Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • azbest

    félisten

    válasz #68216320 #12057 üzenetére

    A legfrissebb tvheadend helyett a jan5-öset ajánlom egyelőre, mert valamit varázsolni kezdtek újabb dolgok belefejlesztésével. A frissebbeket nem nagyon volt időm próbálgati azóta.

    ubuntu 12.10 alatt szoktam pécén használni, azt írom le hogyan kell. Előfordulhat, hogy kifelejtek valami csomagot, amit előtte telepíteni kellene. A hiányzó dolgokat a programok fordításakor kijelzik, szóval érdemes erre figyelni, mert megmondják mi kell még nekik.

    szükséges csomagok telepítése:
    sudo apt-get install build-esetial git subversion pcscd pcsc-tools libccid libpcsclite-dev libcurl4-gnutils-dev libcurl4-openssl-dev libavahi-client-dev libavutil-dev libavformat-dev libssl-dev subversion

    tvheadend (2013-jan-5-ös):
    cd ~
    git clone https://github.com/tvheadend/tvheadend.git
    git reset --hard 0b7ac3f
    cd tvheadend
    ./configure --release
    (itt figyelni, hogy a listán minden a libeknél ok-t ír-e)
    make
    sudo make install

    Ahhoz, hogy automatikusan induljon a géppel, kell egy script: [link], értelem szerűen a saját felhasználónevedre átírni.

    A kártya kezeléséhez oscam:
    cd ~
    svn checkout http://www.streamboard.tv/svn/oscam/trunk oscam-svn
    cd oscam-svn
    make pcsc

    Ha minden jól ment akkor a Distribution mappában lesz, valami oscam-1.2-unstable.....-gnu .
    Ezt másold át a /usr/bin/oscam fájlként.
    Ahhoz hogy a géppel együtt működjön, itt egy init script: [link]
    Persze a felhasználó nevet, a conf mappa elérési útját írd át arra ami neked lesz.

    Az előbb említett mappában pedig hozd létre az oscam.conf, oscam.server, oscam.user fájlokat, amelyek lehetséges tartalmát felsoroltam itt [link]

    A tvheadend webes felületén a cwc fülön vidd fel a felhasználót aki az oscam.user-ben szerepel, a DES key-nél két karakterenként : kell, ami egyébként az oscam.conf key részén van megadva.A user pedig amit az oscam.user részen adtál meg. A tunert is állítsd be rajta ezután, így a kódolt - kártyával engedélyezett csatornák is bekerülnek a listájába. A tuner beállításánál ki szomtam pipálni a "Use SID as channel number during mapping:" részt. Ja az újabb verzióban az összes többi frekvenciát is automatice felviszi, először hagy úgy, majd ha végigpróbálta őket és a map dvb services...gomb feléled, utána kiveheted a nem létező muxok elől a pipát.

    Azt hogy a gép látja -e a kártyaolvasót a pcsc_scan segédprogival lehet megnézni, azt is kiírja ha kártyát helyezel be. Ha nem látja, akkor lehet valami csomag még hiányzik a listából amit a legelején felsoroltam.

    Körülbelül ennyi az XBMC mögé felállítani a backendet a MindigTV előfizetés használatához. :Y
    Raspberry pi eszközön is kb ennyi az egész a raspbmc rendszert használva.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák