- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
Új hozzászólás Aktív témák
-
JTAGSHOP
csendes tag
válasz
JTAGSHOP #20130 üzenetére
Ma jött frissítés, ezzel is és a korábbiakkal is ugyanaz a hiba megmaradt:
Változó időközönként de 3 percenként biztos, hogy elakad a stream.Sok ticket van nyitva ezügyben, csak kódolt adásokon jön elő - megakad a DVBApi és nem nyitja a csatornákat. Pár másodperc után újraindul és megint megy egy darabig.
Én azt hiszem itt tényleg feladom.
Kipróbáltam még a PLEX-be betenni a tunert, hátha úgy használható. Nos, ott megy gond nélkül (de legalább még több erőforrást kell felhasználni - 2 pc pörög és kapcsolódik össze) és itt is van gond: csak webesen látom a DVR opciót de kodiban már nem látszik, hiába adtam hozzá ( tűztem ki a főmenübe).
Körbeértem azt hiszem, ez az egész tuneres Tvheadend, Plex és társai felejtős ezen a szinten.
Ha valaki esetleg tud javasolni célhardvert (amin akár fizetős program is van) és működik azt szívesen venném, megvettem az 5db dvbt tunert és használnám. Meg hát valahogy a kínaiak is megoldották, az aliexpress tele van ilyenekkel - biztos van más progi ami jól működik. -
JTAGSHOP
csendes tag
válasz
azbest #20126 üzenetére
Köszönöm a választ és segítséget mindenkinek, a frissítés megoldotta a problémákat.
Tesztelgetem, jónak tűnik egyelőre. Ezt telepítettem:tvheadend_4.3-2096_g02987438d_jammy_amd64.deb
A listát most így érem el:
http://user:pass@ip:9981/playlist/authTvben pedig így adom be az m3u -t:
http://user:pass@ip:9981/playlist/auth/channels.m3uArra van-e mód, hogy mondjuk a gyerekek tévéjére olyan listát tegyek ami csak a meséket tartalmazza. Mármint ne kézzel csináljak m3u-t hanem a fentebb említett url-ből tudjon lehúzni a tv listát:
http://user:pass@ip:9981/playlist/auth/channels.m3uÉn pedig továbbra is elérjek minden csatornát.
-
JTAGSHOP
csendes tag
válasz
JTAGSHOP #20124 üzenetére
Tovább googlezva másnál is az a helyzet ami nálam és meg is oldották a hibát (jelszavas azonosítással nem áll le a stream):
https://tvheadend.org/issues/5274De ehhez már egy újabb verzió kell a Tvheadendből: 4.3-1532~g409a70630
Nálam Ubuntun a "HTS Tvheadend 4.2.8-dirty" verzió van.
Ubuntu alatt sikerült bárkinek ezt feltelepíteni? Nem találok ilyet. -
JTAGSHOP
csendes tag
válasz
JTAGSHOP #20122 üzenetére
Korai volt az örömöm, ezzel a módszerrel sem tökéletes a streamelés.
(http://USERNAME : PASSWORD@YourTVHeadendIP:9981/playlist/channels.m3u?profile=YOURPROFILENAME)A kapott csatornalista a felhasználónév és jelszó helyett a ticketID -vel biztosítja a szerver hozzáférést... kb 10 percig aztán csatornaváltás után a VLC leáll és kéri írjam be a felhnév+jelszót. KODI pedig szimplán lecsatlakozik a szerverről.
Igazából most kezd elmenni a kedvem az egésztől. Miért jár le a "ticket" ?
Van erre egy kapcsoló amit én nem állítottam be a tvheadendben? -
-
JTAGSHOP
csendes tag
válasz
JTAGSHOP #20102 üzenetére
Magamnak válaszolva pedig:
Megvettem a dvbt erősítőt és beüzemeltem a padláson az antenna előtt. A jelszint 82-100% között van most is minden muxon (előtte is ennyi volt), minden mux külön tuneren jön.
Továbbra is vannak problémás csatornák, azok amik eddig is.
HTSP protokolon ugyanúgy vagy hang nincs ezeken vagy jelszint hibát dob a KODI tvheadend kliense.
m3u listából viszont PVR IPTV SIMPLE CLIENT alkalmazást használva KODIban a 9981 -es porton ezek nyílnak most is (csak odakapcsoláskor 2-3másodpercet kell várni, tehát ott is probémásak de elindulnak).
Samsung smart tvben is rendesen mennek SIPTV alkalmazásban m3u listából.Szóval ez már előrelépés, meg is elégszem ezzel viszont 1 probléma még van:
ha a csatornalista megváltozik a TVHEADEND szerveren (törlök egy csatornát) akkor az m3u lista már nem működik a klienseken (se kodiban se a samsung tévén), mert a lista a PC-n módosult.
Van-e mód arra, hogy a kliensen a lista frissüljön? A következő bekapcsoláskor kapcsolódjon a tvheadend-et futtató pcmre és szedje le az új adatokat? HTSP protokollnál a 9982-es porton ez megtörténik, lehúzza az EPG-t és a friss listát a kliens de a tévére és a KODI-ban én töltöm rá az m3u-t a készülékekre manuálisan...ezt ki lehet váltani webes eléréssel? -
JTAGSHOP
csendes tag
válasz
wassermann #20098 üzenetére
Köszönöm, megpróbáltam most a leírtak szerint.
Sajnos nem lett semmi javulás a HTSP protokollt használó KODI-s android tvboxon tvheadend pvr kliensben, de számítógépen VLC-vel továbbra is hibátlan a lejátszás azokon a csatornákon is !
A tuner driver bugot és a jelszint gondot akkor kizárnám, hogyan tudnék "MPEG-TS Pass-thru" streamet használni HTSP helyett tvn vagy iptv kliesben android alatt? Talán úgy nem lenne semmi gond. -
JTAGSHOP
csendes tag
válasz
wassermann #20095 üzenetére
Köszi a válaszokat, én is a tunerre gyanakszom. Hiába jelenik meg minden csatorna rendesen a VLC-vel ott is van amikor több másodpercet kell várni a problémás csatornákon, hogy elinduljanak. De legalább elindulnak helyesen. Ki kellene próbálnom az adást másik tunerről is, lehet bug van az xbox tuner driverjében.
A jelszintem jó 82% a jelszintmérő szerint (bár ki tudja az mennyire megbízható), több muxon is van olyan csatorna amivel ez a hiba előjön.
Mellékeltem a fotót a tuner beállításomról, nem találom a megfelelő mezőket amit át kellene szerkesztenem - ebben kérnék segítséget:
https://kepkuldes.com/image/xmwMERÉs végül: ha csak a VLC féle stream lesz hibátlan a 9981-es porton akkor tudom én azt lakáson kívülről nézni valahogy? Nem fontos az EPG, el tudnám engedni a HTSP protokollt csak valahogy nézhessem. Smart tv sem a HTSP-t használja a gyanúm szerint.
-
JTAGSHOP
csendes tag
Sziasztok, összeraktam én is egy tvheadend szervert ubuntu alatt, 2db xbox one usb tunert használok dvbt2 Mindigtv adással.
A problémám, hogy 5-6 csatornán hibáim vannak (kodi alatt nézem az adást androidos boxon):
vagy fekete marad a kép (mintha a tuner nem venné a jelet) vagy néma lesz az adás ezeken vagy a kép darabos.
Ha elkapcsolok és vissza akkor általában jó az adás megint.
Eléggé zavaró de ez csak a dvbt2-es csatornákon jön elő, a pécsi toronyból veszem a jelet, például a FILM+ mindig hibás első odakapcsolásra.
A jelszintem 80% felett van minden muxon, mindkét usb xbox tunerrel ez a gondom, már 2 különböző pc-n is próbáltam.
Számítógépen VLC-vel nézve a streamet a 9981 porton semmi gondom sincs.
Csak a 9982-es htsp esetén jön elő a hiba.
Gondolom a protokollal van valami vagy kodek beállítással.
Mit próbáljak meg, tanácstalan vagyok... érdemes-e valahogy átkonvertálni más adatfolyamba illetve távolról smart tévén hogyan lehetne elérnem a szervert, hogy nézhessem ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Epson Expression 12000 XL Nagyformátumú A3 szkenner
- Samsung Galaxy A52s 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Nike Airmax 720 43-as sneaker eladó
- AKCÓÓÓ!!! Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest