Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- One mobilszolgáltatások
- Elgépelte a Nubia, hogy Air
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Kis méret, nagy változás a Motorolánál
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
zhagyma
őstag
válasz
üzenetére
A DVB tunereken egyértelműen extraprofitot realizálnak a gyártók amitől senki sem boldog, mint Én sem. Szerintem az analóg tunerek viszont azért olcsók, mivel néhány év múlva már használhatatlan eszközök lesznek. Ez amolyan "last minute" ár.
Tényleg könnyű "összehányni" egy DVB tunert a konyhasztalon, de az analógot sem nehezebb. Viszont Én úgy gondolom, hogy egy tuner által képviselt műszaki tartalmat nem a chipek száma, hanem az általuk megvalósított áramkörök összetettsége határozza meg. Nekem úgy tűnik a DVB tunerekbe bezsúfolt áramkörök jóval bonyolultabbak az analóg társaiknál ( digitális jelek esetén az encoder/decoder nem szükséges, azt nem venném bele az összehasonlításba ).
Az RF tuner chip tekintetében azonos a feladat és nincs lényeges különbség az analóg és digitális esetek között: a rádiófrekvenciás (RF) jel erősítése és lekeverése középfekvenciára (IF).
A demodulátor chip esetén azonban van eltérés: Az analóg esetben a hang- és képvivőre ültetett jelek visszanyerése 2 demodulátor áramkörrel megoldható amplitúdó- és fázishelyesen. A DVB-T demdulátorban viszont akár 8192 vivőt is egyidejűleg kell feldolgozni és számolni kell a digitális hibajavítás áramköri megvalósításával is. Így DVB-T demodulátort nem nagyon célszerű "kisebb integráltságú" chipekből összerakni, mivel egy fiókban sem fog elférni.

ui: Abban igazad van, hogy DVB-C / S / S2 esetén csak egy vivő van, ami az analóggal pariban lehet a "digitális körítés" nélkül.
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo ThinkPad P1 Gen 4 i7 32GB RAM 512GB SSD NVIDIA T1200 16 2560 1600 Garancia
- Dell Precision 7550 i7 32GB RAM 512GB SSD NVIDIA Quadro T1000 FHD
- Dell Precision 5560 i7 32GB RAM 512GB SSD NVIDIA RTX A2000 FHD+
- BOMBA áron eladó új Microsoft Surface Laptop 4 garanciával! AMD Ryzen 5 /16GB 512 SSD/TOUCH/13.5"/
- Dell Latitude 7420 i7 / 32GB /1TB SSD / FHD IPS
- Lenovo 14 Ideapad 3 FHD LED Matt i3-1115G4 4.1Ghz 8GB 256GB SSD Intel UHD Graphics Win11 Garancia
- 32 GB-os DDR5 laptop RAM garanciával
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B250M i5 7400 16GB DDR4 512GB SSD RX Vega 64 8GB DEEPCOOL Tesseract BF 650W
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B450M R5 2600 8GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 960 4GB ZALMAN S4 Chieftec 450W
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

wassermann