- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Akciófigyelő: Jelentősen olcsóbban nyit az Ulefone új mindenese
- Yettel topik
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Magisk
- iPhone topik
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
zhagyma
őstag
válasz
Krisz1977 #1745 üzenetére
Szerintem két jelenséget tapasztalsz együttesen. A diffrakciót (elhajlást, mert völgyben laksz) és a reflexiót ( 5-10 fokkal talaj felé néz az antenna). DVB-T vevő mindkét forrásból származó jelet fel tudja használni egyidejűleg.
Egyébként a puding próbája az evés. Alacsonyabb frekvenciákon a diffrakció jelensége gyengébb. Próbáld ki.
Szerencsés vagy. Én is laknék ott.
-
wassermann
Topikgazda
válasz
Krisz1977 #1742 üzenetére
"... A kép pedig tökéletes, nem kockás, nem pixeles. Pedig több "hegy" takarásában vagyok Csopakon, Kab-hegytől 22,6km-re ..."
Valószínűleg a közbenső hegyek, dombok tetején lévő tereptárgyakról veszed az adást. A DVB-T protokollja állítólag olyan, hogy a megpattanó jeleket is hasznosítja ( ezek egyébként a normál adásnál szellemképet okoznának).
-
Krisz1977
csendes tag
válasz
Krisz1977 #1734 üzenetére
Nos megkérdeztem egy illetékest (aki anno magasabb rangú híradó tiszt volt, közel a "tűzhöz" és civilben amúgy távközlési mérnök) erről a csatornakiosztás dologról és azt mondta, hogy a hadsereg számára a 100-150 MHz-es frekvenciasáv volt fenntartva és ő nem tud olyanról, hogy az UHF-sávon bármelyik csatorna is hadászati vagy egyéb célokra le lett volna foglalva. De ettől még persze előfordulhatott, csak annak már a titok a köbön kategóriába kellett tartoznia.
Viszont új fejlemény: felszereltem az új tetőantennámat (ilyet: [link] ) és abszolút hanyag beállítás + nagyon hosszú, nagy veszteségű kábelezés + egy régi szatelit switch után van 68% jelem és 95% minőségem, méghozzá stabilan! Nincs ingadozás egy százalék sem! A kép pedig tökéletes, nem kockás, nem pixeles. Pedig több "hegy" takarásában vagyok Csopakon, Kab-hegytől 22,6km-re légvonalban. A MinDigTV honlap szerint nálunk nincs is vételi lehetőség!!!
Már csak arra leszek kíváncsi, hogy ha felújítom és optimalizálom a kábelezést és a műholdvevő rendszeremet, akkor meddig fog emelkedni a jelszint, mert most ott veszik el a régi kábelekben és eszközökben.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Anime filmek és sorozatok
- Akciófigyelő: Jelentősen olcsóbban nyit az Ulefone új mindenese
- Yettel topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen egeret válasszak?
- 3D nyomtatás
- Az áremelések és a GTA VI késése miatt nem költekeznek a játékosok?
- Gaming notebook topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest