- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Mobil flották
- iPhone topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Google Pixel topik
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Na! Ez egy JÓ utólagos autós fejegység - Minix CP89-HD
- Google Pixel 9a - a lapos munka
Új hozzászólás Aktív témák
-
nrc
tag
válasz
zhagyma #2690 üzenetére
A kb. április eleje óta tartó jelvadászat (vagy inkább jelkövetés) egy újabb jelentős fejezetéhez érkezett, ugyanis a Száva utcai adó indítása óta ma először fordult elő az, hogy csak úgy tudtam használható jelet fogni, ha a szobaantenna nem a Száva utcai torony felé néz.
Most épp hasonló antennabeállítással jön az adás, mint mikor még csak a Széchenyi-hegyi torony ment. Amióta a Száva beindult, azóta innen eddig nem tudtam használható jelet venni.
Egyébként az időjárást, mint zavaró tényezőt nyugodtan ki lehet zárni, mert a hónap eleje óta szinte ugyanolyan idő van, másrészt pedig korábban még viharban sem jelentkezett olyan jelentős zavar a vételben, ami komolyan befolyásolta volna a minőséget. Egyébként is a beltéri antenna talán kevésbé érzékeny az időjárási hatásokra.
Szóval vagy valami komoly műszaki gond van a budapesti tornyoknál, vagy állítgatnak valamit rajtuk.
Az alapján amit tapasztaltam azt feltételezem, hogy a Száva utcai tornyot esetleg le fogják kapcsolni, de persze az is lehet, hogy állítanak valamit rajta és a mostani állapot csak ideiglenes.
Azért jó lenne, ha legalább tájékoztatnának arról, hogyha ilyesmi történik, mert egy szobaantennát még könnyen odébb tologatok, megcsavargatok, de egy tetőantenna esetében ez már nem ennyire egyszerű.
Az mindenesetre valóban hasznos lenne, ha a Széchenyi-hegyről lehetne a legtöbb helyen jó minőségben venni a digitális adókat, mert így ugyanazzal az antennaállással lenne lehetséges az analóg csatornákat is befogni.
Ez főleg tetőantenna használata esetén lényeges szempont, de azért nem bánnám én sem, ha nem kéne folyton tekergetni az antenna nyakát attól függően, hogy melyik adót akarom éppen nézni.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! MSI SUPRIM X RTX 4080 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 6TB Seagate SkyHawk SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asus M5A99FX PRO R2.0 990FX chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Bomba ár! Dell Latitude E6540 - i5-4GEN I 8GB I 320GB I DVDRW I 15,6" FHD I HDMI I W10 I Gari
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest