- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Légies iPhone halvány színei
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Topic összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frawly
veterán
válasz
nagyrenato #5891 üzenetére
Ez nem is rossz eredmény, ahogy nézem a neten, ez a 6 gigás kártya kb. 4200 pontot tud asztali gépben. 15% teljesítményvesztés nem is jelentős, tekintve, hogy eGPU-ról van szó, magyarán nincs túl nagy bottleneck.
Az Intel IGP-ről meg eddig is tudtuk, hogy nem combos, néhány feldolgozóegységtől 5-10W-on nem sokat lehet várni. Sehol nem lesz egy rendes dedikált kártyához képest, nem is azért integrálják bele a prociba, hogy játsszon vele valaki. Bár minden relatív, ez az UHD 620 pl. hipertérugrás az én Intel HD3000-emhez képest, ami Time Spy-ban jóval 100 pont alatt tudna, ha egyáltalán a teszt lefutna, mert nem támogatja a vonatkozó API-kat
-
chemand
aktív tag
válasz
nagyrenato #5853 üzenetére
Múlt héten vettem hardveraprón egy Sonnet egfx Breakaway Box 350 [eGpu]
-t 60.000-ért. Csak figyelni kell rendszeresen és jönni fog a lehetőség. -
válasz
nagyrenato #5851 üzenetére
A második kérdésre a válasz egyszerűen a pénz és a hozzáférhetőség. Magyarországon kevés viszonteladó árul egpu dokkolót. Ezek a dobozok jelenleg 100 ezer felett vannak sajnos.
Ez valóban így van, elképesztő drága.
A használt piac szinte üres, pár dobozt találni csak.- Én anno HA-ról vettem 45-ért egy komplett dobozt (Sonnet). Ha nincs jó áron, akkor nyilván nem opció ez sem...
Van esetleg valami jobb alternativád? Mert vevő vagyok mindenre. - Jobban belegondolva nincs. HA-ra gondoltam, de ha ott nem találsz ,akkor sajnos valóban kapufa...
Ha megveszed a linkelt terméket külföldről, és neked nem teher, várjuk szeretettel a teszteket! -
válasz
nagyrenato #5849 üzenetére
5480at látok csak a listában, 5400at nem.
De tegyük fel hogy van a gépen TB3 ,ráadásul x4es.
Miért ilyen kínai TB3 dokkolót szeretnél használni, miértnem bevált gyártók egpu dokkolóit?
-
válasz
nagyrenato #5847 üzenetére
A dell 5400ason van TB3?
Ha van, akkor elvileg működhet minden további nélkül. -
i9100
újonc
válasz
nagyrenato #5614 üzenetére
Szia,
Köszönöm szépen a választ, ha van valaki aki adna nekem bérbe egy ilyen dokkolót vagy eset egy egész setupot, az nagyon szuper lenne, természetesen viszek sört, csokit vagy amit szeretne aki lenne olyan jó.
Ha esetleg működne a gépemmel akkor milyen videokártyát ajánlotok i5 430M mellé a dokkolóba?
Köszi szépen
-
Osiris
őstag
válasz
nagyrenato #5595 üzenetére
Köszönöm a gyors választ!
Ez a bottleneck dolog elég érdekes: a linkelt oldal szerinta sima GTX 1050 vga-k kihajtására elég a processzor, de ugyanakkor ez függ a felbontástól és az adott játéktól is (cpu vagy gpu terhelés a nagyobb).
Még pár kérdés ezzel kapcsolatban:
- Mi van ha veszek egy 1050Ti-t és a CPU lesz a szűk keresztmetszet? Okoz ez a vga képességeihez képest alacsonyabb FPS-en kívűl más zavaró problémát ami miatt kevésbé lesz élvezhető a játék, pl. nagyobb szaggatás stb.?
- Itt jön a be a képbe az is, hogy 4GB alatti vga-t venni szerintem nem érdemes, mert a mai textúraméretek mellett már kevés lehet, sima 1050-ből pedig csak 2GB-os verziókat látok. Jól gondolom?
- Van értelme GTX1060-re költenem?
- Létezik valami olyan megoldás amihez nem kell külön hatalmas házat venni hanem valami hordozható HDD szerű kiszerelésben kapható eGPU? (eddig nem találtam) -
saby97
tag
válasz
nagyrenato #5583 üzenetére
Sajnos nagyon szeszélyes a PCIe jel... Egyszer majdnem nekiálltam egy hozzáértővel, oszcilloszkóppal elemezgetni, de végül nem érdekelt annyira.
Én USB kábellel használom a rendszerem. Egyszer megtoldottam 25cm-es hosszabbítóval és amikor a szobában felkapcsoltam a világítást, lekapcsolódott az eGPU.
Nem is biztos, hogy elhinném, ha nem látom. Biztosan utána lehetne járni, de amíg nincs nagy baj, addig nem foglalkozik ezzel senki.
Ha már az ilyenek szóba jönnek, az EXP GDC és a PE4L/PE4C is elgondolkodtató árazás tekintetében.
A miner riser-nek ugyanaz az elve, mint ezeknek, csak "picit" olcsóbb, mert alapból más a célközönség.
Az emlitett adapterek annyit csinálnak pluszba a riserhez képest, hogy van rajtuk késleltető kapcsoló (amit meg lehet oldani egy 555-ös IC + relé kombóval is) meg a PE4L vagy a PE4C képes letranszformálni a 19V-ot 12-re (ha jól tudom), így pl. GT 1030-at lehet etetni egy sima 65w-os notebook adapterrel.Cserébe ezek az adapterek 1500-2000Ft helyett 10-15ezer Ft-ba kerülnek, de így sem mindig stabilak, mint látszik.
-
saby97
tag
válasz
nagyrenato #5576 üzenetére
Ha tényleg a táp nem ad elég stabilan áramot, azt elvileg megfelelő méretű kondikkal ki lehet küszöbölni.
Ehhez már kicsit jobban utána kell nézni és szakembert megkérdezni, de ha pár kondi megmenti a DA-2-t a cserétől, bőven megéri.
-
válasz
nagyrenato #5576 üzenetére
random fagyásoknál egy tápváltás nekem is sokat segített, érdemes lenne egy próbát tenned.
-
saby97
tag
válasz
nagyrenato #5565 üzenetére
Ha nem eGPU rendszerről beszélnénk, akkor a GTA V-ben tapasztaltak egyértelműen CPU limitre engenének következtetni. Így viszont fennáll bárminek (is) a lehetősége. Én is ezt tapasztalom Watch_Dogs alatt. Semmiféle felbontás csökkentés vagy full full lowra vétel nem segít 40-50fps fölé vinni, de ha felteszem mediumra, akkor sem esik vissza (de én EC gen1-en használom jelenleg).
A DA-2 tényleg felkapott lett és ezt az eladóik is tudják...
Sajnos az EXP GDC-nek néha akadnak gondjai a táppal. Volt aki ezt ferrit gyűrűvel oldotta meg (ATX táp esetén), egy próbát megér. eGPU.io-n talán külön topik is van erről. Van szétnyitható változat is ferrit gyűrűből, amit a kábelre lehet pattintani.
A másik ami még megfodult a fejemben, hogy láttam már olyan ATX tápot, aminek a 6/8pines csatlakozójánál volt 1-1 kondenzátor. lehet, hogy még ennek utánanéznék, ha az én konfigom lenne. Ettől függetlenül ez sötétben tapogatózás, csak ez a hirtelen nagy terhelésre lefagyásmiatt ilyesmire gondolok. Én "bányász riser"-es adapter használok, azon van pár elektrolit kondenzátor a 3.3V-os ágnak, de mikor az egyik meghalt (szó nélkül, nem füstölt el), hasonló jelenséget tapasztaltam.
Az NV matrica feldobja.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Ha kérdésed van, először olvasd el a "Topic összefoglaló"-t!
● Gyorskeresni a topicban jobb fönt tudsz! lásd.:gyorskeresés itt
● Hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban TILOS!
- Nintendo Switch bazár (Okosított Nintendo Switch konzolok, játékok, tartozékok)
- Intel Core i7-8700, i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
- Samsung Galaxy S23, 8/128 GB, Kártyafüggetlen
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest