentlelynx #37547 üzenetére
-
wollnerd
aktív tag
válasz
gentlelynx #37537 üzenetére
Elromlott hirtelen a SPACE billentyűd?
( _ )
-
duvi
nagyúr
válasz
gentlelynx #37534 üzenetére
Beállítottad, hogy útvonaltervezésnél csak a tankolható csillagokkal tervezzen? Kép a Téma összefoglalóból.
-
gentlelynx
tag
válasz
gentlelynx #37534 üzenetére
...ja ami kimaradt...
Special Thanx for okyoky -
duvi
nagyúr
válasz
gentlelynx #37515 üzenetére
Minden csütörtökön karbantartás van. Már mennek a szerverek.
-
duvi
nagyúr
válasz
gentlelynx #37506 üzenetére
Lehet Clean is, ha melegszik a hajó, de az kevesebbet ad a sebességhez és az agilitáshoz.
-
duvi
nagyúr
válasz
gentlelynx #37504 üzenetére
Ha combat condáról van szó, akkor egyértelműen mindkettőre szükség van (SB+SCB). Ez a két modul nem helyettesíti, hanem kiegészíti egymást. Az SB egy passzív modul, ami százalékos értékben megnöveli a pajzsunk erejét. Az SCB aktív modul, amit nekünk kell aktiválni, amikor legyengül a pajzsunk. Pl. az összes Utility helyre mehet full A-s SB és SCB-ből 2 vagy 3db 6B-s modul. Ha nem elég az energia, akkor elég ha csak 1 v. 2 SCB modul van bekapcsolva. Amikor ezek kifogynak, akkor lekapcsolod az üreseket és bekapcsolod a töltötteket. A lomhaságán a Thruster engizéssel lehet segíteni. Dirty Drive Grade5 tuninggal érezhetően javul az agilitása és a sebessége a hajónak. Mivel a condának a hajó hátulján/tetején van a pilótakabinja, ezért a levélbedobó felső szélét kell megcélozni dokkoláskor. Így nem ér le az alja és gond nélkül besiklasz a nyíláson. Pár hónapja csináltam egy képet a levélbedobó pozicionálásához.
-
Tlog
tag
válasz
gentlelynx #37450 üzenetére
Na ezt még nem próbáltam, irány Elvira.
-
Tlog
tag
válasz
gentlelynx #37448 üzenetére
Köszi a láncos küldetésen is túl vagyok szerintem ez valami buglehet.
-
duvi
nagyúr
válasz
gentlelynx #37432 üzenetére
Adott rendszerben nem volt vérdíj rajta, ezért ott clean a státusza. Ilyenkor te vagy a támadó, ha nekimész és értelemszerűen megtámad a helyi erő.
-
duvi
nagyúr
válasz
gentlelynx #37422 üzenetére
Pl. itt.
-
nak0n
aktív tag
válasz
gentlelynx #37410 üzenetére
A limpet, ha kiküldted, kinn is marad, ezt jól sejtetted, bányászkodásnál meg hagyd az npc-t nyugodtan, ha ő is fúr, neked nem jut kevesebb. Ha teszem azt találsz egy követ, amiből ki tudsz szedni 50 painitet és neked már azt írja, hogy depleted, akkor még mindenki más odamehet és ő is kiszedheti a saját 50-ét.
-
gentlelynx
tag
válasz
gentlelynx #37304 üzenetére
Nekem az a bajom, hogy a joy talpán lévő középállásban kicsit akadó tolóka addig gyorsít vagy lassít, amíg vissza nem húzom középállásba, függetlenül attól, hogy mennyire térítettem ki a középállásból. Tehát nem azt csinálja, hogy ha kicsit tolom, akkor kicsit gyorsít, ha meg teljesen feltolom, akkor full-gáz...
Tehát, ha egy valamilyen alacsonyabb sebességgel akarok menni akár előre, akár hátra, akkor ügyeskedni kell, hogy kitolom-vissza-kitolom-vissza. Ennél még a W/S is jobb... -
válasz
gentlelynx #37304 üzenetére
Na nekem megjavult. Az volt a gond, hogy valamiért a Z tengely volt rátéve alapértelmezettnek az U helyett, de a W és S mellé meg beállítottam az U tengelyt. Szerintem összeakadt a kettő. Kivettem a Z tengelyt, és szépen helyreállt a rend.
-
duvi
nagyúr
válasz
gentlelynx #37237 üzenetére
Sajnos bugos a büntetési rendszer
Sokan belefutnak hasonló hibákba. Hétfőn nekem is sikerült abszolválni egy börtönmenetet, pedig semmi törvénybe ütközőt nem követtem el. Sőt! Engem lőttek szét és buktam a fuvarokat. Azt javaslom, hogy amíg nem jönnek a javítások, addig gyűjtögessünk engi materialokat, menjünk felfedezőútra, esetleg RES vadászatra. A questekkel csak szívás van
-
haverkulum
aktív tag
válasz
gentlelynx #37115 üzenetére
Igazából kilőttem a sentryket mert nagyon érdekelt mi van ott, utána másik rendszerben befizettem a ~25ks büntit
Köszi az infót.
-
Cooper911
senior tag
válasz
gentlelynx #37109 üzenetére
Az a Nav beacon nem volt véletlenül compromised? Mert ott bizony csúnya arcok vannak akik elöször lőnek aztán szedik össze a maradékot
-
pcnet
addikt
válasz
gentlelynx #37106 üzenetére
Lehet rád ugrott a T10 és wanted lettél? Múltkor pajzs nélküli Pythonommal (kellett a pénz) tradeeltem és épp megkértem a dokk engedélyt, rám ugrott egy Clipper. 32%ra zúzta a hullom.
-
Micsurin
nagyúr
válasz
gentlelynx #37106 üzenetére
Ha group vagy solo play volt jöhet a csúnya módszer, taskkill. Azt hiszem akkor lekap a mapról. Akkor szoktam ezt ha engedély nélkül sikerül a dokkba betévednem.
-
Micsurin
nagyúr
válasz
gentlelynx #37102 üzenetére
Mass Lock. Nem tudsz ugrani csak tetű lassan a nagy hajók közeléből.
Ha ki akarnak kapni inkább engedd. Kiszed, közbe gáz -> nullára. Ha kiértél boost és FSD tölt.Masslock meg idővel "megszűnik" ahogy távolodsz. Nagyobb hajóval meg nem is igazán fognak. Bár a T10 azt hiszem a Cuttert leszámítva mindent a sarokba tud tenni Masslock szempontjából.
-
duvi
nagyúr
válasz
gentlelynx #37102 üzenetére
"rám akaszthattak valami horgot vagy mit (lock), ami egy fehér karikában lévő lakat szerű valamit jelzett, meg egy irányt és távolságot"
Erre gondoltál?"a FSD meg csigalassúsággal akart tölteni"
Mass lockban voltál, ezért töltődött lassabban az FSD. Ilyenkor el kell távolodni a támadódtól (folyamatos boost az ellenkező irányba) és felgyorsul a töltés.
-
duvi
nagyúr
válasz
gentlelynx #37086 üzenetére
Anaconda vs. Corvette. A Corvette csak combatra jó igazán, de arra nagyon. Az Anaconda multifunkciós hajó, amiből bármit csinálhatsz.
-
CsaBully
tag
válasz
gentlelynx #37014 üzenetére
veszel heat sinket és jóccakát
1 a felszálláshoz egy a dokkoláshoz.. -
duvi
nagyúr
válasz
gentlelynx #37014 üzenetére
De igen
. Pont a hajó észlelhetősége csökken a lezárt hőelvezetők miatt.
-
duvi
nagyúr
válasz
gentlelynx #37012 üzenetére
"A silent runningról esetleg van olyan amire érdemes odafigyelni?"
Ahogy bekapcsolod, megszűnik a hőkibocsájtás. Ezzel párhuzamosan nagyon gyorsan túlmelegszik a hajó, ezért folyamatosan figyelni kell a hőmérsékletet! Ha nem kapcsolod ki időben a SR-t, vagy nyomsz el egy heat sinket, akkor simán felrobbanhat a hajó! -
CsaBully
tag
válasz
gentlelynx #36981 üzenetére
Szia
Trade rank és sok credit kereshető (főleg ha secret az elvárás, akkor silent running)az alábbi módon :
Diamondback Explorer hajó, két vagy három minimum business cabin-nal és űrtaxi a Parutis és a Medb között, én így szereztem Elite trade rank-ot, amin 1.000.000.000 cr bevételt jelent tudomásom szerint(kb fele van most hajóban, de már anaconda)..persze ez csak egy példa. -
Ice_Man22
senior tag
válasz
gentlelynx #36981 üzenetére
En Parutis rendszerebol szallitok utasokat EDBM be(remelem jol irtam le). Egy uttal kb 60 millat keresek de ez valtozo. Viszont mindegyik minor frakcional ally kell legyel. Ja es a cel allomas 1 millio 686 ezer LS re van. Szoval 40 45 perc tomeny unalom az egesz ut.
-
okyoky
tag
válasz
gentlelynx #36979 üzenetére
Nem kioktatás jön, hanem az elmúlt pár évem szenvedésének összegzése:
Kereskedés: több hónap alatt keserves, unalmas trade-eléssel összeszedtem egy Pythont, 288T rakományt tudtam vele vinni, körönként 4000Cr/t haszon a max. amit ki tudtam hozni. Óránként 5 körrel is csak 6MCr jött össze.
Trading rang húzásra, és pénz szerzésre is jobb szerintem a data delivery (régen Ceos - Sothis között de azt már el lehet felejteni, Mainani - Ngalinn amit lehet, hogy érdemes megnézni, bár hónapok óta nem jártam arra).
Esetleg A-B utas szállítás, ha van pénzed egy nagyobb hajóra, (Parutis -> Medb - Vela Dock között néznék szét).
Mindkét módszer jelentősen több bevételt termel, mint a kerskedés, és az elsőhöz nem is kell nagy befektetés. (Valamit húzzák a Trading rangot is.)Ha mindenképpen kereskednél, akkor itt a paraméterek beállítása után, kaphatsz jó tippeket. (Néha hibásak az adatok, én medical cuccokat láttam sokszor 20-30x-os haszonnal, na azok nem igazak.)
Inara: Commander privacy settings alatt ki tudod kapcsolni, hogy mások is láthassák a statjaidat. Gondolom, a legtöbb aggodalmadat eloszlathatja a Share my ships details kikapcsolása...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos az üzleti célú hirdetés!
RÉSZLETES, FOLYAMATOSAN
FRISSÜLŐ FAQ
AZ ÚJ JÁTÉKOSOKNAK
Ha szeretnél felkerülni a PH játékoslistára, küldj egy privát üzenetet duvinak, az alábbi formában:
PH név – játékbeli név - platform
- Bemutató Elite Dangerous: Beyond – Chapter 1
- Bemutató Elite Dangerous: Horizons bemutató (Xbox One)
- Teszt Elite: Dangerous teszt (Xbox One)
- Hír Jövő év elején jön az Elite: Dangerous - Odyssey
- Hír Megjelenési dátumot kapott az Elite: Dangerous 2.4 The Return
- Hír Megjelenési dátumot kapott az Elite: Dangerous PS4-es kiadása
- Hír PlayStation 4-re is megjelenik az Elite: Dangerous
- Hír GC 2016 - Komoly bővítést kap az Elite Dangerous (PC, XO)
- Hír Elite: Dangerous - Steamre költözhet az, aki a fejlesztőktől vette meg a játékot
- Gombászkönyvek egyben
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 5060 Ti 16GB Zalman i3 NEO Enermax 650W
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Beszámítás! Apple Mac Studio M2 MAX 2023 32GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged