- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Extra erő egy gombnyomásra - Engwe EP-2 Boost
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Mobilinternet EU-n kívül, eSIM adatcsomagok használata
- Érintésnélküli fizetési megoldások - PayPass via NFC
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
wassermann
Topikgazda
-
Bozek
nagyúr
válasz
JTAGSHOP #20154 üzenetére
"2 pc pörög és kapcsolódik össze"
Ha PC-n nézed, akkor ott a DVBViewer. Igaz, hogy fizetős, de megéri az árát és a Kodi-hoz tartozó PVR is tökéletesen működik. Nekem egy 4 tuneres PCIe-s kártya van, plusz egy dual tuneres USB-s cucc. Előbbi DVB-C-re, utóbbi DVB-T-re.
Mondjuk kódolt csatornákat mostanában nem néztem, de anno a MindigTV-vel ment.
-
JTAGSHOP
csendes tag
válasz
JTAGSHOP #20130 üzenetére
Ma jött frissítés, ezzel is és a korábbiakkal is ugyanaz a hiba megmaradt:
Változó időközönként de 3 percenként biztos, hogy elakad a stream.Sok ticket van nyitva ezügyben, csak kódolt adásokon jön elő - megakad a DVBApi és nem nyitja a csatornákat. Pár másodperc után újraindul és megint megy egy darabig.
Én azt hiszem itt tényleg feladom.
Kipróbáltam még a PLEX-be betenni a tunert, hátha úgy használható. Nos, ott megy gond nélkül (de legalább még több erőforrást kell felhasználni - 2 pc pörög és kapcsolódik össze) és itt is van gond: csak webesen látom a DVR opciót de kodiban már nem látszik, hiába adtam hozzá ( tűztem ki a főmenübe).
Körbeértem azt hiszem, ez az egész tuneres Tvheadend, Plex és társai felejtős ezen a szinten.
Ha valaki esetleg tud javasolni célhardvert (amin akár fizetős program is van) és működik azt szívesen venném, megvettem az 5db dvbt tunert és használnám. Meg hát valahogy a kínaiak is megoldották, az aliexpress tele van ilyenekkel - biztos van más progi ami jól működik. -
azbest
félisten
válasz
JTAGSHOP #20130 üzenetére
egy régebbi issue kapcsán írják, hogy elvileg channel tag-elésre lehet szűrni felhasználónként. Ha felveszel valami gyerek tag-et, akkor a gyerek usernek esetleg beálltható, hogy csak azokat a csatornákat érje el [link]
Most nem fut nálam tvheadent, szóval megnézni nem tudom pontosabban.
-
wassermann
Topikgazda
válasz
JTAGSHOP #20125 üzenetére
Sajnos a fejlődés néha hibás irányba vezet.
Amikor kb 8 éve először TvHeadend-et használtam, semmi ilyen gond nem volt: egyáltalán nem volt kötelező jelszavas védelem. Aztán megjelent és én is szembesültem vele, de szerencsémre én nem stream-elek, csak a web-es felületen keresztül használom videó-magnónak, ott meg nincsenek problémák.
-
azbest
félisten
válasz
JTAGSHOP #20125 üzenetére
a hivatalos oldal letöltés részéről vezet egy link letölthető deb fájlos oldalra:
Ez a 64bites pécés deb-es link [link] ha másfajta kellene (arm, raspberry pi-s), akkor szűrés nélkül is ott vannak. Választ a te ubuntudnak buildeltet (a nevében van)Ha jól látom hozzáadható repositoryként is [link]
Ez a leges legfrissebb módosítást is tartalmazza, nem biztos, hogy mindig stabil. Ha van egy bevált verziód lehet érdemes elmenteni / megjegyezni azt a deb fájlt is.
-
JTAGSHOP
csendes tag
válasz
JTAGSHOP #20124 üzenetére
Tovább googlezva másnál is az a helyzet ami nálam és meg is oldották a hibát (jelszavas azonosítással nem áll le a stream):
https://tvheadend.org/issues/5274De ehhez már egy újabb verzió kell a Tvheadendből: 4.3-1532~g409a70630
Nálam Ubuntun a "HTS Tvheadend 4.2.8-dirty" verzió van.
Ubuntu alatt sikerült bárkinek ezt feltelepíteni? Nem találok ilyet. -
JTAGSHOP
csendes tag
válasz
JTAGSHOP #20122 üzenetére
Korai volt az örömöm, ezzel a módszerrel sem tökéletes a streamelés.
(http://USERNAME : PASSWORD@YourTVHeadendIP:9981/playlist/channels.m3u?profile=YOURPROFILENAME)A kapott csatornalista a felhasználónév és jelszó helyett a ticketID -vel biztosítja a szerver hozzáférést... kb 10 percig aztán csatornaváltás után a VLC leáll és kéri írjam be a felhnév+jelszót. KODI pedig szimplán lecsatlakozik a szerverről.
Igazából most kezd elmenni a kedvem az egésztől. Miért jár le a "ticket" ?
Van erre egy kapcsoló amit én nem állítottam be a tvheadendben? -
-
Gabesz87
veterán
válasz
JTAGSHOP #20118 üzenetére
Ok, köszi. Közben kdierült, hogy az volt a gond, hogy nem töltött be rendesen a fw, hiányzott, ami kell a tunerhez. Most kb. fél siker van, mert bár talált ugyan pár adót, de vajmi kevés. Csak 25-öt. És nem is tudom egyelőre, hol kéne látnom, mert nem a Channels-nél jeleni meg, hanem a Services-nél.
Azt sem értem amúgy, hogy miért nem magar a felület, holott a config-ban magyar van beállítva default-ra.
Nem gondoltam, hogy ezzel a Pi+tvheadend-el ekkora sz..ás van. -
JTAGSHOP
csendes tag
válasz
JTAGSHOP #20102 üzenetére
Magamnak válaszolva pedig:
Megvettem a dvbt erősítőt és beüzemeltem a padláson az antenna előtt. A jelszint 82-100% között van most is minden muxon (előtte is ennyi volt), minden mux külön tuneren jön.
Továbbra is vannak problémás csatornák, azok amik eddig is.
HTSP protokolon ugyanúgy vagy hang nincs ezeken vagy jelszint hibát dob a KODI tvheadend kliense.
m3u listából viszont PVR IPTV SIMPLE CLIENT alkalmazást használva KODIban a 9981 -es porton ezek nyílnak most is (csak odakapcsoláskor 2-3másodpercet kell várni, tehát ott is probémásak de elindulnak).
Samsung smart tvben is rendesen mennek SIPTV alkalmazásban m3u listából.Szóval ez már előrelépés, meg is elégszem ezzel viszont 1 probléma még van:
ha a csatornalista megváltozik a TVHEADEND szerveren (törlök egy csatornát) akkor az m3u lista már nem működik a klienseken (se kodiban se a samsung tévén), mert a lista a PC-n módosult.
Van-e mód arra, hogy a kliensen a lista frissüljön? A következő bekapcsoláskor kapcsolódjon a tvheadend-et futtató pcmre és szedje le az új adatokat? HTSP protokollnál a 9982-es porton ez megtörténik, lehúzza az EPG-t és a friss listát a kliens de a tévére és a KODI-ban én töltöm rá az m3u-t a készülékekre manuálisan...ezt ki lehet váltani webes eléréssel? -
azbest
félisten
válasz
JTAGSHOP #20096 üzenetére
Mivel egy tuneren van a T és C vevő rész is, de külön látszik, ezért be kell tenni, hogy azok a tunerek összetartoznak. Nehogy a háttérben a C módban is csatornákat próbáljon frissítgetni, miközben a T módban meg használnád. Linked input / csatolt bemenet. Abból tudja, hogy egy eszköz a kettő, ha ott beállítod. A c részből ki is veheted az engedélyezett pipát, mert az csak kábeltévéhez kell.
Megpróbáhatod az lna erősítő pipát is. Lehet jobb lesz a jelszint.
Óvatosan a kívülről elérhetővé tétellel, jelszót mindenképp állíts be rá, különben megtalálják és elkezdi más is használni. Aztán még belinkelik valahová és téged vesznek elő, hogy miért teszel közzé tartalmat.
A mindig tv go részt olvastad? Beregisztráltad az előfizetésed a weblapon? Sok csatorna elérhető online is, hivatalos appal, weblapról vagy kodi addonból is. Ott a lista, hogy az antennás előfizetésből melyik van meg online is alapból [link]
-
wassermann
Topikgazda
-
wassermann
Topikgazda
-
wassermann
Topikgazda
válasz
JTAGSHOP #20093 üzenetére
Hasonló szenvedés után, nálam egy jobb antenna (erősebb jel) megoldotta a problémákat.
De amit Azbest írt,a beállításoknál a DVB-vevőre kattintva a jobb oldalon felugrik egy táblázat itt a ráhangolások ismétlése alapból "0", ezt én 2-re állítottam és rögtön jobb lett. Van ott még valami olyasmi, hogy kezdeti X Byte eldobása (ez is alapbó "0") oda is írtam valamit és az is használt.
-
azbest
félisten
válasz
JTAGSHOP #20093 üzenetére
A tvhedend logot érdemes nézegetned. Akár a webes felületen is.
Ha mindkét tuner bármelyik muxot használhatja, akkor lehet amikor az egyiket választja, akkor rossz, amikor a másikat, akkor meg jó.Úgy emlékszem mintha lennének pipák a tunerkezelésre is a tvhedadent felületen, ha esetleg túl türelmetlen, van ott valami kompatibilis mód pipa. De már régóta nem használom, így nem emlékszem a részletekre.
Az iptv addon tud playlist fájlt felvenni tévéként, a tvheadend pedig elérhető m3u playlistként is egy címen. http://cím:9981/playlist csak úgy nincs epg.
Esetleg nem is ez a gond, hanem az android boxod nem szereti a mindigtv codecjét. Az amazon firetv-vel is fagyogatott. A kodi alatt kikapcsolhatod a hardveres gyorsítást, lehet nyers erőből is elbírja a legtöbb csatornát, úgyis sd felbontásúak. A néhány hd csatorna akadhat úgy.
Az előfizetéssel mindigtvgo alatt elérhető csatornákat is tudod online h264 720as formátumban nézni, még jobb minőségű is, mint az sd antennás. Movieshark ha jól emlékszem. Csak abban nem minden csatorna szerepel az antennás kínálatból.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1260P 16/512 Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- Új DELL Inspiron 16 Fémházas Multimédiás Laptop 16" -40% Ryzen 7 8840U 8mag 16/1TB FHD+ IPS
- Sony FE 28-70 mm F3.5-5.6 OSS
- PS5 Slim Disc 1TB 2026.10.08 GARANCIA
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HYNIX 2GB DDR3 RAM eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" WQHD HDR I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged