Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • wlantal

    tag

    válasz GuCo. #4082 üzenetére

    Szervusztok.

    Csatlakozok az előttem szólóhoz.
    Tegnap voltam kint Bécsben és vittem a kis "felszerelésem".
    Jártamba keltembe benéztem a bezárás előtt lévő südbahnhof-ra nem titkolt szándékkal,hogy áramhoz jussak és kipróbálja milyen a DVB-t vétel oda kinn.Össze is jött felültem egy elsőosztályú EC kocsiba (áram kipipálva) csak a takarító személyzet kérdezte mi járatban.Mondom csak melegedni ültem fel indulás előtt azért leszállok.
    Gép, tunner (GIGABYTE GT-U8000-RH) elővéve tapadókorong fel az ablakra antenna rá horizonttálra állítva.
    Első nekifutásra analóg vétel semmi eredmény.
    Másodjára DVB-T kapásból 8 adót talált és mily meglepő teljes térerővel a Presto indikátora maxra ugrott. Utólag kiderült mikor kijöttem az állomásról,hogy a torony az állomás közvetlen közelében van :D .Nos ami meglepő volt számomra ,hogy a javarészt SD minőségben adó állomások nem szaggattak nézés közben.Az tegyük hozzá ,hogy nem egy mai laptoppal néztem a műsorokat. Itthon meg jó vétel esetén is az SD minőségű adók is szaggatnak a gépen.Ez utóbbit a Széchenyi hegyen a gyermekvasút várótermében a tunnerhez kapott kis botantennával csináltam ,de a Bécsi próba alkalmával is ezt használtam. Bár ez szerintem akkor is gépnek tudható be.Asztali "box"-al ugyan még nincs tapasztalatom de azzal szerintem ilyen gond nincs.
    Végszóként az túra utolsó mozgás közbeni tapasztalatáról.
    Haza felé tartva a Railjet fedélzetén.A már említett módon néztem a TV-t. Persze a tereptárgyak,épületek,alagutak stb... függvényében ugrándozott a térerő, de meglepett ,hogy Bécs-et elhagyva tökéletesen elvezhető volt a vétel, még Hegyeshalomnál is.Onnan viszont szomorúan tapasztaltam,hogy Győrhöz érvén az égadta egy világon semmilyen magyar DVB-T adást nem akart befogni.
    Konklúzió, hogy ezek a sógorok valamit tudnak távközlés terén is, mit sok másban is egyaránt.
    Nem részletezném,de itt lenne már az ideje,hogy sok mindenben példát vegyünk rolluk,de ez már egy másik topokba illik.Majd lehet megírom azt is. :U

Új hozzászólás Aktív témák