Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • zhagyma

    őstag

    válasz nrc #2689 üzenetére

    Antenna áthelyezés: Gondolom térerősséget nem tudsz mérni, de vedd figyelembe, hogy az esős / felhős idő kb. 6dB (1/4) térerősségcsökkenést okoz (időjárási tartalék). Ekkor a vételi helyen 1/4-re csökken a térerősség. Ha időjárástól függetlenűl kell antennát "állítgatni", akkor valóban az adóoldalon változik valami.

    Adótorony:. Az adó oldalon állítottak a Száva utcai adó indulásakor. Szűkítették az adóantenna-rendszer függőleges nyilásszögét. Ezzel megnőtt az antennanyereség és a távolabbi vételi helyeken a térerősség, míg az adóközeli helyeken az lecsökkent (Budapest). A Száva utcával ezt szerették volna pótolni, de kevés lett. Ezt sok megfigyelés és félhivatalos "beismerés" az AH részéről támasztja alá. Így aztán nem is lett "igazi" SFN rendszerű adás annak minden előnyével, csak néveleges paraméterekben.

    NHH: Tudomásom szerint az NHH január eleje óta vizsgálódik és nem zárult még le a vizsgálat. Ezen idő alatt méréseket is végeztek, ami állítólag bekerül a vizsgálati jegyzőkönyvbe is (Na erre kíváncsi leszek, mert nyilvánosságra kell majd hozni). Valószínűleg ez a vizsgálat az egyik oka a Széchenyi-hegyi adó átállításának, mivel valószínűleg a besugárázási terület szélén nem volt meg a minimális térerő. Értelemszerűen ez vissza is állítható ... :)

Új hozzászólás Aktív témák