- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Meglepetés az iPhone Air hajlítópróbáján
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Fotók, videók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
Új hozzászólás Aktív témák
-
zhagyma
őstag
válasz
Krisz1977 #1745 üzenetére
Szerintem két jelenséget tapasztalsz együttesen. A diffrakciót (elhajlást, mert völgyben laksz) és a reflexiót ( 5-10 fokkal talaj felé néz az antenna). DVB-T vevő mindkét forrásból származó jelet fel tudja használni egyidejűleg.
Egyébként a puding próbája az evés. Alacsonyabb frekvenciákon a diffrakció jelensége gyengébb. Próbáld ki.
Szerencsés vagy. Én is laknék ott.
-
wassermann
Topikgazda
válasz
Krisz1977 #1742 üzenetére
"... A kép pedig tökéletes, nem kockás, nem pixeles. Pedig több "hegy" takarásában vagyok Csopakon, Kab-hegytől 22,6km-re ..."
Valószínűleg a közbenső hegyek, dombok tetején lévő tereptárgyakról veszed az adást. A DVB-T protokollja állítólag olyan, hogy a megpattanó jeleket is hasznosítja ( ezek egyébként a normál adásnál szellemképet okoznának).
-
Krisz1977
csendes tag
válasz
Krisz1977 #1734 üzenetére
Nos megkérdeztem egy illetékest (aki anno magasabb rangú híradó tiszt volt, közel a "tűzhöz" és civilben amúgy távközlési mérnök) erről a csatornakiosztás dologról és azt mondta, hogy a hadsereg számára a 100-150 MHz-es frekvenciasáv volt fenntartva és ő nem tud olyanról, hogy az UHF-sávon bármelyik csatorna is hadászati vagy egyéb célokra le lett volna foglalva. De ettől még persze előfordulhatott, csak annak már a titok a köbön kategóriába kellett tartoznia.
Viszont új fejlemény: felszereltem az új tetőantennámat (ilyet: [link] ) és abszolút hanyag beállítás + nagyon hosszú, nagy veszteségű kábelezés + egy régi szatelit switch után van 68% jelem és 95% minőségem, méghozzá stabilan! Nincs ingadozás egy százalék sem! A kép pedig tökéletes, nem kockás, nem pixeles. Pedig több "hegy" takarásában vagyok Csopakon, Kab-hegytől 22,6km-re légvonalban. A MinDigTV honlap szerint nálunk nincs is vételi lehetőség!!!
Már csak arra leszek kíváncsi, hogy ha felújítom és optimalizálom a kábelezést és a műholdvevő rendszeremet, akkor meddig fog emelkedni a jelszint, mert most ott veszik el a régi kábelekben és eszközökben.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD RYZEN 3 - 5 / DDR4 / NVME SSD / HDMI / Normál magas vga is rakhato bele , nem SFF méret
- X1 Yoga 6th 14" 4K+ IPS érintői7-1185G7 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam aktív toll gar
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 12700E / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1 TB SSD
- SAMSUNG Odyssey 49" OLED G9 LS49DG950SUXDU monitor - 240hz
- iPhone 16 Pro 128GB Független Használt/2025.12.24. Apple Gar./Akku 100%/(VE) Azonosító:VE Tartozéko
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- ÚJ Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop Essential robotporszívó feltörlő 2db 1999 Ft
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest