Hirdetés
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Fotók, videók mobillal
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- VoLTE/VoWiFi
-
Mobilarena
Témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peppo
őstag
Asszem, lassan nekem is meg kell tanulnom a neutronozást. Ok, próbáltam már, és ment is, de ritkán használtam. Igaz, nem is mentem messzire mostanában. Vettem egy Caspiant, és egyelőre nagyon tetszik. Kényelmesen elfér benne minden, és így is szép nagyot ugrik. Gondoltam, teszek vele egy nagyobb túrát, és ehhez kelleni fognak a neutroncsillagok.
-
-
Peppo
őstag
Mázlim volt, leszálltam a carrieren, de nem pakoltam át a cuccot, csak hajót cseréltem, az meg, úgy tűnik, nem probléma. 32 tonna leszállítva, valószínűleg részemről ennyi volt a CG. De lehet, poénból megyek majd még egy kört. Jó volt visszatérni abba a térségbe. Évek óta nem jártam ott.
-
Peppo
őstag
Új CG, megint Maverick suit a jutalom. Ez most így miért?
-
Peppo
őstag
válasz
[HUN]NIMROD
üzenetére
Nekem már csak Maverick van. Ezt mondjuk nem tartom túl elegáns megoldásnak. Elvenni valamit, amit egyszer már odaadtak, még ha elcseszték is, nem éppen olyasmi, amit a játékosok szeretnek.
Na mindegy. Gondolom, a következő CG úgyis ez lesz.
-
Peppo
őstag
Csinálta valaki múlt héten a CG-t? Nagy nehezen (kb. 5 nap után) megérkezett a jutalom, de nem a leírásban szereplő 5-ös Maverick suit, hanem egy Dominator. Persze ez is jó, ilyenem sem volt még, de azért kíváncsi lennék, más is így járt-e.
-
Peppo
őstag
válasz
Raymond
üzenetére
Az oszcilloszkóp megnevettetett, de a többi cucc tényleg komoly fanatizmusról árulkodik. Azt mondjuk már nem tudom, mihez kell ennyi kontroller. Nekem a hotas + egér, ill néha a billentyűzet eddig mindenre elég volt. De azért elfogadnám ezt a szettet.
Az ED az a játék, ahol a több kijelző is simán magyarázható. De talán ez már kicsit túlzás. 
Én pár évvel később (talán a Horizons megjelenésekor) csatlakoztam a játékosokhoz, úgyhogy akkor már haladósabb volt a dolog. De amit a régiek meséltek, az tényleg egy sokkal lassabb világ volt. Akkoriban nem szedted össze a semmiből egy délután alatt egy Anaconda árát, és nem ugrottál 90 ly fölött boost nélkül.
Ma már azért jóval kényelmesebb a dolog. Ami lehet, hogy sokaknak nem tetszik, de ha szeretnének új játékosokat behozni, akkor sajnos nem nagyon van más lehetőség. -
Peppo
őstag
válasz
[HUN]NIMROD
üzenetére
Még most sem adták meg. Beleolvastam a fórumukba, és nem én vagyok az egyetlen, aki így járt.
-
Peppo
őstag
válasz
[HUN]NIMROD
üzenetére
Ez mind megvolt, leadtam, ahogy szoktam és relog is volt órákkal később is. Beléptem megint, de még mindig nincs.
Inara szerint is benne voltam a top 50%-ban, de a leadásnál is megnéztem, írta, hogy benne vagyok.Na mindegy, talán holnapra előkerül. Olvastam, hogy megesik ilyesmi. Ha nem, akkor support. Úgyis már rég írtam nekik.
-
Peppo
őstag
Gondolom, az teljesen normális, hogy a CE végén nem kaptam meg a cargo modult, miközben bőven 50%-on belül voltam.
-
Peppo
őstag
válasz
[HUN]NIMROD
üzenetére
-
Peppo
őstag
Érdekes ez az új hajó. Raknak bele egy bazinagy FSD-t, de kicsi hozzá a fuel scoop, és a hajó tömege is elég nagy, szóval olyan óriásit ez sem fog ugrani. Mondjuk a hatszoros neutron boost nem rossz, de egyelőre csak az SCO FSD miatt cserélném erre a Condát. Multifunkciós hajóként szerintem nem jobb nála. Kicsit még finomíthatnának rajta.
-
Peppo
őstag
Annyiban jó a CG, hogy legalább rávesz olyanokat is, mint én, hogy kipróbáljam a játéknak azt a részét, amit eddig hanyagoltam. Nyilván nem én vagyok az egyetlen, aki nem sokszor szállt még ki a hajóból/SRV-ből. Most legalább adnak egy jó (legalábbis számomra hasznos) cuccot jutalomként, és ehhez kb. egy órát kell az időmből rááldozni. Közben megismerem a játéknak ezt a részét is. Nekem ez rendben van.
Amúgy meg az ED eddig is jelentős részben szólt a monoton farmolásról. Ez nyilván nem fog sokat változni. Bár legalább a material farmolás gyorsabb lett.
#49610 nTom
Bármelyik jó, ahol bio site van. Csak ne a nappali oldalra menj, mert ott hamar megsülsz!
-
Peppo
őstag
válasz
Deaxus
üzenetére
Nekem még ötös ruha sincs. A legjobb egy hármas, amiben van night vision és ennyi. Ezt is vettem, nem fejlesztettem. Mondjuk az most pont jól jön, úgyis mindig az éjszakai oldalra megyek.
Én is pont így csinálom. Keresek három közeli fát, amelyeknek a "tányérban" van mintavételi hely. Aztán ahogy a kis henger megtelt, rögtön onnan lehet is venni a következő mintát és ugrani tovább.
Így, hogy nem vagyok hozzászokva is 50-100 között tudok gyűjteni óránként. 174-nél vagyok (ami most még bőven top 25%), a 75%-hoz meg jelenleg 16 kell, szóval, ha ki sem megyek többet, az alighanem megvan már most.
De olykor még kimegyek kicsit ugrálni, végül is pénz is jön belőle.Pár hasonló CG még jöhetne.
Viszont az exobio rangom nem változik. Ahhoz kell valami más, vagy csak ezen a helyen nem számolja?
-
Peppo
őstag
Annyira nem is nehéz ez a majomkodás. A lényeg, hogy három, egymáshoz közeli szpotot kell keresni, és azok között ugrálni. Három szkennelés egy minta, és a lényeg, hogy egy mintába három különböző cuccot szkenneljünk, de aztán a következő mintába mehet ugyanaz a három megint. Csak energiatöltés kell (vagy energiacellákból, vagy az odaparkolt hajóból/SRV-ből), és szerintem egy óra alatt le lehet tudni a CG-t úgy, hogy két hét múlva is benne leszel a top 75%-ban.
Simán el lehetett adni az így gyűjtött mintákat. A pénzt is kifizették és a CG-be is beszámolta. Lehet, régi trükk, és csak nekem volt új, de szerencsére hamar észrevettem. Annak külön örültem, hogy nem mástól kapott tipp volt, hanem saját. Nem sok ilyen volt nekem ebben a játékban, szinte mindent innen vagy Youtuibe-videókból szedtem.
-
Peppo
őstag
Eddig nem nagyon foglalkoztam olyan dolgokkal, amelyekhez ki kellett szállni a hajóbók/kisautóból. Így aztán a gyalogos cuccok mérnökölésével is gyengén állok. Egy G5-ös Artemis végül is nem jönne rosszul, szóval elkezdek én is ugrálni a fákon.
-
Peppo
őstag
Próbálgattam az új bányászhajót. Nem rossz. Ha jó helyre viszed, nagyon gyorsan tele lehet pakolni a rakteret. (256 tonna egy átlagos bányász build esetén).
Viszont a hotspotok nekem mostanában nem akarnak működni rendesen. Már nem először fordul elő, hogy beugrok valamelyikbe, és kb. minden mást találok az adott helyen, csak azt nem, amilyen a hotspot.A dupla/tripla hotspotok működnek még, vagy azt nerfelték?
-
Peppo
őstag
válasz
Leslie33
üzenetére
A buff csak tipp. Sehol nem mondták, hogy ezt tervezik, de szerintem, ha tényleg azt akarják, hogy sok ARX fogyjon, kénytelenek lesznek.
Amúgy a hajó nekem is tetszik. Más kérdés, hogy a core mining nem túl gyakori szokásom, a lézeresre meg még mindig a nagy rakteret tartom a legfontosabbnak, szóval továbbra is Cutter vagy Panther. De azért idővel biztos kipróbálom, főleg, ha kedvet csinálnak hozzá valamivel. Mondjuk felnyomnák a core mining óránkénti hozamát.Az övbéli bányászok mindig ki lesznek használva.

-
Peppo
őstag
Hát, az új bányászcuccot bemutatták. Kb. a bányászlézer és a multicannon szerelemgyereke, amely az előbbihez hasonlóan kilövöldözi az aszteroidából a cuccot. De mivel lövedékeket lő, így abrasion blasterként is funkcionál, szóval azt nem kell vinni magunkkal.
Hogy ezen kívül lesz-e új módszer, arról nem beszéltek.
8 hardpoint lesz a hajón, de ebből csak 4 (2,1,1,1), amire fegyvert rakhatsz, a másik négyre csakis bányászcuccokat. Plusz az egyik (ötös) modulra csak vadászgéphangár mehet, ez még némi tűzerő. De nem ezzel fogja megvédeni magát senki a gankerek ellen. Még van egy optional modulhely (szintén ötös), amire egy újfajta limpet controller megy (más nem mehet). Ezt leszámítva egy közepes hajó 300 tonna körüli raktérrel.
Meglátjuk. Amíg az eladható cuccok átlagára 200k-t sem éri el, addig a bányászat nem fog tömegeket vonzani. Vagy emelni kell az árakat, vagy a bányászat hozamát, mert egyelőre jobban megéri a sima szállítás is egy Pantherrel.
Gondolom, lesz valami buff, vagy minimum egy komolyabb community event, ahol bányászni kell egy rakás pénzért. The ARX must flow. -
Peppo
őstag
Az új hajó.
Közepes méret, kifejezetten bányászatra. Néhány új modul is jön vele.
A jelenlegi eladási árak mellett annyira nem erőltetem a bányászatot, szóval annak sem ártana egy kis buff, ha népszerűvé akarják tenni az új hajót.
-
Peppo
őstag
válasz
[HUN]NIMROD
üzenetére
Ki van ez találva, hogy rávegye az embert a váltásra. Az új hajók mindegyike nagyon jó, és kb. felejtőssé teszi a régieket. Még ha valami nagyobb harci hajó kijön, meg esetleg egy új utasszállításra alkalmas darab, akkor kb. el is lehet felejteni az összes régit.
Ami egyben azért szomorú is, volt köztük néhány, amelyet nagyon szerettem. -
Peppo
őstag
Ha van benne ezer órád, akkor azért nagyjából tudod, mire számíts a játéktól. Esetleg a gyalogos mászkálás lehet újdonság, de abban én sajnos nem nagyon tudok segíteni, eddig nem vittem túlzásba. Az irányítást meg újra meg lehet szokni. Én sem játszottam vagy két évet (bár a játékot azért követtem), és bénázok is rendesen néha. De, ha más nem, egy automata dokkoló segíthet.

Ha most érsz vissza, akkor van egy jó pénzszerzési lehetőség, az aktuálisan futó community goal formájában. Áruszállítás, amiért elég jó pénzt fizetnek. Abból a 300 millából hamar lehet milliárd fölötti összeg. Amiből aztán futja az új hajókra, melyek beszerzése erősen ajánlott már csak az új supercruise mód miatt is. Kb. az összes olyan, hogy megéri őket beszerezni.
-
Peppo
őstag
Igen, nem is kicsit. Sőt, asszem még a kategória is számt, A-t kell venni, az a legjobb.
Azon a gépen lefuttatnék egy komolyabb tesztet, mert bár az ED a legváltozatosabb hibákat képes okozni, de ilyenről még nem hallottam.
Csak duplázza? Nekem érzésre még többnek tűnt. De lehet, tényleg csak dupla, nem teszteltem le sosem.
-
Peppo
őstag
Új hajó. Közepes, kifejezetten bányászatra.
-
Peppo
őstag
Az lenne a tippem, hogy ha be is rakják ezeket, nem lesznek olyan jók. A cg-ban szerezhető cargo rack 33% pluszt ad. Szerintem, ha lesz is mérnökölhető cargo, az ennél kisebb lesz (mondjuk 25%).
Egyébként ez lehetne még az a dolog, amivel kompenzálhatnák a Panther okozta elégedetlenséget. Ha az összes cargo modult lehetne növelni, azért egy 1500 körüli rakteret ki lehetne hozni belőle, az meg már közelít a közönség által elvárt minimumhoz.Persze a legjobb az lett volna, ha eleve 1500 fölött van.
Meg. Haragszom a Frontier-re, a szerintem kevés cargo miatt, de attól még maga a hajó nem rossz, és egyelőre nagyobb nincs.
-
Peppo
őstag
És túl magas sem lehet, mert akkor meg a levélnyíláson nem fér be. (Képzelem, mit fog vele művelni az autodokkoló, ami már a T9-T10 párossal is nehezen boldogult.
)De tényleg, nagyon kellene már régóta egy igazi nehéz teherhajó. Már a FC feltankolása is kabaré volt a 20-30 forduló a Cutterrel, de most, hogy kolonizálni is lehet, és egy fél bolygót kell odahordani, az a max. 800 tonna egy vicc.
És talán végre lenne értelme a normál kereskedelemnek is. A profit/tonna nyilván nem lenne több, de azért ha már 2,5-3x annyi cucc szállítható lenne egy fuvarral, esetleg meggondolnám. -
Peppo
őstag
A jó öreg Tojás. Bármikor eszembe jut, kedvem lenne sütni egy rántottát az emlékére. Kifizette a Fleet Carriert tele modulokkal meg vagy tíz évnyi fenntartási költséget, Pedig én messze nem farmoltam annyit, mint sokan mások, és nem is csináltam a legoptimálisabban. Nem volt meg az 1M/h csak kb. a fele.
-
Peppo
őstag
válasz
5150head
üzenetére
Igen. Nem is értem, hogy lehetett ezt kihagyni. Évek óta csesztetik őket azért a hajóért, és most tényleg lenne értelme is. Mondjuk lett volna eddig is, mert megdobhatná a hagyományos kereskedelem népszerűségét, mert azt most kb. senki nem csinálja, nincs benne pénz a szállítóküldetésekhez képest.
Az idei négy hajóból elvileg az első három M, és talán az utolsó lesz L. De ha ez igaz is, akkor is év végére jön. Addigra aki akarta, már kolonizált magának rendszereket. És semmi sem garantálja, hogy az a hajó a Panther (vagy valami hasonló) lesz.
Időnként annyira hülyén tudják tervezni a dolgokat, hogy arra szavakat is nehéz találni.
A látottak alapján a most érkező Corsair kellett volna legyen a Python II. Ugyanolyan multifunkciós gép, csak kicsit jobb mindenben.
Míg a már megjelent Python II kifejezetten harci hajó, csak ebben az egyben hasonlít az alap Pythonhoz, de minden más feladatra alkalmatlan. Úgy tűnik, az elnevezéseknél is érvényesült a brit logika.

-
Peppo
őstag
Valami ilyesmi volt az enyém is, bár asszem, nem csak pulse lézerek voltak rajta. És vicces, de simán működött a barbipajzzsal is, igaz, csak normál vagy high res site-okra vittem. De azért a bi-weave jobb.
Ha jól emlékszem, én is oda vittem, ahol a birodalmi rangot farmolják. Ott volt megfelelő res site a célrendszerben, a másikban meg felvettem egy rakás küldetést. Ezekből néha megjelent erősebb kalóz is, de én sem voltam egyedül.
Azért egész éjjelre nem hagytam kint, mint a "nagyok", de pár órát simán ellövöldözött, gyakorlatilag probléma nélkül. Aztán egy rakás pénzt meg materialt felvehettem a küldetésekből.
Cargoban meg valami filléres cucc volt. Jöttek ezek mindenre.

-
Peppo
őstag
válasz
Leslie33
üzenetére
Mostanában nem játszottam nagy hajókkal, de emlékszem, az automata dokkoló és a T9-es rendkívüli páros voltak.
Hihetetlen, mit tudtak művelni egy Coriolison. Különösen a levélbedobó rés okozott nekik problémákat, de néha a grillrácson is úgy végighúzta, hogy hálát adtam magamnak, amiért raktam rá pajzsot. -
Peppo
őstag
Idén is 4 új hajó, ebből az első már fix (Corsair). A négyből az első három közepes hajó lesz, szóval egy darabig még nincs Panther Clipper, pedig most jönne igazán jól.
Roadmap erre az évre.
-
Peppo
őstag
válasz
mumtaz
üzenetére
Vicces az időzítés. Mikor csak festést lehetett kapni érte, akkor volt.

Annál azért több, de nem túl sok úgy sem. A teljes akció 1-2000 ARX volt régebben, szóval még csak az sem fenyegette volna őket, hogy ebből veszi meg az új hajókat az, aki akarja.
Nem lehet, hogy elfelejtette a beállításaidat? Nekem csinált már ilyet. Aztán vagy beállítod megint az összeset újra, vagy, ha le volt mentve valahol az ezt tartalmazó file, akkor azt visszamásolod.
-
Peppo
őstag
Most tűnt fel, hogy az utóbbi napokban nem volt az az akció, ami az előző években karácsonykor, hogy ha belépsz a játékba, kapsz pár száz ARX-ot. Most, hogy végre lehetne is venni érte valamit.

És B.U.É.K. mindenkinek!
-
-
Peppo
őstag
válasz
5150head
üzenetére
Úgy tényleg szar, ha a raktérben van. Én odaparkoltattam a FC-t, áthordom rá mindig.
A drop változó. Első próbálkozásra adott kb. egy óra után egyet. Utána ugyanez. Aztán harmadikra kb. 10 perc után volt két darab, de a továbbiakban már semmi. Tegnap repültem megint egy órát, semmi. Így van most 4.
Persze, long range fejlesztés megvan, és kb. végig lesem a contact fület.
A support szerintem korrekt, de tény, hogy ilyenkor elhúzódhat a dolog. Nekem eddig mindig segítettek, igaz, nem ilyen jellegű problémáim voltak, hanem olykor egészen egyedi hibák. Be is írtam ide őket annak idején, volt néhány.
-
Peppo
őstag
-
Peppo
őstag
válasz
undercover
üzenetére
Nem kell mindenkit, bár végül azért természetesen ez a cél és ajánlott is. Ami nagyon fontos az a power plant, thruster, armor, shield, shield booster, FSD és persze azok a fegyverek, amiket használsz. Ha ezek megvannak, onnantól kb. egy új játék. A hajód, amit addig pillanatok alatt lőttek szét, igazi fegyverré válik. De pl. felfedezőhajónál is finom tud lenni a 70+ ly ugrótávolság. A mérnökösdi jó dolog.
A mérnökölést egyébként fel lehet fogni egy hosszabb tutorialnak is. Minden mérnök ad valami olyan feladatot, amivel egyben bemutatja, miket is lehet csinálni a játékban. Lesz benne egy kis felfedezés, bányászat, harc, kereskedelem, stb. Szóval már csak ezért is érdemes végigtolni. Most már nem kell a végtelenségig farmolni a cuccokat sem. A Youtube tele van videókkal arról, hol és hogyan lehet gyorsan feltölteni a készleteket.
-
Peppo
őstag
Tegnap lenyomtam az utolsó kört a titánnal. Mire odaértem, ötször szedtek ki plusz előtte ugye ugrás közben is, szóval záró körnek ez pont jó. Nem vittem túlzásba a dolgot, top 75%-ban vagyok csak benne, de elvileg a jutalom már ezért is jár.
Megvettem a T8-ast, és eddig tetszik. Jól szerelhető hajó, szállításra és bányászatra is alkalmasnak tűnik. Fordulni mondjuk nem nagyon tud, de ezt leszámítva rendben van.
-
Peppo
őstag
Na, ha már utolsó titán, akkor csak nem hagyhattam ki. (Eddig egynél sem jártam.) Főleg, hogy jutalom is jár érte a fentebb már említett community event által.
Beléptem a játékba kb. egy év után, és vettem egy Python II-t, összetákoltam rá egy AX titánirtó buildet, aztán hajrá. Néhány próbálkozás után sikerült is eljutni a célig és leadni rá pár lövést. A krediteket megkaptam, szóval elvileg részt veszek a buliban. Azért holnap még megyek pár kört, hogy biztos legyen.
Kíváncsi vagyok, mi lesz a folytatás.
-
Peppo
őstag
válasz
5150head
üzenetére
Ha kell, még pár milliárdot csapj hozzá! Ha akarsz bele venni modulokat, vagy ha meg akarod tankolni (nem bányászva a tríciumot), akkor javasolt még hozzá gyűjteni. Csak a fenntartási költsége simán tízmillió feletti összeg hetente.
Egyébként szerintem megéri. Én azóta a klotyóra is azzal megyek.

-
Peppo
őstag
válasz
4580693
üzenetére
A drágábbak is tudnak nyekeregni.
Nekem az X-56 kicsit nyekergős. Nem nagyon zavar, mert fejhallgatóval játszom, de azért hallható. Ezt leszámítva szeretem. Csak gyaloglásnál váltok bill+egér kombóra, amúgy minden más hotas.
De állítólag a nagy pvp mágusok is egérrel tolják, azzal lehet a legpontosabban célozni. -
Peppo
őstag
válasz
4580693
üzenetére
Prismatic Shield Generator. Van mindenféle méretben. Nehéz, sokat fogyaszt, de a legerősebb pajzs, amit pénzért vehetsz. Ha beállsz Aisling Duval (miatta lett Barbipajzs a neve) kis csapatába, a kedvére teszel (sajnos nem úgy) és ott maradsz egy hónapig akkor elérhetővé válik a pajzs. Bárhol megveheted, ahol a technikai szint elég magas hozzá. Legalábbis eddig így működött, nem tudom, ehhez hozzányúltak-e.
#48800buke
Ha a FC ötmilliárd volt, gondolom, ez sem lesz olcsó. -
Peppo
őstag
válasz
[HUN]NIMROD
üzenetére
Arról sajnos semmi még mindig. Én is várom. De, ahogy a kolléga is írja, a kolonizációhoz illene. Nyilván egy nagy rakás nyersanyagot kell odavinni minden rendszerbe, ahhoz jó lenne ilyen. Más kérdés, hogy úgyis FC-t használ majd mindenki ehhez.

-
Peppo
őstag
válasz
_stick_
üzenetére
Önmagában a hajó ára egy dolog. Annak a többszöröse még a megfelelő modulok beszerelése, főleg harcra épített hajók esetén, melyekbe kb. mindenből a legdrágább kell. Így az a 30 milla kb. elég egy Vulture megvételére és nagyjából a felszerelésére. (De sose fogyj ki teljesen a pénzből, annyid mindig legyen, hogy a szétlőtt hajódat vissza tudd venni!)
De ezzel még nem vagy sokkal beljebb, mert az igazi erőt a mérnökölés adja, ami nem annyira pénz, inkább material gyűjtögetés (nem kevés) és néhány küldetés elvégzése, amit az adott mérnököktől kapsz, hogy egyáltalán szóba álljanak veled.
Lehet egy legjobb modulokkal telepakolt Corvette-ed is, ha nincs mérnökölve, úgy szed szét egy közepes NPC is, hogy csak pislogsz. Ha viszont rajta vannak a megfelelő fejlesztések, egy mini csillagromboló pilótájának érezheted magad.
Szóval először javasolnám, hogy pénzt gyűjts, farmolj materialokat és kezdd el sorra meglátogatni a mérnököket. A játéknak ez a része felfogható egy tutorialnak is, mivel mindenféle küldetéseket fognak adni, de ezeke teljesítése szerencsére nem vészesen hosszú.
Aztán, ha van pénzed, és elérhetők a fejlesztések is, választhatsz magadnak a hajók közül. Sok kifejezetten harci célokra készített hajó van (Vulture, FDL, Mamba, Python II, Corvette) , illetve a többfunkciós hajók közül is lehet válogatni (Krait II, Python, Anaconda, Cutter). És még csak nem is soroltam fel mindet. -
Peppo
őstag
válasz
_stick_
üzenetére
A threat level általában megmondja, mennyire veszélyes az illető. De amíg nincs a hajód alaposan feltuningolva a mérnökök által, nagyon ne erőltesd a harcot. Sajnos addig nem igazán vagy ellenfél az erősebb NPC-knek. Ha viszont megvannak a megfelelő fejlesztések, akkor ők nem lesznek többé ellenfelek.
-
Peppo
őstag
Új hajó felfedezőknek. Közepes méret, de az Anacondánál is nagyobb ugrótáv, már ha lehet hinni az előzetes pletykáknak. Októberre ígérik, gondolom, ez is először ARX-ért, aztán pár hónap múlva creditért is.
-
Peppo
őstag
Ebben a játékban a kalózkodás csak mint "élvezeti tevékenység" értelmezhető. Az NPC áldozatok által kidobált rakomány mennyisége minimális, azokból kb. a javításra futja, meg lesz egy kis pénz, amit a bárban el lehet költeni piára.
Player esetében már volna benne egy minimális profit, ha kifog egy értékesebb szállítmányt és van egy akkora hajója, amibe fér is valami, de még így is rendszerint nincs rá ideje, mert a megjelenő npc rendőrök nem hagyják nyugodtan összeszedni. Ha mást nem is, de a limpeteket szétlövik.
Bármilyen más tevékenységgel nagyságrendekkel több pénzt lehet keresni. Szóval a kalózkodás kb. ugyanaz, mint a gankelés, csak meg van ideologizálva, hogy mindez a rakományért megy. Lényegében csak egy másik játékos szivatása, az egyik oldalon jelentéktelen profittal, a másikon már akár jelentősebb veszteséggel, de mindenképp sok anyázással.Lehetne értelmet adni a dolognak, ha:
1. Lenne olyan rakomány, amelynek az értéke van olyan magas, hogy abból jelentős profitra lehessen szert tenni.
2. Lenne veszélye a kalózkodásnak/gankelésnek azon kívül, hogy pár npc egy kicsit megnyalogatja a kalóz/ganker pajzsát, és okoz neki egy kétszámjegyű javítási költséget.De ilyenek nincsenek, így az egész csak a szivatásról szól.
-
Peppo
őstag
Hajóknál kikerült a véletlen a fejlesztéseknél, így most előre lehet tudni, hogy mennyi material kell egy adott szint eléréséhez. Ha ötös vagy a mérnöknél, akkor asszem úgy van, hogy annyi pörgetés kell, ahányas szinten éppen húzod a cuccot. (Az 1-es szint egy pörgetés, utána a 2-es kettő, aztán a hármas fullra pörgetéséhez újabb 3 és így tovább.)
A mennyiségekről meg annyit, hogy láttam egy streamet, mikor a fickó bement egy HGE-be, és az eddigi 3-5 material konténer helyett volt ott vagy 30-40, vagyis egy G5 tárolót akár egy körben fullra tudsz tölteni. Nem kell a kilog-belog trükközés. (Legalábbis ott nem.)Encoded is jobban jön, pl. a Jameson Crash Site is buffolva lett szépen. Gondolom, a szkennelés is jobb, de ezt nem tudom megerősíteni.
Raw materiallal nem tudom mi van, az biztos, hogy a lezuhant Anakondák is kaptak buffot, de azt nem tudom, hogy azok a szép nagy mezők, amelyek még az Odyssey megjelenése előtt voltak (kb. 1000 fényévnyire a bubitól), farmolhatók-e még. Én onnan szedtem, mikor kellett, és azóta nem fogyott el. Látszik, mennyit játszottam mostanában.

-
Peppo
őstag
Ez nekem kimaradt, de annyira nem lep meg. Nagyon szerették volna, ha az új hajó népszerű lesz, így biztos kicsit op lett.
Azért gondolom, a hatos pd-vel sem lesz gyenge.A T8 is az első videók alapján elég tápos. A fegyverzet az, ami alapján sima teherszállítónak tűnik, de a sebessége és a fordulékonysága inkább a Pythonra emlékeztet. Ha ehhez a közepes méretet hozzávesszük, és a pajzzsal is 370-380 tonna rakteret, nyilván ez is kb. azonnali vétel lesz annak, aki outpostokra szeret fuvarozni és/vagy egy mozgékonyabb bányászhajót keres.
És persze biztos lesz (sőt van) aki ezzel vadászik thargoidra.

-
Peppo
őstag
válasz
gabranek
üzenetére
Már pár hónapja van ARX-ért a Python MK2, ami az amúgy is harcképes Python még harciasabb változata. Plusz egy large hardpointot és két utility slotot kapott, elég komolyan oda lehet vele sózni bárkinek. Másra nem igazán jó, de erre nagyon. Ez most kerül át kreditért is megvehető státuszba, így már elérhető mindenkinek. (vagy az lesz 1-2 napon belül)
Ami most jelent meg, az a T8 teherhajó. Egyelőre csak ARX-ért, aztán pár hónap múlva majd ez is lesz kreditért is. Ami a nagy előnye, hogy közepes leszállóhelyen is elfér, és kb. 400 tonnát elbír, és ehhez képest még egész tűrhetően is mozog. Gyakorlatilag a szállító ill. bányász munkaköröket aki eddig Pythonnal csinálta, annak érdemes meggondolnia a váltást.
Szegény Python lehet, nyugdíjba mehet, mindkét új hajó elsősorban az ő eddigi feladataira alkalmas, csak jobban. De én azért megtartom, sok időt repültünk együtt, nem volna szívem eladni.
-
Peppo
őstag
Én így értettem. Mindegyik SCO drive mérnökölhető lesz, és elérhető 2-7 méretek között.
Odatekertem az adott részhez.
Az is lesz. Most már tényleg ideje lesz visszaülnöm a pilótafülkébe.

-
Peppo
őstag
https://www.youtube.com/watch?v=090gCYyshbQ
Bár reméltem, hogy marad multifunkciós hajó az új Python, azért így sem tűnik rossznak.
-
Peppo
őstag
válasz
[HUN]NIMROD
üzenetére
Megfelelően összeválogatott küldetésekkel egész jó pénzt tud hozni az AFK hajó. Éjjelre mondjuk én sem hagynám belépve, de home office közben néha ránézve nem volt rossz. Vagy ha közben megnézek egy filmet, úgyis megy a gép.
Nem tudom, ki milyen hajóval próbálta, nekem a T10 bejött. Azt kb. mintha erre találták volna ki, tekintve, hogy mozogni amúgy sem nagyon tud.
Ez a játék, mintha erre lett volna kitalálva, hogy a játékosok kipróbáljanak olyan dolgokat, amelyek kb. senkinek sem jutnának eszébe.

-
Peppo
őstag
válasz
VikMorroHun
üzenetére
Nagy, lomha hajókkal én is szoktam így lövöldözni. T-10, Cutter, olykor Corvette is, bár az szerintem már elég jól fordul. Csak res site-okban vigyázni kell, mert baromi könnyű rátolatni egy aszteroidára.

-
-
Peppo
őstag
válasz
VikMorroHun
üzenetére
Nem tudom, hogy áll a galaxis felfedezése, de talán még 1%-án sem jártak játékosok.
-
Peppo
őstag
válasz
VikMorroHun
üzenetére
Attól függ, mi a cél. A Krait II mondjuk szinte bármire jó, a bányászattól a felfedezésen át a harcig. Teherszállítás az egyetlen, amire nem használnám, arra a Python vagy valamelyik nagy hajó az igazi.
-
Peppo
őstag
válasz
[HUN]NIMROD
üzenetére
Nekem az a tapasztalatom, hogy az idő számít. Ha 10-20 másodpercenként beledurrantok egyet, eddig mindig megkaptam a vérdíjat, kb. fél perc fölött meg soha.
De persze lehet, hogy van valami más tényező is, a fene se tudja ezeknél, vannak érdekes játéktervezési megoldásaik.És az is igaz, hogy vagy egy éve nem lövöldöztem, lehet, azóta változtattak rajta.
Az tény, hogy ezt eddig csak humán célpontokkal teszteltem, thargoiddal nem. Ott lehet, más a szabály.
-
Peppo
őstag
Ez csak akkor igaz, ha nem sokkal a hajó felrobbanása előtt lőttél bele. Kb. 20-30 másodperccel később sajnos már elfelejti a játék, hogy te is lőtted a hajót. Akkor is, ha te lőtted szét szinte teljesen. Ilyenkor újra bele kell ereszteni egyet, és akkor újraindul a visszaszámláló.
Amúgy fordítva is igaz. Ha a döglődő kalózba közvetlenül a végzetes lövés előtt beleeresztesz akár csak egy lövedéket, te is megkapod a vérdíjat. Remekül lehet így akár a kezdő Sidewinderrel is pénzt gyűjteni. Persze ésszel kell csinálni, csak akkor lőni, mikor már a rendőrök nekiestek.
És akkor is csak finoman. -
Peppo
őstag
Összefoglalva itt.
-
Peppo
őstag
A bubitól távol szoktak szép pénzeket kérni a tríciumért. Legalábbis, mikor én utoljára pl. a Colonia környékén jártam (nem most volt), ott elég drága lett volna egy tankolás. Szóval pénz éppenséggel lehet benne, de az biztos, hogy nem ez a gyors meggazdagodás receptje. Persze el lehet adni bubin belül is nyomott áron, de akkor már inkább valami jövedelmezőbb árucikket érdemes kinyalogatni az aszteroidákból. Időben ugyanannyi az is.
Nem tudom, mi most a sláger, de gondolom, a gyémántok most is hoznak pénzt.
-
Peppo
őstag
válasz
Leslie33
üzenetére
Mindenképp érdemes a blueprinteket összeszedni. A Guardian modulok közül szinte mind használható, és az FSD Booster kb. kihagyhatatlan.
Ha thargoidokra is akarsz vadászni, akkor a fegyverek közül is érdemes párat (mindet
) összeszedni.
A vadászgépeik meg szimplán tök jól néznek ki, de amúgy nem is rosszak használhatóság tekintetében sem.Persze azt azért nem ajánlanám, hogy mindezt egyszerre meg is csináld, elég monoton. Én is vagy 6-8 kör alatt gyűjtöttem be az összeset.
Tény, hogy nem magyarul, de sok jó videó van fent, amelyekben pár perc alatt végigmutogatják a lényeget.
-
Peppo
őstag
válasz
privateer2
üzenetére
Tudom, de egyelőre bőven elég infó volt a solo és open közti különbség. Egy kezdő játékosnak ezekkel van értelme foglalkozni, hacsak a szárnyai alá nem veszi valaki, de nem hiszem, hogy a játék ezen állapotában túl sok erre hajlandó embert találni. A privát csoport akkor kerül képbe, ha már vannak olyan játékosok, akikkel rendszeresen együtt tolod.
Komolyabb erőforrást nem hiszem, hogy áldoznának rá. Így nagyobb kiegészítőt ill. az alapokhoz hozzányúlást nem várok tőlük. A bugok maradnak és egyéb fícsörök is. De kevesebb melóval is fel lehetne dobni a játékot. Pl. a Powerplay továbbra is kb. semmi, pedig lenne benne lehetőség. Esetleg nagyobb lehetőséget adhatnának a játékosoknak, hogy beleszóljanak a galaxis ügyeibe, és nem csak a backgroundsimulation lenne ennek az egyetlen látszata. Egy csomó olyan dolgot meg lehetne csinálni, amihez nem kellene átírni az enginet, pl. QoL cuccok sokasága. Szomorú, hogy ezekre sem futja.
De mondhatnám, azt is, hogy tehetnék végre azt, amit sajnos csak kevés cég tesz, és hallgathatnának a játékosokra, és legalább azokat a dolgokat javíthatnák, amelyek nem igénylik egy nagy fejlesztői csapat egyéves munkáját. Ennyit megérdemelne a játék akkor is, ha már komolyabb terveik nincsenek vele.
A téli szünet alatt terveztem, hogy játszom vele megint egy kicsit, csak aztán sajnos nem úgy alakultak a dolgok itthon, hogy ezt meg tudtam volna tenni. Pedig nagyon megnéztem volna már azokat a thargoidok által elözönlött rendszereket. Most már lehet, csúszik a dolog az új gép összerakásáig. De azért az ED fent lesz azon is, az biztos.
-
Peppo
őstag
válasz
wrongduke
üzenetére
A játék alapvetően single player módra van kitalálva, a multi csak egy plusz lehetőség. Ha SOLO módban indítod a játékot, soha más játékossal nem fogsz találkozni. OPEN módban összefuthatsz másokkal is, ha olyan helyeken jársz. Szerencsére bármikor válthatsz a játékmódok között. Megteheted, hogy eleinte nyugisan játszol, más játékosoktól elzárva, aztán később beugrasz közéjük.
A fentebb írtak miatt a combat zone és a többi is mind pve. Csak akkor találkozhatsz ott más játékossal, ha OPEN módban játszol.
Sztori nem nagyon van. Ez full sandbox játék. Az elején van egy aránylag hosszú időszak, míg a különböző mérnökökkel találkozol. Ők a hajó fejlesztése miatt nagyon fontosak. Ezt a szakaszt fel lehet fogni egy hosszabb tutorialnak, mert végigvezet a játékban folytatható tevékenységeken, mint pl. kereskedelem, felfedezés, bányászat, harc, stb.
De felvehetsz sokféle küldetést, némelyik egész jó, és vannak persze unalmasak is.Annyit játszod, amennyit akarod. De azért pár száz órát úgy bele lehet tolni, hogy észre sem veszed. A farmolás két részből áll. Az egyik a pénz, ez ma már aránylag gyorsan szerezhető, a másik meg a különböző materialok, amelyeket a mérnököknél használhatsz el a hajóid fejlesztésére. Utóbbi kicsit lassabb, bár erre is vannak gyorsabb megoldások. De azért ne számíts arra, hogy reggel nekiülsz és estére megvan a legjobbb, feltuningolt hajód! Ez nem egy gyors játék.
A jték alapvetően könnyű, leszámítva a pvp-t, de abba addig nem is érdemes belekezdeni, míg fel nem tudod tuningolni a hajód a legjobbra. A pve harc tud nehéz lenni, amíg alap hajókkal mész, de ha fel vannak cuccolva rendesen, akkor igazából NPC nem nagyon tud már bántani téged. (Természetesen van néhány speciális eset., ahol ez nem igaz, de általában igen.) De ezt a részét látni kell, úgy érthetőbb, leírni nem annyira egyszerű. Mert mind függ attól is, hogy milyen hajóval mész. Harcban nem ugyanaz egy AspX meg egy Python.
-
Peppo
őstag
A kedvenc festés nekem még mindig a full fekete. Az összes hajón jól néz ki, némelyiken meg, pl. Python kifejezetten k. jó.
-
Peppo
őstag
válasz
[HUN]NIMROD
üzenetére
Patchelés után velem is előfordult korábban. Nálam a Steam cseszett el valamit, képtelen volt megcsinálni rendesen a frissítést.
-
Peppo
őstag
válasz
Sztyepadzso
üzenetére
Birodalmi rangot gyorsan ki lehet húzni, hogy legyen Cutter. 1-2 nap max. És közben pénz is jön, ha pl. egy Pythonnal repkedsz és szállítod a cuccaikat.
Szerintem megéri. Jól felépítve sokmindenre lehet használni. Legnagyobb raktere ennek van, így én szállításra is ezt használom, nem a T9-et. Pénz mondjuk kell hozzá, ha harcra pimpeled, milliárd környékén áll meg. De hát a pénz ebben a játékban nem számít.
-
Peppo
őstag
válasz
Sztyepadzso
üzenetére
Igen, elméletileg így lenne, de nem tudom, hogy ez bányászatnál is működik-e. Nem sok core miningot csináltam, akkoriban a lézeres volt a sláger, ill. a tojásláz idején a sub surface mining, így inkább azokkal van tapasztalatom.
-
Peppo
őstag
válasz
Sztyepadzso
üzenetére
Core miningra inkább vinnék közepes hajót. Az aszteroidák darabjai között repkedni egy ekkora döggel nem túl kényelmes, és a repedések lövöldözése is egyszerűbb.
De ha mindenképpen nagy bányászhajó kell, inkább vinnék egy Cuttert. Az is nehézkes, de még mindig ég és föld egy T10-hez képest. És 7 hardpoint is elég szerintem kb. mindenre.
Lehet persze vinni T10-et is, csak kell némi gyakorlás, hogy ráérezzen az ember, hogy kell vele célozni. Ill. szerintem nem mindegy, melyik hardpointra teszed azokat a fegyvereket, amelyekkel pontosabban kell célozni. Egy "oldalsó" hp-ról sokkal szarabb lőni ezekkel, mint egy olyannal,amelyik nagyjából a hajó elején van.
Multi-limpet controller? Tényleg rég léptem be a játékba.
-
Peppo
őstag
válasz
[HUN]NIMROD
üzenetére
Azért pénzt is lehet vele farmolni, ha sikerül összeszedni egy rakás massacre missiont az adott helyre.
Próbáltam egy barbipajzsos verziót high resben, de nem az igazi. Arra jó, ha az ember kaja közben otthagyja, aztán néha rányom a pajzstöltőre, de éjjelre már nem hagynám magára. -
Peppo
őstag
Teljes terheléssel egy 500-as ugrás132 tonna. Üresen kb. a fele. Legalábbis ennyi volt, mikor utoljára ugrottam vele, ami már jópár hónapja volt.
Mikor kijött a FC még duplája volt a fogyasztása, de aztán lejjebb vitték, ami jó ötlet volt. Most kb. korrekt. Továbbra sem olcsó mulatság, de végre el lehet vinni akárhova úgy, hogy nem kell napokig bányászni hozzá a naftát. -
Peppo
őstag
válasz
fejesg2
üzenetére
Nem sokat voltam arra. Kétszer átutazóban, még az Odyssey előtt. A mérnököket behúztam, és kb. ennyi. Arra emlékszem, hogy a trícium drága volt, és a készlet sem túl nagy, de mivel összesen talán 1000 tonna kellett, ez nem volt akkora probléma.
Én biztos nem táboroznék le ott hosszabb időre. A lényeges dolgok még mindig a bubiban történnek.
De, simán meg lehet venni egy helyen is. Vannak rendszerek, ahol kb. mindig lehet kapni, és az árak is hasonlók. Csak az alapján szoktam választani, hogy hol lehet az állomáshoz legközelebb leparkolni a FC-t. Lentebb kolléga el is küldte neked a lehetséges helyeket.
-
Peppo
őstag
Bányászattal fedezni az üzemanyagot elég húzós, ha egyedül mész. Ilyenkor jobban jársz, ha inkább bevásárolsz egy full raktérnyi tríciumot, kidobálod az olyan modulokat, amelyekre nincs szükséged (pl. Shipyard nem kell, ha csak a te hajóidat viszed, ill. ha más pilótáknak csak 1 hajójuk van bedokkolva nálad. Outfitting is automatikusan jár a tulajdonosnak. Ez a két modul együtt majdnem 5000 tonna.). Ha rendesen kipucolod a rakteret (marad kb. 24000 tonna hely, majd televeszed tríciummal, fullra megtankolod, akkor azzal oda-vissza megjárod a Beagle Pointot. Annál messzebb meg nincs semmi. Persze, ha kitérőket szeretnél tenni, akkor már előfordulhat, hogy valahogyan pótolni kell. Én visszafelé a Colonia irányába kerültem, és ott vettem valamennyit, ami már elég volt hazáig. De pl. az is segít, ha mikor már teljesen tele a raktér meg a tank is, még bedokkolsz egy kb. 800 tonnás szállítmánnyal is (Type9 vagy Cutter elbír ennyit), mert a hajód raktere nem számít bele az össztömegbe. Ez így együtt már elég kell legyen egy oda-vissza útra bárhova a galaxisban. Az egész kijön kb. 1,2 milliárdból. Azt hamarabb összeszeded, mint a tríciumot bányászattal.
Arra azért érdemes figyelni, hogy ha a bubin kívül akar az ember tríciumot venni, az jóval drgább lehet.Ha mégis bányásznál, érdemes lehet használni ezt, (mondjuk amúgy is) megtervezed vele az útvonalat, és ha van már felfedezett trícium-lelőhely útközben, akkor azt írja.
Nagy utakat azért így nem vállalnék be, rengeteg idő elmenne a bányászattal. De ha csak egy kicsi hiányzik, azt lehet így pótolni.Ha viszont többen mentek, akkor simán járható út ez is. Persze akkor legyen mindenkinek bányászhajója a fedélzeten! És még akkor is felkészülhetsz, hogy a végére nagyon fogod utálni a bányászatot.

Azért hosszú utak előtt egy útvonaltervet érdemes csinálni, hogy ne 20000 fényévnyire érjen a meglepetés, hogy kifogytál.

-
Peppo
őstag
válasz
Leslie33
üzenetére
Ahogy bármelyik bázison, úgy a FC-en is 40 hajód lehet bedokkolva maximum. A FC rakterének telítettségétől függ, mennyibe kerül az ugrás. Ha fullon van, kb. 130 tonna tríciumot zabál meg egy 500-as ugrás, de üresen kb. a feléből is megvan. A max. 25000 tonnás raktérbe csak az ott található rakomány ill. a FC moduljai számítanak bele (tehát a bedokkolt hajók nem). Ha egyedül magadnak veszed a FC-t, egy csomó nagy modult, mint pl. shipyard kihagyhatsz, mert az a szolgáltatás a tulajnak mindig jár.
Világot látni vele csak akkor érdemes, ha már van pár milliárdod pluszban, amit elkölthetsz. Ilyenkor televeszed tríciummal, aztán kb. elmehetsz vele a galaxis túloldalára meg vissza. De persze vehetsz is útközben néhány helyen (piszok drágán) vagy bányászhatsz is üzemanyagot.
Kereskedni lehet vele, ill. pénzt is keresni, de időigényes. A FC nem annyira a profitról szól, igazából viszi a pénzt rendesen. A gazdagok játékszere. De ha már van egy rakás pénzed, ez az, amire tényleg érdemes költeni. Én nem bántam meg egy percig sem, hogy megvettem. A fenntarftási költsége ki van fizetve pár évre előre, szóval nem kell aggódnom miatta.
-
Peppo
őstag
válasz
VikMorroHun
üzenetére
Leszállási engedélyt általában akkor nem adnak, ha egy kis állomásra (outpost) akarsz leszállni egy közepes hajóval, és az az egy megfelelő méretű leszállóhely éppen foglalt. Ilyenkor menübe kilépés, visszalépés és általában már nincs ott senki.
-
Peppo
őstag
PP kb. 3,5-4 körülire húzott normál hajtóműnek felel meg, és asszem a PD is hasonló. Utóbbi elvileg plusz 3%-ot ad a PP teljesítményéhez is. Lézeres bányászhajóba tettem ezeket, mikor nem akartam a mérnököléssel vacakolni, simán jók voltak bele. Harci hajóba azért a fullra húzott mérnökölt modulok valók, bár pve hajókba akár a guardian is beleférhet, ha nem óriási az energiaigény.
-
Peppo
őstag
válasz
Sztyepadzso
üzenetére
A sentinelek az SRV-t lövik, és bár egy-egy ilyen drón önmagában nem vészes, ha többen jönnek, és szórnak meg egyszerre, az azért tud fájni. Szerencse, hogy hülyék, mint a s.gg.

A legegyszerűbb megoldás az, hogy a hajót leteszed 6-700 méterre a helyszíntől, az PD-ágyúk onnan is működnek, és csak elgurulsz oda az SRV-vel miután elintézted az elintéznivalót, kilog-belog és mehetsz is vissza.
Mondjuk, ha weapon blueprinért mész PD sem kell feltétlenül, ott összesen 6 sentinel van, és egyszerre max. 2 jön. Persze kényelmesebb, ha nem lökdösnek a rakétáikkal.

Modulos bázison 12, vadászgépes blueprintet adón meg asszem 16 (lehet18) van. Utóbbin tud egyszerre 4 is jönni, ott azért már a PD igen hasznos, mert ha egyszerre ennyi rakéta jön, és még esetleg lőnek is közben, el tud olvadni a pajzs hamar.
Mondjuk én még régen csináltam, akkor még nem volt az új SRV. Az jobban bírja. -
Peppo
őstag
válasz
Sztyepadzso
üzenetére
Az FC megjelenésekor kezdődött és pár hétig tartott, mire a Frontier kiszedte a játékból. Volt egy aránylag könnyen megtalálható aszteroida, melyből néhány perc alatt 50-100 tonna gyémántot lehetett kiszedni, majd újabb néhány perc alatt egy trükkel resetelni lehetett, és ismételni addig, míg a raktér tele nem lett. Egy Cutterrel 1-2 fordulót lehetett csinálni egy óra alatt (persze sokkal könnyebb volt nekünk, akiknek már volt saját FC, és hordhattuk annak a rakterébe). Akkoriban a gyémánt ára 1,2 millió körül volt, így ha belejött az ember, fél-egymilliárd kredit közötti összeget szedhetett óránként. Van, aki sok tízmilliárdot összeszedett így, én kb. húsznál megálltam.
#47809gabranekKis túlzással én is a klotyóra is azzal megyek. Elvittem a Beagle Pointra is, de a bubin belül is sűrűn ugrálok vele. Nekem baromi kényelmes és hasznos cucc.
Nem vagyunk egyformák.
Én már nem tudnám elképzelni a játékot FC nélkül. Néha persze kell vele szarakodni, ha egy olyan rendszerbe akarok menni, ami tele van, de itt is inkább azzal szokott baj lenni, hogy a játék egyszerűen összeomlik, ha egy rendszerben nagy a forgalom. Ezzel sokat szívtam, mikor még a bányászokkal voltak tele az éppen aktuális népszerű rendszerek. Volt, hogy egy napig nem tudtam belépni, mert folyton kifagyott, és persze elugrani sem tudtam így onnan, várni kellett, mire beenged. De ez nem az FC hibája, hanem a játéké.Jaja, a C64-es dokkolás imádnivaló volt a mikrokapcsolós joyokkal.
Pont nem abban a ritmusban forgott, ahogy az állomás. Meg ha éppen kijött valaki, mikor dokkoltál volna, az szépen felkenődött az ablakra. De belegondolva, egy '84-es játékhoz képest eszméletlen, mit kihoztak belőle. Mások akkor még a platform játékoknál tartottak.Az Elite 2 nekem sajnos csak egy rövid kaland volt, akkoriban nem tudtam annyira beleásni magam, pedig amúgy nagyon tetszett. Őszintén szólva a rendszeren belüli mozgás jobban is, mint az ED-ben alkalmazott supercruise, de persze a multi miatt nem volt más lehetőségük, el kellett hagyni a newtoni fizikát. Szép lenne, ha egy hét alatt érnénk el egyik bolygótól a másikig.

Amúgy az Expanse könyv ill. tévés sorozat eredetileg egy ilyesmi MMORPG játéknak indult. Valós méretű naprendszerrel, hiperugrás és hasonlók nélkül. Végül aztán nem lett belőle játék. Kíváncsi lettem volna rá pedig, hogy hogy lehet egy ilyet megoldani, és mennyire lehetett volna sikeres egy olyan koncepció a játékosok körében, ahol akár napokig is tarthatott volna egy út a célállomásig. Az biztos, hogy rétegjáték lett volna az is.

Egy-egy helyen összeszedhetsz annyit, amennyire szükséged van. Csak menj el 500 méternél távolabb a guardian teleptől, menübe kilépés és vissza, és már szedheted ki az újabb blueprintet, és persze a többi materialt is.
-
Peppo
őstag
válasz
Munkas
üzenetére
Mindenképpen nagyobb szívás volt, mint a birodalmi rang. Olyan tuti helyek, mint Ngalinn nem voltak, és tudomásom szerint azóta sincsenek föderációs területen.
Hát, azért nekem a Corvette a kedvenc pve hajóm. Bogarakon kívül mindent azzal irtok, és nagyon szeretem.
FC szintén megosztó. Valakinek semmi pluszt nem ad, nekem viszont nagyon tetszik, hogy bármelyik hajómat tudom bárhol használni különösebb nehézségek nélkül. Home office idején bejártam vele a galaxist, csak 20 percenként kellett ránézni az újabb ugrás beállítására. (Mondjuk ez a része továbbra is nevetséges, hogy csak egy ugrást lehet terveztetni vele.)
Szóval én imádom, nagyon vártam és szerencsére be is jött a számításom vele kapcsolatban. A fenntartása meg már nem tétel, annyira könnyű pénzt szerezni a játékban. (Mondjuk én még mindig a tojásláz idején keresett pénzből élek, és még kb. 10 évre futja belőle a fenntartási költségre is.
)Igen, sajnos ma már túl gyors a haladás. Legalábbis ami a pénzt illeti. Tapasztalt játékosoknak egy új accon összeszedni az első milliárdot maximum néhány nap. Tele a net "from sidewinder to billion" és hasonló videókkal, amelyek alapján a kezdőknek sem tart sokkal tovább. Ez persze baromi addiktív tud lenni, amíg az ember eléri a célt, de utána a játékosok jó része ki is ég.
Ok, az ED mindig is olyan játék volt, amelyben neked kellett megtalálnod, mit akarsz csinálni, de pont ehhez kellene az, hogy sokkal több tartalom legyen a játékban, akkor sokkal lassabban égne ki a játékos is.A jó öreg 64-en én is nyomtam. A végén már az oldalsó (amúgy kb. használhatatlan) lőállásokon is katonai lézer volt. Ott mondjuk csak a kereskedelem hozott jól, de ha találtál egy jó útvonalat, aránylag gyorsan lehetett fejleszteni a hajót.
Aztán jött a jó öreg Space Rogue, ami egy laza Elite koppintás volt, de imádtam azt is, főleg a betegebbnél betegebb karaktereket benne.
-
Peppo
őstag
válasz
5150head
üzenetére
A grindolás ki tudja égetni az embert rendesen. Én is kb. folyamatosan toltam, míg meg nem lett az összes engineer (még Ody előttiek csak), a FC (szerencsére az a tojásláz idején könnyű volt). Aztán pár "kötelező" feladat, mint tripla elit státusz (tudom, 4 is lehetett volna), Colonia, Beagle Point, stb, de most hiába van Ody, azóta ritkán indítottam el. A gyaloglós része annyira nem adja, és azt sem hiszem, hogy képes lennék újabb rangokat elitre húzni. Persze néha jól esik bepattanni a pilótafülkébe, és repkedni egy kicsit, de annyit már nem tudok vele eltölteni, amennyit korábban.
Ahogy azt már itt sokan mondtuk, ebben a játékban egy kreatívabb csapattal óriási potenciál lehetne. De az is lehet, hogy bizonyos újításokhoz alapjaiban kellene újraírni a játékot, azt meg nyilván nem vállalják már be. Egyelőre az sem megy nekik, hogy a bugokat kijavítsák.
De azért én kitartok, továbbra sem szedem le a gépről.

-
Peppo
őstag
válasz
5150head
üzenetére
Azért jó az a hely, mert hamar össze lehet szedni 20 küldetést, és aztán, ha afk lövöldözés a cél, úgyis kb. mindegy, meddig tart. Egyébként mintha jobban jönnének a kalózok, ha sok párhuzamos küldetés megy egyszerre. Amikor már csak 1-2 marad, érezhetően kevesebb spawnol. De amúgy van, hogy egy relog is segít rajta.
Hát igen, vannak benne hülyeségek. Pl. kifizetsz egy hajóért százmilliót, de a helyszínen kell megvenned, mert nem szállítják le neked, hiába lenne kb. 20 kredit az üzemanyag ára. Küldetések, árukészlet, árak, stb. ugyanez. Simán lekérhető lenne távolról, de nem, menj szépen oda érte.
-
Peppo
őstag
válasz
5150head
üzenetére
Ez egy roppant élvezetes része a játéknak. Vadászni a megfelelő küldetésekre. Ja nem, roppant utálatos tud lenni.
A lényeg az, hogy minél több frakciótól érdemes felvenni ugyanoda szóló küldetést, mert akkor egy kalóz kilövése mindenkinél egynek számít. Ha ugyanattól a cégtől kapod a küldetéseket, akkor sajnos sorban mindet végig kell csinálni.
Én sokáig a Heveri rendszerben vettem fel küldetéseket a Logoni vagy a Paitina rendszerekbe. Pár óra alatt össze lehetett szedni, de ha nem volt szerencsém, és épp egymást ütötték a cégek, akkor kínkeserves volt.Ezért inkább ajánlom a birodalmi rang húzására alkalmas helyeket, pl. a HIP8444 és a HIP8758 párost. Előbbiben felveszed a küldetéseket (mind ugyanoda fog szólni), a másikban meg megcsinálod. Arra figyelj, hogy a 8444-ben csak közepes leszállóhely van, ha nagy hajót akarsz vinni, akkor a másik rendszerben kell letenned, ott van coriolis állomás.
Persze előtte a cégeknél a reput húzd maximumra, de ezt pár környi adatfutárkodással meg lehet csinálni. 1-2 óra kb.Ugyanez igaz a Ngalinn-Mainani párosra is. Kb. 30 fényévvel odébb vannak, azokat is érdemes megnézni. A res site-ok eloszlására már nem emlékszem pontosan. De a HIP 8758-ban tuti volt low (vagy normál) res site, ami afk lövöldözéshez kell.
-
Peppo
őstag
válasz
nubreed
üzenetére
Ez már tényleg ízlés kérdése. Nekem X-56 van, és nagyon szeretem. 1-2 gomb elhelyezése nem az igazi, de van rajta annyi, hogy bőven meg tudom oldani. Benne is van már pár ezer óra, és egy kis nyikorgáson kívül más baja nincs. Azt meg úgysem hallom a fejhallgató miatt.

De hallottam rosszat is erről a modellről, másnál hamar bedöglött, szóval fene se tudja. Az biztos, hogy bajban lennék, ha most keresnék joyt/hotast.
-
Peppo
őstag
válasz
5150head
üzenetére
Lézeres bányászat. Bár én a Nagy Tojásláz idején sub surface mining-ra is ezt használtam, arra is teljesen jó volt. Aztán, ha tele a raktér, leszállítani az árut is jobban szeretem ezzel, mint egy T9-cel. Jobban fordul, könnyebb vele kivédeni az interdictiont, és ha ez sem lenne elég (de elég lesz), akkor az 500 körüli végsebességével le is lehet rázni vele az érdeklődőket. (Nyilván csak ha NPC az illető.)
Mikor tríciumot hordok a FC-re, akkor is ezzel megyek, szóval trade-re is tökéletes.
Harcra is ok, bár a fordulékonysága nem az igazi. NPCk ellen használtam, PvP-re nem mentem még vele. Igaz, oda amúgy is ritkán megyek.
Corvette sokkal jobb szerintem erre. A FED rang húzás emlékeim szerint azért már jóval lassabb, mint a birodalmi. Van arra is pár jó hely, de olyan egy sem, mint a Ngalinn-Mainani páros.Exploration verziót is láttam Cutterből, de arra ott a Conda, sokkal jobb.
Nekem a nagyobb hajókat olykor a DC is úgy odaveri, hogy öröm nézni. Általában semmi baj vele, de néha teljesen meghülyül. Múltkor eldöntötte, hogy nem számít, van-e valaki a levélbedobóban, ő akkor is kimegy a Cutterrel.
Volt ott valaki.

Szerencsére pont egy 8-as Prismatic volt rajta, így nem különösebben fájt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos az üzleti célú hirdetés!
RÉSZLETES, FOLYAMATOSAN
FRISSÜLŐ FAQ
AZ ÚJ JÁTÉKOSOKNAK
Ha szeretnél felkerülni a PH játékoslistára, küldj egy privát üzenetet duvinak, az alábbi formában:
PH név – játékbeli név - platform
- Bemutató Elite Dangerous: Beyond – Chapter 1
- Bemutató Elite Dangerous: Horizons bemutató (Xbox One)
- Teszt Elite: Dangerous teszt (Xbox One)
- Hír Jövő év elején jön az Elite: Dangerous - Odyssey
- Hír Megjelenési dátumot kapott az Elite: Dangerous 2.4 The Return
- Hír Megjelenési dátumot kapott az Elite: Dangerous PS4-es kiadása
- Hír PlayStation 4-re is megjelenik az Elite: Dangerous
- Hír GC 2016 - Komoly bővítést kap az Elite Dangerous (PC, XO)
- Hír Elite: Dangerous - Steamre költözhet az, aki a fejlesztőktől vette meg a játékot
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4355
- MSI Pulse 15 B13VFK i7 / RTX 4060 140W / QHD 165Hz 16GB DDR5 1 TB SSD
- Vállalom FRP Lock os telefonok javítását ingyen kiszálással és akár helyszíni javittással
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- 27% - ÚJ - Captiva 16" Notebook! Ryzen 9955HX / RTX 5090 / 64GB DDR5 / 2TB NVMe! BeszámítOK
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Vagy odaugrok vele, aztán gyűjtögetek egy kicsit. Úgyis rég jártam guardianfalván.

Én már nem tudnám elképzelni a játékot FC nélkül. Néha persze kell vele szarakodni, ha egy olyan rendszerbe akarok menni, ami tele van, de itt is inkább azzal szokott baj lenni, hogy a játék egyszerűen összeomlik, ha egy rendszerben nagy a forgalom. Ezzel sokat szívtam, mikor még a bányászokkal voltak tele az éppen aktuális népszerű rendszerek. Volt, hogy egy napig nem tudtam belépni, mert folyton kifagyott, és persze elugrani sem tudtam így onnan, várni kellett, mire beenged. De ez nem az FC hibája, hanem a játéké.